Beşiktaş Fibabanka
Beşiktaş Fibabanka

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Fibabanka Erkek basketbol takımı hakkındaki tartışmalarımızı, yorumlarımızı bu başlık altında yapabiliriz.

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Fibabanka  [Okunma sayısı 679241 defa] Beşiktaş Fibabanka

Çevrimdışı MUSTAFA_

Cavs ve benim takım Knicks'te tutunamadı o pozisyonlarda. Knicks'te 2 numarada çok denedi bizim koç :D
Lakers da adam olmadığı için tuttu biraz da. Ama Avrupa standartlarında bakınca bu fizikle pivot bile oynar. Tabi şu savunmasını ve oyununu avrupa basketboluna entegre ederse...

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Biz bu sene 4 kısa + 1 uzun ile çok oynarız. 4 numarada da Micheal Wems oynar...

Salona gidince hazmedeğim şey rakip takımın elini kolunu sallayarak potaya gitmesi geçen sene çok oldu bu durum...

Savunmada Sertlik kazanırsak bu takım iş yapar.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Salona gidince hazmedeğim şey rakip takımın elini kolunu sallayarak potaya gitmesi geçen sene çok oldu bu durum...

Savunmada Sertlik kazanırsak bu takım iş yapar.
Geçen seneki takım bireysel olarak çok iyiydi ama takım değildi. Kurulan takımın hiç savunma becerisi yoktu. Kazandığımız maçları çok sayı atarak kazanıyorduk. Belli bir süre sonra maçları izlemeyi bıraktım bu yüzden.

Bu sene takım daha dengeli kuruldu. Geçen sene kısaların savunması sıfırdı. Takımın bir lideri yoktu savunmada. Bu sene Dj Strawberry var. Geçen sene hücumlarımızın tamamı birebirler üzerineydi. Bu sene çok iyi top çevirip boş adamı bulup oynuyoruz. Ancak boyalı alanda düzgün bir pivotumuz olmadığı için oranın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu sene daha çok hızlı hücumlarla sayı üreteceğiz. Eğer set oyunlarına kalırsak da Clark, Roll ve Thompson ın birebileri çok işimize yarayacak. Tabi bunların gerçekleşebilmesi için zıp zıp bir pivot gerekli...

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Maçın istatistikleri :

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Geçen seneki takım bireysel olarak çok iyiydi ama takım değildi. Kurulan takımın hiç savunma becerisi yoktu. Kazandığımız maçları çok sayı atarak kazanıyorduk. Belli bir süre sonra maçları izlemeyi bıraktım bu yüzden.

Bu sene takım daha dengeli kuruldu. Geçen sene kısaların savunması sıfırdı. Takımın bir lideri yoktu savunmada. Bu sene Dj Strawberry var. Geçen sene hücumlarımızın tamamı birebirler üzerineydi. Bu sene çok iyi top çevirip boş adamı bulup oynuyoruz. Ancak boyalı alanda düzgün bir pivotumuz olmadığı için oranın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu sene daha çok hızlı hücumlarla sayı üreteceğiz. Eğer set oyunlarına kalırsak da Clark, Roll ve Thompson ın birebileri çok işimize yarayacak. Tabi bunların gerçekleşebilmesi için zıp zıp bir pivot gerekli...

Konya da denyonun biri vardı sean williams mıydı neydi o tip bi adam işimizi görür aslında biraz dengesiz birisi ama  blok ve ribaund konusunda iyi o eleman.

Çevrimdışı mylife1903

Cavs ve benim takım Knicks'te tutunamadı o pozisyonlarda. Knicks'te 2 numarada çok denedi bizim koç :D

Ooooo benim gibi bi knicks taraftari daha varmis.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Konya da denyonun biri vardı sean williams mıydı neydi o tip bi adam işimizi görür aslında biraz dengesiz birisi ama  blok ve ribaund konusunda iyi o eleman.
Yakında anlaşırız biriyle. Ufuk hoca 2 kişiyle görüşüyoruz demiş röportajda.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Enteresan durumlar var. Asistan Koçlar Cevher Özeri alalım demişler. Koç istememiş.

Birde yabancılardan 1 tanesinden koç pek memnun değil. Şimdi isim vermeyeyim hemen oooo olmasın. Farklı biri isimde değişiklik olursa şaşırmayın. ( via Metin Sönmez )

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Yankee

Enteresan durumlar var. Asistan Koçlar Cevher Özeri alalım demişler. Koç istememiş.

Birde yabancılardan 1 tanesinden koç pek memnun değil. Şimdi isim vermeyeyim hemen oooo olmasın. Farklı biri isimde değişiklik olursa şaşırmayın. ( via Metin Sönmez )

Bence Strawberry  :iblush:

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bence Strawberry  :iblush:
Olabilir ama ben Stimac ın kalmasından yana değilim. Eğer Stimac da giderse tamam ama gitmezse pek mantıklı gelmiyor...

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Berat

Eyvah ciddi mi? :D @mylife1903 

Once a Knick always a Knick abi, Patrick Ewing'ten selamlar olsun.

Çevrimdışı mylife1903

Eyvah ciddi mi? :D @mylife1903 

Once a Knick always a Knick abi, Patrick Ewing'ten selamlar olsun.
Hehhe 90lardan beri hastasiyim. 94 takimi mutisti. Kazmalar ordusuydu, mason, smith, starks, oakley.
Tam bir takimdi ayni 99 takimi gibi. 2000de ewingi trade edince bunlar izlemeyi biraktim.
94 finallerinde hakeem set cekmisti hala sinirim gecmedi 20 seneden fazla oldu o subyan sam cassel vardi it oglu it. Deli max vardi houstonda cok fazla zorlamislardir. Ustune ne yalan soylesem bos hakeem ewinigi denize dokmustu.
99 finalinde ise buyuk sanssizlik david robinsonlu spurs tim duncanla beraber cikmisti. Takim zaten zayif ve ewing zar zor oynuyordu. O seneden bir iki aklimda kalan var larry johnson mac sonuna dogru 3 sayilik atisi sokmus ustune faul yaptirmisti. Latrell vardi manyak manyak isler yapardi quaresma gibi.
Ama rakip cok gucluydu bir daha da toparlanamadi knicks.

Çevrimdışı Berat

Hehhe 90lardan beri hastasiyim. 94 takimi mutisti. Kazmalar ordusuydu, mason, smith, starks, oakley.
Tam bir takimdi ayni 99 takimi gibi. 2000de ewingi trade edince bunlar izlemeyi biraktim.
94 finallerinde hakeem set cekmisti hala sinirim gecmedi 20 seneden fazla oldu o subyan sam cassel vardi it oglu it. Deli max vardi houstonda cok fazla zorlamislardir. Ustune ne yalan soylesem bos hakeem ewinigi denize dokmustu.
99 finalinde ise buyuk sanssizlik david robinsonlu spurs tim duncanla beraber cikmisti. Takim zaten zayif ve ewing zar zor oynuyordu. O seneden bir iki aklimda kalan var larry johnson mac sonuna dogru 3 sayilik atisi sokmus ustune faul yaptirmisti. Latrell vardi manyak manyak isler yapardi quaresma gibi.
Ama rakip cok gucluydu bir daha da toparlanamadi knicks.

Hala kötü durumdayız abi :)

Çevrimdışı MUSTAFA_

İlk Yarı Sonucu

Aris 34-35 Beşiktaş Sompo Japan

Canlı Yayın

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Maç Sonucu

Aris 70-71 Beşiktaş Sompo Japan

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Özellikle maçın sonunu çok kötü oynayıp son 3-4 dk sayı üretemedik. Rakibimiz de eline gelen fırsatları cömertçe harcayınca maçı kazandık. Takımda Dj Strawberry biraz daha iyi göründü. Stimac hücumda iyi işler yaparken savunmada etkisizleri oynamasının yanında yaptığı faullerle rakibe bol bol destek verdi. Clark hala kendini NBA de sanıyor. Sürekli steps yapıyor. Bir kaç hızlı hücumda yaptı ki böyle devam ederse ondan vazgeçebiliriz. Kısaca pivot alalım yoksa bu takım iş yapmaz.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız Nick Galis Arena'da oynanan karşılaşmaya; Michael Thompson, Earl Clark, Muratcan Güer, Michael Roll ve Vladimir Stimac beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Thompson'un 3 sayılık basketiyle kazandı. Maça hızlı başlayan taraf olan takımımız ilk 2 dakikayı 8-0 önde geçti. Arka arkaya top kayıpları yapan ekibimiz, farkın erimesine engel olamadı çeyrekte son 3 dakikaya 14-13 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü devam ettiremeyen Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, bu bölümü 16-15 geride bitirdi.

İkinci çeyreğe Roll'un 3 sayılık basketiyle başlayan takımımız, üstünlüğü tekrar eline aldı. Roll ve Kyle Weems ile rakip potada etkili olan ekibimiz, üstünlüğünü korumasını bildi. Thompson'un oyunu iyi yönlendirmesiyle siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 35-34 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısını takımımız; Thompson, Sertaç Şanlı, Earl Clark, Erkan Veyseloğlu ve Roll beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Earl Clark ve Michael Roll ile hücumdaki etkinliğini sürdüren siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 3 dakikaya 48-46 önde girdi. Kalan sürede etkili savunma yapan takımımız, bu bölümü 53-51 önde bitirdi.

Son çeyreğin ilk dakikasında iki takımda skor üretemedi. DJ Strawberry'nin hücumda sorumluluk almasıyla arka arkaya basketler bulan ekibimiz, son 6 dakikaya 64-56 önde girdi. Pota altında Stimac'ın hareketli oyunuyla rakibine zor anlar yaşatan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 71-70 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Michael Roll olurken onu; 13 sayıyla Earl Clark, 11'er sayıyla da DJ Strawberry ve Vladimir Stimac takip etti

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca, “Konuştuğumuz bütçeler dahilinde en iyi kadroyu kurduk. Zamanla bunları rakamsal olarak büyüteceğiz.” dedi.

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, yeni sezon için bütçelerine göre iyi bir takım oluşturduklarını ve gelecek sezonlarda hem rakamsal açıdan hem de kadro olarak daha iyiye gideceklerini söyledi.

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezondaki ilk hedeflerinin geçmiş yıllardaki düşüşlerin etkilerini silmek olduğunu vurgulayarak, “Sınırsız bütçemiz yok. Bazı gerçekler var. ‘Ödeyebileceğimiz bütçelerle iş yapalım, her gün taş üstüne taş koyarsak arkası gelecek.’ diye konuştuk. Konuştuğumuz bütçeler dahilinde en iyi kadroyu kurduk. Zamanla bunları rakamsal olarak büyüteceğiz. Hem organizasyonla hem başarılarla bunu süsleyeceğiz.” dedi.

Bütçe olarak kendilerinden daha iyi takımların bulunduğunu hatırlatan Sarıca, “Eksiklerimizi yolda başka türlü kapatmaya çalışacağız. Bunun sinyallerini veriyoruz, umudum artıyor. Beşiktaş taraftarı, takımın kazanma hırsını görmek isteyen bir grup. Tabii ki sonuçlar önemli. Hırsımızı sahaya yansıtacağımızın sözünü verebilirim.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü yönetiminin Vodafone Arena’nın ardından bir salon yapma planına değinen Ufuk Sarıca, “Vodafone Arena’dan sonra salonu yapmak müthiş iş olur. O zaman Beşiktaş basketbolunun temellerini de sağlam bir yapı üstüne kurabiliriz.” diye konuştu.

“Baskı olmadan başarı gelmez”

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’nda son dönemde antrenör ve oyuncu konusunda yaşanan istikrarsız görüntünün kendisi için risk olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Sarıca, şunları kaydetti:

“Oyuncu ve antrenör olarak yukarıları hedefleyen takımlarda oldum. Yaptığım mesleğin parçası risktir. Stres ve baskı olmadan, yukarıya kanalize olmadan yukarılarda olmanız mümkün değil. Pınar Karşıyaka’da da risk vardı, Anadolu Efes’te antrenör olduğumda da risk vardı. Önemli olan bu riskler altında doğru yapıyı oluşturup hedefe ulaşmak. Çok baskı var. Zaten en büyük baskı benim kendi kendime yaptığım baskı. Başarıya giden organizasyonu oluşturmak istiyorum. Başka türlü kendinizi doyuramıyorsunuz. Bir parça endişe var ama endişe olması her zaman iyidir. Sahaya çıktığınızda bazı duyguları yaşamanız lazım.”

Siyah-beyazlı takımda var olan eksiklerin kendisini korkutmadığına dikkati çeken Sarıca, “Eksikleri belirleyip doğruları ona göre etüt etmek lazım. Bunu da tek başıma yapmayacağım. Böyle dönemlerde liderlik yapmanız gerekiyor. Lider sonradan olunmuyor. Sorumluluk almazsam bu işi hissetme imkanım yok. Yapılacak işler var ve ben buna talibim.” şeklinde görüşlerini belirtti.

“Enerjiyi birleştirmek lazım”

Sarıca, siyah-beyazlı camiada basketbolun lideri olarak görülmesi konusunda şu değerlendirmede bulundu:

“Ben de misyonumu aynı şekilde görüyorum. Takım sadece oyuncular, hocalar ve yönetimlerle yürüyecek bir şey değil. Büyük bir aile olarak değerlendiriyorum. Bizler işin küçük parçalarıyız. Taraftar da bunun en büyük halkası. Enerjiyi birleştirmek lazım. Bunu beraber sağlamak en önemli hadise. Taraftarların bana dönüşleri ve güvenleri muazzam. Ben de onlara güveniyorum. Geçmişte dolu salonlarda oynadığımız maçlar var. Bu sezon da bunu hayal ediyorum.”

Ufuk Sarıca, camianın kendisini fazla istemesiyle ilgili soruya ise “Sonuçta camiaların kabul ettiği, özellikle taraftarların istediği teknik adamlar kaynaşmayı rahat elde edebiliyor. Bunun avantaj olacağını düşünüyorum. Hatta bu ortaya çıkıyor. İlk günden itibaren taraftarlarımızın da heyecanlandığını görüyorum.” şeklinde yanıt verdi.

Siyah-beyazlı ekibin kazandığı şampiyonluğun ardından yaşadığı düşüş konusunda değerlendirmede bulunan Sarıca, “İstikrar sağlanamadı. Hem antrenör hem oyuncu bazında bu yaşandı. Tribünler de boş kaldı. Son iki sezon düşüş üst üste gelince tribünler boş kaldı. Bu sezon, hem başarılara aday olacağımız hem de tribünlerin dolacağı dönem olacak.” ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda kupa kazanmaya çalışacaklarını kaydeden Sarıca, “Çıkıp da ‘Şampiyonluğun en büyük favorisiyiz.’ dersem ben de başkalarını inandırmakta zorlanırım. Doğruları konuşmak lazım. Biz her maçı kazanmaya aday takım oluşturacağız. Yolda, kazandığınız vakit bazı şeylere erken inanabiliyorsunuz. Bir iki takviyeyle de bütçe farklarını kapatabiliyorsunuz. Her kupaya aday olacağız.” diye konuştu.

Kaynak: AA

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bugün Banvit ile oynayacağımız hazırlık maçı saat 18:00 da BJK TV de...

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Uzun oyuncu bulamıyorlar. Süreç uzayabilir veya orta karar bir isme yakın sürede imza attırılır. Menajerlerden de beklenen öneriler gelmedi maalesef. (via Metin Sönmez)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tangaz

Uzun oyuncu bulamıyorlar. Süreç uzayabilir veya orta karar bir isme yakın sürede imza attırılır. Menajerlerden de beklenen öneriler gelmedi maalesef. (via Metin Sönmez)

sence var mı o bütçeye alınabilecek iyi uzun @MUSTAFA_
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı MUSTAFA_

sence var mı o bütçeye alınabilecek iyi uzun @MUSTAFA_

Önemli olan ihtiyacımızı karşılayacak birini bulmak  :tabe: Piyasadaki oyuncular büyük takımdaki as oyuncuların sakatlanmasıyla büyük takımların radarına girdi. İşimiz baya zor. Ya saçma bir transfer yapacağız ya da risk alıp Amerikadaki kampların bitmesini bekleyeceğiz. (yaklaşık 3 hafta) Bana kalırsa daha önc anlaştığımız ancak sakatlığından dolayı gelemeyen Shane Lawal ı tekrar bakmakta fayda var  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

İlk çeyrek Sonucu

Beşiktaş Sompo Japan 29-23 Banvit

Earl Clark 14 sayı  :bandit:

Canlı Yayın 
[ Son Düzenleme: 28 Eylül 2016, 18:21:07 MUSTAFA_ ]

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

İlk Yarı Sonucu

Beşiktaş Sompo Japan 44-37 Banvit

Earl Clark 16 sayı

Kyle Wems 10 sayı

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

İlk Yarı ayrıntılı istatistikleri  :bandit:

Beşiktaş Tarihi
★★★