2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 991206 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Çamoluk Otomotiv sponsor olsun.

Çevrimiçi tolga1903

Talisca hayal, oluru yok. Hoca telafuz etse de lafinda ki “istek farkli gercekler farkli” cumlesi her seyi ozetliyor.

"İstek farklı gerçekler farklı" diyor evet. Üstüne şunu da diyor başkana yüklenmeyin iyi niyetle çalışıyor diyor mesela. Biliyor yani sosyal medyadaki taraftar yangınını o ismi telaffuz ettikten sonra daha da korlanacağını bilmiyor mu yani şenol güneş gibi bir kurt? Bence yanlış yapıyor boş yere bu vizyonsuz yönetimi daha da baskı altına sokuyor herifler panikle gidip yeni dele alli bulacak diye ödüm kopuyor hoca resmen buna ön ayak oluyor.

Bir de hiç konuşulmayan onana mevzusu var araya kaynadı, adam "oynatmiyorum evet ama almasak neden almadınız diyeceklerdi" dedi komik değil mi? Belli ki düşünmüyor adam amir varken en fazla yedek olacak adama 4.5 bonservis vermişiz sırf "neden almadınız" şeklinde lincleyecekler diye.

Çevrimiçi annoca

[ Son Düzenleme: 08 Ağustos 2023, 00:48:38 annoca ]

Çevrimiçi Sinan23

Malum takımın paralar 8 9 sene önce dışarı çıkan paranın bir şekilde içeri girmesi mi acaba? Neden kim sponsor açıklanmıyor?

Bu arada rakip Aris olur. 30 sene önce deplasmanda takımına saldırılan maç Aris miydi.

Çevrimiçi Mehmet57

Tuhaf isler. Sponsorlar neden aciklanmiyor. Sonucta sponsorluk da bir nevi ticaret, al gulum ver gulum. Reklami nerde bu sponsorlarin?

Her sey bir yana, Tete’yi de cektiker. Kanat rotasyonu Zaha, Zaniolo, Tete, Kerem Akturkoglu, Yunus Demir. Su son isim bile su an ki halde bizde 11 cikar, trajikomik gercekten. Biz hala Talisca diyelim. Sorloth diye aglayan Tsliler gibi olduk.

Çevrimiçi Mehmet57

"İstek farklı gerçekler farklı" diyor evet. Üstüne şunu da diyor başkana yüklenmeyin iyi niyetle çalışıyor diyor mesela. Biliyor yani sosyal medyadaki taraftar yangınını o ismi telaffuz ettikten sonra daha da korlanacağını bilmiyor mu yani şenol güneş gibi bir kurt? Bence yanlış yapıyor boş yere bu vizyonsuz yönetimi daha da baskı altına sokuyor herifler panikle gidip yeni dele alli bulacak diye ödüm kopuyor hoca resmen buna ön ayak oluyor.

Bir de hiç konuşulmayan onana mevzusu var araya kaynadı, adam "oynatmiyorum evet ama almasak neden almadınız diyeceklerdi" dedi komik değil mi? Belli ki düşünmüyor adam amir varken en fazla yedek olacak adama 4.5 bonservis vermişiz sırf "neden almadınız" şeklinde lincleyecekler diye.

Bana cok tuhaf geldi hocanin aciklamalari. Bir yandan baskani korudu, diger yandan yonetimi taraftarin onune atti.

Ya bizim bilmedigimiz seyler var ve arka planda Talisca icin ugrasiyorlar, ya da Gs’nin Gedson-misillemesi olarak Talisca’yi almalarinin onune gecmek istiyor.

Çevrimdışı levitate

konu çok uzamadan kapandı gibi bir yere gitmiyorum demiş...
bipbipbupbup

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hayal demistik. Umarim son nokta bu olur.

https://twitter.com/kartalisthaber/status/1688681933549531136?s=46

https://twitter.com/kartalisthaber/status/1688682266753474561?s=46
Ben gelmeden inanmam ama sözleşmesi olduğu için mevcut kulübünden izinsiz başka kulüple görüşemez. Onun için bu açıklama hiçbir şey ifade etmiyor. Şenol Güneş'in böyle hassas bir konuda yalan söyleyeceğini düşünmüyorum.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Ravenman

Bukadar transfer lazımsa Şenol Güneşi niye getirdikki? Önder Karavelli ile devam etseydik. Daha ucuz.

Büyük hocalar transfer için ağlamaz, elindeki takımı kullanır. Bakalım bu 'Şenol hoca oyuncuların performansını hep artırıyor' palavrası bu sezonda işleyecekmi. Kimin performansını artırabilecek?

Hadi Semihin, Montero'nun, Kartal'ın, Hasic'in, Berkay'ın, Oğuzhan'ın, Emrecan'ın, Emirhan'ın, Kerem'ın, Muleka'nın, Demir Ege'nin performansı bi artır bakalım büyük hocaysan. Kadromuz geniş, her mevkide 3 adam var. Sadece yıldız eksik.

Trabzonsporu yıllarca çalıştırdın, ve sadece 2 defa ikinci oldun, oda Trabzonsporun tarihin en güçlü kadrolarıyla (Hami, Abdullah, Osman, Shota, İskender, Orhan, Ogün ve Yattara, Burak, Selçuk, Colman, Egemen, Jayé kadrolar).

Geri kalan sezonlarda Trabzonspor'un vasat kadrolarıyla ilk dörde bile giremedin.

Yıldız futbolcularla ninem bile şampiyon olur. Önemli olan elindekilerle şampiyon olmak, Sergen Yalçın gibi.

Fikret Orman'ın kurduğu takımı bile batırdın o cins cins takıntılarınla. Adam sana 5 sene üst üste şampiyon olabilen bir takım verdi, sen sadece 2 defa oldun oda zor bela ile. Üçuncü ve dördüncü sezon Kadıköy kompleksinle, tuhaf tercihlerinle (nasıl geçen sezon Rosier'e, Masuaku'ya ve Saiss'e taktığı gibi) o gül gibi takımın içine ettin kaçtın Milli Takıma.

50 yıldır futbolun içindesin sadece 2 şampiyonluk gördün oda Fikret Orman sayesinde.

Hadi büyüklüğünü ve hocalığını göster ve Sergen gibi kısıtlı imkanlarla şampiyon ol.

Çevrimiçi Necmi

Ben gelmeden inanmam ama sözleşmesi olduğu için mevcut kulübünden izinsiz başka kulüple görüşemez. Onun için bu açıklama hiçbir şey ifade etmiyor. Şenol Güneş'in böyle hassas bir konuda yalan söyleyeceğini düşünmüyorum.
kimse bir şeye dikkat etmemiş sözleşmeli bir futbolcuyla kulübünden izinsiz transfer görüşmesi yapamazsın tv ye çıkıp yaptığı bu açıklamanın beşiktaşa vereceği zararı kimse düşünmüyor taliscanın takımı fifaya baş vursa delil olarakta bu yayını gösterse sonuç ne olur bunu hesap eden varmı acaba hepsi ağız ishali olmuş diyorum ama bu gevezelikler ciddi ciddi beşiktaşın başına çorap örür

Çevrimiçi Necmi

https://twitter.com/kartalisthaber/status/1688689689140576256
en azından şenol güneşten daha akıllı olduğu kesin sonucu görmüş hemen açıklama yapmış
Bu görüşmeyi yapmış olsan bile açık edemezsin taliscayıda kulübüne karşı zorda bırakıyorsun

Çevrimiçi tolga1903

Fifa önce gitsin de devletlerinin milyar dolar fon sağladığı görgüsüz arap kulüplerini engellesin. Bu para ve etkileşim delisi arkadaşın bizi düşündüğü falan yok doğru söylüyor şenol güneş'in ağzını tutamayacağını bildiği için zarf atmıştır bizim taraftar hemen takip etsin binlerce yorum atsın diye. Bizi özlediği için 3 yıllık uzattı kulübüyle aynen:) ya allah aşkına şu adamı konuşmak bile yoruyor artık iğrenç bir para ve sosyal medya etkileşim köpeği bu kimse kusura bakmasın. Gelmesin de ayrıca burdaydı da noldu en fit haliyle burdayken takım oyunuyla ilgisi yoktu kaç yıldır arabistan çin takılıyor defolsun orda bitirsin kariyerini 30 yaşına gelecek artık bize gedson gibi aidiyeti olan oyuncu lazım bunun karakterinde biri lazım değil.

Çevrimdışı Talisca1903

en azından şenol güneşten daha akıllı olduğu kesin sonucu görmüş hemen açıklama yapmış
Bu görüşmeyi yapmış olsan bile açık edemezsin taliscayıda kulübüne karşı zorda bırakıyorsun
net haklısın abi Talisca kendini korumaya almış ne diyecekti evet gideceğim konuşuyoruz mu?

Çevrimiçi kartalizma190399

bu gs nasıl yapıyor bu işi izahı yok. nasıl sponsormuş. nerden ne şekilde buluyorlar parayı. tete zaha icardi hepsi yıllık 10 civarı maaşları var + bonuslar. sponsor diyorlarda onlarda isimleri geçmiyor. FO zamanında yöneticeler kurbana girer gibi bi oyuncuya sponsor olmuşlardı 200 bin 400 bin bas bas haberlerini yaptırıyorlardı.

Sponsor dedikleri yoneticilerin bir araya gelip para toplamasi ve bunu kulubun muhasebesi disinda odemesi limitleri asmak icin.
Yoksa sponsorlugun mantigi zaten adini duyurmak. Senelik 5 milyon euro para verecegim ve adim sir gibi saklanacak, mantikli mi?

Zaten sponsorla futbolcu almak diye birsey olmaz, Talisca'da da niye soyleniyor israrla anlamiyorum. Analitik zekasi yerlerde surunen Turk'lerin uydurdugu, herkesin papagan gibi tekrarladigi birsey. Sponsorlukla futbolcu almak olabilecek mantikli birsey degil, Delgado disinda da ornegini hatirlamiyorum ki onda da kismen maliyeti karsilanmisti. Imza toreni disinda adini gecirecegin, reklam yapacagin bir yer yok. Oyuncu'yu reklam'da vs oynatirsin tabii, ama sacma sapan sekilde bonservis bedeli yuksek maas vs odeyene kadar verirsin oyuncu'ya 1 milyon euro zaten reklamini yapar. Sponsorla transfer basli basina sacmalik. Mantikli bir sey olsa dunya uzerinde gorurduk zaten, Turk futbolu disinda hicbir yerde adi gecmiyor. Turk'lerin uydurup herkesin papagan gibi tekrarladigi sacma bir olay, tipki futbolcu maliyetini forma satisindan cikarmak gibi bir sehir efsanesi. Herkes az cok beynini kullansa bu tur sehir efsaneleri biter zaten.

GS ve FB'nin dedigi sey de limit asimini muhasebe disinda tutup engellemek. Yanlarinda yalaka gazeteci yerine gercek gazeteci olsa kose'ye sikistirir vs, ama haber almak istedikleri icin birsey de soramiyorlar. Yoksa kurumsal bir sirketin gidip Icardi'ye saf gibi yillik 6 milyon euro verip ismini sir gibi saklamasi olabilecek birsey degil. O sirketin hissedar'lari adamin anasini aglatir. Ama FB ve GS'nin ilk isi degil bu zaten. Eyupspor'a, Boluspor'a olan transferleri hepimiz biliyoruz zaten. FB'nin siradisi satislarinda da birseyler dondugunden adim gibi eminim. Sow, Jailson vs gibi transferler ve odenen paralar bana masum gelmiyor. Biz sadece sinifin efendi saf cocuguyuz o kadar.

Fifa önce gitsin de devletlerinin milyar dolar fon sağladığı görgüsüz arap kulüplerini engellesin. Bu para ve etkileşim delisi arkadaşın bizi düşündüğü falan yok doğru söylüyor şenol güneş'in ağzını tutamayacağını bildiği için zarf atmıştır bizim taraftar hemen takip etsin binlerce yorum atsın diye. Bizi özlediği için 3 yıllık uzattı kulübüyle aynen:) ya allah aşkına şu adamı konuşmak bile yoruyor artık iğrenç bir para ve sosyal medya etkileşim köpeği bu kimse kusura bakmasın. Gelmesin de ayrıca burdaydı da noldu en fit haliyle burdayken takım oyunuyla ilgisi yoktu kaç yıldır arabistan çin takılıyor defolsun orda bitirsin kariyerini 30 yaşına gelecek artık bize gedson gibi aidiyeti olan oyuncu lazım bunun karakterinde biri lazım değil.

Aynen oyle. Bazi arkaslar hala bunlarin profesyonel oyuncu oldugunu unutuyor, bu da Aboubakar da.
Aboubakar ikinci kiralik senesinde Porto'da sozlesmesini uzatmak yerine sorun cikartip bonservis bedelini dusurtebilirdi. Bunu yapacagina Porto'yla sozlesmesini uzatip tipis tipis dondu Porto'ya. Sampiyonluk senesinde neler yaptigini biliyoruz. Arap'lardan senelik 6 milyon euro alabilmek icin sampiyonlugu satti. Sonucta sozlesmeli futbolcumuz, daha fazla sey yazmak gelmiyor icimden ama neyin ne oldugunu hepimiz biliyoruz.

Talisca denen arkadasin maasini yarisini falan birakacagini dusunen arkadaslarimiz var. Talisca kariyerinin baharini Cin ve Arabistan'da gecirmis bir arkadas. Kiralik sozlesmesini uzattigimizda sorun cikarmisti, 1 milyon euro zam'la anca kalmisti hatirlarsaniz. Avrupa'nin bircok ulkesine, takimina gidebilecekken kariyerinin en iyi doneminde Cin'e gitti. Bu kafadaki bir adamin maasinin yarisindan vazgecebilecegine inanan arkadaslar varsa elimde cok guzel bir kopru var bak. Degil 10'dan 5'e, 10'dan 8'e inecegine bile zerre ihtimal vermiyorum. Senol Gunes'le arasinda bir konusma tabii gecmistir. Ben de Besiktas'i ozledim gelmek isterim vs birsey demistir keyifli bir sohbette. Hoca da belki pek akilli olmadigi icin, belki bilerek yonetimi baski altina almak icin bunu medya'ya yetistirdi, olay bu. Ama Senol Gunes'in boyle davranmamasi gerekir. Boyle bir olay gercekse bile yonetimle paylasirsin onlar gerekeni yapar. Bunu ypaylasarak zaten kulubu olasi bir suca sokuyorsun (kendisi bunu bilmiyorsa sikinti daha da buyuk). Ikincisi, akbaba gibi bekleyen GS ve FB'ye firsat veriyorsun. Bunu sadece olasi bir basarisizlikta kilif icin kullaniyorsan zaten bu kulupte durmasin. Kulup menfaati herseyden once gelir, senin menfaatinden bile. Oldum olasi Senol Gunes'e kanim isinamadi, bu aciklamalar da nedenini gosteriyor zaten.

Sunu da soyleyim; Arabistan medya'da dillendirilen gibi bir yer degil, Dubai'ye 2 defa gittim. Zengin kesimin yasadigi yerler, seyler aklimizin hayalimizin alamayacagi kadar iyi. Cok ovulen Istanbul hayatini 5'e katlar. Adamin Turkiye'ye kacma gibi bir durumu olmaz. 10 milyon euro kazaniyor, Ronaldo'yla falan oynuyor. Seviye dusuk, agir antrenman veya performans stresi yok. Adamin orada yasadigi eglenceleri vs dusunemiyorum bile. Suudi Arabistan ve Emirates dunya'nin eskort cenneti, biz gorsek agzimizin acik kalacagi hatunlari 3'er 5'er goturuyordur orada. Arabistan'i Afganistan'la karsilastirmayin, apayri bir dunya. Araplarin nasil insanlar oldugunu zaten bilen bilir. Zaten gitmeyi dusunen adam sozlesme uzatmaz, daha uzatali birkac ay oldu henuz. 2 gun evvelki macta asist yapti, yarin da yine Ronaldo Mane'yle ilk 11'de maca cikacak bu adam.

[ Son Düzenleme: 08 Ağustos 2023, 09:17:19 kartalizma190399 ]

Bir arkadas gecen burada makale yazmisti Onana'yi 6 Amir'i 8 yapacak yeni bir kurgu planliyor kafasinda vs diye. Gorduk iste bir bok planladigi yokmus.
Turk kuluplerindeki sacmaliklari, liyakatsizligi cok hafife aliyorsunuz bence. Ben ne sacmaliklar gordum, bizde de, rakiplerde de. Gercekten liyakatsizligi cok hafife aliyorsunuz.
Bir bok planlamamislar dusunmemisler iste, tam da dedigim gibi. Normal sartlarda boyle bir aciklama ortalama bir Avrupa kulubunde hem hoca'yi hem yonetimi/sportif direktoru ipe goturur, ama bizde olmayacak tabii. Bizim taraftar daha kendini avutsun. Onana transferiyle 4 milyon euro cope atildi. Istediginiz kadar bahane uretebilirsiniz.

Tuhaf isler. Sponsorlar neden aciklanmiyor. Sonucta sponsorluk da bir nevi ticaret, al gulum ver gulum. Reklami nerde bu sponsorlarin?

Her sey bir yana, Tete’yi de cektiker. Kanat rotasyonu Zaha, Zaniolo, Tete, Kerem Akturkoglu, Yunus Demir. Su son isim bile su an ki halde bizde 11 cikar, trajikomik gercekten. Biz hala Talisca diyelim. Sorloth diye aglayan Tsliler gibi olduk.

Tadic meselesinde ergen gibi sevinenlerin Zaha ve Tete'yle aynisini yasamasina sevindim, iyi oldu bunlara.
Bundan bagimsiz ben GS'nin patlayacagini dusunuyorum. CL'ye girecekler, ama muhtemelen boru gibi bir kura gelecek.
En iyi ihtimalle 3. olacaklar, 1-2 yuz kizartici sonuc alirlarsa sasirmam, hele ki Real City Bayern gelirse olabilir bu.
Muhtemelen elestiriler Okan hoca'ya cevrilecek ve camia karisacak.
Icardi ligde golleri atmaya devam eder, ama sezon basi kampini kacirmis gec form tutan bir adami CL'de oynatmazlar. Orada karsisinda Mustafa Yumlu vs olmayacak.
Zaha da tipik kontra atak oyuncusu. Ligde aldigi para'nin karsiligini verecek istatistige asla ulasamayacak. Tete kardesimiz de potansiyelli olsa da konusulan maas ve imza parasi absurd. Kagit ustunde cok iyi bir takim gibi gorunseler de kadro muhendisligi bence kotu, maliyet/kalite acisindan berbat bir kadro kurdular ve tipik Turk takiminin sampiyonluk sonrasi simarip sapitma ve yere cakilma sendromu icin ortam tamamiyle musait. Sadece Zaniolo'ya uzuldum, hicbirsey yapmadan cok buyuk kar sagladilar tek oyuncu uzerinden maalesef.

Çevrimdışı Liquidator

Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...

Çevrimiçi Mehmet57

Tadic meselesinde ergen gibi sevinenlerin Zaha ve Tete'yle aynisini yasamasina sevindim, iyi oldu bunlara.
Bundan bagimsiz ben GS'nin patlayacagini dusunuyorum. CL'ye girecekler, ama muhtemelen boru gibi bir kura gelecek.
En iyi ihtimalle 3. olacaklar, 1-2 yuz kizartici sonuc alirlarsa sasirmam, hele ki Real City Bayern gelirse olabilir bu.
Muhtemelen elestiriler Okan hoca'ya cevrilecek ve camia karisacak.
Icardi ligde golleri atmaya devam eder, ama sezon basi kampini kacirmis gec form tutan bir adami CL'de oynatmazlar. Orada karsisinda Mustafa Yumlu vs olmayacak.
Zaha da tipik kontra atak oyuncusu. Ligde aldigi para'nin karsiligini verecek istatistige asla ulasamayacak. Tete kardesimiz de potansiyelli olsa da konusulan maas ve imza parasi absurd. Kagit ustunde cok iyi bir takim gibi gorunseler de kadro muhendisligi bence kotu, maliyet/kalite acisindan berbat bir kadro kurdular ve tipik Turk takiminin sampiyonluk sonrasi simarip sapitma ve yere cakilma sendromu icin ortam tamamiyle musait. Sadece Zaniolo'ya uzuldum, hicbirsey yapmadan cok buyuk kar sagladilar tek oyuncu uzerinden maalesef.

Zaha ve Tete konusuna bende sevindim. Dinsizin hakkindan imansiz gelir meselesine dondu bu olay. Kadro muhendisligi konusunda katiliyorum. Es gectikleri nokta yumusak bir takim olmalari. Torreira ciktigi an takim dokuluyor. Zalgiris'de ki siyahi cocuk topa vurmayi becerebilse su an elenmislerdi. Dogru, Zaha ve Icardi yoktu o maclarda lakin arka dortlu hala Boey-Nelsson-Abdul-Angelino, ortada Oliveira, onde Mertens ve Kerem vardi. Bu kadro ile Antwerp, Feyenoord, PSV ayarinda takimlara denk gelirse 3.cu olma ihtimalleri var, ama daha guclu takimlara karsi bu defans hatti ile elek olacaklar. Zaha defansa donmez, arkasinda da defans nedir bilmeyen Angelino var. Orta sahada Oliveira ve Kerem top takimdayken iyi, ama topsuz oyunda temposuz futbolcular. Torreira'nin yanina Gedson, hatta Badou Ndiaye tarzi topcu almadiklari surece bu defans ve orta saha ile cok sorun cekecekler. Bunu gectim, ilk 11'de oynayacak oyuncular 30'a dayanmis futbolcular. Haftada 2-3 mac, ve buna CL temposu dahil, mac cikaramazlar.

Yine de su gercek var. Adamlarin kanat rotasyonu su an Zaha, Kerem Akturkoglu, Zaniolo, Tete, Yusuf Demir, Yunus Akgun ve gerekirse orda oynayabilecek Halil ve Bakambu var. Biz ise sagbek ile sag acikta, santrofor ile sol acikta maca cikiyoruz. Gidebilir dedikleri Yusuf ve Yunus su haliyle bizde 11 oynayabilecekken, bu camianin hala Talisca'ya odaklanmasi akil almaz bir durum. Onu gectim, Senol hoca gibi tecrubeli birinin Talisca diyerek yangina korukle gitmesi hic kabul edilir degil.

Senelerdir diyorum burda, bu adam gelmez. Hayal urunu. Bu adam niye gelsin? Bu adami bizdeki iki sezondan sonra Manchester United, dunyada marka degeri en buyuk takim, isterken adam Cin'e gitti. Bu adam seviye, basari umursamiyor. Bu cocuk tek odali gecekondu da buyumus, cok fakir sartlardan futbola dusmus biri. Bu adam 7 ceddine yetecek parayi kazanmak pesinde. Kariyer, basari, unvan, bunlar umrunda degil. Adam ucaga bindigi an 1 saatte kendini DXB'de buluyor, hoppp Palm Jumeirah. Yaninda Fasli eskortumu dersin, Arap eskortumu dersin, yabancisi mi dersin. Dunyanin en luks mekanlarinda, parayla yapabilecek hangi zevkler varsa yapabilecegini bir ortam. Bu adam bunlari birakip, yari maasina Istanbul'da balik ekmek icin birakip gelir mi?

Hocanin da bunu bildigi halde, kadroda eksikler varken boyle bir seye kalkismasi gercekten sacmalik. Kaza bela yillik maasinin bir kismini sponsorlarla kiraladik diyelim, e diger mevkiler? Sag kanat? Stopper? Yedek solbek? Hocadan daha mantikli bir hareket beklerdim. Olmadi bu.

Çevrimdışı underworld

Çembırleyn kronik olmasa iş yapar ama insan çekiniyor işte

Zaha ve Tete konusuna bende sevindim. Dinsizin hakkindan imansiz gelir meselesine dondu bu olay. Kadro muhendisligi konusunda katiliyorum. Es gectikleri nokta yumusak bir takim olmalari. Torreira ciktigi an takim dokuluyor. Zalgiris'de ki siyahi cocuk topa vurmayi becerebilse su an elenmislerdi. Dogru, Zaha ve Icardi yoktu o maclarda lakin arka dortlu hala Boey-Nelsson-Abdul-Angelino, ortada Oliveira, onde Mertens ve Kerem vardi. Bu kadro ile Antwerp, Feyenoord, PSV ayarinda takimlara denk gelirse 3.cu olma ihtimalleri var, ama daha guclu takimlara karsi bu defans hatti ile elek olacaklar. Zaha defansa donmez, arkasinda da defans nedir bilmeyen Angelino var. Orta sahada Oliveira ve Kerem top takimdayken iyi, ama topsuz oyunda temposuz futbolcular. Torreira'nin yanina Gedson, hatta Badou Ndiaye tarzi topcu almadiklari surece bu defans ve orta saha ile cok sorun cekecekler. Bunu gectim, ilk 11'de oynayacak oyuncular 30'a dayanmis futbolcular. Haftada 2-3 mac, ve buna CL temposu dahil, mac cikaramazlar.

Yine de su gercek var. Adamlarin kanat rotasyonu su an Zaha, Kerem Akturkoglu, Zaniolo, Tete, Yusuf Demir, Yunus Akgun ve gerekirse orda oynayabilecek Halil ve Bakambu var. Biz ise sagbek ile sag acikta, santrofor ile sol acikta maca cikiyoruz. Gidebilir dedikleri Yusuf ve Yunus su haliyle bizde 11 oynayabilecekken, bu camianin hala Talisca'ya odaklanmasi akil almaz bir durum. Onu gectim, Senol hoca gibi tecrubeli birinin Talisca diyerek yangina korukle gitmesi hic kabul edilir degil.

Senelerdir diyorum burda, bu adam gelmez. Hayal urunu. Bu adam niye gelsin? Bu adami bizdeki iki sezondan sonra Manchester United, dunyada marka degeri en buyuk takim, isterken adam Cin'e gitti. Bu adam seviye, basari umursamiyor. Bu cocuk tek odali gecekondu da buyumus, cok fakir sartlardan futbola dusmus biri. Bu adam 7 ceddine yetecek parayi kazanmak pesinde. Kariyer, basari, unvan, bunlar umrunda degil. Adam ucaga bindigi an 1 saatte kendini DXB'de buluyor, hoppp Palm Jumeirah. Yaninda Fasli eskortumu dersin, Arap eskortumu dersin, yabancisi mi dersin. Dunyanin en luks mekanlarinda, parayla yapabilecek hangi zevkler varsa yapabilecegini bir ortam. Bu adam bunlari birakip, yari maasina Istanbul'da balik ekmek icin birakip gelir mi?

Hocanin da bunu bildigi halde, kadroda eksikler varken boyle bir seye kalkismasi gercekten sacmalik. Kaza bela yillik maasinin bir kismini sponsorlarla kiraladik diyelim, e diger mevkiler? Sag kanat? Stopper? Yedek solbek? Hocadan daha mantikli bir hareket beklerdim. Olmadi bu.

GS Avrupa'da patlar da ligle ilgili tek korkum adamlarin senelerdir sacma sapan oyunculardan verim alabilmesi. Yasin Oztekin, Aydin Yilmaz gibi adamlar kritik anda cikip yarisa tutunmalarini sagladi. Ligde tam bitisi yasalayacaklari donemde 1-2 sacma sapan adam cikip ekstra katki verse tutunurlar lige ve uzun vadede yine yarisma'nin icine dahil olabilirler, o zaman da iste GS'yi tutamazsin artik. Halil transferine biraz da bu yuzden uzuldum, tam da bu ekstra katkiyi verebilecek bir adam.

Talisca meselesi aslinda bizim ulke futbolunu tam olarak ozetliyor, nereden tutsan elinde kaliyor. Diyelim 10'dan 7'ye indi bu adam. 3 kulup karsiladi, 4 yoneticiler verdi. Bonservisini ne yapacaksin? 15 deniyor, 10'a indi, 10'u nasil odeyeceksin? Hadi onu da cozdun, insallah 10 milyon euro bonservis bedelini 1 senelik kontrat icin odeyecek kadar aptal degilsindir. 2. ve 3. sene'sinin maasi ne olacak? Onu nasil odeyeceksin? Yoneticiler bu para'yi geri almadan mi verecek? Geri alacaklarsa ve odeyebileceksek zaten kulubun butcesi bu olmazdi, yonetici'ye ihtiyac duymazdin. Yoneticiler karsiligi olmadan bu para'yi verecek durumda olsalar zaten her yerinden sponsor sikintisi akmazdi. Amator subeler dahil sponsor olarak berbat durumdasin. Nereden tutsan elinde kaliyor.

Ki asil mesele rakiplerin yildiz cekerken senin cekememen degil, utanilacak durum da degil. Sen Hollanda'da yasiyorsun benim gibi, futbolu da takip ediyorsundur. Feyenoord bizimle kiyaslanacak durumda. Feyenoord senelerdir dar butcelerle, kuculerek birseyler yapmaya calisiyor. Kulup olarak kucukdu mu yani? Serefine leke mi suruldu? Tarihinin en buyuk satisini yapmis, Feyenoord'un toplam butcesini gececek para'yi 1 oyuncu'dan kazanan Ajax'i gecti adamlar. 2 senedir futbol akliyla yonetildiler, iyi futbol oynayip sampiyon oldular. Ajax'in yaninda komik kalan butce'yle, hatta tek rakip Ajax degil PSV'ydi birde. Scouting'le, gelistirici vizyoner bir antrenorle, ucuz kiralik futbolcularla yaptilar bunu. Ajax'in kapi onune koydugu Danilo'yu bedava'ya alip ertesi sene 10 milyon'a sattilar mesela. Bir Fenerbahce'nin anlasamadigi Zajc'a girmeye korktuk taraftar tepkisinden dolayi. Zajc bize Ox'dan 1000 kat daha faydali olurdu, ama sirf taraftari doyuramayiz diye futbol akli yerine sosyal medya korkusuyla yonettiler, yonetiyorlar kulubu. Biraz da taraftarin kafa yapisini, beklentilerinin dogrulugunu sorgulamak lazim. Talisca'ya yalvaracak, muhtac kalacak seviye'ye gelmek asil kucultur bu kulubu. Butcesi dogrultusunda ucuz futbolcularla, futbol akli kullanarak yarismaci bir takim kurmak asla kucultmez. Ama taraftar bunu bir turlu anlamiyor.

Çevrimdışı saricasi

https://twitter.com/sercan_dikme/status/1688796626951843840?t=krNy_bjCujBml70h4KtDTg&s=19

Bu sefer geldi

Отправлено с моего 21081111RG через Tapatalk

Şuan saglam olduğunu düşünüyorum aboubakar gibi çıkacak hissi var.
Fakat biz bu adamı nerede oynatmak için aliyoruz orta saha kalabalık kanat ve 10 numara lazım sanki daha çok gedson tarzı gibi geldi bana bilen varmı hangi mevkii için .
İlklerin takımı Beşiktaş'a Türkiyenin ilk akıllı Stadyumu yakışır!

Etiketler: