Baş antrenörümüz Ufuk Sarıca, BasketFaul.com sitesinden Bilgesu Kaya ile bir sohbet gerçekleştirdi.
Yeni sezondaki kadro planlaması ve takım kimyası üzerinde açıklamalar yapan baş antrenörümüz Ufuk Sarıca’nın açıklamalarının satır başları:
İyi takım olmaya adayız. 4 Euroleague takımının ağır bütçeleri, ağır oyuncuları var. Bizden kağıt üzerinde iyi duruyorlar, bunu kabul ediyoruz ama onlarla mücadele etmeye hazırız.
Taraftar basketbolda Beşiktaş’ın son dönemdeki halinden memnun değil. Biz bunu değiştirmeye çalışacağız. Kapasitemiz 10 ise bunu 15’e çıkarmak. Kadromuzdaki bütün oyuncularımız düzgün karakterler, onların da kendilerini sonuna kadar zorlayacaklarını umuyorum.
Kimya olarak hem hücum, hem savunma kapasitesi olan bir takımız. Tek yönlü oyuncu almamaya çalıştık. Benim felsefem mücadele etmek üzerine kurulu. Bunu yaparsak maçı kazanmak için oynarız. Hücumda tempo ve savunmada savaşmak prensiplerimiz olacak.
Kadroyu yeniden oluşturduk, yani şimdi elimizde ayrı ayrı parçalar var. Bunları birleştirmemiz elbette zaman alacak.
Biz heyecanlıyız ama taraftar bizden de çok heyecanlı, Akatlar’da dolu salonda, onların desteğiyle çok şeyler yapacağımızdan eminiz. Kadromuzda seyirciyle performansı yükselecek çok oyuncumuz var. Salonu dolu görmek istiyoruz.
En çok Türk oyuncuyu ben oynattım. Enes Berkay’ın da herkes kadar şansı var. Beraber çalıştıkça birbirimizi daha iyi anlayacağız ama Enes planlarımız arasında.
Cenk Akyol’u kadroda düşünmüyorum zaten o bölgede çok oyuncu var.
Sportif başarı kadar, ödeme istikrarı da önemli. Bu sezon ödemeleri gününde yapmak istiyoruz. Yönetim de bu konuda çok kararlı.
Çabuk ayaklı, atlet, pick and roll oynayabilecek, açık alanda koşabilecek bir uzun arıyoruz. Sırtı dönük oynayanlar çok önceliğimiz değil.