Orasını anladım daha sonra neden yazmadın diye sordum bende. O zamanlara gelecek olursak FB maçı öncesi gelecekse Şenol Güneş gelsin yoksa gelmesin diyenlerdendim. Daha iyi bir altarnatif olsa Şenol Güneş'in gelmesini yine tercih etmem. Eskiye dönüp dolaşan birisi değilim çünkü. İlla eskiden bir hoca gelecekse benim oyum her zaman Sergen Yalçın olur.
Geleyim VI konusuna hazırlık maçları dahil bende sürekli hocayı destekledim. Özellikle ilk 3 maç benim adıma iyi bir tablo oluşmuştu. Daha sonrası malum. Oyunumuz ilerleyeceğine sürekledi geriledi. İstanbulspor maçından sonra da bıraktım zaten desteklemeyi. Benim kızdığım ve savunduğum nokta kurtarıcı olarak sadece Şenol Güneş'e bağımlıymışız gibi algı oluşturulması. Faturanın da sadece hocaya kesilmesi. Yine anlık refleks gösteriyoruz. Hoca konusunda geç kalmadık çok geç olmadan değişim gerçekleşiyor fakat yönetim hala olduğu yerde duruyor. Sergen zamanı şampiyon olmasaydık çoktan yönetimin kellesi uçmuştu. Benim derdim hocadan ziyade yönetimle.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yonetim kotu, baskan vasat. Burada sorun alternatif olup olmamasi. F.Orman-Cebi ikilisi zamani da MOBESE kamerasi gorse konusurlardi. Senol Gunes loser'lik sinmis yonetim-takimi saha kaldirdi. Umut Guner gibi yiyiciler, yonetimde kuyusunu kazanlar, hakemlere karsi koruyamayanlar olmasa adam 4te 4 yapardi. CL'de cocuklugumda Lazio'ya elendigimizden beri hayal kalmis gruptan gecme isini sov yaparak gerceklestirdik.
Bunlari deme sebebim su: iyi teknik direktor olursa kotu yonetime ragmen de bisiler basarilabilir. Son 6 senede 3 sampiyonluk gorduk ve yonetimler kotuydu. Fark Senol Gunes ve Sergen Yalcin'di. Mustafa Denizli bile Demiroren zamani sampiyonluk aldi gibi dusunun. Fatih Terim'i hic sevmem ama kotu yonetimler zamani da sampiyonluklar aldi (genelde hakem destekli).
Yani ulkemizin siyasi ortami, takimin ekonomik durumu, Besiktas camiasinin gucunu dusunmek lazim. Demiroren'in kafasi calissaydi yada Omer Mehmet Koc takimla ilgili olsaydi, yada ulkede demokrasi-kurumlar cok iyi isleseydi de Serdar Bilgili benzeri bir profil baskanlik yapsaydi isterdim. Ama simdi ANC'ye alternatif ne kadar var emin degilim. Elestirmeye devam ama adami kovalayacak halimiz yoksa futbol yonetimini degistirmek onemli. Dogru yola zorlamak lazim ANC'yi.
Senol Gunes cok buyuk bir antrenor. Son derece basarili ama iste
*
F.Orman zamani transferci taraftar sucu hocaya atti -> Karius, Negredo, Lens cok iyi transferdi guya...
(Adamlar futbolu birakmisti son kontrat pesindeydi)*
Romantikler zaten yakisikli bulmadi hocayi -> Bilic gibi gitar calmiyordu
*
Yabanci hayranlari zaten Senol dedi hoca bile demediler -> 10 senedir ikinci liglerde surunen Valerien'e duyulan saygiyi kendini kanitlamis Senol Gunes'e duymadilar. Avrupa'nin zirve hocalari saygi duyuyor Senol Gunes'e ama yabanci hayranlari Lazkopat diyip asagilar kendince.
4 senede Besiktas'a yasattigi basariyi hicbir hoca yasatamadi. Hem guzel futbol, hem derbi galibiyetleri, hem Avrupa'da basari, hem ligde korkulan ekip olma.
Negredo bidonu yerine Burak Yilmaz alinsaydi,
Yada Bulent Yildirim'in iki sene emeklilik ikramiyesi GS maclarinda takim korunsaydi,
Yada Cenk Tosun sezon ortasi satilmasaydi zaten adam 4te 4 yapacakti.
Senol Gunes kurtarici degildir. Senol Gunes Turkiye'de 30 senede bir gelecek dunya standardinda basarili antrenordur.
Milli Takim: Hocaya verdikleri genc milli takim 1-2 sene daha tecrubelendigi haliyle Luksemburg'dan 3, Faroe'den 2 yedi.
Turkiye Milli takiminin kalitesi C kalitedir. Senol Gunes Dunya Kupasi kazanan Fransa'yi ezerek yenmis sonra deplasmanda 1 puan almisti. Kenan Karaman - Hasan Ali Kaldirim - Ozan Tufan'la nasil bunu yapti kismi sihirbazlik. Sonra Hollanda-Norvec galibiyetleri de var ama Euro turnuvasinda antreman vs patliyor, takim dagiliyor. Sonra da medya baskisini kaldiramadi hoca ve takimda kadro kalitesi kadar oynamaya basladi.
Gittiginde durumu goruyoruz iste, kadronun kalitesi C kalite oldugu icin form durumuna gore yeri geliyor Luksemburg-Faroe bile yenemiyorsun. Senol Gunes milli takimda Fransa-Hollanda vs yenerken zaten sacma sapan bir basari sergilemisti. Bizim kadro A kaliteden cok uzak.
Sozun ozu Senol Gunes verim alma konusunda, oyunculara seviye atlatmada ustadir. Takimi o kadar iyi gosterir ki sonra o takim normal performans gosterirse kendi basarisinin kurbani olur. Fener medyasi, Erman Toroglu vs hep yemistir adami.
Jorge Jesus'la ayni ayarda bir hocadir. Ha zaten yaslandi falan son 3-5 verimli yilidir. Fatih Terim'den 8 sampiyonluk cikarmis GS, biz Senol Gunes'le bir bag kurduk 4te 2 aldik. 1-2 sampiyonluk daha getirme sansini kacirmak aptallik olur.