Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 784317 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimdışı Unnamed

Adamlar oynuyor işte Avrupada.

Dünyadaki en çok nefret ettiğim kulüptür.

Lakin Avrupada oynuyorlar, demirden yapılmış akciğerleri var sanki.

Şanşta herzaman yanlarında. Son 34 yılın en kötü Manchesterine karşı bide kırmızı kart ve penaltı.

İlginç istatik: 3 büyükler hepsi Old Trafford'da kazandı

Beşiktaş 0-1
Fenerbahçe 0-1
Galatasaray 2-3

Türk takımları İngilizlere karşı gerçekten çok başarılı. İlginç

Çevrimiçi tolga1903

Gs deplasmanına ne yapsın ne etsin sergen'in ilk geldiği sene oynattığı 5'li defans oyununu oynatsın yoksa tarihi facia yaşatır bu herifler bize. Manu kadar koşmaları cidden farklı mevzu her şeyi geçtim. Sezonu kaybettik belki ama yıllarca unutulmayacak acı yaşatmasınlar bize herifler 3 gün sonra bayern maçına çıkacak çok iyi çalışması lazım hocanın çok.

Çevrimiçi Necmi

Adamlar oynuyor işte Avrupada.

Dünyadaki en çok nefret ettiğim kulüptür.

Lakin Avrupada oynuyorlar, demirden yapılmış akciğerleri var sanki.

Şanşta herzaman yanlarında. Son 34 yılın en kötü Manchesterine karşı bide kırmızı kart ve penaltı.

İlginç istatik: 3 büyükler hepsi Old Trafford'da kazandı

Beşiktaş 0-1
Fenerbahçe 0-1
Galatasaray 2-3
beşiktaş sayfasını renklilerle kirletmiyoruz onlara bir köşe ayrıldı sadece orası kirli olsun 😎

Çevrimiçi Necmi

Gs deplasmanına ne yapsın ne etsin sergen'in ilk geldiği sene oynattığı 5'li defans oyununu oynatsın yoksa tarihi facia yaşatır bu herifler bize. Manu kadar koşmaları cidden farklı mevzu her şeyi geçtim. Sezonu kaybettik belki ama yıllarca unutulmayacak acı yaşatmasınlar bize herifler 3 gün sonra bayern maçına çıkacak çok iyi çalışması lazım hocanın çok.
abartmayın bence en kötü şey oynamadan yenilgiyi kabul etmektir

Çevrimiçi tolga1903

abartmayın bence en kötü şey oynamadan yenilgiyi kabul etmektir

Takımıma güvenim yok. Ts'den 3 yedi 5 olurdu ads'den 4 yedi 6 olurdu. Kalbim kabullenmez hiçbir zaman biz Beşiktaşız ama mantığım öyle demiyor abi ne yalan söyleyim

Çevrimiçi gokhans

En çok koyanda, (...) manu deplasmanında bile, o kağnı gibi stoperlerini ortasahaya kadar çekip, oyunu ileri taşırken, ligin en hızlı stoperlerine sahip olan biz ise pendik'e karşı bile stoperleri kaleciye yakın tutuyoruz. Sonra savunma ile hücum arasındaki o devasa boşlukta gedsonun koşmasını bekliyoruz. Bunun sonucu hücumda çoğalamıyor, hücumda sadece orta açan kanat oyuncumuz ile bekimiz ve rakip 2 stoper arasında kaybolan aboubakar'ı görüyoruz. Ya inanılmaz moralim bozuk, inanılmaz ummutsuzum. Ve işin trajikomik tarafı bunlara rağmen hala hocayı savunan ve inanan yazarlar var ya, şaka gibi..
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi Ravenman

Ben Cincon macından çok korkuyorum.

Heleki dünki Mançıstır maçịnda sonra, 90 dakika İngilizlerden fazla koṣtular hemde ne biçim koştular.

Bizim takım olsaydı 15. dakikadan sonra ciğerleri ağzịndan fırlardı.

Ya 6-3-1 oynayacağız derbide yada tarihi yenilgi alıp gelecek 10 sene sokağa çıkamayız.

Hele Ersin kalede olursa Adana Demirspor maçının 10-0'lık rekoru kırılabilir.

Çevrimdışı Sefa Kara

Heleki dünki Mançıstır maçịnda sonra, 90 dakika İngilizlerden fazla koṣtular hemde ne biçim koştular.

Ya 6-3-1 oynayacağız derbide yada tarihi yenilgi alıp gelecek 10 sene sokağa çıkamayız.

15-0 yeniliriz bence!

Çevrimiçi Samet Demir

6 biraz az gibi olmuş bence kaleye komple 11 adam koysak çekilen şutların hepsi seker. Maçda berabere biter.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Ravenman

Dalga geçiyorsunuz fakat ben bu yönetime ve hoca'ya güvenmiyorum, ıṣıkta görmüyorum.

Ajax 5 maçta sadece 5 puan aldı ligde, şu an 15. sırada.

PSV ile 16 puan fark var lakin PSV 2 maç fazla oynadı.

Hem bu sezon yeni gelen Sportif Direktörü gönderdi (12 futbolcu aldı bu sezon).

Hem yönetim kurulunu gönderdi.

Sadece teknik direktör kaldı, onunda gitmesi an meselesi. Yeni hoca arıyorlar şu an, anlaṣtıkları an 1 dakika bile kulüp binasında tutmazlar.

Peki bizde? Yok karımın evini ipotek ettim, yok ben geldiğimde maaşlar ödemmiyordu, yok bu taraftarlar trol.

Rakiplerimize bak, kendi efsanelerini nasıl şutluyorlar başarısız olurlarsa (Adnan Polat, Fatih Terim, Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım).

Bizde bu kültür yok malesef.

Çevrimiçi Ravenman

Aradaki fark uçurum gibi.

Kimse bizi konuşmuyor bile, hesaba katmıyor.

Dünkü maç aradaki devasa seviye farkını gösterişidir.

Biz Brugge'ye pozisyon manyağı olurken Konferansta, onlar Şampiyonlar Liginde 800 milyon euroluk kadro değeri olan İngiltere devini yendiler.

Biz son 3 maçımızda toplam 2 şut rakip kaleye atarken, diğeri son 2 maçta 9 gol attı.

Şimdi ANÇ ve Şenol'a halen zaman verecekmisiniz?

Tarihimizin en kötü sezonunu yaşayabiliriz.

Çevrimiçi Samet Demir

Biz Brugge'ye pozisyon manyağı olurken Konferansta, onlar Şampiyonlar Liginde 800 milyon euroluk kadro değeri olan İngiltere devini yendiler.

Biz son 3 maçımızda toplam 2 şut rakip kaleye atarken, diğeri son 2 maçta 9 gol attı.

İngiltere eski devi demek istedin sanırım. Fizik olarak en formda olarak lanse ettikleri toreira yata kalka bir hal oldu.

Eyvallah biz iyi durumda değiliz de gs nin de bu kadar abartılacak bir tarafı yok. Hakem ittirmesi olmasa aramızda en fazla 3 puan fark olurdu.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı sEuL

Dalga geçiyorsunuz fakat ben bu yönetime ve hoca'ya güvenmiyorum, ıṣıkta görmüyorum.

Ajax 5 maçta sadece 5 puan aldı ligde, şu an 15. sırada.

PSV ile 16 puan fark var lakin PSV 2 maç fazla oynadı.

Hem bu sezon yeni gelen Sportif Direktörü gönderdi (12 futbolcu aldı bu sezon).

Hem yönetim kurulunu gönderdi.

Sadece teknik direktör kaldı, onunda gitmesi an meselesi. Yeni hoca arıyorlar şu an, anlaṣtıkları an 1 dakika bile kulüp binasında tutmazlar.

Peki bizde? Yok karımın evini ipotek ettim, yok ben geldiğimde maaşlar ödemmiyordu, yok bu taraftarlar trol.

Rakiplerimize bak, kendi efsanelerini nasıl şutluyorlar başarısız olurlarsa (Adnan Polat, Fatih Terim, Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım).

Bizde bu kültür yok malesef.

Ilk mesajina nasil bir tepki gelmesini bekliyordun pek anlayamadim.

Derbide cok zorlanacagimizi ve farkli bir sekilde maci kaybedecegimizi dusunuyorum diye yazsan cogu kisi yorumunu okuyup gecer. Zaten suan ki basiretsiz teknik heyet ve takimin form grafigi ile kimsenin birak derbiyi herhangi bir anadolu deplasmanindan umudu kalmadi. Daha ligin 6. haftasinda bu sezon bitsede gitsek havasi var hem taraftarda hemde futbolcularda. 

Ama boyle korkuyorum soyle oluyorum alti stoper ile maca cikalim gibi seyler yazarsan kusura bakma ama aldigin tepkide normal oluyor.

Almis oldugun tepkiye vermis oldugun tepkide inanilmaz alakasiz. Derbi macindan soyle korkuyorum, Adana'nin 10-0'lik rekorunu kiracagiz 10 sene sokaga cikamayacagiz falan yazinca diger arkadaslarda tamam abartmaya gerek yok demis. Buna istinaden sende Ajax/PSV ornekleri verip basiretsiz ANC denen gereksiz herifin bos beles aciklamalarini yazmissin.

Bu baskan/yonetim/teknik heyet'e zaten cogumuzun guveni yok. En kisa zamanda gitmeleri₁ ve bir daha Besiktas'imiz ile adlarinin yan yana gormeme dilegi ile... orada hemfikiriz zaten ama ilk mesajin ve ilk mesajina almis oldugun tepkiden sonra yazmis oldugun yorum tutarsiz olmus diye dusunuyorum.

Çevrimiçi Necmi

o uçurum senin kafanda dikkat ette düşme
Anç ye kim zaman veriyor öyle bir gücümüz olsa üç yıl önce başkan olamazdı
Manu nasıl ingiliz devi bak demekki pahalı kadrolarla olmuyormuş

Çevrimiçi gokhans

Sergen ile stoperlerimiz nerde konumlanıyordu? Ortsaha çizgisinde. Beden hocası valerian zamanı? Ortasaha çizgisi. 2 dönemdede bol gol pozisyonuna girip gol atıyormuyduk? Cevap: evet. Şu an bizim stoperlerin ki ligin en hızlıları, neden kalecinin önündeler? Neden hücumla savunma arasında bu kadar mesafe var ve bağlantı yok? Taktiksel mi yoksa kondisyonla alakalımı? Bu takım kamp yapmadıda benim mi haberim yok.

Çevrimiçi Necmi

Sergen ile stoperlerimiz nerde konumlanıyordu? Ortsaha çizgisinde. Beden hocası valerian zamanı? Ortasaha çizgisi. 2 dönemdede bol gol pozisyonuna girip gol atıyormuyduk? Cevap: evet. Şu an bizim stoperlerin ki ligin en hızlıları, neden kalecinin önündeler? Neden hücumla savunma arasında bu kadar mesafe var ve bağlantı yok? Taktiksel mi yoksa kondisyonla alakalımı? Bu takım kamp yapmadıda benim mi haberim yok.
acaba şenolun kamp anlayışı ne takım lige sıfır kondisyonla girdi işde bazıları maç yaparak yükseltirse iyi 

Çevrimiçi Ravenman

o uçurum senin kafanda dikkat ette düşme
Anç ye kim zaman veriyor öyle bir gücümüz olsa üç yıl önce başkan olamazdı
Manu nasıl ingiliz devi bak demekki pahalı kadrolarla olmuyormuş

Sadece pahalı kadro değil, müzelerinde 69 kupa var, bunlar içinde Şampiyonlar Ligi Kupası, Avrupa Kupası, Dünya Kulüpler Kupası, Premier League kupası ve FA kupaları var.

Adamların sadece merchandise'den yıllık gelirleri bizim 3 büyük kulüplerin toplam cirosundan daha fazla.

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Hindistanda ve Japonya'da bile taraftarları var kombine alıp maça geliyorlar.

City 10 defa daha şampiyon olsa United'ın müzesinin yanında geçemezler.

Bu kulüpleri aṣağlamadan evvel bi tarihlerine ve köklerine bakın bi zahmet kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Adamlar Ferguson zamanında Şampiyonlar Liginde bize karşı oynarken PAF takımlarıyla çıktı. O kadrodan hiçbir oyuncu A takıma yükselmedi. Bir tane uzun boylu Obertam vardı sonra Erzurumsporda mı ne oynadı.

Biz Şampiyonlar Liginde PAF takımımızla çıkabilirmiyiz Manchester United'a karşı? Delik deşik ederler bizi.

Büyüklük budur.
[ Son Düzenleme: 04 Ekim 2023, 21:21:29 Ravenman ]

Çevrimiçi Necmi

Sadece pahalı kadro değil, müzelerinde 69 kupa var, bunlar içinde Şampiyonlar Ligi Kupası, Avrupa Kupası, Dünya Kulüpler Kupası, Premier League kupası ve FA kupaları var.

Adamların sadece merchandise'den yıllık gelirleri bizim 3 büyük kulüplerin toplam cirosundan daha fazla.

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Hindistanda ve Japonya'da bile taraftarları var kombine alıp maça geliyorlar.

City 10 defa daha şampiyon olsa United'ın müzesinin yanında geçemezler.

Bu kulüpleri aṣağlamadan evvel bi tarihlerine ve köklerine bakın bi zahmet kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Adamlar Ferguson zamanında Şampiyonlar Liginde bize karşı oynarken PAF takımlarıyla çıktı. O kadrodan hiçbir oyuncu A takıma yükselmedi. Bir tane uzun boylu Obertam vardı sonra Erzurumsporda mı ne oynadı.

Biz Şampiyonlar Liginde PAF takımımızla çıkabilirmiyiz Manchester United'a karşı? Delik deşik ederler bizi.

Büyüklük budur.
geçmişe mazi derler sen değilmiydin beşiktaşın kupalarını sayarken çoğunu yok sayan bende yıllardır manunun adını duymuyorum iş renkliyi övmek olunca rakibinin büyüklüğünü yere göğe sığdıramıyorsun ama beşiktaşa gelince durum nasıl küçük gösterebilirim diye uğraşıyorsun
Fo öncesi taraftarlarda ciddi bir kesim senin gibiydi çebiye saydırıyorsun ya hiç saydırma o önem verdiğin şeylerin hiç bir önemi yok esas tehlike senin düşünce yapın işde

Çevrimiçi Ravenman

geçmişe mazi derler sen değilmiydin beşiktaşın kupalarını sayarken çoğunu yok sayan bende yıllardır manunun adını duymuyorum iş renkliyi övmek olunca rakibinin büyüklüğünü yere göğe sığdıramıyorsun ama beşiktaşa gelince durum nasıl küçük gösterebilirim diye uğraşıyorsun
Fo öncesi taraftarlarda ciddi bir kesim senin gibiydi çebiye saydırıyorsun ya hiç saydırma o önem verdiğin şeylerin hiç bir önemi yok esas tehlike senin düşünce yapın işde

Yanlışın var, ben 1903'ten beri sayıyorum herṣeyi.

ANÇ mecburen Ali Koç'un ve Fenerbahçe'nin davasını desteklemeli dedim defalarca, bizim ṣampiyonluk sayısı 21 olmalı için.

Hiçbir Beşiktaşlı eski yöneticisi yada iş adamı yada futbol yazarı şimdiye kadar çıkıp Fenerbahçe'nin 1959 davasını desteklemedi halbuki bu dava bizim çok lehimize olur, ekstradan 5 tane şampiyonluğun resmiyet kazanıcak 4 yıldızịn olur.

Bizim camiadan niye kimse Fenerbahçeyi bu davada desteklemez acaba? Bu soruyu sormamız gerek.

Çevrimiçi Necmi

Yanlışın var, ben 1903'ten beri sayıyorum herṣeyi.

ANÇ mecburen Ali Koç'un ve Fenerbahçe'nin davasını desteklemeli dedim defalarca, bizim ṣampiyonluk sayısı 21 olmalı için.

Hiçbir Beşiktaşlı eski yöneticisi yada iş adamı yada futbol yazarı şimdiye kadar çıkıp Fenerbahçe'nin 1959 davasını desteklemedi halbuki bu dava bizim çok lehimize olur, ekstradan 5 tane şampiyonluğun resmiyet kazanıcak 4 yıldızịn olur.

Bizim camiadan niye kimse Fenerbahçeyi bu davada desteklemez acaba? Bu soruyu sormamız gerek.
bizim için değişen birşey olmuyor yıldız açısından ama sana esas seni ilgilendiren kısmı söyleyeyim her sene şampiyonluk katsayısına göre para alıyorsun ya o para kuşa döner liglerde bir tane değildi istanbulda iki lig vardı mesela anadolunun birçok yerindede lig vardı hangi ligin şampiyonunu türkiye şampiyonu sayacaksın istanbulda fener cuma liginde şampiyon oluyordu biz pazar liginde oluyorduk o iş çok karışık zaten o nedenle 1959 itibariyle saydılar bizim davada 59 öncesi bizim iki şampiyonluğumuz vardı ve ülkeyi şampiyon kulüpler kupasında temsil etmiştik o nedenle uefaya göre bizim şampiyonluk sayımız tff den iki fazla görünüyordu ligi 57 de kabul etmeleri gerekiyordu çünkü federasyon kupası üç kere oynanmıştı ikisinde biz birinde fener şampiyon olmuştu bizimkileri yok sayıp feneri eklediler bizim davamız buydu uyanıklık yaptılar hesapta yalnız orayı tam bilmiyorum bir şampiyonluğumuzda yanlış hatırlamıyorsam tff uefaya geç bildirim yaptığı için güme gitmişdi öyle birşey okumuştum

Çevrimiçi Ravenman

Ben çok eminim ANÇ Fenerbahçe'nin 1959 davasını desteklemediği için ve Ali Koç'a şaklaban dediği için (Youtube'da görüntüsü var), Ali Koç'ta bizim deprem puanların davasını desteklemedi Kulüpler Birliğinde halbuki destekleseydi Fenerbahçe'nin lehine olurdu çünkü Galatasarayla 6 puanlık fark eriyecekti ve onlar moralsız olacaktı ve şampiyonluk.yarışında ağır darbe alacaklardı.

TFF hem Beşiktaṣı hem Fenerbahçe'yi ikisini birden karşısına alamazdı.

Yani ANÇ bunu bilerekmi yapıyor bilmiyorum fakat her halükarda zarar veriyor kulübe. Efsane Rahmi Koç'un oğluna sen kameralar onünde şaklaban diyemezsin.

Rahmi Koç neredeyse en eski üyemiz. Rahmetli Süleyman Seba kulübün anahtarı resmen ona verirdi, kasada para kalmadığı zaman Rahmi Koç kendi cebinde öderdi oyuncuların maaşlarını. Hem kendi cebinden hem şirketlerin sermayeleriyle Beşiktaşımıza sayısız destek oldu ve hiçbir zaman geri istemedi.

Adam herşeyini Beşiktaşı sırf sevdiği için verdi. Halende vermeye devam ediyor. Bu sezon sırf madara olmamızı istemeyerek Tüpraşı sponsor yaptı.

Yaklaşik 1.55 boyunda bi Trabzonsporlu demir tüccarı gelip onun oğluna kameralar önünde şaklaban diyemez.

Bizim hem Divan'ımız hem Kongre'miz hem taraftarımız bu terbiyesiz davranışı kınacaktı.

Kimse Beşiktaştan büyük değildir, hele hele Trabzonsporlular hiç değildir.

İçimize kocaman bir truva atı girmiş haberimiz yok. Şenol Güneş bugün Lugano maçı öncesi futbol konuşmayı bırakmış, yine yönetimi destekliyor.

Bana ırkçı diyorsun fakat gerçek ırkçılar içimizdeki Trabzonsporlular. Birbirini nasıl destekliyorlar bi görün.

Bunlar ancak kavgayla gürültüle gider.

Çevrimiçi Necmi

Ben çok eminim ANÇ Fenerbahçe'nin 1959 davasını desteklemediği için ve Ali Koç'a şaklaban dediği için (Youtube'da görüntüsü var), Ali Koç'ta bizim deprem puanların davasını desteklemedi Kulüpler Birliğinde halbuki destekleseydi Fenerbahçe'nin lehine olurdu çünkü Galatasarayla 6 puanlık fark eriyecekti ve onlar moralsız olacaktı ve şampiyonluk.yarışında ağır darbe alacaklardı.

TFF hem Beşiktaṣı hem Fenerbahçe'yi ikisini birden karşısına alamazdı.

Yani ANÇ bunu bilerekmi yapıyor bilmiyorum fakat her halükarda zarar veriyor kulübe. Efsane Rahmi Koç'un oğluna sen kameralar onünde şaklaban diyemezsin.

Rahmi Koç neredeyse en eski üyemiz. Rahmetli Süleyman Seba kulübün anahtarı resmen ona verirdi, kasada para kalmadığı zaman Rahmi Koç kendi cebinde öderdi oyuncuların maaşlarını. Hem kendi cebinden hem şirketlerin sermayeleriyle Beşiktaşımıza sayısız destek oldu ve hiçbir zaman geri istemedi.

Adam herşeyini Beşiktaşı sırf sevdiği için verdi. Halende vermeye devam ediyor. Bu sezon sırf madara olmamızı istemeyerek Tüpraşı sponsor yaptı.

Yaklaşik 1.55 boyunda bi Trabzonsporlu demir tüccarı gelip onun oğluna kameralar önünde şaklaban diyemez.

Bizim hem Divan'ımız hem Kongre'miz hem taraftarımız bu terbiyesiz davranışı kınacaktı.

Kimse Beşiktaştan büyük değildir, hele hele Trabzonsporlular hiç değildir.

İçimize kocaman bir truva atı girmiş haberimiz yok. Şenol Güneş bugün Lugano maçı öncesi futbol konuşmayı bırakmış, yine yönetimi destekliyor.

Bana ırkçı diyorsun fakat gerçek ırkçılar içimizdeki Trabzonsporlular. Birbirini nasıl destekliyorlar bi görün.

Bunlar ancak kavgayla gürültüle gider.
insanların hemşerilerini desteklemesi ırkçılık değil ama birine etnik kökeninden dolayı aşağılamak hakaret etmek ağır ırkçılıktır sen şenol güneşe veya çebiye tepki koymuyorsunki etnik bir kökeni aşağılıyorsun burda hiçmi trabzonlu beşiktaş aşığı yok onlarıda aşağılıyorsun fikret ormanda lazdır mesela üstelik karadenizliler çalışkan ve başarılı insanlardır git ne şartlarda yaşadıklarını nasıl ekmeklerinintaştan çıkardıklarını gör sonra aşağıla
Irkçı söylem bir beşiktaşlıya yakışmaz başarı ve başarısızlığın etnik kökenle ilgisi yok

Çevrimdışı ardiles

insanların hemşerilerini desteklemesi ırkçılık değil ama birine etnik kökeninden dolayı aşağılamak hakaret etmek ağır ırkçılıktır sen şenol güneşe veya çebiye tepki koymuyorsunki etnik bir kökeni aşağılıyorsun burda hiçmi trabzonlu beşiktaş aşığı yok onlarıda aşağılıyorsun fikret ormanda lazdır mesela üstelik karadenizliler çalışkan ve başarılı insanlardır git ne şartlarda yaşadıklarını nasıl ekmeklerinintaştan çıkardıklarını gör sonra aşağıla
Irkçı söylem bir beşiktaşlıya yakışmaz başarı ve başarısızlığın etnik kökenle ilgisi yok

Sizin konudan bağımsız Trabzonun etnik kökeni batı yarısı Oğuz Çepni boyu, doğu tarafı ise diğer Türk boyları ve Anadolunun kadim halklarının karışımıdır. Bu eski kadim halklar Roma imparatorluğuna tabi oldukları için Rum diye anılmışlar. Gerçekte adı sanı unutulmuş, dilleri kültürleri değişmiş halklar topluluğudur. Roma imparatorluğu öncesi her birinin farklı dili kültürü ve etnik adı vardı. İmparatorluk zamanı hepsi eşitlendi ve Romaya tabi (Rum) oldular.

Karadeniz sanıldığı gibi Laz değildir. Lazların nüfusu İstanbuldaki bir semt kadar bile değil. Trabzonun batısından Düzce dahil neredeyse tamamı Çepnidir. Kapalı toplum oldukları için daha az değişime uğradılar. Simaları bile birbirine benzer. İstanbul Türkçesinde ve alfabede bulunmayan fakat Orta Asyada kullanılan sesler Karadenizde hala kullanılır. Eski Türkçede Ordu başkent demektir. Ordu ili başkenttir. Atatürkün Samsundan başlaması ve yakın korumalarını Giresunlulardan seçmesi sebepsiz değildi.

Çevrimiçi gokhans

Sizin konudan bağımsız Trabzonun etnik kökeni batı yarısı Oğuz Çepni boyu, doğu tarafı ise diğer Türk boyları ve Anadolunun kadim halklarının karışımıdır. Bu eski kadim halklar Roma imparatorluğuna tabi oldukları için Rum diye anılmışlar. Gerçekte adı sanı unutulmuş, dilleri kültürleri değişmiş halklar topluluğudur. Roma imparatorluğu öncesi her birinin farklı dili kültürü ve etnik adı vardı. İmparatorluk zamanı hepsi eşitlendi ve Romaya tabi (Rum) oldular.

Karadeniz sanıldığı gibi Laz değildir. Lazların nüfusu İstanbuldaki bir semt kadar bile değil. Trabzonun batısından Düzce dahil neredeyse tamamı Çepnidir. Kapalı toplum oldukları için daha az değişime uğradılar. Simaları bile birbirine benzer. İstanbul Türkçesinde ve alfabede bulunmayan fakat Orta Asyada kullanılan sesler Karadenizde hala kullanılır. Eski Türkçede Ordu başkent demektir. Ordu ili başkenttir. Atatürkün Samsundan başlaması ve yakın korumalarını Giresunlulardan seçmesi sebepsiz değildi.
Bir dipnot'da ben düşeyim. Karadeniz'de kırım göçmeni türklerde oldukça fazladır. Normalde Rize'li yim ama köken olarak kırım türküyüm, kırım göçmeniyiz.. Osmanlı döneminde milyonlarca kırım ve tatar türkü, ülkemize göç etti. O dönemin suriyelisiymişiz bizde demek  :lol:

Çevrimiçi Samet Demir

ÖZEL HABER |

Beşiktaş Yönetimi bugün Tribün liderleri ile görüşerek “Yönetim İstifa” sözlerinin artık bitirilmesini isteyecek.

Etiketler: