bu pek olası değil şöyle ki:
henüz ne kadar bilet boşta kalacak belli değil. belki açık tribünlerden birinde hiç kalmayacak ama diyelim ki kaldı.
bilet alırken sadece öncelik verecekse çok verimli olmaz. kimse almaz. neden olmaz; 2000 bilet ayrıldı satılacak diyelim. kart 20.000 sattı alma şansı %10 demektir. yani 500 lira verip hiç bilet almama ihtimali de var demektir. tabi bir de normal satışa da ayrılması gereken bilet olacak ki o zaman bu %10 daha da azalabilir.
indirim işine gelirsek o olabilir ancak onda da şöyle bir sıkıntı var: 500 liraya kart aldı ve öncelikli hakkı kullanıp bilet alamayan bir taraftarın %15 indirimi amorti edecek hatta karlı hale getirebilecek kadar alışveriş yapması için 3.5 4bin lira kadar alışveriş yapması lazım. yani bir formayla çıkacak bir durum yok. 12 ayda 4000 lira alışveriş demek ayda 300-350 lira arası bir harcama yapar ki çok kolay ve yapılabilir değil.
açıkçası bana çok mantıklı gelmedi. 500 lira verene kadar 900 verir kale arkası kombinemi alır %10 ve altındaki bilet bulma şansımı yükseltir param ölçeğinde de alışveriş yaparım hem benim için karlı olur hem de kazıklanmışım hissi oluşmaz içinde.
haklı olduğun yerler var özellikle 500 lira alıp bilet bulma şansı %10 olması gibi ,ki 2bin kombine sayısı az geldi.
Demek istediğimi daha açarsam.Bir bizim seneye de paraya ihtiyacımız var.Stat bitince hiçbir şey bitmiyor.
Ben direkt kombine satılmasın diye bile düşünmekteyim.O yüzden böyle bir çözüm yaptım.Kartı almayan kişi 75 liraya alacakken ,çünkü bütün sezon maçların bilet fiyatı önceden açıklanacak.Herkes bilecek.Kartı alan kişi 50 lira ile alacak.almayan kişi 75 lira ile alacak.
20 maçtan hesap edersek bir kişinin ödeyeceği para 75lirax20maç=1500 lira yapıyor. 50 liradan hesap ile 1000 lira yapıyor bir kişi.
ama bunu 1000-1500 kombine yaparsan sabit aynı kişilerden oluşan bir topluluğa satmış olursun.
Yani ilk maça gelen formasını alır daha da bütün sezon almaz belki de.
Burada püf noktalar şunlar , ister kombine sat, ister tekli bileti 75 liradan "indirimsiz" sat , stat her maç dolacak.Buna inanmalıyız önce.
İsteyen tepkisini koysun bir maç izmirden binlerce kişi gelir bir maç ankaradan bir maç erzurumdan bir maç almanyadan bir maç hollandadan.Akın var akın güneşe akın.
Yani doluluk oranında bir kayıp yaşanmayacak,bana göre.%15 indirim kısmında ise şu an aldığın 130 liralık formayı 110 liradan alabileceksin.
İstersen kart senin olsun 130 liradan alacak arkadaşlarına ben de kart var 110 liradan alırız diye söylersin.
İndirimden çok maç önceliği çekecek insanları.Ele güne el açacağımıza ya da kombineyi pahalı yapıp, sadece kombine ve forma ile kalacak 20 bin kişi yerine , 500 lira sat sezon başı gelirin olsun, her maç ayrı kişilere forma sat , vergi derdin de olmasın.
Maça geldiğinde kombinedeki gelir + bütün sezon stada 20 bin "aynı kişileri" değil "farklı kişileri" > illerden gelmek isteyecek veya yurt dışından toplu bir şekilde gelip kartalyuvasını eritecek kapasitedeki gelir kaynaklarının hepsini kullanmalıyız.
Mali yönümüzü düzeltmeliyiz.Mali durumumuz kötü de olsa yapılan yanlışlar da olsa takım Allah'a şükür takır takır oynuyor.