Merhaba arkadaslar,
Ben de sizler gibi umutsuzum. Rakiplerin transferleri umrumda degil. Ben kendimi bildim bileli en iyi kadro'ya sahip olmadik zaten. 2 defa olduk, birinde 100. yilda sampiyon olduk, digerinde Senol Gunes'in 3. yilinda ligi 4. sirada bitirdik. Diger sezonlarda sampiyon olduk, bazen ligi goturduk, ama hep en dusuk butceye sahiptik. Ama rakibin daha yuksek butcesini dogru kadro muhendisligi, saglam bir motivasyon, konsantrasyon ve kolej havasiyla bertaraf ediyorduk.
Bu sene kadro muhendisligi bastan sona berbat. Yapilacak hamleler cok basitti, ama hicbirini yapamadik.
Saiss ve Redmond'i tutsak 3 transferle (yabanci stoper, yerli orta saha, yerli sol acik) bana gore transfer sezonunu kapatabilirdik, ama yapmadik.
Aldigimiz oyuncular tamamen panik transferi ve takima marjinal katki saglayamayacak oyuncular.
Rebic iyi oyuncu ama takimdaki en iyi, mutlaka oynatman gereken yerli oyuncunun onunu kapatiyor. Sacma bir transfer.
Onana potansiyelli olabilir, eyvallah. Ama 6 numarada 3 ay evvel 4.5 milyon euro bonservis bedeli odedigin Amir var, fena da oynamiyor. 2 oyuncudan birini 8'e koysan hicbir sekilde optimal cozum degil. Bence tamamen cope atilmis para.
Amartey fena transfer degil, mantikli. Ama sana lider stoper lazimken gidip Amartey'i bitiyiyorsun, ustelik Afrika kupasi sikintisi belliyken. Colley-Amartey ikilisi facia bir ikili. Birbirine benzer, top teknigi ve oyun zekasi cok dusuk, kritik hataya meyilli iki stoperle lige baslamak intihar demek.
Ben acikcasi taraftarin da mantikli olmadigini dusunuyorum. Oyuncak isteyen cocuklar gibi Talisca'yi tutturduk. Kulubun maddi durumunu, takimin ihtiyacini gozetmeden cocuk gibi transfer istiyorlar. Kadro muhendisligine bakmadan sirf oyuncunun gecmisine bakarak transfer degerlendiriliyor, ozellikle sosyal medyada. Kulupte bir futbol akli olmadigi icin de yonetim etkileniyor, panikle gereksiz transfer pesinde kosuyoruz.
Ne diyelim Allah sonumuzu hayir etsin. Ama rakiplerden bagimsiz ben hicbir sekilde sezona iyi bir giris yapacagimizi, bu sene yarismaci olabilecegimizi dusunmuyorum.