Hocanin ilk yaridaki Dorukhan tercihi elestirilebilir elbette ama hic durmadan yagan yagmur nedeniyle sertlesen zeminde mucadele gucu yuksek olan Dorukhan'i secmesini sahsen cok yadirgamadim. Lakin Genclerbirligi macinda oldugu gibi iki pas ust uste yapamadik ilk yari boyunca, umarim Dorukhan - Atiba ve Josef uclusunden olmayacagini anlamistir artik teknik ekip.
Ikinci yariya baslarken yapilan degisikliklerde cok yerindeydi aslinda, Rosier inanilmaz yorulmustu ilk yarida ve kirmiziyi zorluyordu - keza Larin'de etkisiz kalmisti sol kanatta. N'Koudu ve Mensah'in girisi ile 2. yariya biraz daha etkili baslasakta oyunu bir turlu domine edemedik. Alanyaspor bizi cok iyi analiz etmis, geriden oyun kurmamiza hicbir sekilde izin vermediler ve tum pas kanallarimizida kitlediler. Orta sahada oyunu yonlendirmek ile sorumlu olan Atiba ve Ghezzal'ida cok iyi bir sekilde savundular ve top aldirmadilar. Ozellikle ilk yarida harcamis olduklari efordan sonra (hafta icindede mac oynadiklarini dusunerek), Alanyaspor'un ikinci yarida oyundan dusmesini bekliyordum ama kirmizi gelene kadar oyun ustunlugunu bir turlu alamadik.
Rosier ve Ghezzal uzerinden iyi isleyen bir planimiz vardi kac haftadir, ama rakiplerde yavas yavas bunun farkina varip onlemlerini aliyorlar bugun ki macta oldugu gibi. Bizim sorunumuz, birden fazla planimizin olmayisi diye dusunuyorum. A planimiz islemiyorsa, B yada C planimiz yok gibi sahada ve takim tikaniyor resmen - teknik ekip bu yonden zayif kaliyor.
Sergen hocanin N'Sakala'da oldugu gibi, Wellinton israrindan vazgecmesi gerekiyor. Kendi aldirdigi icin mi bilemiyorum ama Wellinton takima cok acik ve net bir sekilde zarar veriyor. Hocanin bir talimati var mi bu konuda bilemiyorum ama ozellikle rakip yari alanda cok kumar oynuyor ve topu alamadiginda savunmanin butun dengesini bozup rakibin tehlikeli bir sekilde ataga cikmasina sebebiyet veriyor. Onun disinda kolay calim yemesi, basit kademe hatalari, ve inanilmaz pas hatalari ile beni benden aliyor - izlerken icim daraliyor. Artik Necip mi oynar, Serdar mi oynar, Vida mi oynar bilemiyorum ama Wellinton israrina son vermeli.
Bu arada Ridvan Caner'den sonra Adriano gibi gozukuyor gozume. Insallah bu sekilde uzerine koyarak devam eder - hucumda ozellikle sifira indigi pozisyonlarda biraz daha sogukkanli olursa ve son paslarini/ortalarini gelistirebilirse cok yakinda Avrupa'da yapar. N'Koudu ne zaman topla bulussa hemen arkasindan bindirme yapip bir adami kendisi ile goturuyor, bircok pozisyonda aslinda rakip kovalamiyor bile ama N'Koudu gereksiz yere birebiri zorluyor. Insallah uzun yillar sol bek aramayacagiz.