necip-josef-atiba olmaz ön tarafın ritmini bozmamak lazım. zaten bu maçta olabildiğince ilerde çoğalmak ve pas ritmini yüksek tutmak önemli, rakibin buna karşılık verebilecek bir sertliği yok. topu geri kazanmayı kolaylaştırmak, orta blokta fazlasıyla kalacak topları toplamak için necip, atiba'nın yerine tercih edilebilir. orta sahadaki fizik kalite boyutu önemli bu maçta, merkezdeki yaratıcı oyuncularına top aldırmamak da lazım dönüşlerde. benim idealim onun için josef-necip-ljajic.
aslında bunu biraz da atiba'nın fizik durumuna dair kaygılarım nedeniyle söylüyorum. yorgunluk birikimi varsa hem top kaybına meyilli hem de orta sahadaki dinamizmi zayıflatan bir faktör olabiliyor.
Benim hatırladığım kadarıyla ilk yarı bu üçlüyü tercih etmiş ve oyuna ağırlığımığızı koymakta zorlanmıştık. Sanırım sonra Ozzy girmişti top yaparak rahatlamıştık.
Necip kadrodaki diğer oyuncular adına da önemli bir gösterge. Stopere koyuyorsun onlardan iyi oynuyor, ortaya koyuyorsun yine benzer. Josef bile premium oyuncu diyoruz ama ikinci yarı Necip'in Kayseri maçı kadar kaç performansı var bilmiyorum. Adamın sezon başından beri tek iyi olmadığı maç sağ bekte 1 adet.
Defansif anlamda takımın en istikrarlı oyuncusu bence. Kendi tarzına göre hacim olarak da hiçbirinden aşağı kalır yanı yok. Bir de üstüne skor yapıyor.
Mantıken daha doğru olabilir Josef Necip ama Atiba da bu maç bence çok pro oynadı. Hoca bozmaz herhalde ikiliyi, bu şekilde tercih ederse saygı duyarım. 3 defansif işi pek sağlıklı değil, hazır düzgün oynayan bir Ljajic'i de ilk defa görmüşken yapmak bence yersiz olur.