Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6694749 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı taboo

Biz de aynı firmaya mı yaptırıyoruz?

İhsan Coşkun Belçika firmasına yaptırıcaz dedi. Sanırım aynı firmadır.

Çevrimdışı berk_bjk

[/quote

Maliyeti hakkında bilgisi olan var mı?

Çevrimiçi Kartal Ç

Maliyeti hakkında bilgisi olan var mı?

Ziyadesiyle pahalı :evillol: reading 750.000 sterline yaptırmış. inter ve milan 100er bin euro verip kalanını sponsorlarla karşılamış. biz de bi sponsor bulsak iyi olacak :)
bu arada bu sistemi yapmadan önce 3 e 5 e bakmadan kaliteli bi direnaj yapmak zorundasınız yoksa 1-2 yıl sonra direnajda bi problem olursa sahayı kazımanız gerektiği için tekrar desso yaptırmanız gerekir.

yıllık bakım maliyetleri de cabası. ha ama verdiğiniz her kuruşa değen bi sistem.
[ Son Düzenleme: 06 Ekim 2014, 16:20:07 Kartal Ç ]

Çevrimdışı taboo

Ziyadesiyle pahalı :evillol: reading 750.000 sterline yaptırmış. inter ve milan 100er bin euro verip kalanını sponsorlarla karşılamış. biz de bi sponsor bulsak iyi olacak :)
bu arada bu sistemi yapmadan önce 3 e 5 e bakmadan kaliteli bi direnaj yapmak zorundasınız yoksa 1-2 yıl sonra direnajda bi problem olursa sahayı kazımanız gerektiği için tekrar desso yaptırmanız gerekir.

yıllık bakım maliyetleri de cabası. ha ama verdiğiniz her kuruşa değen bi sistem.
Hocam iyi olan herşey para ne yazıkki  :) Ama ne olursa olsun böyle bir stada böyle bir zeminin yapılması lazım.

Çevrimdışı Deniz

Her zaman derim yine diyorum zemin stadin herseyidir.gerekiyorsa kufeki kaplama yapilmasin ama hibrit cim yapilsin.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı WarrChief

cok guzel dusunuyorsunuzda arkadaslar
biz iyi güzel zemin yaptık diyelim bununla ilgilenecek departman yine baskan olursa nolacak?:)) ne demeye calısıyorum bunun için ayrıca bir alan olusturulmalı

yıllardır soyleniyor ama yapan cıkmadı

mesela bizim klüpler gayrimenkullerle ayakta kalıyorsa bunun için yatırımlar ve bu yapıyla ilgilenen bir departman hiçbir zaman klüplerimizce kurulmuyor hep kafaya gore gidiliyor ama en azından milyon euroluk topcularımıza birsey olmaması için  bu çimle alakalı departman kurulmalı
[ Son Düzenleme: 06 Ekim 2014, 17:13:26 WarrChief ]

Çevrimiçi Necmi

Suan cicekler demit islerini yapiyor numaralida da kolon perde vs isleri var yanlis gormuyorsam yeni acikta bi hareket goremedim
obitaş 8 gün bayram iznine çıktı :bandit: çiçeklerin bütün adamları gitmedi kalanlar iki gün bayram yapıp çalışmaya başlamışlar obitaşın işe başlaması önümüzdeki hafta pazartesini bulur sanırım :alala: çiçeklerin diğer adamlarınında dönmesi ile pazartesinden sonra çalışmalar kaldığı yerden devam eder :)

Çevrimiçi Necmi

cok guzel dusunuyorsunuzda arkadaslar
biz iyi güzel zemin yaptık diyelim bununla ilgilenecek departman yine baskan olursa nolacak?:)) ne demeye calısıyorum bunun için ayrıca bir alan olusturulmalı

yıllardır soyleniyor ama yapan cıkmadı

mesela bizim klüpler gayrimenkullerle ayakta kalıyorsa bunun için yatırımlar ve bu yapıyla ilgilenen bir departman hiçbir zaman klüplerimizce kurulmuyor hep kafaya gore gidiliyor ama en azından milyon euroluk topcularımıza birsey olmaması için  bu çimle alakalı departman kurulmalı
merak etme bakımınıda çimi yapan firma yapar bunun için departmanmı kurulur özel firmalar var belli periyotta gelip bakım işlerini yapıyorlar bunu zaten senin maaşlı çalıştıracağın adam yapamaz yeni açık altta sırf çim bakımı için ayrılmış odalar ve depolar var bizi tokicilerle bir tutmayın onlar ceplerinden gitmesin diye o işide devlete bırakmışlardır devlette o kadar ilgileniyordur zemin yüzünden canımız çok yandı bu sakatlıklar emin olun en fazla yönetimin canını yakıyordur yeni stadımızda bunun için gerekli olan her adımı atacaklardır önemli olan bu yönetim gittikten sonra yerine gelecek yönetimlerinden bu konuda hassas olmasıdır dahada önemlisi sahamızda 15 günde bir maç yapıyoruz önemli olan antrenman sahaları en fazla vakti oyuncularımız orada geçiriyor bir tanesi hibrit olacakmış ama bence hepsinin hibrit olması gerekir tek saha o kadar yükü kaldıramaz ve alt yapı sahalarımızında hibrite döndürülmesi gerekir iyi oyuncu iyi sahada yetişir stad sahamızın iyi olacağı ve iyi korunacağı kesin bizim esas baskıyı antrenman sahaları için yapmamız gerekir stad kendi başına bir şey ifade etmiyor

Çevrimiçi Necmi

Her zaman derim yine diyorum zemin stadin herseyidir.gerekiyorsa kufeki kaplama yapilmasin ama hibrit cim yapilsin.
ikiside yapılsın :bandit: taviz yok bu işler bir kere yapılıyor 100 M$ üzeri bir paraya stad yapmayı göze alıyorsan 1,5 M$ da çime harcarsın hem zaten neyi tartışıyorsunuzki stadı geçtim antrenman sahalarından birini bile hibrit yapacaklarını zaten açıkladılar stadda ikinci bir alternatif yok

Çevrimdışı berk_bjk

ikiside yapılsın :bandit: taviz yok bu işler bir kere yapılıyor 100 M$ üzeri bir paraya stad yapmayı göze alıyorsan 1,5 M$ da çime harcarsın hem zaten neyi tartışıyorsunuzki stadı geçtim antrenman sahalarından birini bile hibrit yapacaklarını zaten açıkladılar stadda ikinci bir alternatif yok

Tartışmıyoruz konuşuyoruz  :icool:
Futbolculara verilen paraların yanında çim çok da pahalı değil bence keşke Süper Ligde zorunlu hale getirilse de düzgün maçlar izleyebilsek.

Çevrimdışı Oğuzhan

Bu hibrit çim olayında çimi zemine monte mi ediyorlar?

ŞEREF'inle HAKKI'nla SİYAH'ınla BEYAZ'ınla

BEŞİKTAŞ !

Çevrimdışı Efe

obitaş 8 gün bayram iznine çıktı :bandit: çiçeklerin bütün adamları gitmedi kalanlar iki gün bayram yapıp çalışmaya başlamışlar obitaşın işe başlaması önümüzdeki hafta pazartesini bulur sanırım :alala: çiçeklerin diğer adamlarınında dönmesi ile pazartesinden sonra çalışmalar kaldığı yerden devam eder :)
Zeki abiden almistim abi haberi çaktirmiyorum bi ihtimal belki baslarlar demistim obitas icin ama dedigin gibi olacak sanirim :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

Tartışmıyoruz konuşuyoruz  :icool:
Futbolculara verilen paraların yanında çim çok da pahalı değil bence keşke Süper Ligde zorunlu hale getirilse de düzgün maçlar izleyebilsek.
zaten bir bizde olması bir şey ifade etmiyor mersinde oynadığımız maçı gördünüz zorunlu hale getiremezler stadlar devletinse yapacak olan devlettir sonuçta o stadları takımlara kiralıyor öyle stad yapıyorum demekle olmuyor yapıyorsan adam gibi yap maliyeti yüksekse kirasınıda yüksek tut bizden olimpiyat için aldıkları kirayı acaba süper ligde kaç takımdan alıyorlar ne ödüyorduk bu sene maç başı 100000 mi minimum 22 maç oynayacağız bunun üzerine tr kupasınıda eklersek herhalde 30 maç oynarız peki bizim devlete kira olarak ödediğimiz parayı başka hangi takım ödüyor bir senede 3 M ödediğimiz stadın çimininde düzgün olmasını istemek hakkımız değilmi yaz boyunca hiç bir şey yapmamışlar birde utanmadan çimi bize yeniletmek istiyorlar

Çevrimiçi Necmi

Bu hibrit çim olayında çimi zemine monte mi ediyorlar?
bir kaç santim arayla yirmi santim derinlikte yapay çim ekiyorlar gerçek çimlerin kökü bunlara tutunuyor ve kolayca sökülmüyor aynı zamanda sulama suyunu ve besleyicileri bünyesinde tutarak çimin sürekli baslenmesini ve diri kalmasını sağlıyor böylece sürekli canlı bir görünüme sahip oluyor onun dışında normal çime yaptığın gibi bakımları yapmak zorundasın tabi verdiğin mineraller toprakta drenajla akıp gitmiyor suni kökler bunları tuttuğu için daha verimli bir sonuç alıyorsun @Bootstrap

Çevrimdışı Efe

bir kaç santim arayla yirmi santim derinlikte yapay çim ekiyorlar gerçek çimlerin kökü bunlara tutunuyor ve kolayca sökülmüyor aynı zamanda sulama suyunu ve besleyicileri bünyesinde tutarak çimin sürekli baslenmesini ve diri kalmasını sağlıyor böylece sürekli canlı bir görünüme sahip oluyor onun dışında normal çime yaptığın gibi bakımları yapmak zorundasın tabi verdiğin mineraller toprakta drenajla akıp gitmiyor suni kökler bunları tuttuğu için daha verimli bir sonuç alıyorsun @Bootstrap
Butun superlig sahalarina bu sistem uygulanmali 1kere yapilacak nede olsa devlet herseye para buluyor madem yeni stad yapiyor yaptigi stadlarda hibrit cim kullansin bizde kendimiz yapiyoruz
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı celiker1

Bütün stadlarda gönül isterki hibrit çim olsun ama bana göre asıl sorun bugüne kadar çimleri umursamamamız.Bence çoğu statta bu çim işi bakımlarını profesyonelleri yapmıyor.Bence onun bunun akrabası,hemşerisi,tanıdığı bu işlerde çalıştırılıyır.Bu hafta Habertürk tv'de Faik statlarda çimlerin bozukluğuyla ilgili bir dosya açacaktı.Bu dosyada çim işi ile ilgili profesyonelleri konuşturacaktı.Ben izleyemedim.İzleyen oldumu?Pazar günleri 14:00 da başlıyordu.Bayram dolayısıyla bu hafta yayınlandı mı?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı celiker1

Faik Çetiner yazacaktım.Faik yazmışım sadece.Sonuçta bir büyüğüme yav$AKlaşmadığı sürece böyle hitap etmem.Yanlış anlaşılma olmasın.Herkese iyi akşamlar..
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

kameraya ne oldu yaa siyah beyaz ve bulanık :bandit:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anil

Necmi abi bu bilgilerin kaynağı nedir ? Ciddi ciddi bizim sahamızda hibrit çim olacak yani kesin olarak ?  :D

Çevrimdışı TØLGA

Valla bende hibrit cim olcak diye hava atip duruyorum olmazsa isyeannnnnnnnnnnnnnn!!! :busted_cop:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı celiker1

@Anıl 3 hafta filan oldu heralde,başkan canlı yayında söyledi stadımızın ve 1 tane idman sahamızın hibrit çim olacağını....
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Anil

@Anıl 3 hafta filan oldu heralde,başkan canlı yayında söyledi stadımızın ve 1 tane idman sahamızın hibrit çim olacağını....
Bu hibrit çim madem tesislerede yapılacak tesislere şimdiden başlasınlar.Ayağı alışsın topçuların  :D
Aslında TFF b u çim olayını zorunlu yapmalı tabikide takımları bir firmaya göndermek doğru değil ama toplu alımlarda adamlar belki indirim felan yapar takımlarımıza  :D

Çevrimdışı dropoon

Bütün stadlarda gönül isterki hibrit çim olsun ama bana göre asıl sorun bugüne kadar çimleri umursamamamız.Bence çoğu statta bu çim işi bakımlarını profesyonelleri yapmıyor.Bence onun bunun akrabası,hemşerisi,tanıdığı bu işlerde çalıştırılıyır.Bu hafta Habertürk tv'de Faik statlarda çimlerin bozukluğuyla ilgili bir dosya açacaktı.Bu dosyada çim işi ile ilgili profesyonelleri konuşturacaktı.Ben izleyemedim.İzleyen oldumu?Pazar günleri 14:00 da başlıyordu.Bayram dolayısıyla bu hafta yayınlandı mı?

ben izledim bi çim doktorunu 30 sn. konuşturdular gerisi yok bile. kısacık bişeydi haftaya devam etcez dedi ama bence bi b*k çıkmaz. bu forumdakiler çim konusunda daha bilgili :) o programdakilerden

Çevrimdışı celiker1

BİRAZ UZUN AMA STADLARDAKİ ÇİM SORUNU İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİCİ BİR RÖPORTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.RAHATSIZ EDİYORSA SİLİN LÜTFEN....BK Çim Üretim Firması'nın sahibi Feyzi Kuvvetli konuştu
BK Çim Üretim Firması'nın sahibi Feyzi Kuvvetli, Türk Telekom Arena'nın zemininde yaşanan sıkıntının stadın az güneş almasından ve çimin kök yapısının güçlü olmamasından kaynaklandığını savundu.

Kuvvetli, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki statların zeminini ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğini belirterek, Anadolu'daki kulüplerin saha bakımı için gerekli makinalara sahip olmadığını söyledi.

İyi bir zemin için bakım makinalarının şart olduğunu vurgulayan Kuvvetli, "Saha delme makinası, çürümüş çimleri temizleme makinası, kumlama makinası, güzel bir çim traktörü ve biçim makinasının olması gerekir. Makinaların maliyeti 200-300 bin lira civarında bir para. Anadolu kulüplerine gidin bakın, bunların hiçbiri yoktur. Olmayınca da sahalarımız böyle oluyor" diye konuştu.

Kuvvetli, Galatasaray, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Trabzonspor'un statlarının, aynı İngiliz firması tarafından yapıldığını ileri sürerek, "Türk Telekom Arena'nın sahasını yapan İngiliz firması Türkiye'de ilk Fenerbahçe ile bu işe başladı. Daha sonra Türk Telekom Arena'yı, Trabzonspor ve Kasımpaşa'nın sahalarını yaptı. Aynı firmanın yüklendiği dört statta da çok ağır dönemler geçti" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Arena'nın zeminindeki çimin, Hollanda'dan getirildiğini belirten Kuvvetli, şöyle devam etti:

"Türk Telekom Arena'nın zeminindeki problem az güneş almasından ve çimin kök yapısının güçlü olmamasından kaynaklanmaktadır. Hollanda'dan çim getiriyorlar ve getirdikleri çimin altındaki toprağın kalınlığı yaklaşık 4-5 santim. Bu toprak o kadar güzel bir toprak ki AVM'lerden saksılara aldığımız toprak gibi çok güzel ve bitkisel bir yapıya sahip. 4 santimlik tabakayla gelen çim orada büyüdüğü için o tabakayı çok seviyor, orada besleniyor, orada yaşıyor. Tabakanın altına ise Türkiye'den temin edilen dağdan çıkardığımız kum serpiliyor. Aşağıda 40 santimlik bir kum var. Çimin kökü o geldiği çok güzel toprağı bırakıp aşağıdaki kum tabakasına geçmiyor. Gitmediği için de dar alanda beslenmeye çalışıyor, kök aşağıya atmıyor. Normalde çimin sağlam olması için 15-20 santim aşağıya kök atması lazım. Çimin altyapısı ile alttaki tabaka uyumlu değil. Dolayısıyla çim zayıf kalıyor ve kuvvetli bir kök yapısına sahip olmuyor."

Kuvvetli, Türk Telekom Arena'nın zeminindeki bu olumsuzluğu kapatmak için çimlerin normalden uzun kesildiğini iddia ederek, "Böylece televizyondan bakınca yem yeşil bir görüntü oluşuyor. Ama alt tabaka çok kötü. Çimlere ısı ışık sistemi uygulanıyor. Yıllık kirası 300 bin avro civarında, yaktığı elektrik hariç. Ancak yağış futbolla çakıştığında zemin yine aynı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk Telekom Arena'nın bu değişen dördüncü çimi" diyen Kuvvetli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her defasında 600-650 bin avro para ödendi. Nerden bakarsanız 2,5 milyon avroya yakın bir para harcandı. Maalesef halen baktığınız zaman zemin kötü. Kış mevsiminde saha değiştirilmez. Devre arasında zeminin değiştilmesi durumunda aynı sorun tekrar yaşanır. Çünkü çimin kışın yaşaması, kök atması mümkün değil. Çimi bir canlı olarak düşünürseniz güneşe, rüzgara ihtiyacı var.

Çim nisan ayından itibaren canlanır ve kök atar. Hollanda'dan gelen çim daha kısa kesilirse kök atacaktır. Ayrıca Holanda'dan gelen çimin metre karesi 20 avroya mal oluyor. Türkiye'de en iyi çimin metre karesini 15-20 liraya alırsınız. Türkiye'de kullanılan çim tohumu ile Hollanda'dan gelen çim tohumu ayrı şeyler değil. Hepsi yurt dışından geliyor. Hollanda'nın iklim şartları ile alttaki toprak yapısı uyuşmuyor."

"FENERBAHÇE'NİN STADI DA SORUNLU"
Fenerbahaçe Şükrü Saracoğlu Stadı için daha önce bir rapor hazırladığına değinen Kuvvetli, sarı-lacivertli takımın zeminin de iyi olmadığını savundu.

Kuvvetli, zeminin emanet durduğunu öne sürerek, "Fenerbahçe'nin şansı ağır şartlar altında maç oynamaması. Galatasaray-Juventus maçındaki yağışın Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaşanması halinde de çok kötü durumlarla karşılaşılabilir. İki stat da aynı çim dokusuna sahip. Kasımpaşa'nın sahasında da enkaz var" dedi.

YENİ MODA HİBRİT ÇİM
Kuvvetli, hibrit çimin son dönemde çok gündemde olduğunu ifade ederek, Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinin hibrit çimi tercih ettiğini bildirdi.

Hibrit çimin sentetik ve doğal karışım bir sistem olduğunu anlatan Kuvvetli, şunları kaydetti:

"Sentetik iplikleri makinayla 20 santim sahanın içine gömüyorsunuz. Hazırlanmış toprağa halı gibi dokuyorsunuz. Sentetiğin dışarıda kalan kısmı bir santim. Onun üzerine tohumu ekiyorsunuz ya da hazır rulo çim uyguluyorsunuz. Çim kök atmaya başlıyor ve kökler sentetik ipliklere dolanıyor. Böylece güçlü bir kök yapısı oluşuyor ve bunu sökemiyorsunuz. Dışarıda sentetik asla görünmez, sentetikle oynamıyorsunuz. Bir futbol sahasının çimi en az 2,5 santim olmalıdır. Siz doğal çimin üzerinde oynuyorsunuz. Hibrit çimle sahayı bir kez yapın, Galatasaray'ın zemini bir kez değiştirdiği maliyetle aynı."

Kuvvetli, takımların hibrit çime geçmesini uygun bulduğunu belirterek, "İngiltere'nin Arsenal Kulübü'ne gidin bakın, antrenman tesislerinden statlarına kadar hibrit çim kullanılıyor. Elinizle çimi çekmeye çalışın ya da tekme atın bir parça koparamazsınız. Milan ve Chelsea kulüpleri de dahil Almanya'dan, Hollanda'dan Rusya'ya kadar çok sayıda takımın statları öyle. Brezilya dünya kupası öncesi tüm sahalarda hibrit çime geçiyor. Güney Afrika'daki dünya kupasında da sahalarda hibrit çim kullanıldı" şeklinde sözlerini tamamladı.
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı ilhan

Abi 8 gün izin çok değil mi? Obitaş'ın bi kastı falan olmasın.