Bana göre oyuncuların alayına verilen paralar olması gerektiğinin çok çok üstünde. Çok saçma noktalara geldi rakamlar.
Ghezzal söz verdi mi vermedi mi bilmiyorum. Sadece ortalıkta dolaşan haberleri doğru kabul edersek diye belirtmiştim. Yoksa sürecin %100'üne hakim olmadığımız aşikar. Bunu zaman gösterecek.
Rosier'in yaşı 24'müş. Transfermarkt ne kadar güvenilir bir site fikrim yok ama 5m euroluk bir transfer de yapmış ki sanırım potansiyel yatırımı ancak o dönemlerde kötü bir sakatlık geçmişi var. Sonrasında zaten bize geldi. Ayrıca bazen salt rakamlar üzerinden değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir.
"biraz geçmişine dönüp baktığımda ligue 1'da dijon'la iyi 1,5 sezonu var. sezonun ikinci yarısını sakat geçiriyor. daha sonrasında sporting'e 5 milyon euro ve bir oyuncu karşılığında iyi bir transfer yapıyor. ropörtajlarından ve diğer okumalardan anlıyoruz ki transfer gerçekleştirildiğinde ve hatta sezon başladığında hala sakat.
sporting'de istikrarsız şekilde süre buluyor. bunun sebebini öğrenmek için yıl içindeki portekizce yayınlara baktım biraz. sporting 4 hocalı kaos dolu bir sezon geçirmiş. sezonun çoğunu götüren son iki hoca silas ve ruben amorim'le hiç anlaşamamış. silas'la ilgili kendi beyanı varken, ruben amorim'le antrenmanda oynatılmaması sebebiyle atışmış.
stil itibariyle pırpır bir enerji oyuncusu izlenimi aldım. beşiktaş'ın mevcut düzeninde sağ bekin sınırsız şekilde bindirme yapması büyük önem arz ediyor. eğer biraz da beceri gösterebilirse, ki dijon'daki 1,5 sezonunda 7 asist yapması umut veriyor, ben işe yarar bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. inşallah uygun da bir satın alma opsiyonu koyulur sözleşmesine." ekşi sözlükten alıntıdır. Salt rakamların çok şey ifade etmediğini daha önce de söylemiştim.
Uygun bir satın alma opsiyonu nedir, onu bilemem ki transfer ücretleri aynı oyuncu bazında bile ülkelere göre çeşitlilik gösteriyor. Burada önemli olan verdiğimizden fazlasını geri alabilmek, ister performans ister maddi olsun. O zaman verdiğimiz ücretin bir anlamı olur. İnşallah söylediğin bek rakamlarından daha fazlası seviyelere de ulaşır. Bunu dilemekte bir sıkıntı yok değil mi
?
Evet bütün detayları bilmiyoruz Ghezzal konusunda, bakalım artık biraz daha sürecek gibi. Eğer kontratını çok sıkıntı ediyorsa Arap vb yapması da hiç düşük bir ihtimal değil. Bekleyip göreceğiz artık

Rosier'de bütün o anlattıklarının dışında kişisel problemlerden dolayı bir depresyondan bahsediliyor. Fransa'dan transfer yapmadan önceki rakamları ortalamanın üstünde, lakin Portekiz'de adam hücum'un h'sini bile yapmamış. Gerek son 2 sezon performansı gerek yaşadığı sakatlıkları dolayısıyla epey kumarlı bir transferdi. Mesela herkesin çöp olarak gördüğü Yedlin'in de transfer yapmadan önceki performansı çok iyi. Hatta ilk sezon EPL'de yine gayet geniş bir oyun hacmi gözüküyor, takımı düşünce Championship'de de şahane hücum yapmış ama futbolda dün diye bir şey pek yok. Bu iki oyuncu birbirlerinden çok farklı şeyler vadetmiyordu öyle söyleyeyim. Yedlin'ın savunma anlamında daha sıkıntılı duruyordu, Rosier ise sakatlık ve hücum.
Rosier sakatlık bela falan olmazsa zarar ettirmez, en azından verdiğimizi alırız. Bunu satıştan payı dahil ederek söylüyorum, lakin öyle hayallerimizdeki gibi bir kar yapmamız pek kolay değil. 10M bonservisle satsak %25 satış payı vereceğimiz için karımız 2,5M olacak. Aslında buna kar da denmez çünkü 1,5M senelik ücret ödeyeceğiz. Türkiye'de bir bek oyuncusundan gerçek bir kar hedefleyen takımın 2,5-3 civarı bonservis ve 1M civarı yıllık ücretten fazlasını pek düşünmemesi lazım. Zaten Rosier için 4,5 5M Euro'yu kardan ziyade oyuncu bizde iyi olduğu için, kendimizi garantiye alacağımızı düşündüğümüzden veriyoruz bence. Hayal etmekte sıkıntı yok tabi, benim çok sevdiğim bir söz var: İmajinasyon realiteyi yaratır

.
Şu var, zarar etmezsin ama farklı bölgelerde daha iyi oyuncuları alamayabilirsin, ikinci santraforun X değil Y vb olur. Bütçe geniş olmadığı için biz tek bir oyuncu olarak bakamıyoruz.