Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6699805 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı asi_kartal

Valla bugün çatıyla kafayı bozdum heralde :D Ben görüntüden daha çok akustiğe önem veriyorum.

Yanılmıyorsam ptfe 5 çeşidi var bizde kullanılacak olan fiberglass ptfe ;

(ALINTIDIR)
Vodafone arenada çatısında kullanılacak fiberglass ptfe membran georgia dome da kullanılmış,tamamı kapalı olmasına rağmen gayet aydınlık,Ayrıca bu ptfenin akustik özelliği var. (Diye yazılmış doğruluk payını bilmiyorum.)

Ayrıca TT Arena da distortion sorunu olduğu söyleniyor.

(ALINTIDIR) Televizyon başından Galatasaray maçını seyredersen, tezahüratları anlamakta güçlük çekersin buna distortion denilir. Çünkü çok karışık noktalardan farklı açılarla gönderilen ses frekansları bir birine çarpar. Bunu önlemek için ya stadyum mimarisinde değişime gidersin yada sesi soğurucu malzemeler kullanırsın örnek: Webley stadyumu kardeşlerim, burada distortion sorunu ile karşılaşmamak için bütün locaların camları tek eksende eğimli şekilde yani yamuk olarak takmışlardır.
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı Deniz

Bizim başkan yakında canlı yayın izleyenden para alırsa şaşmam :kop:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Afyon Kartalı

TURSAN

Çevrimdışı asi_kartal

ambiyans için 1.polikarbon , 2.ptfe ,3.etfe
konserler için 1.etfe, 2.ptfe, 3.polikarbon.

Teşekkürler ahmet abi akustiği bizim stad da sadece tezahurat için değil konserler içinde baz alınacağından sesi emen malzeme olabilir buda çokta farketmesede biraz etki edebilir diye düşünüyorum o yüzden çatı meselesine girim dedim bugün :D Ayrıca bizde fiberglass ptfe kullanılacak deniliyor..

Çevrimdışı ahmetx

Valla bugün çatıyla kafayı bozdum heralde :D Ben görüntüden daha çok akustiğe önem veriyorum.

(ALINTIDIR)
Vodafone arenada çatısında kullanılacak fiberglass ptfe membran georgia dome da kullanılmış,tamamı kapalı olmasına rağmen gayet aydınlık,Ayrıca bu ptfenin akustik özelliği var. (Diye yazılmış doğruluk payını bilmiyorum.)

(ALINTIDIR) Televizyon başından Galatasaray maçını seyredersen, tezahüratları anlamakta güçlük çekersin buna distortion denilir. Çünkü çok karışık noktalardan farklı açılarla gönderilen ses frekansları bir birine çarpar. Bunu önlemek için ya stadyum mimarisinde değişime gidersin yada sesi soğurucu malzemeler kullanırsın örnek: Webley stadyumu kardeşlerim, burada distortion sorunu ile karşılaşmamak için bütün locaların camları tek eksende eğimli şekilde yani yamuk olarak takmışlardır.
hocam şöyle ki ptfe de ses dağılmıyor,uğultu olmuyor ama sesi absorbe ettiğinden inönü kükremesi gibi bir kükremede olmuyor,konserler için süper,taraftar için ise keyfe keder çünkü tt arenadaki gibi sesler birbirine de girebilirdi.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Necmi

Saolun arkadaşlar ptfe olduğunu öğrendik peki ambiyans açısından değerlendirirsek sıralama nasıl olur ? @ahmetx  abi kesin bilir :D
PTFE olduğunu nasıl öğrendik :alala: anlayamadım bununla ilgili bir açıklama yokki bu konuda zamanında başkan ikiside değil demişti @asi_kartal tek açıklamada bu güne kadar o

Çevrimdışı ahmetx

Teşekkürler ahmet abi akustiği bizim stad da sadece tezahurat için değil konserler içinde baz alınacağından sesi emen malzeme olabilir buda çokta farketmesede biraz etki edebilir diye düşünüyorum o yüzden çatı meselesine girim dedim bugün :D Ayrıca bizde fiberglass ptfe kullanılacak deniliyor..
evet bizimkisi fiberglass olacak.Işığa geçirgenliği dolayısıyla çim harici fena  değil,Amerika ve Kanadanın en görkemli stadlarında da bu malzeme kullanılıyor.Hiç uğraşmadan Commerzbankın ve maracananın malzemesinden yaptırsınlar işte en iyi ptfe onlarda. :ok:
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı asi_kartal

Abi diğer sayfada birkaç arkadaş söyledi ama ilk yazımda belirttim "Başkan dünkü açıklamalarda 2 tane malzeme var dedi biri pvc  diğer daha teknolojik bir malzeme (isim vermedi :D) ama pvc kesinlikle yapılmayacak daha uzun ömürlü ve çevreci olanı yaptık dedi"

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Abi diğer sayfada birkaç arkadaş söyledi ama ilk yazımda belirttim "Başkan dünkü açıklamalarda 2 tane malzeme var dedi biri pvc  diğer daha teknolojik bir malzeme (isim vermedi :D) ama pvc kesinlikle yapılmayacak daha uzun ömürlü ve çevreci olanı yaptık dedi"
Hah işte bahsettiğim açıklama buydu :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ahmetx

ptfe olacağını vodafone arena sitesinde yazıyor,fiberglass ptfe olacağını İhsan Coşkun amcamız söylemişti canlı yayında. :kop:

Çevrimdışı Afyon Kartalı

Yayın yok....Resim yok...

Bugün bana kriz var.....

:ebebe: :ebebe: :s20: :s20: :ebebe: :ebebe:
TURSAN

Çevrimdışı yigitcan1903

pvc'nin akıllarından geçtiğini biliyordum  :D

Çevrimdışı ahmetx

yalnız bjk_mabed polikarbon olma ihtimalide var demişti,bekleyeceğiz artık. :biggrinking:

Çevrimdışı cisse557

Çatının 17 milyon euroya mal olacağı kesin mi? Bunu ihsan abimiz söyledi pek inanasım gelmiyor ona. Tek güvenilir kaynak bu konuda mabet. O bu konuda bir şey paylaştı mı?

Çevrimdışı Deniz

Bugün tek foto gelecek yer yeniinönü sanırım.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı faith

(ALINTIDIR)

Alıntı
KANADA'DAN AKUSTİK DESTEĞİ

İnönü Stadı'ndaki mevcut akustik yapıyı, Kanada MC Gill Üniversitesi'nden Wieslaw Woszczyk inceledi. Konu görüşülürken 'Dünyanın en güzel statlarından birini yapacağız, yeni stadın ses ve akustik düzeni ile de ilgilenirseniz, buna izin veririz' dedik. Çok mutlu oldular. 'Bu projenin içinde olmak ayrıcalık' dediler.

böyle bir haber vardı geçmişte çıkan, eğer doğru ise akustik işi emin ellerde  :super:

Çevrimdışı ahmetx

pvc'nin akıllarından geçtiğini biliyordum  :D
pvc yi gündeme getirmeleri bile ayıp yahu,bizi pvc olmayacak diyerek kandıramazlar. :lol:

Çevrimdışı Mehmet

• Beyaz Kartal
  • *
  • 18 Kasım 2014, 15:18:28
  • istanbul/beşiktaş/köyiçi
  • Eğer sistem buysa bizim çocuklar bu sistemi yıkar!
@Necmi @ALI RIZA  abilerim bana mail geliyor sanirim ayarlarla ilgili bir problem var duzeltme imkaniniz var mi acaba ???

Çevrimdışı ahmetx

ışık geçirgenliği polikarbonda %63,fiberglass ptfe de %15-20.

Çevrimdışı Necmi

Çatının 17 milyon euroya mal olacağı kesin mi? Bunu ihsan abimiz söyledi pek inanasım gelmiyor ona. Tek güvenilir kaynak bu konuda mabet. O bu konuda bir şey paylaştı mı?
Başkan söyledi Çebi söyledi yeterlimi :D

Çevrimdışı FARUK

güzel haber paletli eski açığa başlamış
önce balkon prekastlar takılacak

Çevrimdışı asi_kartal

Alıntı
KANADA'DAN AKUSTİK DESTEĞİ

İnönü Stadı'ndaki mevcut akustik yapıyı, Kanada MC Gill Üniversitesi'nden Wieslaw Woszczyk inceledi. Konu görüşülürken 'Dünyanın en güzel statlarından birini yapacağız, yeni stadın ses ve akustik düzeni ile de ilgilenirseniz, buna izin veririz' dedik. Çok mutlu oldular. 'Bu projenin içinde olmak ayrıcalık' dediler.

böyle bir haber vardı geçmişte çıkan, eğer doğru ise akustik işi emin ellerde  :super:

Evet bu doğru ama akustiği konserler için mi tezahürat için mi ön planda tutuyorlar sıkıntı orda :D

Bu konu biraz karışık oldu çok bi fark olmaz düşüncesindeyim @ahmetx abi bu konuda bilgi sahibidir daha önce açıklamaları mevcut konser için ses emen malzeme kullanılıcağından inönüde kükreme malesef olmuyor ama yeni sistemle ses dagılmıyor. Biz çatısız da inletiriz o stadı maksat bilgi sahibi olalım :D

Çevrimdışı cisse557

Başkan söyledi Çebi söyledi yeterlimi :D
necmi abi stadın kabasının 15 aralıkta biteceğini söyleyen de başkanımız  :D