benim çevremdeki bütün beşiktaşlılar artık bu konuda çok duyarlı çocuklarına torunlarına daha 2 yaşında iken beşiktaş formasını giydiriyor ,çocukluktan şartlandırılmış insanı hiç bir popilarite geriye döndüremez ama bu demek değildir ki benim çevrem böyle diye her çevre de böyle .sana katıldığım nokta reklam her zaman insanların bilincini etkiler .ve ayrıca fenerbahçenin alt yapısının kat be kat bizden iyi olduğuna inanmıyorum .bunu her zaman şuna benzetirim.... komşunun tavuğu komşuya kaz ,karısı da kız gibi gelirmiş .
@ahmet türker Abi benim demek istedigim de o zaten.. Reklam olmadigi zaman anca amca, dayi, baba cocuguna BJK'yi sevdirebilir... Sen kulup olarak aldigin sampiyonluk ve transferlerle goz boyayarak insanlari bu takima cekebilirsin... Bunun en guzel ornegi 2008 senesinde ki sampiyonluktur... Q7 geldikten sonra cocuklarin Q7 hayrani olmasidir, onun formasini almasidir...
@ahmet türker ve @Coşkun Mevsim dedelerim, kulübün satılması meselesinde bir serin durmak lazım. Kulüpler yasası çıkmadan evvel bir şey yapılmalı mı yapılmamalı mı? Bilemedim. Gene hükümranlar gizliden gizliden bir şeyler sarıyor mu sarmıyor mu?
@Fatih Fenerbahçe altyapısından 16 yıldır oynamış 5 tane adam sayamazsın. Alt yapının özelliği şu olmalı, bir sana ıvır zıvır adamlara para harcatmazlar, iki satışından para kazanırsın. Başkan geçen sene dedi ya büyüklerden futbolcu alanlar bedavaya alışmış. Sen alırsan deve yüküyle para istiyorlar. Kıyaslama yaparak dersen bşzden iyiler ama olması gereken yerde değiller onlarda.
@ahmet türker abi de alt yapiyla ilgili mesaj atmis, birlestirip mesaji yazmak istedim... Altyapiyisi daha iyi derken sadece paf takim ve ondan once ki cocuklarin oldugu takimlari kast etmemistim...

Kulubun maddi manevi altyapisini kast etmek istemistim.. Yanlis anlatmisim ozur dilerim... Lakin 1 sene de fb altyapidan yetistirdigi 2 okuyuncuyu avrupaya transfer etti..Onu da gormezden gelmemek lazim...
Benim de anlamadığım şey şu, taraftar kazanmak isteyen kim? Ben daha 22 yaşındayım, Beşiktaş değerlerini çok çok daha iyi bilen 40'lı 50'li yaşlarda abilerimiz var burada onların yanında çokta söz düşmez bize ama, ben bir Beşiktaş taraftarı olarak şuna inanıyorum; nicelik değil nitelik önemlidir. Bu kulüp zaten hiç bir zaman kalıcı başarı görmedi ki -10 yıl, 15 yıl şampiyon olmadan geçirdi- ve hala çok sayıda taraftarı var. Beşiktaş taraftarını özel kılan zaten buna rağmen Beşiktaş'lı olmaları. Başarı için illa populist olmaya gerek yok, doğru yönetim yeter, biz sadece YD gibi çok büyük bir başarısızlık geçirdik. O kadar. Yani Aziz Yıldırım'ımı burada rol model olarak sunarsanız, benim diyecek birşeyim kalmaz. Ayrıca populist olmak ile ilgili herkese şu kısa videoyu izlemelerini tavsiye ederim;
ilk cumlene istinaden ileride bir cocugun oldugunda neden BJK'li yapacaksin/yapmayacaksin?
Gonderdigin videoyu biliyorum... Mutevazilik ornegi... Suleyman Seba devlet terbiyesi almis bir beyefendi... Lakinnn... Turk futbolu oyle degil... Video da masaya yumruk vurulmamasindan bahsediyor ilk saniyelerde... Masaya yumruk vurmadigi icin 'serefli sampiyonluk' geldi... Turk futbol tarihine damga vurmus bir soz... O zamanlar bizim haneminden alinan 1 sampiyonluk gsye gecti... Peki yumruk vurulmadigi icin sadece 1 tanecik mi sampiyonluk gitti?
Arkadaslar, abiler... Suan Turkiye'de 2 buyukten soz ediliyor... BJK - bursa maclari derbi diye geciyor artik... Siz bunlari duyupta irkiliyorsaniz, kiziyorsaniz bunun sebebi BJK'nin iyi bir sekilde reklamini yapamamasindan... Bu zamana kadar masaya yumruk degil elini bile koyamamasindan...
Aziz Yildirim modeli bu soyledigim seye cuk diye oturuyor arkadasim... Sev sevme, begen begenme... Sana kalmis birsey...