2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2287843 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı tuncaboylu

son senesine girmiş adamı nasıl opsiyonlu kiralıyoruz anlamıyorum :D
Kimse anlamıyor zaten, yanlış bir haber.

Çevrimdışı doganay

Texeria bugünde geldi demek . Peki Ghezal bugün henüz gelemedi mi akşama gelir mi acaba 😁😒

Çevrimdışı Erman1903

Hayırlı olsun gelmesi benim de içime sinmiyor pek ama önemli katkı sağlayacaktır mutlaka. @Erman1903 madem alex'i aldık bizim takımın geçen seneki oyununa nasıl etki eder merak ediyorum. Son oynadığı senenin ısı haritasını paylaşmıştı birisi twitter'da ve sneijder'in gs'de ki son 2 senesi gibi kendini fazlaca sola atarak oynadığı gözüküyor. Geçen sene bazı maçlarda rakiplerin ghezzal rosierle uğraşmaktansa bizi özellikle sol tarafımıza kanalize ettiğini ve bizi çok zorladığını izledik sence teixeira'nın kendini sola atması rakipler açısından savunulması daha zor takım yapar mı bizi? Ve alex'in varlığıyla beraber oyunu soldan daha çok yönlendirdiğimizde rosier ghezzal'ın etkinliği düşer mi acaba? Son sorum da takım savunması ve topu hızlı kazanma açısından daha handikaplı bir takım haline mi geldik bu transferle birlikte?

Evet sahayı dikey olarak ikiye bölersen oyunu daha çok sol tarafta oynuyor, Ljajic de öyle sayılır aralarındaki alan farkı bunları nasıl kullandıkları ve Alex'in bazen kenara geliyor olması. Bu aslında bizim için avantaj, Ghezzal içeri de giren bir futbolcu Alex onu bilerek avantajlı olacağı yerlerde konumlanabilir. Aynı zamanda Salih de en rahat sağ içteki 8 olarak oynuyor. Yani ister 4-1-4-1 ister 4-2-3-1 de oynayalım Teixeira'nın oyun alanı bizim için oldukça uygun.

Geçen sezon oyun merkezi sağ taraf olduğundan bunun bazı dezavantajları da oldu, bazen solumuzdan hücum etmek istediler bazen de bu ikisini kitlemeye çalıştılar Fener maçında olduğu gibi. Teixeira'nın gelmesi oyun merkezini ne kadar değiştireceği onu nasıl kullanacağımızla da alakalı hoca kendisinin Ljajic gibi merkezde top almasını da isteyecek mi yoksa serbest olarak gole yakın mı kullanacak tam olarak bilmiyoruz. Hangi seçenek olursa olsun oyun kurulumu Salih'in de sağ tarafa gelmesiyle yine o tarafta olacak gibi görünüyor. Fakat farklı olan Alex'in yıldız profilinde ve çok tehlikeli bir skorcu olması. Etkili çalımlarla net şekilde ceza sahasına girip işi bitirebiliyor, ya da gol pasını veriyor. Bu açıdan kesinlikle savunması daha zor bir takım olacağız. Oyun çeşitliliğimiz Teixeira ve Salih ile çok daha fazla olacak.

Rosier ve Ghezzal'ın üzerindeki sorumluluk biraz azalacak, o tip futbolcumuz olmadığı için asist yükünün çoğunluğunu Ghezzal çekiyordu rakamlarının yüksek olması biraz da bundan aslında bu tip dağılım çok sağlıklı bir şey değil ama bu sezon daha becerikli bir takım olacak. Teixeira duran toplarıyla meşhur bir oyuncu değil yine Ghezzal kullanacaktır çoğunu o yüzden yine yüksek sayı yapabilir. Bunlar biraz da oyuncunun kendisiyle, motivasyonu ile alakalı sadece takım düzeni içinde bakamayız.

Savunma açısından Ljajic'de katkısı olan bir futbolcu değildi Alex'de pek öyle değil Bireysel anlamda aralarında çok fark olmayacaktır. Alex'i daha ileride serbest olarak kullanırsak oyun ve savunma şeklimiz değişir yine çok yumuşak olmayız daha geride çift önlibero gibi Josef - Salih durur oyunlarını bu tarza göre ayarlarlar.

4-2-3-1'deki 2  merkez daha tempolu olsa normalde daha iyidir ama bunlar işin detay kısımları onu oynatanlar planlayanlar düşünecek.
[ Son Düzenleme: 05 Ağustos 2021, 13:44:50 Erman1903 ]

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Ljajic bey pek savunma yapmazdı doğru ama ideal ilk onbir oyuncusu değildi zaten. Alex bey ise sürekli oynayacak gibi duruyor. Ciddi skor katkısı yapması elzem bu nedenle.

Çevrimiçi tolga1903

Evet sahayı dikey olarak ikiye bölersen oyunu daha çok sol tarafta oynuyor, Ljajic de öyle sayılır aralarındaki alan farkı bunları nasıl kullandıkları ve Alex'in bazen kenara geliyor olması. Bu aslında bizim için avantaj, Ghezzal içeri de giren bir futbolcu Alex onu bilerek avantajlı olacağı yerlerde konumlanabilir. Aynı zamanda Salih de en rahat sağ içteki 8 olarak oynuyor. Yani ister 4-1-4-1 ister 4-2-3-1 de oynayalım Teixeira'nın oyun alanı bizim için oldukça uygun.

Geçen sezon oyun merkezi sağ taraf olduğundan bunun bazı dezavantajları da oldu, bazen solumuzdan hücum etmek istediler bazen de bu ikisini kitlemeye çalıştılar Fener maçında olduğu gibi. Teixeira'nın gelmesi oyun merkezini ne kadar değiştireceği onu nasıl kullanacağımızla da alakalı hoca kendisinin Ljajic gibi merkezde top almasını da isteyecek mi yoksa serbest olarak gole yakın mı kullanacak tam olarak bilmiyoruz. Hangi seçenek olursa olsun oyun kurulumu Salih'in de sağ tarafa gelmesiyle yine o tarafta olacak gibi görünüyor. Fakat farklı olan Alex'in yıldız profilinde ve çok tehlikeli bir skorcu olması. Etkili çalımlarla net şekilde ceza sahasına girip işi bitirebiliyor, ya da gol pasını veriyor. Bu açıdan kesinlikle savunması daha zor bir takım olacağız. Oyun çeşitliliğimiz Teixeira ve Salih ile çok daha fazla olacak.

Rosier ve Ghezzal'ın üzerindeki sorumluluk biraz azalacak, o tip futbolcumuz olmadığı için asist yükünün çoğunluğunu Ghezzal çekiyordu rakamlarının yüksek olması biraz da bundan aslında bu tip dağılım çok sağlıklı bir şey değil ama bu sezon daha becerikli bir takım olacak. Teixeira duran toplarıyla meşhur bir oyuncu değil yine Ghezzal kullanacaktır çoğunu o yüzden yine yüksek sayı yapabilir. Bunlar biraz da oyuncunun kendisiyle, motivasyonu ile alakalı sadece takım düzeni içinde bakamayız.

Savunma açısından Ljajic'de katkısı olan bir futbolcu değildi Alex'de pek öyle değil Bireysel anlamda aralarında çok fark olmayacaktır. Alex'i daha ileride serbest olarak kullanırsak oyun ve savunma şeklimiz değişir yine çok yumuşak olmayız daha geride çift önlibero gibi Josef - Salih durur oyunlarını bu tarza göre ayarlarlar.

4-2-3-1'deki 2  merkez daha tempolu olsa normalde daha iyidir ama bunlar işin detay kısımları onu oynatanlar planlayanlar düşünecek.

Sanırım ortaya nasıl bir takım çıkacağı santrafor transferiyle birlikte az çok belli edecek kendini. En az abou kadar oyunun icinde yeri gelince bağlantı da olabilen top saklayan dediğin gibi iyi bir skorer olan alex'e alan yaratan yani bir bakıma ucuz yollu firmino daha uygun olur gibi geliyor bana nedense ama ekonomik şartlar ne getirir bilmiyoruz konuşulan isimler birbiriyle alakasız duruyor biraz şans olacak gibi santrafor işi.

Teixeira kullanımına gelince bence salih oynadığı sürece merkezden topu alıp dağıtmasındansa serbest oynayıp gole yakın yerlerde sorumluluk almasını isteyecektir ha şampiyonlar ligi'nde belki orta saha merkezine daha yakın tutup kompakt durmalarını isteyebilir ama ligde bizim ihtiyacımız daha çok ilk söylediğin gibi ilerde iş çözücü olması daha çok işimize gelir zaten en az 15 takım bize karşı hızlı atak kovalayacak topu bırakıp.

Hücum çeşitliliği yönünden güzel transfer aslında ama işte maliyeti yaşı arap kulüpleriyle flörtü vs sebeplerle soğuk baktığım birisiydi şanseh umarım bu kadar istenilmesine değecek performans sergiler de geçen seneyi tekrarlarız

Çevrimdışı mrred

Ljajic bey pek savunma yapmazdı doğru ama ideal ilk onbir oyuncusu değildi zaten. Alex bey ise sürekli oynayacak gibi duruyor. Ciddi skor katkısı yapması elzem bu nedenle.
Ljajic aslında taktik sadakati yüksek bir oyuncu fakat yapmazdı değilde "yapamazdı" demek sanki daha doğru. Adamın savunma

kapasitesi sınırlı. İtalyada 4 3 3 sol kenarında oynuyordu. Bize forvet arkası diye kakaladılar. Bütün sorun oradan çıktı. Sırtını

çizgiye dayayıp oynamakla oyunu 360 derece oynamak arasında ciddi fark var. Ljajicten 10 falan olmaz. Nitekim olmadı da
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bizim taktiğin pek değişeceğini sanmıyorum. A planı yine takımın sağa doğru kayması . Burada rakipler "aman sağa doğru çok

kaydırmayalım derlerse ki geçen sene 2. yarı da böyle oldu. Yani bir bakıma bizim taktiği çözdüler. O zaman sağ tarafta Ghezzal 

Rosier ikili oynayıp pozisyona giriyorlar. Rakip takım bizim sağımıza kendilerinin soluna doğru kayınca bu sefer de kendi sağ

tarafları açık vermeye başlıyor. (İlk yarıdaki taktik) O zaman da Larin golleri atıyor işte. Burada bizim zayıf noktamız topu

kaptırdığımızda bizim sol tarafın çok açık kalması. (Takım sağa doğru kaydığı için sol koridor sadece nsakala tarafından

savunulmak zorunda) . Alexin gelmesi hızlı hücumlarda ve topun kıymetini bilerek oynamamız noktasında bize çok katkı verecek.

Merkezden hücumlarda daha fazla çeşitlilik sağlayacak. Ama elimizde artık abuş yok bunu unutmamak lazım. Oyun katılımı çok

yüksek bir santrafordu. Santraforun sırtı dönük iyi oynaması gerekiyor. Top ayağına gelince kesinlikle kaptırmamalı. Öyle bir

santrafor olursa savunmada çok açık veririz.
[ Son Düzenleme: 05 Ağustos 2021, 14:40:12 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bizim A planda nsakala bu yüzden çok önemli mesela bazı istatistikler çok entresan ;

Örneğin Nsakala toplam 79 kez top çalmayı denemiş 61 inde başarılı olmuş başarı yüzdesi %77

Rıdvan ise 29 kez denemiş 17 sinde başarılı olmuş başarı yüzdesi %58 Yani rıdvan girdiği ikili mücadelenin nerdeyse yarısında

çalım yemiş

Hava topuna hiç girmiyorum bile rıdvan o alanda baya kötü...
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Bizim A planda nsakala bu yüzden çok önemli mesela bazı istatistikler çok entresan ;

Örneğin Nsakala toplam 79 kez top çalmayı denemiş 61 inde başarılı olmuş başarı yüzdesi %77

Rıdvan ise 29 kez denemiş 17 sinde başarılı olmuş başarı yüzdesi %58 Yani rıdvan girdiği ikili mücadelenin nerdeyse yarısında

çalım yemiş

Hava topuna hiç girmiyorum bile rıdvan o alanda baya kötü...
bunu bizim taraftar görmüyor ligin kötü sol bek performanslarından birini gösterdi sergen o yüzden kesti yerine nsakalayı oynattı
Birini a takıma çıkardılar diye dünya yıldızı falan olmuyor ama bizde kimi a takıma çıkarsalar dünya yıldızı adayı oluveriyor fiyatıda on m oluyor anında
Şimdi ersinin performansına baksan süper lig kalecileri içinde sonuncudur herhalde bilmiyorum ama böyle birşey çıkacağını tahmin ediyorum süperligi geçtim 1.ligda bile vasatın çok altında kalır
Bunlar bizim alt yapımızdan çıkmış olanilir bu alt yapımızın ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor

Çevrimiçi Necmi

Taraftara kalsa şl de oynatıp değer katacaklar iki maç sonunda futbol hayatları biter

Çevrimdışı mrred

bunu bizim taraftar görmüyor ligin kötü sol bek performanslarından birini gösterdi sergen o yüzden kesti yerine nsakalayı oynattı
Birini a takıma çıkardılar diye dünya yıldızı falan olmuyor ama bizde kimi a takıma çıkarsalar dünya yıldızı adayı oluveriyor fiyatıda on m oluyor anında
Şimdi ersinin performansına baksan süper lig kalecileri içinde sonuncudur herhalde bilmiyorum ama böyle birşey çıkacağını tahmin ediyorum süperligi geçtim 1.ligda bile vasatın çok altında kalır
Bunlar bizim alt yapımızdan çıkmış olanilir bu alt yapımızın ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor
Rasyonel bakmıyorlar. Taraftar çok duygusal bakıyor. Her özkaynak düzeninden çıkan oyuncunun sergen, metin,ali,feyyaz falan

olmasını bekliyorlar. O dönem özkaynak düzeninin başında o dönemin en büyük devrimcisi vardı. Serpil Hamdi Tüzün. O dönmde

bile adam gitmiş 3 yabancı dil öğrenmiş ajaxta stajyerlik falan yapmış herifteki vizyona bak. 70'ler falan ülkenin eğitim ortalamsı

ilkokul 2 falan gerçi şu anda ilköğretim 7. sınıfmış :D . Bizim özkaynak düzeninde yetkin insanlar olduğunu düşünmüyorum.

Ahbap çavuş ilişkisi var gibi. Yoksa bu kadar sene gerçekten ilk 11 oyuncusu çıkaramamak sadece A takım TD lerinin yetersizliği

veya genç oyuncu düşmanlığı ile falan açıklanamaz.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Taraftara kalsa şl de oynatıp değer katacaklar iki maç sonunda futbol hayatları biter
Abi şampiyonlar liginde rıdvanı çok incitirler. Sakın diyorum...
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Rıdvan savunma tarafını geliştirirse ortalama iyi bir yedek bek olur. Bizim seviyemiz için yeterli olur. Hava topu için sıçramasını ve

pozisyon almasını da geliştirirse 11 i zorlar. Bu haliyle hücumda yaptığı değerli işler olsa bile çok yetersiz.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Costa forma satışımızdan pay istemiş. Gerçek ise derhal bir daha ilişki dahi kurulmamalı. Bu ne cüret ? Sen kimsin kardeşim ?

Kulübün gelirine ortak olmak cüretinde bulunuyorsun. Sinirim hopladı.

Kaynak : Ajanspor
The great gig in the sky

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Sanırım ortaya nasıl bir takım çıkacağı santrafor transferiyle birlikte az çok belli edecek kendini. En az abou kadar oyunun icinde yeri gelince bağlantı da olabilen top saklayan dediğin gibi iyi bir skorer olan alex'e alan yaratan yani bir bakıma ucuz yollu firmino daha uygun olur gibi geliyor bana nedense ama ekonomik şartlar ne getirir bilmiyoruz konuşulan isimler birbiriyle alakasız duruyor biraz şans olacak gibi santrafor işi.

Teixeira kullanımına gelince bence salih oynadığı sürece merkezden topu alıp dağıtmasındansa serbest oynayıp gole yakın yerlerde sorumluluk almasını isteyecektir ha şampiyonlar ligi'nde belki orta saha merkezine daha yakın tutup kompakt durmalarını isteyebilir ama ligde bizim ihtiyacımız daha çok ilk söylediğin gibi ilerde iş çözücü olması daha çok işimize gelir zaten en az 15 takım bize karşı hızlı atak kovalayacak topu bırakıp.

Hücum çeşitliliği yönünden güzel transfer aslında ama işte maliyeti yaşı arap kulüpleriyle flörtü vs sebeplerle soğuk baktığım birisiydi şanseh umarım bu kadar istenilmesine değecek performans sergiler de geçen seneyi tekrarlarız

Evet öyle olacak ama en az Abou kadar oyunun içinde dediğimiz zaman o kadar kabiliyetli santrafor kolay bulunmuyor. Ya Abou gibi her şeyi yapan, ya derin santrafor ya da modern-hareketli bir hedef santrafor olmalı. Bunların arasında ya da birkaç profile birden oturabilen bir oyuncu da olabilir ideali bu şekilde. Biraz hücum press de olursa daha da lezzetli olur. Ceza sahasında bekleyen, atın bana gol yapayım tarzı oyuncu kağıt üstünde çok uygun değil, pivotluk yüksekse top indirebilir vb kalitesiyle iş yapar.

Alex serbest olarak daha fazla iş yapar ama yıldız oyuncu sonuçta bizim formatta da kabiliyetiyle maçlar çözecektir. Ben Ljajic Mensah ile bir kişi eksik oynamaya tahammül edebildiğimiz için çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bana kalsa şablon dışına çıkmam hoca da herhalde çıkmazdı ama istisna bir adam olduğu için tercih ettik. Star, ritmini bulursa acayip adam.

Çevrimdışı Erman1903

Costa forma satışımızdan pay istemiş. Gerçek ise derhal bir daha ilişki dahi kurulmamalı. Bu ne cüret ? Sen kimsin kardeşim ?

Kulübün gelirine ortak olmak cüretinde bulunuyorsun. Sinirim hopladı.

Kaynak : Ajanspor

Gelmesin bence o burnu çok büyük adam ecnebi Batuhan Karadeniz'i. Ne oynayacağı da belli değil eforu falan çok düşük olabilir.

De Jong'da ceza sahası oyuncusu hoca pivotluk sağlam diye istiyor, seviyor o böyle adamları bence daha top oynamaya yönelik bir santrafor bulmalıyız.

Çevrimdışı mrred

Gelmesin bence o burnu çok büyük adam ecnebi Batuhan Karadeniz'i. Ne oynayacağı da belli değil eforu falan çok düşük olabilir.

De Jong'da ceza sahası oyuncusu hoca pivotluk sağlam diye istiyor, seviyor o böyle adamları bence daha top oynamaya yönelik bir santrafor bulmalıyız.
Bu doğruysa ve transfer yapılırsa gerçekten çok büyük acizliktir. Burası Beşiktaş Türkiye'nin en eski ve köklü spor kulübü. Sen

kimsin böyle bir teklifle gelebiliyorsun kendini Beşiktaş ile aynı seviyede mi görüyorsun? Bu karakterde oyuncu bize gelmesin.

İstemiyorum.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Erman1903

Bu doğruysa ve transfer yapılırsa gerçekten çok büyük acizliktir. Burası Beşiktaş Türkiye'nin en eski ve köklü spor kulübü. Sen

kimsin böyle bir teklifle gelebiliyorsun kendini Beşiktaş ile aynı seviyede mi görüyorsun? Bu karakterde oyuncu bize gelmesin.

İstemiyorum.

Kötü karakter ben hiçbir zaman sevmedim o olmasa başka istekleri olacaktır kendini üstün gören bir tip.

Çevrimdışı levitate

Kötü karakter ben hiçbir zaman sevmedim o olmasa başka istekleri olacaktır kendini üstün gören bir tip.
joao felix geldi diye triplenen, suarez alındı diye oynamayan birisi çok gerek yok
bipbipbupbup

Çevrimdışı mrred

joao felix geldi diye triplenen, suarez alındı diye oynamayan birisi çok gerek yok
Takımın ahengini bozar bu
The great gig in the sky

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı mrred

[ Son Düzenleme: 05 Ağustos 2021, 15:58:09 mrred ]
The great gig in the sky