Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6700483 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı salih

dragao stadı kale arkası sıra sayısı 42 ,bizim eski açık kale arkası sıra sayısı ortalama locadakiler dahil 47 .tek tek sayabilirsin kardeşim :)
abi bizim eski açığı 25 +15 hesapladım en düşüğünden .ne kdar yüksek çıkarsa sevinme fırsatım olsun diye :) :)
hesap karışıklığı o yüzdenn .... bu arada saydım 42 çıktıı  :D

ysariusta

• Ziyaretçi

Beşiktaş 70 sene sonra stat yapıyor o stat ki yıllarca siyah beyaz bayraklar dalgalanma siyah beyaz pankartlar bezenmiş yapılan tezahüratlarda siyaha beyaz özellikle vurgulanmış foruma bakıyorum sanki başka renkler tercih edilse çok memnun olacak insanlar var çok net söylüyorum bu statta siyah ve beyazın dışında üçüncü bir rengi  kabul edenin besiktasliligindan  şüphe  ederim kırmızı bile olmaz
Bence forumun önemli bi kısmı sizin bu tavrınızdan sıkıldı. Özne siz olunca kimse Beşiktaşlılığınızı tartışamıyor, siz istediğinize soruyorsunuz. Beşiktaş ve Galatasaray'ın kuruluş renkleri kırmızı beyazdır. Galatasaray sonra bir dönem sarı lacivertli forma kullanıyor.  Bu dönemde Fenerbahçe sarı kırmızı renkli forma giyiyor. Bizim siyah rengi almamız Çanakkale savaşında verdiğimiz şehitler anısına. Kırmızı renk ise armasında Ay yıldız taşıma hakkının sadece Beşiktaşımıza verilmesinden. Onun nedenini de internetten araştırıp öğrenirsiniz artık.

Çevrimdışı ilhan

Ahaaa kırmızı fışkırtıcı da geldiii  :claps: :claps: :claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı lucabrasi41

Bence forumun önemli bi kısmı sizin bu tavrınızdan sıkıldı. Özne siz olunca kimse Beşiktaşlılığınızı tartışamıyor, siz istediğinize soruyorsunuz. Beşiktaş ve Galatasaray'ın kuruluş renkleri kırmızı beyazdır. Galatasaray sonra bir dönem sarı lacivertli forma kullanıyor.  Bu dönemde Fenerbahçe sarı kırmızı renkli forma giyiyor. Bizim siyah rengi almamız Çanakkale savaşında verdiğimiz şehitler anısına. Kırmızı renk ise armasında Ay yıldız taşıma hakkının sadece Beşiktaşımıza verilmesinden. Onun nedenini de internetten araştırıp öğrenirsiniz artık.
bence atıyorsun  fb nin sarı kırmızı forma kullanması gs nin sarı lacivert formalarla  oynaması güzel ütopyalar bunlar allah iyiliğin versin gece gece guldurdun benı bu arada benden sıkılanlardan ben sorumlu diilim

Çevrimdışı dorukkaymak

Besiktasin ilk kurulus armasina bakin ve birilerinin cikarttigi "kirmizi beyaz" sehir efsanesini tekrar dusunun derim.

http://www.bjk.com.tr/tr/cms/tarihce/2/74/

BEŞİKTAŞ'IN RENKLERİ VE İLK ROZETİ

Yıllardır Beşiktaş’ın ilk renklerinin kırmızı-beyaz olduğu, Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinin ardından siyah-beyaz olarak değiştirildiği söylenir. Beşiktaş tarihi ile ilgili bir çok kaynak böyle yazmaktadır. Ancak 100. yıl belgeselinin hazırlanması sırasında yapılan ayrıntılı araştırmalarda, kırmızı rengin kullanılmadığı, renklerimizin her zaman siyah-beyaz olduğu yönündeki belgeler ağırlık göstermiştir. Beşiktaş 100. Yıl Belgeseli yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur:

Osman Paşa Konağı’nda başlangıçta ferdi sporlar yapıldığından herhangi bir forma rengine gereksinim duyulmadı. Ancak sporcuların sayısı her geçen gün yeni katılımlarla artmaya devam edince, eğitimini Fransız mektebinde tamamlamış Mehmet Şamil Bey kurucular heyetini topladı. Okul günlerinde kullandığı, okulunun renklerini taşıyan rozeti yakasından çıkardı ve gösterdi: “Bizler de tıpkı bu rozet gibi bir rozet yaptırmalı ve Kulübümüz’de spora devam eden her azayı bu rozeti taşımaya mecbur tutmalıyız” dedi. Toplantıya katılanlar Mehmet Şamil Bey’in teklifini heyecanla kabul ettiler. Toplantının sonunda rozette yer alacak kulüp renkleri de kararlaştırıldı. Tabiatın bütünüyle birbirine zıt iki ana rengi kulüp renkleri olarak seçildi: Siyah ve Beyaz...
Beşiktaş’ın ilk rozetinin yapıldığı tarih, Fransız mektebindeki rozetlerden esinlenerek miladi yıl olarak “1906” yazıldı. Üstte Arap harfleriyle “Beşiktaş” yazarken, sağda “J”, solda “K” harfleri yer aldı. Rozetin arka yüzünde “Konstantinopolis”te yapıldığı yazılıdır ve iç tarafında rozeti yapan ustanın mührü yer almaktadır. Rozetteki armada yer alan yıldızın 6 köşeli olduğu dikkat çekmektedir. 2. Meşrutiyet’e kadar (1908) bu 6 köşeli yıldız kullanılmıştır. Bu rozet, İskender Yakak tarafından Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya hediye edilmiştir.
[ Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 21:47:53 dorukkaymak ]

Çevrimdışı Sertaç Durgun

Bu gece yeni açık-numaralı köşe tablası betonlanacak sanırım. :super:
Edirne köprüsü taştan,var mı büyük Beşiktaş'tan?

Çevrimdışı Haldun

Forumda gereksiz bir atisma gereksiz bir cekisme var foruma giresim gelmiyor.

Çevrimdışı Burak

Biraz da maç izleyelim.

PSG - Barcelona 21.45 / NTV

Çevrimdışı lucabrasi41

Besiktasin ilk kurulus armasina bakin ve o kirmizi beyaz sehir efsanesini tekrar dusunun derim. Beşiktaş siyah beyazdır madem kırmızı da bizim rengimizmiş kullansaymışız  o zaman milyonlarr bizi siyah beyaz olarak tanıdı 100 yıl sonra bizim kırmızımızda da var diye pat diye gökten renk indirmek olmaz

Çevrimdışı serti67

malesef 1 tane vardı oda süzerden çekilen
canlar saolsun baska zaman doya doya bakarızz:)
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı Anıl

İlk defa bu açıdan bir fotoğraf sanırım :bandit:

Çevrimdışı serti67

Forum tarihinin en fakir günüydü hem de abi  :bawling: :bawling: :bawling:
olsun be kardesım bız hakın takımıyız fakırlık yokluk nedır bılırız resmınde fakırlıgıne katlanırızz :)
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

ysariusta

• Ziyaretçi

@dorukkaymak Tuğrul Yenidoğan allah bir dese inanma, kendin araştır. Bu adam arşivci, araştırmacı değil. Bu kulübün içinde var oldu ya hala içime dert. Kaynaklarıyla ilgili bölüme yazarım İstanbula döndüğümde. Tartışma yerine giderse kalıcı olacaktır.

Çevrimdışı Anıl

Bu forum açıldığından beri ilk defa keşke bloklama olsa dedim  :by2:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İlk defa bu açıdan bir fotoğraf sanırım :bandit:
Sütunlar yükseldikçe harika görünüyor. Bitmiş ve gece ışıklandırılmış haliyle mükemmel görünecek..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Fatih

@dorukkaymak Tuğrul Yenidoğan allah bir dese inanma, kendin araştır. Bu adam arşivci, araştırmacı değil. Bu kulübün içinde var oldu ya hala içime dert. Kaynaklarıyla ilgili bölüme yazarım İstanbula döndüğümde. Tartışma yerine giderse kalıcı olacaktır.

Cok guzel arsivleri var...  :eyes Hala kulupte kalmasini saglayan...  :eyes
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Cok guzel arsivleri var...  :eyes Hala kulupte kalmasini saglayan...  :eyes
Adam brazzers çalışanı çıktı :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı hakaydam

Bu forum açıldığından beri ilk defa keşke bloklama olsa dedim  :by2:
Katılmamak elde değil kardeşim....

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Beşiktaş 70 sene sonra stat yapıyor o stat ki yıllarca siyah beyaz bayraklar dalgalanma siyah beyaz pankartlar bezenmiş yapılan tezahüratlarda siyaha beyaz özellikle vurgulanmış foruma bakıyorum sanki başka renkler tercih edilse çok memnun olacak insanlar var çok net söylüyorum bu statta siyah ve beyazın dışında üçüncü bir rengi  kabul edenin besiktasliligindan  şüphe  ederim kırmızı bile olmaz

Stat şekilsiz ve asimetrik,o yüzden siyah ve beyaz dışında renk kullanılabilir nerde San Mames stadı yahu :)))

Çevrimdışı lucabrasi41

Stat şekilsiz ve asimetrik,o yüzden siyah ve beyaz dışında renk kullanılabilir nerde San Mames stadı yahu :)))
  :evillol: :evillol: :evillol: :lol: :lol: :lol:koltuk rengi önemli  ordan yırtalım bari birde başka renk koltuklarla  hiç katlanamam bu  stada
[ Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 22:01:49 lucabrasi41 ]

Çevrimdışı dorukkaymak

Tugrul konusunda kesinlikle katiliyorum sana abicim, ve ne oldugunu cok iyi biliyorum ama arma zaten kendini acikliyor mu sizcede?

kirmizi beyaz olduguna dair baska bir kaynagimiz var mi?

Çevrimdışı Efe

numaraalıda ışık yanıyor ne yapıyor acaba yeni açıktada fışkırtıcı duruyor :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Salih A.

numaraalıda ışık yanıyor ne yapıyor acaba yeni açıktada fışkırtıcı duruyor :)
başkan sonunda odasına yerleşti herhalde
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Çevrimdışı Efe

başkan sonunda odasına yerleşti herhalde

numaralıda ışık yanıyor kapalıda da yanıyorda onu bilemem numaralıda başkan şuan oturamaz daha ışığın yandığı bölüm yapılmadı :evillol:
Şampiyon Beşiktaş JK