Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6707971 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Prostatic

Bence ölmediğimiz sürece seba nın Beşiktaş için yarattığı değerleri satmayı düşünmeyelim
Hocam haklısın sen son radde için demiştim.

Çevrimiçi murat

@FARUK hocam yol ile kolonlar arasındaki bu mesafe yaklaşık 5m var mıdır?

6 metre olması lazım :alala:

Çevrimdışı Yakup

işiniz zor Yakup. BU şartlarda bile takip etmeye çalışıyosunuz tebrikler:)

Beşiktaş için FEDA olsun.Stadyuma atılan 1mm3 beton , ya da o an olan bir etkileşim bile kurumda olmamızı engellemeyecek kadar bir duygu yaratıyor  :ok: Askıdan kurtulma işi içinde bulduk sağlam birini çıkardık kendimizi askıdan  :lol: :lol:
Haber sitemizdeki köşe yazılarım için

http://haber.besiktasarena.com/author/yakup

Hayat kadar güzel işte BEŞİKTAŞ, BEŞİKTAŞ kadar güzel işte hayat....

Vodafone Arena 16.11.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-19:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

TimeLapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.125
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı faith

Sevgili kardesim,

Bu tip haberler'in gercegi yansitmadigini bilsek bile, okudugumuzda, dogal olarak hepimizin icini karamsarlik kapliyor ve uzuluyoruz. Besiktas'in satilmasi ya da kayyuma devredilmesi gibi bir durum asla olmayacaktir. Icini ferah tut. Besiktas, altina girdigi borc yukunun, kulubu icinden cikilamayacak bir duruma getirmesi gibi bir durum ile karsi karsiya kalirsa, bir kisim gayrimenkulunu satarak cok cok rahat bir sekilde sifir borc duzeyine gelebilir. 1976 yilinda kendine ait nerdeyse elinde hic bir sey olmayan Besiktas, bu gun avrupa nin en buyuk bir cok kulubunden gayrimenkul olarak daha zengindir. Onemli olan, malvarligimizi satmak zarunda kalmadan bu borc yukunun altindan kalkmak. Fikret Orman bence bunu basaracaktir. Mali tabloya baktigimizda, Fikret Orman doneminde borclanma cok hizli bir sekilde artiyor gibi gozukse de, sunlari hesaba katmamiz lazim;

1 - Stad yapimina cok buyuk bir para harcaniyor.

2 - Stadimiz olmadigi icin, ekstra bir masraf ile stad kirasi oduyoruz.

3 - Demiroren doneminden kalma davalar Fikret Orman doneminde sonuclandigi icin, aslinda Demiroren donemine yazilmasi gereken borclar da Fikret Orman donemine eklendi (Ferrari davasi gibi)

4 - Demiroren problemli ve gelecek bir kadro birakmadigi icin, cok fazla oyuncu transferi yapildi ama bundan sonra o kadar yapilmasina gerek yok.

5 - Demiroren doneminde kulubun butun gelirleri temlik altinda oldugu icin, yukarda saydigim butun masraflar borclanarak yapilmak zorunda kalindi. Sanirim 2016 yilinda temlikli gelirimiz kalmayacagi icin butun para kulube kalacak.

6 - En fazla 2 sene icinde futbolcu satisindan da para kazanmaya baslayacagimizi umuyorum.

7 - Yine Demiroren doneminde yasanilanlardan dolayi kulup, 2 senedir avrupa dan gelir elde edemiyor.

yani kardesim, Fikret Orman bu borclandirilmadan cok fazla suclanamayacagi gibi, yakin gelecekte (stad'in tamamlanmasi ile) hiizli bir sekilde borc odemeye baslayacaktir. Duzluge cikmamiz yakindir.

Yukarida dedigim gibi, olasi bir aksilikte, Kucuk miktar gayri menkul satarak her seyi sifirlayabiliriz. Bu kadar yazmisken atlamak olmaz. Hepimiz Suleyman Seba ya, Besiktasa kazandirdigi butun gayrimenkuller icin sonsuz tesekkur etmeliyiz.

Cevabın için teşekkürler.
Saptamaların çok doğru ve bilinen gerçekler fakat henüz stadyum tamamlanmadı ve tamamlanması için kalan kısım da ciddi bir gider kalemi olarak duruyor. Ayrıca belirttiğin gibi kalan maçların oynanacağı stadyum kiraları da ciddi önem teşkil ediyor.

Öte yandan gayrimenkul konusunda bence bu kadar umutlu konuşmamak gerekiyor, emin olmamakla birlikte birçok kredinin bu gayrimenkullerin teminatına ipotek karşılığında alındığını düşünüyorum, dolayısı ile sıkıştık hadi onları satalım gibi bir durum bence söz konusu olmayacaktır.

Ben Fikret Orman'ı suçlamadım, mevcut durum ile alakalı konuştum sadece. Fikret Orman stadyum inşaatı ile birlikte zaten adını bu kulübe altın harfler ile yazdırmıştır. Maddi ve manevi ne bedeller ödediğini gördük, duyduk bu dahi en büyük saygıyı hak ediyor. Eleştirdiğim yer ve zamanlar olmuştur, olacaktır da. Kimse eleştirilemez değildir, bunu unutmamak gerekir.  Fikret Orman ve ekibi stadyum inşaatı ile taşın altına tüm bedenlerini koymuştur fakat görünen gerçekleri konuşmamakta olmaz.

Biri veya birileri çıkar bu böyledir der izah eder dinleriz, hak veririz. Fakat şuan görünen tablo pek iç açıcı değildir...

Çevrimdışı ahmetx

6 metre olması lazım :alala:
ben 5 m olarak tahmin etmiştim,eğer ki bu 5-6 m yi kullansa idik,karşılıklı tribünler için 3+3 m daha arkaya genişleyebilirdik. Bir sıra 80 cm genişliğinde olduğuna göre 3 veya 4 sıra daha ekleyebilirdik.Sıra yüksekliği ne kadar bilmiyorum ama 50 cm olarak düşünsek sadece 1,5m-2 m kadar yükseklik artardı neden bu alanı değerlendirmedik acaba?
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi murat

ben 5 m olarak tahmin etmiştim,eğer ki bu 5-6 m yi kullansa idik,karşılıklı tribünler için 3+3 m daha arkaya genişleyebilirdik. Bir sıra 80 cm genişliğinde olduğuna göre 3 veya 4 sıra daha ekleyebilirdik.Sıra yüksekliği ne kadar bilmiyorum ama 50 cm olarak düşünsek sadece 1,5m-2 m kadar yükseklik artardı neden bu alanı değerlendirmedik acaba?
Eğimi düşürüp yapılabilirdi ama birde şöyle birşey var arkaya birleşseydi numaralı tribün eskisine oranla yüzde 50 büyüdü.giriş çıkış problem olurdu.söylese birşey var diğer tribünlerin de eğimi düştüğü taktirde bu sefer kale arkalarındasınır buysa sıra sayısı düşer.
[ Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 11:57:09 MURAT ]

Çevrimdışı WarrChief

klübün satılması benim canımı sıkmaz,, hata daha iyi olur gorusundeyim:)) çnk o zaman gercek kurumsallıga kavusulur ve en onemlisi hesap verebilirlik hesap sorabilirlik soz konusu olur...butun finansal duzen rayına oturur, yatırımlar gercekci olur ve marka degeri ister istemez yukselir en basit ornek ingilteredeir...zaten boyle birsey oldugu vakit kluplerin cogu bu duzene gecer ve bu eyyamcılık bu sekilcilik bu duzensizlik mecburen sistem dısına itilir... ben desteklerim boyle bir durumu:))

Çevrimdışı Deniz

Kulup satilmasi ne demek ya?bunlari konusmak bile ayip.Besiktasin tek sahibi var o da taraftaridir.

Stadi yaliyoruz bitince 3-4 sene icinde tum borclardan tamamen kurtulacaz.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmetx

Eğimi düşürüp yapılabilirdi ama birde şöyle birşey var arkaya birleşseydi numaralı tribün eskisine oranla yüzde 50 büyüdü.giriş çıkış problem olurdu.söylese birşey var diğer tribünlerin de eğimi düştüğü taktirde bu sefer kale arkalarındasınır buysa sıra sayısı düşer.
eğim düşse bile sıra genişliği sabit olduğu için sıra sayısı değişmiyor,benim söylemek istediğim futbol sahası dikdörtgenini kapalıdan numaralıya doğru 3m daha yaklaştırıp,kapalı arkasındaki alanı 3m ye çıkarıp,numaralı arkasındaki alanıda 3m ye düşürüp karşılıklı tribünlerin arkasındaki bu boşluğu tribünleri uzatarak değerlendirebilirdik.Yükseklik sadece 2m civarında artacaktı ki buna da hayır demezlerdi herhalde :alala:
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kulup satilmasi ne demek ya?bunlari konusmak bile ayip.Besiktasin tek sahibi var o da taraftaridir.

Stadi yaliyoruz bitince 3-4 sene icinde tum borclardan tamamen kurtulacaz.
3-4 sene içinde bu borçları temizlememiz maalesef mümkün değil. Sadece daha çevrilebilir bir mali yapımız olacak, başkanın en başından beri söylediği durum bu. Gelirlerimiz giderlerimizin üstüne çıkmadığı süre bu borçlar temizlenmez, Real Madrid gibi bir klüp bile senede en fazla 30-40 milyon dolar kâr edebiliyor, bizim bu seviyelere çıkmamız mümkün değil. 10 sene içerisinde çok daha sağlıklı bir mali yapıya kavuşacağız herşey planlandığı gibi giderse.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ahmet türken

şu paletli eski açık üst kat prekastlara ne zaman başlayacak bilen varmı?

Çevrimdışı faith

BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi ile ilgili olarak aşağıda verdiğim bağlantıları okumanızı/izlemenizi tavsiye ederim, bu konuda Hürser Tekinoktay'a destek verilmelidir. Bu konu Beşiktaş ve Beşiktaş'lı için en az stadyum kadar değerli ve önemli bir konudur. 2010 yılında kira geliri temlik altına alınan kompleksin yapımı/ihale süreci ve pay dağılımı birçoğunuzun bildiği üzere büyük şüpheler barındırmaktadır.

https://eksisozluk.com/entry/45484302

ayrıca

http://www.besiktaspostasi.com/bulent-yukselhurser-tekinoktayla-fulya-davasini-masaya-yatiriyor-36790.htm#.VGnIYDSsV2J

Çevrimiçi murat

Eğim düşerse sıra sayısı eksilir.tribün boyu yaklaşık 50 metre zeminde ise 37 metre civarında eğim düştükçe tribün boyu kısalır.aynı sıra olması için kale arkalarından biraz açmak gerekir.tribün boyutu fazlalaşır.sanırım daha küçük alanda daha baskılı daha rahat girilip çıkılan daha geniş otoparklı olması tercih edilmiş.yayvan bir stad yerine dik bir stad tercih edilmiş.

Çevrimdışı FARUK

@FARUK hocam yol ile kolonlar arasındaki bu mesafe yaklaşık 5m var mıdır?

hocam numaralı ortası 6m civarı kenarlara gittikçe 5m civarına iniyor

Çevrimdışı Deniz

3-4 sene içinde bu borçları temizlememiz maalesef mümkün değil. Sadece daha çevrilebilir bir mali yapımız olacak, başkanın en başından beri söylediği durum bu. Gelirlerimiz giderlerimizin üstüne çıkmadığı süre bu borçlar temizlenmez, Real Madrid gibi bir klüp bile senede en fazla 30-40 milyon dolar kâr edebiliyor, bizim bu seviyelere çıkmamız mümkün değil. 10 sene içerisinde çok daha sağlıklı bir mali yapıya kavuşacağız herşey planlandığı gibi giderse.
Yalniz dunyada borcu olmayan bir tek kulup bile yok.borclarin tamamen temizlenmesinden kastim vadesi gecmis ya da uefa kriterlerine uymayan borclarin odenmesi.666 milyonluk borcu 300 milyon seviyelerine ceksek bizim icin yeterli.tabi bu zaman icerisinde alacagimiz 3 sampiyonlukla rakam 150 milyonun bile altina inebilir..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Yalniz dunyada borcu olmayan bir tek kulup bile yok.borclarin tamamen temizlenmesinden kastim vadesi gecmis ya da uefa kriterlerine uymayan borclarin odenmesi.666 milyonluk borcu 300 milyon seviyelerine ceksek bizim icin yeterli.tabi bu zaman icerisinde alacagimiz 3 sampiyonlukla rakam 150 milyonun bile altina inebilir..
Stadın büyük katkısı olacağı kesin bu mali yapının düzelmesinde. Bu borcun artmasının en büyük nedenlerinden birisi borç faizleri. Sıcak para akışı sağlandığı taktirde sırtımızdaki faiz yükünden kurtulmuş olacağız. Porto, Sporting, Ajax örneğinde olduğu gibi futbolcu satışından gelir elde etmeninde yollarını aramalıyız, Pedro Franco, Gökhan Töre, Oğuzhan, Kerim Frei, Veli gibi adamları gelen iyi tekliflerle satıp mali yapının düzelmesinde kullanmalıyız. Real Madrid bu sene çok flash 2 transfer yapmış olmasına rağmen satılan oyuncuların parası düşüldüğünde transfere sadece 10-15 milyon euro civarında bir para harcadı. Bu gerçekleri göz ardı etmemeliyiz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı FARUK

Locaların Fotosu Geldi Resmi Hesapta  :bandit:

cidden gözlerim yaşardı, nereden nereye...

Çevrimdışı Efe

şu paletli eski açık üst kat prekastlara ne zaman başlayacak bilen varmı?
abi zannedersem ordaki toprak bolumun duzenlenmesini bekliyorlar bide yeni acikta calistiklari icin gecmiyorda olabilirler ay sonuna kadar baslayacaktir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı SDemirsoy

cidden gözlerim yaşardı, nereden nereye...
Allah Tamamını Erdirsin inşallah  :)

Çevrimdışı ahmetx

hocam numaralı ortası 6m civarı kenarlara gittikçe 5m civarına iniyor
peki biz bu alanı tribün için neden değerlendirmedik,yükseklik sınırına mı takıldık @FARUK ?

Çevrimdışı FARUK

peki biz bu alanı tribün için neden değerlendirmedik,yükseklik sınırına mı takıldık @FARUK ?

tam bir bilgim yok hocam
2.5m avantaj sağlıyor buda her üst kata 80 cm den 3 er sıra demek
ama bunu daha fazla yer altına girerek yapabilirdik en üst basamak 65 cm
buda 2m daha yer altına inmek demek ama bunu yapmaya engel olan nedir bilmiyorum

Çevrimdışı ALI RIZA

Yasaklı Link[/member]  fotolar geldi mi acaba _? göremedim

Çevrimdışı Deniz

Stadın büyük katkısı olacağı kesin bu mali yapının düzelmesinde. Bu borcun artmasının en büyük nedenlerinden birisi borç faizleri. Sıcak para akışı sağlandığı taktirde sırtımızdaki faiz yükünden kurtulmuş olacağız. Porto, Sporting, Ajax örneğinde olduğu gibi futbolcu satışından gelir elde etmeninde yollarını aramalıyız, Pedro Franco, Gökhan Töre, Oğuzhan, Kerim Frei, Veli gibi adamları gelen iyi tekliflerle satıp mali yapının düzelmesinde kullanmalıyız. Real Madrid bu sene çok flash 2 transfer yapmış olmasına rağmen satılan oyuncuların parası düşüldüğünde transfere sadece 10-15 milyon euro civarında bir para harcadı. Bu gerçekleri göz ardı etmemeliyiz.
Katiliyorum ama bu oyunculari da satabilmemiz icin kendilerini avrupada gostermeleri lazim.yani en kotu bir yari final oynarsak  oyuncu satışlarindan da iyi gelir elde ederiz.