Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 778350 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimdışı İzmitlibjk

Senol güneşin bana göre en büyük problemi korkak olması, beşiktaşımın başındakı teknik direktöre "korkak" demek istemezdim ama daha iyi anlatabilecek kelime yok. Bunu hakaret olsun diye söylemiyorum durum bu. Kendi evimizde çıkıpta 5-0 6-0 gibi skorlarla rahat kazanabilecegimiz maçta sen hala amir'e stoperden top aldırıp kaleciye pas verdiriyorsan kusura bakma hocam ama sen o besiktaş armasının ağırlığını anlamamıssın. Hiç amiri kullanmana bile gerek yok, hadi diyelim kullandin; amir'i rakip kalenin içine sokman lazım rakibi boğman lazım orda. Anadolu takımı futbolu oynatamazsın sen bu takıma.

Çevrimdışı podgorica

Şenol güneşi başarılı bir teknik direktör olarak görüyorsün. Düşüncene saygı duyuyorum.

Benim düşüncem ise şu;
Şenol güneşin teknik direktörlük ile uzaktan yakından alakası yok. İster 2 ister 5 şampiyonluk alsın bu fikrim değişmez.

@38life bu maçta takımın başında olsa rahat yenerdik şu maçı,  ama şenol hoca ile olmaz.

İyi de sen ön yargılısın.

Çevrimdışı podgorica

Senol güneşin bana göre en büyük problemi korkak olması, beşiktaşımın başındakı teknik direktöre "korkak" demek istemezdim ama daha iyi anlatabilecek kelime yok. Bunu hakaret olsun diye söylemiyorum durum bu. Kendi evimizde çıkıpta 5-0 6-0 gibi skorlarla rahat kazanabilecegimiz maçta sen hala amir'e stoperden top aldırıp kaleciye pas verdiriyorsan kusura bakma hocam ama sen o besiktaş armasının ağırlığını anlamamıssın. Hiç amiri kullanmana bile gerek yok, hadi diyelim kullandin; amir'i rakip kalenin içine sokman lazım rakibi boğman lazım orda. Anadolu takımı futbolu oynatamazsın sen bu takıma.
Şenol Güneş bu takıma iç sahada en dominant futbolu oynatan teknik adam. Şenol hocanın başımızda olduğu sürede iç saha yenildiğimiz maç sayısı benim hatırladığım kadarıyla 4-5 falan.

Çevrimdışı podgorica

Bailly-Colley ikilisi oynamalı. Daha önce de yazmıştım. İleri hücum hattı Aboubakar-Cenk-Rashica olmalı. Orta saha Amir-Gedson-Oxlade. Defans dörtlüsü Omur-Colley-Bailly-Masuaku olmalı.

Çevrimiçi gokhans

Vallahi gecen sene ilk yarilarda rakiplerin ustunden silindir gibi gecerken ikinci yari neden takim dusuyor, neden bu tempo'yu 90 dakika yapamiyor diye Valerien Ismail'in bir anasina kufur etmedikleri kaliyordu. Su son 2 mactaki rezaletten sonra ama kimse elestiremiyor. Vole'yi izlemedim, ama acsam eminim Ali Ece sevgili hocasini "lutfen" elestiriyordur. Elestirse bile 1-2 kelam edip sozu kadro'nun yetersizligine getiriyordur, lafi dolastirip dondurup oynamayan ve sucu olmayan Umut Meras ve Onana'ya falan getiriyordur eminim ki. Medya'nin ikiyuzlulugu hic de az degil. Egri oturup dogru konusalim, Senol Gunes'in degisiklikleri gecen sene Alanya macindaki Ismail'in degisikliklerinden farksiz mi? Ama medya nasil tepki gosterecek biliyoruz. Ismail 10 elestirildiyse S. Gunes 1 elestirilecek.

Valerien Ismail'i begenmeyebiliriz, bizim icin dogru isim degildi vs eyvallah hepsine. Ama yabanci antrenorlerin nasil bir bok cukurunda, nasil bir futbol ikliminde, nasil bir medya baskisi altinda ve esitsizligin oldugu ortamda antrenorluk yapmaya zorlandiklarini da gorup empati yapmak lazim.

Gecen sene ilk 5 macta oynadigimiz futbolun ceyregini bu sezonki maclarda simdiye dek oynayamadik. Ustelik kadro'nun cok daha iyi ve genis olmasina ragmen.
+++1903....
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimdışı Talisca1903

Yahu yapmayın Allah aşkına ya..

Şenol Güneş' e kötü teknik direktör demeyin bari.. Ayrıca neden kötü insan olsun?

Oğuzhan, Negredo, Saiss, Rosier konularında da %100 haklıydı. Negredo' nun bizde oynarken kaçırdığı golleri ne çabuk unuttunuz? Derbilerde kaçırdığı golleri özellikle. Oğuzhan 2016/2017 sezonundan sonra doğru düzgün top oynamadı. Saiss' in karakterini bu yaz gördünüz. Rosier yerine Onur oynadığında nasıl övülüyordu hatırlayın. Lens' i de oynatmıyordu hiç hoca. Eleştiriliyordu. Ne oldu peki? Hoca %100 haklı çıktı o konuda da.

Bu adam sana 2 şampiyonluk kazandırdı. Sana tekrar büyük takım genlerini hatırlattı. Derbilerde başını öne eğdirmedi. Avrupa' da Yarı Final kapısına getirdi. Şampiyonlar liginde namağlup liderliği yaşattı hepimize.

Çok balık hafızalıyız çok.. Ben unutmuyorum kardeşim. Şenol Güneş öncesi halimizi unutmuyorum. Kupa kazanamayan, derbilerde ezilen Beşiktaş' unutmuyorum.

Bu adam geçen sezon geldikten sonra galibiyet serisi yakalamadık mı? Bu seride şampiyon' u eze eze yenmedik mi? 10 kişi Kadıköy' de Fenerbahçe' ye 4 atmadık mı? Adana Demirspor' a 4 atmadık mı?

Şubat 2023' ten sonra Eylül 2023' te yenildik. Denilmedik laf kalmadı. Trabzon maçında da kötü değildik. Gayet iyi oynarken rakip ilk atağında attı golünü. Trabzon' a  yenildik deplasmanda yani. Gayet olası bir mağlubiyet.

Yapmayın.. Hocayı bu kadar kolay yemeyin..
Ne desen boş burada bizi Şenolcu diye yaftalamaktan utanmayan Hakkaniyetten uzak bir Şenol Güneş nefreti olan kesim var
Başarı yada başarısızlık çok kriter değil onlar için

Çevrimiçi tolga1903

Bailly-Colley ikilisi oynamalı. Daha önce de yazmıştım. İleri hücum hattı Aboubakar-Cenk-Rashica olmalı. Orta saha Amir-Gedson-Oxlade. Defans dörtlüsü Omur-Colley-Bailly-Masuaku olmalı.

Ligde en mantıklı kadro bu bence de. Tabi bu yazdıklarının kaçı kaç maç sağlıklı kalabilecek merak konusu

Çevrimiçi kartalizma190399

Yahu yapmayın Allah aşkına ya..

Şenol Güneş' e kötü teknik direktör demeyin bari.. Ayrıca neden kötü insan olsun?

Oğuzhan, Negredo, Saiss, Rosier konularında da %100 haklıydı. Negredo' nun bizde oynarken kaçırdığı golleri ne çabuk unuttunuz? Derbilerde kaçırdığı golleri özellikle. Oğuzhan 2016/2017 sezonundan sonra doğru düzgün top oynamadı. Saiss' in karakterini bu yaz gördünüz. Rosier yerine Onur oynadığında nasıl övülüyordu hatırlayın. Lens' i de oynatmıyordu hiç hoca. Eleştiriliyordu. Ne oldu peki? Hoca %100 haklı çıktı o konuda da.

Bu adam sana 2 şampiyonluk kazandırdı. Sana tekrar büyük takım genlerini hatırlattı. Derbilerde başını öne eğdirmedi. Avrupa' da Yarı Final kapısına getirdi. Şampiyonlar liginde namağlup liderliği yaşattı hepimize.

Çok balık hafızalıyız çok.. Ben unutmuyorum kardeşim. Şenol Güneş öncesi halimizi unutmuyorum. Kupa kazanamayan, derbilerde ezilen Beşiktaş' unutmuyorum.

Bu adam geçen sezon geldikten sonra galibiyet serisi yakalamadık mı? Bu seride şampiyon' u eze eze yenmedik mi? 10 kişi Kadıköy' de Fenerbahçe' ye 4 atmadık mı? Adana Demirspor' a 4 atmadık mı?

Şubat 2023' ten sonra Eylül 2023' te yenildik. Denilmedik laf kalmadı. Trabzon maçında da kötü değildik. Gayet iyi oynarken rakip ilk atağında attı golünü. Trabzon' a  yenildik deplasmanda yani. Gayet olası bir mağlubiyet.

Yapmayın.. Hocayı bu kadar kolay yemeyin..

Negredo konusunda hakli falan degildi. Ilk yarida Cenk'i santrforda kapali savunmalara karsi kullanip sezonu cope atti. Cenk satildiktan sonra ligin 2. yarisinda rekor puan topladik. Babel'e Talisca'ya kac asist yapti ben sayamadim. Negredo bitiricilik konusunda Cenk'in gerisindeydi, ama ligde kapali takimlara karsi Cenk'ten daha faydali olacak forvetti. Prensini uzmedi pasamiz, ama o sezon sampiyonluk kacti, cokumusumuzun baslangici oldu.

Oguzhan'i ilk senesinde zoraki oynatti. Veli sakatlandi, Lucas Leiva transferi yatinca elde alternatif kalmadi mecburen oynadi. Alternatifler gelince hayata kusturmek icin elinden geleni yapti. Oyuncu harcamak konusunda cok maharetli, yalan yok. Sinsiligi ortada. Ne zaman iyi bir mac cikarsa ertesi mac sevkini kirmak icin kulubede oturttu. Kupa maclarinda kotu oyuncularla birlikte iyi gozukmesin diye oynatti. Kolay maclarda oyuna almadi, isler sikisinca taraftarin onune atti. Hadi bizdeki tercihlerini gectim. Dunya Kupasinda Ilhan Mansiz formayi 1.000 kat Hakan denen fetocu'den daha fazla hak ederken, hayatinin formundayken yedek bekletmedi mi? O konuda da mi hakliydi?

Sabotaj yapiyor demiyorum tabii, ama bazi oyunculari hangi nedenden dolayi oldugunu bilmedigim sekilde seviyor. Bazilarini sevmiyor. Takintili bu konuda, kararlarini etkiliyor. Dun cikip Cenk'in morale ihtiyaci vardi demesi bile tamamen artniyet. Baskalari icin boyle konusmuyor nedense. Semih'i mactan sonra kameralar onunde haslayacak kadar otoriter, ama Trabzon ve Brugge maci sonrasi rezil performans gosteren 1 oyuncu'yu bile haslayamadi. Neden acaba?

Ayrica Rosier yerine Onur oynadiginda ovulmuyordu. 1 mac vasat oynadi birsey zannetti insanlar, sonra 4-5 mac sonra gorduler Onur'un ne kadar berbat oldugunu. FB derbisiyle de tuy dikti hakli olarak kenara cekildi. Onur'un Rosier'den iyi futbolcu oldugunu (Rosier'in net dusen performansina ragmen) ve formayi hak ettigini dusunenle futbol tartismam zaten.

Sampiyonlugu sadece bu adam kazandirmis gibi yazmissin. Bilic'in hazir takimi+Quaresma ve Gomez'li kadro'ya kondu. Ondan sonraki seneler zaten BJK tarihinin en iyi kadrolarina sahipti. Bilic'in en buyuk, hatta tek yildizi Demba Ba iken bu adam Pepe, Adriano, Talisca, Aboubakar, Quaresma, Medel, Caner, G. Gonul, hepsinin ayni takimda oldugu kadrolarla yaristi. Garibim Slaven Bilic de Opare, Pedro Franco, Atiba, G. Tore, Olcay, Veli, Serdar Kurtulus'la Sneijder'li Drogba'li Sow Emenike Kuyt Meireles'li rakiplerden sampiyonluk almaya bakiyordu.

Gecen seneki galibiyet serisinden bana ne. Stresin kalmadigi maclarda galibiyet almak kolay. Kaldi ki gecen sene de ahim sahip top oynamadik, Aboubakar'in bol bol sapkadan tavsan cikartmasi ve Mert'in bol bol kurtarisi sayesinde kazandik bircogu maci. Ki gecen sene adam gibi 2 hedefimiz vardi, kupa ve 2.lik, ikisinde de sonunu getirmedi. Yani kritik ve stresli maclarda yine cuvalladik.

Adana Demispor'a 4 attik demissin. Haftaya Adana Demispor'a 4 at bakalim da goreyim antrenorlugunu. Konyaspor macindan sonra FB'nin 10 puan gerisine dusup lige havlu attigimizda ne diyeceksin acaba? Gecen seneki galibiyetleri izleyip bol bol ic cekersiniz artik.
[ Son Düzenleme: 22 Eylül 2023, 10:26:59 kartalizma190399 ]

2014-2015 sezonundaki son 3-4 hafta maçlarıının başlıkları duruyor halen forumda. Lütfen bir okuyun.

Şenol Hoca öncesi ne halde olduğumuzu hatırlayın.

Sen de 2017/2018 sezon sonunun ve 2018/2019 devre arasi maclarinin basliklarini oku istersen. Onlar da hala duruyor.
Senol Gunes'in nasil bir enkaz biraktigini gorursun.

Çevrimdışı podgorica

Ne desen boş burada bizi Şenolcu diye yaftalamaktan utanmayan Hakkaniyetten uzak bir Şenol Güneş nefreti olan kesim var
Başarı yada başarısızlık çok kriter değil onlar için
Yani nasıl bu kadar nefretle bakılabiliyor inanamıyorum. Nasıl unutuluyor geçmiş hayret ediyorum. Yahu 1 mağlubiyet aldık alt tarafı ya. O da büyük maç deplasman mağlubiyeti.

Herhalde namağlup bitirmemiz isteniyor sezonu.

Valerian Ismael övülüyor. Yahu çok değil 1 sene öncesiydi Valerian Ismael zamanları. 3-0' dan maç verdi takım. İç sahada Başakşehir, Fb ve Trabzon' u yenemedik. Bakın iç saha diyorum.

Giresun' u yendik zorla. Onda da son dakika rakip yine attı golü de. Hakem vermedi.

[ Son Düzenleme: 22 Eylül 2023, 10:42:51 podgorica ]

Çevrimdışı Savaş

Yani nasıl bu kadar nefretle bakılabiliyor inanamıyorum. Nasıl unutuluyor geçmiş hayret ediyorum. Yahu 1 mağlubiyet aldık alt tarafı ya. O da büyük maç deplasman mağlubiyeti.

Valerian Ismael övülüyor. Yahu çok değil 1 sene öncesiydi Valerian Ismael zamanları. 3-0' dan maç verdi takım. İç sahada Başakşehir, Fb ve Trabzon' u yenemedik. Bakın iç saha diyorum.

Giresun' u yendik zorla. Onda da son dakika rakip yine attı golü de. Hakem vermedi.
Kardeşim sıkıntı şu insanlar bir oyun şablonu bir taktik görmüyor.

Yani dün ne oynadığımız hangi taktikle oynadığımız kazanmak veya oyunu tutmak için ne oynadığımız anlatabilir misin sen?

Bu hep böyleydi. Bireysel oyuncu performansları ile gidiyor sistem. 2 maçtır da oyuncuların performans da düşük olunca tepetaklak gidiyorsun.

Bir sistem olsa oyuncu performansı da kötü olsa sistem seni bir şekilde kurtarır. Ama şu an bu da yok.

Bir tane organize atak görsek tamam diyeceğim hani olacak oturabilir ama o da yok. Ne bi al ver var ne bi araya koşu var ne bi  kenardan sıfıra inmek var. Yani tamamen bi kaos oyunu var. Sanki 11 kişi secilmis çıkın kafanıza göre oynayın denmiş gibi.

Koca takım sol bek'in ayağına bakmamali.  Yada abunun tavşan çıkarmasına bakmamali.

Bence en hatalı olan yönetim evet. Hocaya verdiği oyuncular 11 maç oldu daha takıma giremedi ama takımda da bir taktik bir şablon yok şu an.

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alt tarafi 1 maglubiyet degil. 4 haftada 2 kere puan kaybettik, simdiden 5 puan geriye dustuk. Bu oyunla 2-3 mac sonra havlu atmamiz kuvvetle muhtemel.
Valerien Ismail zamaninda 3-0'dan mac vermistik. 10 kisi kaldigimiz ve catir catir dograndigimiz macta (kendi hatalari da vardi bu arada). Gecen hafta da 3-0 yenildik.
Ic sahada Basaksehir'i Trabzon'u yenememistik Ismail zamaninda. Bu sene de bu takimlardan 10 kat gucsuz Pendigi yenemedik.
Gecen sene Giresun'u zorla yenmistik, dogru. Bu sene de forveti Salih Dursun olan takimi zar zor uzaktan sutla 1-0 yendik.
Kiyaslama yapmak istiyorsan buyur kiyaslama. Istedigin gibi yorumlayabilirsin.

Gecen sene ligden kopmustuk, ama hakemlerin de etkisi vardi. Ve ilk birkac hafta gayet iyi futbol oynamistik, sonra form grafigi dusmustu.
Senol Gunes takimin basinda neredeyse 1 senedir var. Daha henuz bir organizasyon, taktik, oyun formati goremedik.
Tamamen dogaclama, oyuncularin ayagina bakan kaos futbolu var sahada. Colley'in duran top golleri, Aboubakar'in tavsanlari olmasa bu an Avrupa'da da ligde de havlu atmistik bilmem farkindamisiniz. Valerien Ismail'in elinde olan kadrodan cok daha iyi bir kadroyla hemde.

Çevrimdışı Talisca1903

Takım Redmond tipi oyuncu diye bağırıyor maalesef onun yaptığı işi şu ana kadar yapan olmadı Rebic yada Ox bir an önce hazırlanmalı

Çevrimdışı KartalınGücü

Elimizde doğru düzgün kanat oyuncusu yokken hocanın şu kanat içinden vazgeçmesi gerekiyor. Muleka çizgide yok hükmünde, Rebic hazır değil, olur mu bilmiyoruz, Ghezzal komple yok. Rashica da makine gibi işleyen takımda iş yapar bizde çizgide top alınca popoyu dayayıp geri beke pas veriyor. Dün rakipte olsa Skovu izlediğimiz gibi izlerdik. Bizde ne var derseniz hücuma çıkıp çizgiyi kullanabilen beklerimiz ve iyi ortasaha oyuncularımız var. Amir, Gedson, Salih, Oxlade, Bahtiyar, Demir Ege den 4 tanesinin sahada olduğu ileride çift forvetli (Abou-Cenk) bir kurgu işleyebilir. Klasik kanat olmadığı için kanatta Muleka, Onur gibi garabeti izlemeyiz. Rashicayı Rebici de Abounun yanına arkasına atarsın maçın gidişine göre.

Mert
Rosier, Bailly/Amartey, Colley, Masuaku
Amir
Oxlade, Gedson
Salih/Bahtiyar
Abou, Cenk

Ha hoca yapar mı yapmaz o ayrı.

Çevrimiçi gokhans

Elimizde doğru düzgün kanat oyuncusu yokken hocanın şu kanat içinden vazgeçmesi gerekiyor. Muleka çizgide yok hükmünde, Rebic hazır değil, olur mu bilmiyoruz, Ghezzal komple yok. Rashica da makine gibi işleyen takımda iş yapar bizde çizgide top alınca popoyu dayayıp geri beke pas veriyor. Dün rakipte olsa Skovu izlediğimiz gibi izlerdik. Bizde ne var derseniz hücuma çıkıp çizgiyi kullanabilen beklerimiz ve iyi ortasaha oyuncularımız var. Amir, Gedson, Salih, Oxlade, Bahtiyar, Demir Ege den 4 tanesinin sahada olduğu ileride çift forvetli (Abou-Cenk) bir kurgu işleyebilir. Klasik kanat olmadığı için kanatta Muleka, Onur gibi garabeti izlemeyiz. Rashicayı Rebici de Abounun yanına arkasına atarsın maçın gidişine göre.

Mert
Rosier, Bailly/Amartey, Colley, Masuaku
Amir
Oxlade, Gedson
Salih/Bahtiyar
Abou, Cenk

Ha hoca yapar mı yapmaz o ayrı.
kanatları kullanamamak oyuncularla değil oyunla ilgili. Bir oyun planımız yok, doğaçlama oynuyoruz. Oyun planın varsa nkoudu’dan, larin’den bile verim alabilirsin aldında.. sergen’de de VI’de de hücuma çok hızlı çıkıyorduk ve bir anda çoğalıyor rakibi boğuyorduk. Dünkü maçda tüm ataklarımız rachika yada roiser’in topla kanada inip, 3brugge lü oyuncu arasında sıkışmış, tek başına abou’ya vasat ve rastgele orta açmakdı. Savunma öne çıkmadığı için hücumla bağ kopmuş, ilerde 3 kişi ile ağır çekim yavaşlığındaki hücumla gol aradık. Gömüp mezarını diktiğimiz VI zamanı, kolsuz ersin yerine mert olsaydıki sakattı, banko liderdi. Okadar hakem katliamına rağmen liderdi. Zaten şenol bizdeki son sezonundada aynı durumdan eleştirmiyormuyduk? Ver q7’ye yada caner’e doldur boşalt gol bekleyelim değilmiydik?

Çevrimiçi Sinan23

Yeni stadyum adı:
Tooprash Park
Parc Des Tupraş
Estadio Tuprasho
Tupraşstadion

Hangisi güzel? Gençlerin sevecegi havalı olur?

Gazprom dan sonra Türkçe isim herkesin moralini bozdu.

Çevrimdışı Necmi

belkide geçmiş unutulmadığı için nefret ediliyordur
Bırak nasıl hoca olduğunu tribünden birini al koy takımın başına şenola tercih ederim siz beşiktaşa karşı bu kadar kötü niyetli olan birini nasıl kabul edebiliyorsunuz
Biliçden 120 km koşan takım aldı 90 km koşan takım bıraktı şimdi takımın kim olduğunun önemi yok biraz koşan basan takım bizi paspas yapıyor oyuncular geç gelmiş hazır değilmiş iyide bugün gelmedilerki iki aydır burdalar kamp ne kadar sürüyor ne olacak benmi hazırlayacağım takımı elin oyuncusu uçaktan inip maça çıkıyor 11 oynamamış genç oyuncuyu grubun en zor maçında deplasmanda 11 yazıyor kusura bakmayın bu egodur mantık yok bunda terbiyesizlik var

Bilic'in takimi cok underrated bana kalirsa. Adam inanilmaz kisitli bir kadroyla muthis organize bir takim yaratti.
Evet, cok risksiz oynatiyordu takimi, derbilerde ve kritik maclarda cuvalliyorduk, ama o berbat kadro kalitesiyle oyle veya boyle son 3-4 haftaya kadar sampiyonluk yarisinda tuttu bizi.
Berbat kadrolarla Arsenal, Tottenham, Liverpool'a kok sokturduk iceride disarida. Su Brugge'un bizi ezdigi kadar o Premier League takimlari bizi ezemedi.
Liverpool'u eledik, Tottenham'dan 4 puan aldik, Arsenal ecel terleri dokerek eledi bizi.

Arsenal'in bizi 1-0 yenip eledigi macin kadrosu:
Tolga, Ismail, Ersan, P. Franco, Motta, Atiba, Veli, Necip, Oguzhan, Pektemek, Cenk, Olcay, G. Tore, Ba.

Simdi kotu kadro dediginiz bugunku kadro'yu bir bunun yanina koyun ve bir daha yorumunuzu yapin.
Bir daha Senol Gunes'i yuceltin.

Ve ikinci senesinde ilk seneden daha fazla puan topladik kadro iyilesince. Belki 1 sene daha kalsa o da sampiyon yapardi takimi elinde 2 tik daha iyi oyuncular olunca, bilemeyiz.
Ama o organizasyonu, taktiksel bilinci, fiziksel gucu ondan sonra hicbir takimimizda gormedim ben, Sampiyonlar Liginde gruptan cikan takimimiz dahil, Sergen'in sampiyon olan takimi dahil.

Çevrimiçi gokhans

Teknik kadrodan, altyapı sistemine kadar planlı ve doğru bir yapılanmaya gidecek vizyon sahibi bir yönetime ihtiyacımız var bizim öncelikle.. bielsa’yı getirip, onun ışığında transferlerini ve kadronu oluşturacaksın. Medya ve taraftara kulağını tıkayıp 3 sezonluk sözleşme yaparak arkasında dağ gibi duracaksın. Tüm altyapıyı, a takımın taktik ve oyun anlayışına göre oluşturup a takıma hazır şekilde oyuncu yetiştireceksin. Scout ağınıda sağlam kuracaksın.. Ama bunların hepsi ütopya işte.. Yarın şenol kovulur, rıza getirilir. Saçma sapan oyuncular transfer edilir. Bu yüzden önce yönetim değişmeli, anlayış değişmeli..

Teknik kadrodan, altyapı sistemine kadar planlı ve doğru bir yapılanmaya gidecek vizyon sahibi bir yönetime ihtiyacımız var bizim öncelikle.. bielsa’yı getirip, onun ışığında transferlerini ve kadronu oluşturacaksın. Medya ve taraftara kulağını tıkayıp 3 sezonluk sözleşme yaparak arkasında dağ gibi duracaksın. Tüm altyapıyı, a takımın taktik ve oyun anlayışına göre oluşturup a takıma hazır şekilde oyuncu yetiştireceksin. Scout ağınıda sağlam kuracaksın.. Ama bunların hepsi ütopya işte.. Yarın şenol kovulur, rıza getirilir. Saçma sapan oyuncular transfer edilir. Bu yüzden önce yönetim değişmeli, anlayış değişmeli..

Ozunde haklisin, ama yonetimi ve kararlarini yonlendiren taraftar. Is taraftarda bitiyor. Pazar gunu Senol Gunes'e tepki verseler yonetim gondermek zorunda kalir. Verecekler mi? Hic zannetmiyorum. Yonetime zaten haftalardir tepki gostermeliydiler. Gosterdiler mi? Hayir. Taraftar'da da suc var bence ve camia'yi yonlendiren onlar oldugu icin is onlarda baslayip onlarda bitiyor. Kagit ustunde futbolcu'nun akibetini antrenor, antrenor'unkini yonetim, yonetim'inkini kongre belirliyor, ama hepimiz biliyor ki taraftar istemezse ne futbolcu kalir ne hoca ne yonetim. Ama suc taraftarda.

Kaliteli oyun talep etmiyorlar, kotu futbolla gelen galibiyetlere tav oluyorlar.
Kulubun ekonomik durumunun farkinda degiller, ulke futbolunun durumunun farkinda degiller, hayal dunyasinda yasiyorlar.
3 milyona alip 10 milyona satacagimiz oyuncu yerine Talisca, Ramos talip ediyorlar.
Benfica, Ajax, Feyenoord, Shakhtar, Dinamo Zagreb olalim yerine Bayern Munich olalim diyorlar (daha 2-3 hafta evvel tartistik) capimiza bakmadan. Bazi arkadaslarin kucumsedigi Belcika takimi seni dun sahadan sildi iste. Daha millet nerede ne oldugunun farkinda degil.

Taraftar bunlari talep ederse yonetim de buna gore yonetir, yonetmek zorunda kalir.

Ben de 4-4-2'ye raziyim aslinda. Benim en sevdigim, Turkiye ligi icin de en uygun gordugum sistem aslinda. Ama yerli bir hoca'yla imkansiz. 3-5-2 ve 4-4-2'ye alerjileri var garip sekilde. 4-2-3-1 ve 4-3-3'ten asla sasmiyorlar. Benim hatirladigim Okan Buruk Basaksehir'e oynatti, baska da yok.

Gecen sene Senol Gunes ilk geldigi macta (sanirim Umraniye maci) bir 30 dakika oynatmisti, ama sonra vazgecti ve bir daha goremedik.
Halbuki hem kanatli hem baklavali oyunumuza uyar.
Kanat forvetle oynamak guzel, ona uygun oyuncular da var elimizde, ama ters kanatta iyi bir yaratici olmadan islemiyor.
Ghezzal normalde isletir, ama olmadi. Rashica maliyeti, yasi ve ligi tanimasiyla iyi oyuncu, ama dogru mevkiye yapilmis yanlis transfer.
Aslinda Ziyech bize Rashica GS'ye gitse daha mantikli olurdu, ama olmadi.
Yaratici kanat olmadan da 4-3-3 islemiyor maalesef.

Orta sahali veya kanatli 4-4-2 olabilir. Sadece gobek yeterince dinamik olur mu bakmak lazim, ama 4 oyuncuyu degistire degistire kullanirsan birsey olmaz.
Eldeki forvetler zaten cift forvette merkezde oynamaya uygun, sadece Rebic soru isareti olur.

------------------------------------Mert--------------------------------------

Rosier-------------------Bailly------------Colley------------------Masuaku

Ghezzal-----------------Amir-------------Gedson----------------Bakhtiyar

-------------------------Aboubakar-------Cenk-------------------------------

------------------------------------Mert--------------------------------------

Rosier-------------------Bailly------------Colley------------------Masuaku

------------------------------------Amir-----------------------------------------

---------------------------Salih------------Gedson------------------------------

----------------------------------Ghezzal/Oxlade--------------------------------

-------------------------Aboubakar-------Cenk----------------------------------

Kagit ustunde guzel duruyor bence, ama olmaz. Boyle bir taktiksel esneklik ve macera yerli bir hoca'da bulamazsin.

Çevrimdışı podgorica

Negredo konusunda hakli falan degildi. Ilk yarida Cenk'i santrforda kapali savunmalara karsi kullanip sezonu cope atti. Cenk satildiktan sonra ligin 2. yarisinda rekor puan topladik. Babel'e Talisca'ya kac asist yapti ben sayamadim. Negredo bitiricilik konusunda Cenk'in gerisindeydi, ama ligde kapali takimlara karsi Cenk'ten daha faydali olacak forvetti. Prensini uzmedi pasamiz, ama o sezon sampiyonluk kacti, cokumusumuzun baslangici oldu.

Oguzhan'i ilk senesinde zoraki oynatti. Veli sakatlandi, Lucas Leiva transferi yatinca elde alternatif kalmadi mecburen oynadi. Alternatifler gelince hayata kusturmek icin elinden geleni yapti. Oyuncu harcamak konusunda cok maharetli, yalan yok. Sinsiligi ortada. Ne zaman iyi bir mac cikarsa ertesi mac sevkini kirmak icin kulubede oturttu. Kupa maclarinda kotu oyuncularla birlikte iyi gozukmesin diye oynatti. Kolay maclarda oyuna almadi, isler sikisinca taraftarin onune atti. Hadi bizdeki tercihlerini gectim. Dunya Kupasinda Ilhan Mansiz formayi 1.000 kat Hakan denen fetocu'den daha fazla hak ederken, hayatinin formundayken yedek bekletmedi mi? O konuda da mi hakliydi?

Sabotaj yapiyor demiyorum tabii, ama bazi oyunculari hangi nedenden dolayi oldugunu bilmedigim sekilde seviyor. Bazilarini sevmiyor. Takintili bu konuda, kararlarini etkiliyor. Dun cikip Cenk'in morale ihtiyaci vardi demesi bile tamamen artniyet. Baskalari icin boyle konusmuyor nedense. Semih'i mactan sonra kameralar onunde haslayacak kadar otoriter, ama Trabzon ve Brugge maci sonrasi rezil performans gosteren 1 oyuncu'yu bile haslayamadi. Neden acaba?

Ayrica Rosier yerine Onur oynadiginda ovulmuyordu. 1 mac vasat oynadi birsey zannetti insanlar, sonra 4-5 mac sonra gorduler Onur'un ne kadar berbat oldugunu. FB derbisiyle de tuy dikti hakli olarak kenara cekildi. Onur'un Rosier'den iyi futbolcu oldugunu (Rosier'in net dusen performansina ragmen) ve formayi hak ettigini dusunenle futbol tartismam zaten.

Sampiyonlugu sadece bu adam kazandirmis gibi yazmissin. Bilic'in hazir takimi+Quaresma ve Gomez'li kadro'ya kondu. Ondan sonraki seneler zaten BJK tarihinin en iyi kadrolarina sahipti. Bilic'in en buyuk, hatta tek yildizi Demba Ba iken bu adam Pepe, Adriano, Talisca, Aboubakar, Quaresma, Medel, Caner, G. Gonul, hepsinin ayni takimda oldugu kadrolarla yaristi. Garibim Slaven Bilic de Opare, Pedro Franco, Atiba, G. Tore, Olcay, Veli, Serdar Kurtulus'la Sneijder'li Drogba'li Sow Emenike Kuyt Meireles'li rakiplerden sampiyonluk almaya bakiyordu.

Gecen seneki galibiyet serisinden bana ne. Stresin kalmadigi maclarda galibiyet almak kolay. Kaldi ki gecen sene de ahim sahip top oynamadik, Aboubakar'in bol bol sapkadan tavsan cikartmasi ve Mert'in bol bol kurtarisi sayesinde kazandik bircogu maci. Ki gecen sene adam gibi 2 hedefimiz vardi, kupa ve 2.lik, ikisinde de sonunu getirmedi. Yani kritik ve stresli maclarda yine cuvalladik.

Adana Demispor'a 4 attik demissin. Haftaya Adana Demispor'a 4 at bakalim da goreyim antrenorlugunu. Konyaspor macindan sonra FB'nin 10 puan gerisine dusup lige havlu attigimizda ne diyeceksin acaba? Gecen seneki galibiyetleri izleyip bol bol ic cekersiniz artik.
Negredo konusunda yapmayın etmeyin nolur ya. Unutmayın ya nolur ya.. Adamın beli dönmüyordu bile. 7 gol atabildi yahu koca sezonda. Beşiktaş forveti 7 gol mü atar? Ligin 2.devresi gayet ilk 11 oynadı Negredo. Kaç gol atmış Allah aşkına? Ayrıca elinde bir önceki sezonun (şampiyon oldugumuz 16/17 sezonu) gol krallarından Cenk vardı. Yani gayet normal Cenk' i tercih etmesi.

Oğuzhan' ın en çok parladığı zamanlar Şenol Güneş zamanlarıydı. Ayrıca Veli sakatlanmasa da hoca oynatmazdı Veli' yi. Oğuzhan formdan düşünce Medel-Atiba-Talisca orta sahası ile oynadı. Sonra Ljajic oynadı. Ljajic' i en iyi kullanan teknik direktörümüzdü. 9 gol 13 asistle oynadı Ljajic. Yani ilk 2 sezonunda Oguzhan banko oynarken, son 2 sezonunda form düşüklüğü olunca oynatmadı Oguzhan' ı.

İlhan Mansız, Hakan Şükür olayını bilemiyorum. Yaşım yetmiyor, hatırlamıyorum.

Onur gayet iyi oyuncu. Rosier' den eksiği yok.

Şenol hoca ile şampiyon oldugumuz ilk kadrodaki oyuncular kimdi? Oguzhan, Sosa, Atiba, Olcay, Töre, Cenk Tosun, Ersan Gülüm, Tolga Zengin.. Hepsi Bilic zamanında da vardı. Üstelik Tolgay Arslan' ı kullanamadı Şenol Hoca. Bilic efendi ise Cenk varken ısrarla Pektemek' i oynatıyordu.

Yani Şenol Güneş gibi bizi küllerimizden doğuran kişiye bu kadar nefreti gerçekten anlayamıyorum.

[size=78%] [/size]

Çevrimdışı podgorica

Bilic'in takimi cok underrated bana kalirsa. Adam inanilmaz kisitli bir kadroyla muthis organize bir takim yaratti.
Evet, cok risksiz oynatiyordu takimi, derbilerde ve kritik maclarda cuvalliyorduk, ama o berbat kadro kalitesiyle oyle veya boyle son 3-4 haftaya kadar sampiyonluk yarisinda tuttu bizi.
Berbat kadrolarla Arsenal, Tottenham, Liverpool'a kok sokturduk iceride disarida. Su Brugge'un bizi ezdigi kadar o Premier League takimlari bizi ezemedi.
Liverpool'u eledik, Tottenham'dan 4 puan aldik, Arsenal ecel terleri dokerek eledi bizi.

Arsenal'in bizi 1-0 yenip eledigi macin kadrosu:
Tolga, Ismail, Ersan, P. Franco, Motta, Atiba, Veli, Necip, Oguzhan, Pektemek, Cenk, Olcay, G. Tore, Ba.

Simdi kotu kadro dediginiz bugunku kadro'yu bir bunun yanina koyun ve bir daha yorumunuzu yapin.
Bir daha Senol Gunes'i yuceltin.

Ve ikinci senesinde ilk seneden daha fazla puan topladik kadro iyilesince. Belki 1 sene daha kalsa o da sampiyon yapardi takimi elinde 2 tik daha iyi oyuncular olunca, bilemeyiz.
Ama o organizasyonu, taktiksel bilinci, fiziksel gucu ondan sonra hicbir takimimizda gormedim ben, Sampiyonlar Liginde gruptan cikan takimimiz dahil, Sergen'in sampiyon olan takimi dahil.

Bilic efendi zamanında Brugge' a elenmiştik 2 maçta da yenilerek. Unutmayalım.. Unutmayın..

O sezon 2 maçta da ezerek yenmişti bizi Brugge.

Çevrimdışı Sefa Kara

Bilic efendi zamanında Brugge' a elenmiştik 2 maçta da yenilerek. Unutmayalım.. Unutmayın..

O sezon 2 maçta da ezerek yenmişti bizi Brugge.

o zamanın kadrosunu hatırlıyor musun ? Dün kalede mert olmasa 6-7 yiyecektik daha rezil bir duruma düşecektik.

Ayrıca hiç öyle ezilme filan olmamıştı tolga zengin yüzünden giden bir maç olmuştu.

Brugge 2-1 Beşiktaş

Beşiktaş 1-3 Brugge

Ezilme böyle olur.

Bilic lige 4/4 başladı valorant ismail bile 4/4 başladı.Şenol hoca 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet ile başladı.
[ Son Düzenleme: 22 Eylül 2023, 16:23:16 Sefa Kara ]

Brugge ezerek yenmisti ha?

https://www.espn.co.uk/football/match/_/gameId/416636

Ic saha macinda 63% topa sahip olmusuz. Biz kaleyi bulan 10 sut atmisiz rakip 16. Biz 5 korner kullanmisiz rakip 1.
Skor 1-3 olmus olabilir, ama kaleci hatalari sayesinde biz risk aldiktan sonra son 10 dakikadaki 2 golle buldular skoru ve yaptiklar istatistikleri.
80. dakikada biz 1 tane atsak uzuyordu mac. 80. dakikada skor 1-1 idi.

Ilk mac istatistikleri:

https://www.espn.nl/voetbal/wedstrijdstatistieken?wedstrijdId=416645

2-1 yenilmisiz ama topa sahip olma orani bizim 53%. Onlarin kaleyi bulan 5 sutu varmis bizim 3. Onlar 7 korner kullanmis biz 5.
Ne kadar ezmis sana birakiyorum.

Bunlar da bugunku macin istatistikleri:

https://www.espn.nl/voetbal/wedstrijd/_/wedstrijdId/687737

Onlarin kaleyi bulan 10 sutu var bizim 3.
Onlar 12 korner kullanmis biz 0.
52% topa sahip olmusuz ama nasil topa sahip oldugumuzu gorduk zaten, sadece yan pas-geri pas o kadar.
Dun xG istatistiklerini de yayinlamislardi, adamlarin xG'si 3.4.
Dunku macin 4-5'lik olmamasi sans.

Bu arada o Brugge macindaki kadro da belli. Adam Tolga Zengin, Necip Uysal, Serdar Kurtulus, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak'la falan maca cikmak zorunda kalmis.
El insaf.

Etiketler: