Hoca benim de çok içime sinmedi, endişelerim var. Ama yapılan eleştirilerin büyük bir çoğunluğunu anlayabilmiş değilim. Beğenmek zorunda değiliz, sevmek zorunda da değiliz burası özgür bir platform, ama küçümseyen arkadaşlara sorum senin liginden en son hangi hoca yurtdışında takım çalıştırma teklifi aldı? Kendi ligimizin hocalarına fırsat vermesine verelim de hangisi kendini geliştirdi? Kaçı yabancı literatürü, oyun yapılarını, yurtdışındaki oyun türlerini inceleyip, alıp, entegre edebilecek seviyede? Kaçı yabancı dil/dilleri akıcı şekilde konuşabiliyor? Kendi insanımızı gömmek gibi olmasın ama bizim köy takımından gelen hoca bile 4 dil konuşuyor yahu.
Sıkıntının büyük bir kısmı takımlarımızı doğru yerde konumlandıramamaktan geliyor. Biz lig olarak da oyun olarak da İtalya,İngiltere vs. geçtim, Portekiz, Belçika, Hollanda ligiyle rekabet edebilecek, Avusturya, Championship, Rusya, Danimarka ligleriyle benzer kalibrede bir ligiz. Kendimizi konumlandırmamız gereken yerler buralar. O liglerin bütçelerine bakınca da yıllardır gereğinden fazla harcıyoruz, karşılığı olmayan paraları kullanıp borç yapıyoruz. Artan kur da üstüne gelince ister istemez elimizde 20-25 milyonluk bir bütçe kalacak full her şeyi dahil. O yüzden yolumuzu da bu liglerin işlerini yapış şekline çevirmemiz gerekiyor. Bruno Pinheiro doğru isim demiyorum, plan proje çok güvenilir çok sağlam demiyorum ama yıllardır girilmeye çalışan yola mecburen de olsa giriş yapmış bulunuyoruz. Maddi anlamda über süper yatırım riskine girmediğimiz için bence riski yok, ama kaybedilen dönemin üstüne gelecek sezon için de riskli bir iş. Umarım hayırlısı olur, çok imrenilen ama asla üzerine düşünülmeyen X modeli, Y modeli takımlarından biri olamasak da o yola girebiliriz umarım.
Bana çalışkan, işini önemseyen, profesyonel bir ekibe ve bakış açısına sahip bir hoca görüntüsü verdi. Görüntüde böyle olup gerçekte patlaya da bilir zaman gösterir. Karizmatik biri değil, otoritesini de gelince göreceğiz daha önce kariyerli isimlerle çalışmamış yapabilecek mi, bizim elimizdeki oyuncularla ligde sürekli rakibin kapandığı bir takımda çözüm bulabilecek mi veya buradaki taraftar baskısını kaldırabilecek mi onlar da hocanın ve arkasındaki yönetimin sınavı olacak. Ama gelmeden ezbere konuşup, kulübün seçilmiş başkanına ve yöneticilerine aşağılar şekilde hakaret etmek yakışmıyor yahu. Hayır mantıklı nedenlerle bir analiz yapılsa, şu şu nedenden dolayı bu hoca olmaz, şu tarz birisi gelmeli dense yine anlayacağım da adamın keline falan laf ediliyor. Komik.