2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2269702 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Rasim

yok yüzde sekseni gitti yüzde yirmisi burda kaldı :D
yüzde yüz gitmek nasıl birşey  :alala:   :kop: :kop: :kop:
yani kesin gittimi demek istedim :ebebe:
Beşiktaş!

Çevrimdışı Erman1903

Bizim en az 2 Türk stoper almamız şart

Arda, Bardakçı, Koray veya Kaan 4 lüsünden 2 sini almamız gerek. Yoksa bu oyuncu değiştirme işi başımıza bela olacak

Bu arada herkesin aksine ben Salih ve Kenanı 2 maçtır beğeniyorum.

Yerli transferi mutlaka yapacaklardır, bana göre bu Töre yerine Emrah Başsan ya da Tavşan'ı falan almak gerekiyordu. En azından maç çıkarabilecek yedeğimiz olurdu. Töre geçen sezonun yarısından fazlasında kayıp oluşuyla bence sözleşmeyi hak etmedi.

Salih'de bana göre sıkıntı yok, o destek elemanı - kötü değildi daha iyi olacaktır.

Cemali - Münir Mertcan gibi temiz çocukların kaçması pek iyi olmadı. Şimdi bakacağımız sol bekler mesela çoğu keçi boynuzu lezzetsiz adamlar.

Kenan da kötü değildi ondaki problem bölgesinin topçusu olmaması, yetmiyor. benim şiddetle karşı çıktığım oyuncuydu, lakin 'Aboubakar gibi iki tane santrafor alacağız' üzerinden kenar oyuncusu olarak değerlendirdim. Kenar alternatifi olarak boş bir transfer, Santrafor için yerli olarak sayabildiğim 3 Oyuncudan biriydi. S. Dursun, Muhammet Demir ve Kenan. Bu diğerleri gibi direk santrafor diyemeyeceğimiz fakat çalışkan ve mobil tip-kendi işinde iyi olmayan adamı şu ve veya bunları iyi diye beğenemem ben ama santrafor oynatacağım diyene çok bir şey demem-iş yapmazsa konuşulur. Ben olsam ikinci santraforu yerli planlıyorsam Serdar - Muhammet'den birini alırdım çünkü adamlar golcü. Bu da çalışabilir lakin arkasında Teixeira gibi biri olmadan ne kadar etkili olacağı şüpheli-onunla diğerlerinden iyi bile olabilir. Fakat 2-3 hazırlık 2 resmi maç oynadı henüz tık yok. Skor ihtiyacı olduğu durumlarda bu maçtaki gibi yetersiz kalabilir, sonuçta meslek santraforluk ama golcülük yüksek değil bu işte bir terslik var.
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 13:36:28 Erman1903 ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Yerli transferi mutlaka yapacaklardır, bana göre bu Töre yerine Emrah Başsan ya da Tavşan'ı falan almak gerekiyordu. En azından maç çıkarabilecek yedeğimiz olurdu. Töre geçen sezonun yarısından fazlasında kayıp oluşuyla bence sözleşmeyi hak etmedi.

Salih'de bana göre sıkıntı yok, o destek elemanı - kötü değildi daha iyi olacaktır.

Cemali - Münir Mertcan gibi temiz çocukların kaçması pek iyi olmadı. Şimdi bakacağımız sol bekler mesela çoğu keçi boynuzu lezzetsiz adamlar.

Kenan da kötü değildi ondaki problem bölgesinin topçusu olmaması, yetmiyor. benim şiddetle karşı çıktığım oyuncuydu, lakin 'Aboubakar gibi iki tane santrafor alacağız' üzerinden kenar oyuncusu olarak değerlendirdim. Kenar alternatifi olarak boş bir transfer, Santrafor için yerli olarak sayabildiğim 3 Oyuncudan biriydi. S. Dursun, Muhammet Demir ve Kenan. Bu diğerleri gibi direk santrafor diyemeyeceğimiz fakat çalışkan ve mobil tip-kendi işinde iyi olmayan adamı şu ve veya bunları iyi diye beğenemem ben ama santrafor oynatacağım diyene çok bir şey demem-iş yapmazsa konuşulur. Ben olsam ikinci santraforu yerli planlıyorsam Serdar - Muhammet'den birini alırdım çünkü adamlar golcü. Bu da çalışabilir lakin arkasında Teixeira gibi biri olmadan ne kadar etkili olacağı şüpheli-onunla diğerlerinden iyi bile olabilir. Fakat 2-3 hazırlık 2 resmi maç oynadı henüz tık yok. Skor ihtiyacı olduğu durumlarda bu maçtaki gibi yetersiz kalabilir, sonuçta meslek santraforluk ama golcülük yüksek değil bu işte bir terslik var.
Bizim yedek değil, ilk 11 kalitesinde yerli bulmamız gerekiyor. Zaten 10 tane yedek yerli var elimizde.

İdeal 11'e sorgusuz sualsiz yazacağın en az 2 yerli olması lazım. Bunun da en kolay yolu, mevkiileri yerlileştirmek. Bir pozisyonun hem as, hem de yedeği yerli olursa, oraya bir daha bakmana gerek kalmaz.

Bunun da en basit yöntemi 8 numarayı ve sol beki yerli yapmaktı.

Salih alındı 8'e. Diyeceksin ki, Can Bozdoğan bunun yedeğidir, o yokken bu oynayacak.

Kaleci zaten yerli.

Sol bekte de Umut Meraş'ı alacaktın, Rıdvan da onun yedeği olacak. Hangisini oynatırsan oynat, diğer mevkiileri etkilemeyecekti.

Yoksa takımla yap-boz gibi oynarsın.
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 13:46:06 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Erman1903

Bizim yedek değil, ilk 11 kalitesinde yerli bulmamız gerekiyor.

İdeal 11'e sorgusuz sualsiz yazacağın en az 2 yerli olması lazım. Bunun da en kolay yolu, mevkiileri yerlileştirmek. Bir pozisyonun hem as, hem de yedeği yerli olursa, oraya bir daha bakmana gerek kalmaz.

Bunun da en basit yöntemi 8 numarayı ve sol beki yerli yapmaktı.

Salih alındı 8'e. Diyeceksin ki, Can Bozdoğan bunun yedeğidir, o yokken bu oynayacak.

Kaleci zaten yerli.

Sol bekte de Umut Meraş'ı alacaktın, Rıdvan da onun yedeği olacak. Hangisini oynatırsan oynat, diğer mevkiileri etkilemeyecekti.

Yoksa takımla yap-boz gibi oynarsın.

Öyle de işte benim gözümde Umut Meraş kıymetli, bonservis verilmeye değer bir futbolcu değil. Beğenmediğimiz N'Sakaladan iki gömlek alt adam. İsmail Köybası'dan ne kadar iyi olduğu tartışmalı, iyi bir savunmacı hepsi bu ve bizim dalga geçtiğimiz İsmail'den iyi savunmacı da değil aşağı yukarı aynı şeyler. PTT'ye giden Caner Cavlan ve İsmail zaten bunun kadar iyi futbolculardı seneliği 300-500'den imzalardın. Bonservis vereceksen de en komple sol bek Cemali Sertel idi, mevcut hali Umuttan 2-3 gömlek üst N'Sakala'ya denk - onun kadar tangır tungur da değil hücumda ve adam daha 21-22 yaşında. 2,5M'e koparırdın onu. Oyuncu bizim maçta Ghezzal ve Rosier'e nefes aldırmadı neredeyse, dün de takımının en iyilerinden biriydi, genç adam as olamaz sadece bir algı. Yok kendinden düşük takımdan topçu kiralanmaz falan kompleksli şeyler ve taraftarların çoğunda bulunuyor. En iyisi bu alamıyorsan kirala ne olacak, belki o kural kalkacak zaten sezon sonunda bu ülkede ne olacağı belli değil.

Can Bozdoğan potansiyelli ama Sergen hocanın şans vermesinin çok güç olduğu bir tip. Ona sabredecek takım lazım, bir iki şekilli hareket yapıp kaptırıp gol yedirirse kulübeye hapsolur verdiğin parayla kalırsın. O yüzden bulmuşken şu diğer çocuk Munir'i direk 3 kuruşa alıp atacaktın kadroya ne oynadığı belli bir tip. Ucuz yerli stoperi zaten transfer açılır açılmaz almak gerekiyordu - takımı iyi olan ve pahalı adamların peşinde koşup duruyoruz. Sen bana ucuz yedek adamı al biraz parçalasın antrenmanlarda her şeyin en bilinen-tanıdığı olmak zorunda değil. Al elin güçlü olsun sonra iyisini de kovalar böyle elin mecburcu kalmazsın-bir pazarlık unsurun olur.
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 14:07:06 Erman1903 ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı kaan1903

Atakan Karazor son sezon 11 maç stoperde 10 maç da ön liberoda oynamış stopere evrilmiş gözüküyor daha önce burda da ismi geçmişti.
Eğer Kaan Ayhan ‘ın maliyeti +5/6 m olacaksa Atakan da düşünülebilir.

Çevrimdışı Erman1903

Atakan Karazor son sezon 11 maç stoperde 10 maç ön liberoda oynamış stopere evrilmiş daha önce burda da yazılmıştı
Eğer Kaan Ayhan ‘ın maliyeti +5/6 m olacaksa Atakan da düşünülebilir.

Atakan iyi çocuk ama vatandaşlık yok sanırım. Senin Eray - Kaan'dan iyi stoper onda vatandaşlık gözüküyor ama yerli sayılmıyor gibi bir muhabbet var.
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 16:14:57 Erman1903 ]

Çevrimdışı kaan1903

Atakan iyi çocuk ama vatandaşlık yok sanırım. Senin Eray - Kaan'dan iyi stoper onda vatandaşlık gözüküyor ama yerli sayılmıyor gibi bir muhabbet var.
Valla ben anlamadım kimisi var diyor kimisi yok diyor Eray yerli sayılsa hepsinin önüne koyardım. Gayet temiz ayağı iyi olan hızlı stoper.

Çevrimdışı Erman1903

Valla ben anlamadım kimisi var diyor kimisi yok diyor Eray yerli sayılsa hepsinin önüne koyardım. Gayet temiz ayağı iyi olan hızlı stoper.

Ben de pek anlamadım Eray iyi çocuk kademe ve hız var bunlar Kaan'da pek yok. Ayakları da aşağı yukarı aynı.

Klasik stoper, Welintonla oynatma için Koray en iyisi olurdu. Vida ile Eray ve Mert Çetin. Bunlarda zamanla as olma potansiyeli var üçünden biri olsa kafamız rahat ederdi ben Kaan'a güvenemiyorum. Onun yerine ligden no-name bir yedeği tercih ederim.
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 17:01:16 Erman1903 ]

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

İnanılmaz saçma bir kural. Yıllarca Alman milli takımında oynayan, sorulduğunda "kendimi Türk hissetmiyorum" diyen bir oyuncu yerli statüsünde sayılıyor ama bu çocuklar sayılmıyor...
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimiçi doganay

İnanılmaz saçma bir kural. Yıllarca Alman milli takımında oynayan, sorulduğunda "kendimi Türk hissetmiyorum" diyen bir oyuncu yerli statüsünde sayılıyor ama bu çocuklar sayılmıyor...
simdi bu fbli elemani savundugumdan degil ama kural alinmadan once Almanya milli takimini secmis bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasina yabanci statusunden sayamazsin, kurali bilse belki secmeyecek. Kuralin alindigi gunden itibaren Turkiye vatandasi olupta yabanci ulke milli takiminda oynamayi secen adami yerli statusunde sayilmiyor iste, Turkiye'yi secmen isteniyor acikcasi, simdi bu cocuklar dedigin arkadaslarda demekki Turkiye'yi secmemis o yuzden hayiflanacak bir durum yok bence. normal durum yani

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı levent14

Godin işi ne oldu haberler kesildi aniden yada ben kaçırdım

Çevrimdışı tuncaboylu

Godin işi ne oldu haberler kesildi aniden yada ben kaçırdım
Yabancı sınırının farkına vardılar.

Çevrimdışı alimm

Schalke'den genç gurbetçi haberleri var.. Alman kulübüyle iletişimdeyken ozan kabak'ı kiralasak 🤔
 kaan'dan daha stoperdir...
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı Egos

simdi bu fbli elemani savundugumdan degil ama kural alinmadan once Almanya milli takimini secmis bir Turkiye Cumhuriyeti vatandasina yabanci statusunden sayamazsin, kurali bilse belki secmeyecek. Kuralin alindigi gunden itibaren Turkiye vatandasi olupta yabanci ulke milli takiminda oynamayi secen adami yerli statusunde sayilmiyor iste, Turkiye'yi secmen isteniyor acikcasi, simdi bu cocuklar dedigin arkadaslarda demekki Turkiye'yi secmemis o yuzden hayiflanacak bir durum yok bence. normal durum yani

söylediklerin doğru, yalnız bu kural 14 yabancı hakkı tanındığında yürürlüğe girdi; madem sınırlama tekrar getiriliyor yerli statüsünde de bir düzenleme yapılması lazımdı.

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Saçma olan kısmı bu çocukların yerli sayılmaması değil. Kuralın neden çıkarıldığı gayet belli de ben kağıt üzerinde yazan kısmından açıklayayım.

Kuralın amacı güya "milli takımda oynayabilecek oyuncu havuzunu genişletmek ve bu oyuncuların takımlarında süre almalarını sağlamak".

Peki Fenerbahçe'de o mevkide Mesut'un ya da Pelkas'ın oynamasının Türk milli takımı açısından ne farkı var? Herhangi bir faydası olmasını geçtim, Mesut kuraldaki 3 yerli oyuncu şartından birini karşılayarak milli takımda oynama ihtimali olan başka bir yerli oyuncunun kenarda beklemesine sebep oluyor...
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimiçi levitate

herkes yabancı kuralı gömmüş, benim de saçma bir düşüncem var ekleyeyim :D

belli bir sürenin üstünde aralıksız türkiye'de oynamış oyuncuların yabancı sayılması saçma değil mi? muslera 10, atiba 8, nsakala 6 yıldır burada mesela. ben olsam bu tip oyuncuları yabancı saymazdım
bipbipbupbup

Çevrimiçi Necmi

bu kuralı ilk kullanan biz oldukhemde çıktığı sene sanırım renklilerde bu kuralın bizim için çıkartıldığını söylüyordu işin gerçeği hukukta çıkan yasalar öncesini kapsamaz çıktığı andan sonrasını kapsar bu kural sadece canerle bozuldu o gün yaptıkları hukuken suçtu beşiktaş üstüne gidip dava etse kazanırdı.

Çevrimiçi Necmi

Saçma olan kısmı bu çocukların yerli sayılmaması değil. Kuralın neden çıkarıldığı gayet belli de ben kağıt üzerinde yazan kısmından açıklayayım.

Kuralın amacı güya "milli takımda oynayabilecek oyuncu havuzunu genişletmek ve bu oyuncuların takımlarında süre almalarını sağlamak".

Peki Fenerbahçe'de o mevkide Mesut'un ya da Pelkas'ın oynamasının Türk milli takımı açısından ne farkı var? Herhangi bir faydası olmasını geçtim, Mesut kuraldaki 3 yerli oyuncu şartından birini karşılayarak milli takımda oynama ihtimali olan başka bir yerli oyuncunun kenarda beklemesine sebep oluyor...
saçma olan tff nin yabancı yerli ayrımını yapması bu kelimenin gerçek tanımıyla ırkçılık oluyor
onun dışında başka ülke vatandaşlığını kabul etmiş birinin türk milli takımında olmaması lazım ama olimpiyatlara götürdüğün sporcular düzgün türkçe bile konuşamıyorken burda yerli yabancı muhabbeti yapmak saçma

Çevrimdışı Orhan_

herkes yabancı kuralı gömmüş, benim de saçma bir düşüncem var ekleyeyim :D

belli bir sürenin üstünde aralıksız türkiye'de oynamış oyuncuların yabancı sayılması saçma değil mi? muslera 10, atiba 8, nsakala 6 yıldır burada mesela. ben olsam bu tip oyuncuları yabancı saymazdım

Onca saçmalığın içinde masum bir bakış :D. Atiba'nın Türk futboluna katkısı onca Türk futbolcudan fazladır.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

VARAN |

Rui Costa bugün saat 11 civarı Fatih Terim'e Gedson için son kez bonvervis fiyatını 15 miliyon Euro olarak veriyor i. Fatih Terim bu paranın ödenmesinin mümkün olmadığını belirtip teşekkür ediyor.

Rui Costa bu görüşmeyi Nuno Gaioso ile takimin Sportif Direktörü Luisaõya iletiyor ve Benficada artik Gs deferi kapanmis durumda.

VARAN |

Teknik Direktör Jorge Jesus bugün öğlen gönderilecek oyunculara telefon görüşmesi yapıyor ve ilk resmi ayrılık Luca Waldschmid ile gerçekleşiyor. Oyuncu Wolfsburga transfer oldu.

Gedson ile yapılan görüşmede Beşiktaş'ın iyi bir seçenek olduğunu Talisca' nın yaptığı sıçrama ve Gedsonun zaten İstanbul'a ufak'da olsa 6 ay deneyimi olduğu aktarılıyor. Gedson artık kulübünün Beşiktaş ile farklı seçeneklerden birisini gerçekleştirmesini bekliyor.

Takim menajerimiz Halil Yazicioğlu oyuncu ile sürekli temas halinde ve bu Benficanin onayi ile gerçekleşiyor

VARAN |

Yönetim Gedson transferini ya Cumaya kadar bitirecek yada ayın son gününe kalacak.
Kaan transferi muhtemelen en geç Perşembeye kadar açıklanacak.

İki oyuncuda sözlü mutabakat var. Kaan konusunda iki kulübün Hukukçuları kiralik sözleşmeyi hazırladı. Kaan da tek pürüz opsiyon zorunlu mu zorunsuz mu olsun.. Gedson da ise opsiyon minimum 10 miliyon Euro olacak. (Ajans Haber-1903)
[ Son Düzenleme: 22 Ağustos 2021, 21:17:09 Gökhan Kurt ]

Çevrimiçi levitate

Onca saçmalığın içinde masum bir bakış :D. Atiba'nın Türk futboluna katkısı onca Türk futbolcudan fazladır.

valla yıllardır bu ligde olan bir sürü oyuncu var, bazılarına yabancı demeye utanırsın :D

visca 11 yıldır burada adam türkçe röportaj veriyor yabancı mı oluyor şimdi :D
bipbipbupbup

Çevrimiçi levitate

VARAN |

Rui Costa bugün saat 11 civarı Fatih Terim'e Gedson için son kez bonvervis fiyatını 15 miliyon Euro olarak veriyor i. Fatih Terim bu paranın ödenmesinin mümkün olmadığını belirtip teşekkür ediyor.

Rui Costa bu görüşmeyi Nuno Gaioso ile takimin Sportif Direktörü Luisaõya iletiyor ve Benficada artik Gs deferi kapanmis durumda.

VARAN |

Teknik Direktör Jorge Jesus bugün öğlen gönderilecek oyunculara telefon görüşmesi yapıyor ve ilk resmi ayrılık Luca Waldschmid ile gerçekleşiyor. Oyuncu Wolfsburga transfer oldu.

Gedson ile yapılan görüşmede Beşiktaş'ın iyi bir seçenek olduğunu Talisca' nın yaptığı sıçrama ve Gedsonun zaten İstanbul'a ufak'da olsa 6 ay deneyimi olduğu aktarılıyor. Gedson artık kulübünün Beşiktaş ile farklı seçeneklerden birisini gerçekleştirmesini bekliyor.

Takim menajerimiz Halil Yazicioğlu oyuncu ile sürekli temas halinde ve bu Benficanin onayi ile gerçekleşiyor

VARAN |

Yönetim Gedson transferini ya Cumaya kadar bitirecek yada ayın son gününe kalacak.
Kaan transferi muhtemelen en geç Perşembeye kadar açıklanacak.

İki oyuncuda sözlü mutabakat var. Kaan konusunda iki kulübün Hukukçuları kiralik sözleşmeyi hazırladı. Kaan da tek pürüz opsiyon zorunlu mu zorunsuz mu olsun.. Gedson da ise opsiyon minimum 10 miliyon Euro olacak. (Ajans Haber-1903)
10 milyonu %50'sine veriyorsak çok para, tam haklar veya küçük pay bırakıyorsak iyi iş
bipbipbupbup

Çevrimdışı worns

yabancı kuralı saçmalık buna şüphe yok ama artık sızlanmaya da gerek yok. takım kadrosunu inşa ederken kural belli olmuştu. kadronun buna göre kurulması gerekiyordu. bu anlamda kaygılı olduğumu defalarca yazdım. şu an iki temel problem görüyorum, orta saha yapısının bence yine epey arızalı gözükmesi ve kadronun yabancı kuralı eksenli inşa edilememesi.

farklı pozisyonlarında yerliler bulunan, bunları zaman zaman kullanırız diye yola çıkılan kadro yanlıştır. daha ikinci maçtan gördük. takıma katkı sağlasın diye oyuncu sokarken başka bir mevkiyi bozmak zorunda kalıyorsun. ya da ideal 11'ine entegre edemeyeceğin belki de yüksek profil bir yabancıyı yarım yamalak kullanıyorsun, maliyetinin tümüne katlanıyorsun.

olması gereken 3 pozisyonun tamamen yerli oyunculardan kurulması ve kafa rahat yola çıkmaktı. daha hiç transfer yapmadığımız dönemde yazmıştım, yola böyle çıkmak zorundayız diye. kale cebimizdeydi. benim yanında yazılacak adaylarım sol bek ve merkez orta sahaydı. böyle bakmak zorunda da değildik. stoper dersin başka bir şey dersin. bunların önceden planlanması lazım.

biz böyle hareket etmedik ve edecek gibi görünmüyoruz. sol bekte nsakalayla vedalaşmadık. üstüne üstlük yabancı bir merkez orta saha daha bakıyoruz. nasıl olacak bu iş bilemiyorum. hadi stoper aldık diyelim. rıdvan sürekli nasıl oynayacak, en iyi 5 orta sahanın 4ü yabancıyken (diyelim gedson ya da muadili aldın) nasıl sürekli bir tane yerliyi merkezde kullanacağız. elbette yapılır. işte töre atılır necip atılır topal atılır, ama potansiyelimizin maksimumunu bir türlü gösteremeyiz böyle. takım kimyası da sürekli arızaya uğrar.

hocanın yine şapkadan tavşan çıkarmasıyla, şu an planda olmayan bir yerlinin bir anda ekstra perfromans verip bir pozisyonu kapatmasıyla vs. bu sorun çözülebilir. çözülmeyecek bir şey değil. ama bu yine de sene başı planlamasında hatalı davranılmadığını göstermez. geçen sene için de aynı şey geçerliydi. sorunların üstesinden gelmeyi bildik ama kadro yanlış kurulmuştu. bu sene geçen seneye göre olumlu bir dizi şey var ama yine de sanıldığı kadar sorunsuz değiliz. yine temiz bir sezon başı geçirilmediğini söylemeden edemem. orta saha rotasyonu konusunda, hatta direk teixeira konusunda da endişelerim var ama onu transfer sezonu kapandıktan sonra ve hocanın planladığı kurguyu gördükten sonra konuşmak daha doğru olur.