Beşiktaş Fibabanka
Beşiktaş Fibabanka

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Fibabanka Erkek basketbol takımı hakkındaki tartışmalarımızı, yorumlarımızı bu başlık altında yapabiliriz.

kartalizma190399, Akil Emre, kahyaoglueren ve 75 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Fibabanka  [Okunma sayısı 661183 defa] Beşiktaş Fibabanka

Çevrimiçi Samet Ç

Kartal'dan hiçbir şey olmaz. Ne bizde ne de başka bir kulüpte yolu açık olsun.

Çevrimdışı TØLGA

bu efes maçının biletleri nereden satılıyor bulamadım ?
yanlış bilmiyorsam biletix'den satışı oluyor ama daha satışa çıkmamış olabilir

gitmek istiyorsanız salon gişesinden de bilet alabilirsiniz kapasite fazla bilet kalır diye düşünüyorum

takip edin burayı biletler satışa sunulunca paylaşırız mutlaka
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 16:34:09 TØLGA ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Yeni gelen hocanın Kartal Özmızrak'ı buna ittiğini düşünüyorum. Kovulan hoca ilk maçlarda kartalı oynatmış ve Kartal iyi de oynamıştı. 17 dk 12 sayı ile rezil olduğumuz yeşil giresun maçının en skoreriydi. Yeni hoca geldikten sonra kartalı hiç oynatmadı. Altyapımızdan yetişmiş bir oyuncuyu kulübeye mahkum eden hoca da Beşiktaş'ta olmanın ayrımını kavrayamamış. Son sıradaki 3 takımı yendiği için şu an 3'te 3 yaptı ama şimdiden söylüyorum bu hocayla başarı gelmez. Önümüzdeki 6 lig maçında 2-3 galibiyet belki görür. Euroleague'de değiliz fındık fıstık maçları kartalı 1 dk bile oynatmayan hocaya destek vermem. Zaten gsli olduğu için de bizim altyapıdan çıkmış oyuncumuza değer vermesi şaşırtıcı olurdu.
şöyle bir soru ile cevap vereyim o zaman direk yargısız infaz vermişin

maçları izlediğine emin misin? kartal gerçekten 1 dk bile süre almadı mı? hiç bir maçta?
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Bu arada kartal ile ilgili bir detay vereyim menajerlik hakkı misko'ya geçmiş şaşırdık mı hayır :)
https://twitter.com/MiskoRaznatovic/status/654938768655425536

kadro dışı kalmasının sebebi direk kendisidir oynamak istemediğini söylemiş bu kadro'da hayli hayli süre alırdı

yeni gelen bir hoca ilk başlarda rotasyonu dar tutar bu da gayet normal bişey takımı tam tanımıyor güvendiği oyuncuları seçer

2 guardlı sistem de oynuyoruz şuan da engin-wolters yedek guard pozisyonun da kim var peki kartal süre alamıcak diye birşey yok

kendi kaybeder yolu açık olsun
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 16:38:57 TØLGA ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

sırf ülke de kısa bulunmadığı için adam şampiyonaya gitti yaaa onu geçtim bu takıma deron williams arroyo

bunun gibi bir iki isim daha vardır hiç birinden mi birşey öğrenmez adam yaa
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı LuceGel

Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı TØLGA

https://twitter.com/BasketMerkez/status/664087021510463488

Doğuş ile takas olursa muazzam olur

bırakırlar mı bilmiyorum ama bizim için güzel bir hamle olur
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 16:37:54 TØLGA ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

@Tuncay Heliya Sîa bir soru daha sormak isterim hocanın gsli olduğunu nerden çıkardın kanıtın var mı?

sırf galatasaraydan geldiği için mi böyle düşünüyorsun?

bilmediğim için soruyorum bunu çünkü ergin ataman Beşiktaşa gelmeden önce de Beşiktaş basketbol takımın da

görev alıyordu kendisi
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 16:37:13 TØLGA ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Dettmann ayrılığın ardından ilk kez konuştu   10 Kasım 2015

Beşiktaş’ın yollarını ayırdığı Henrik Dettmann, Türkiye’de yaşadıklarıyla ilgili uzun bir makale kaleme aldı.

İngiliz şair  Robert Frost , iki yolun kolaylıkları ve zorluklarıyla ilgili bir şiir yazmıştı. Özellikle şiirin son mısraları bilindik hale geldi.

“Bunu iç çekişle söylüyor olacağım

Bundan yıllar yıllar önce bir yerlerde

Ormanda iki yol ayrılıyordu

Ben birinden daha az yol alıp döndüm

Ve bu her şeyin cevabıydı “

Bu şiir, geçtiğimiz Şubat ayında, ben Amerika’da Fin milli takımı oyuncularını gözlemlerken, Beşiktaş sportif direktörü Yiğiter Uluğ bana mail gönderdiğinde gerçekleşti.

Muhtemelen bunu sadece Robert Frost çözdü ki, ben Amerika’dan Finlandiya’ya döndüm ama Türkiye yolculuğuna devam ettim.

Yiğiter Uluğ’un ilk isteğine basketbol milli takımındaki sorumluluklarım nedeniyle hayır dedim, Olimpiyat komitesi ve küçük bir çocuk babası için yoğun bir kulüp antrenörlüğü işini birleştirmek neredeyse imkansız görünüyordu.

Yine de iki liderlik işini birleştirme fikri sadece profesyonel olarak değil, ama aynı zamanda  eğlenceli ve medeni olarak cazip bir seçenek gibi duruyordu. Bu yüzden 5 yıllık bir aradan sonra tekrar kulüp koçluğunu denemeye karar verdim.

O anda milli takımın maçları, kulüp sezonu başlamadan önceki erken son bahar dönemine yerleştirildi. Bu nedenle, milli takım antrenörlüğüyle bana bir kariyer ve tutku bırakan yeni bir işi birleştirmek mümkün olmuştu.

Bahar, son mücadelenin başlangıcıydı. Kilit oyuncular sakatlık acısı çekiyordu ve kulüp para az olduğu için cimriydi. Ama her maçı bıçak boğazımızda oynadık. Ancak sonuna kadar playofflara kalabileceğiz gibi görünüyordu. Ne yazık ki bu olmadı. Son turlardaki maçları, yıldız farkıyla süslemeye muhtaç olduğumuz dönemlerde işler ters gitti.

Takımın arka arkaya 7 maç kaybedip, koç değiştirmesinden önce matematiksel olarak 5-5 hâlâ mümkündü. Türkiye’nin en eski kulübünün playoff başarısızlığı çok ağır bir darbeydi ve sorumlular hemen devreye girdi. Ben bir ayrımla karşılaşmadım çünkü batan gemi olarak adlandırılan şeyde, antrenör arkadaşım Lassi Tuovin ile birlikteydim, her ne kadar mürettebatın maaşı ödenmemiş olsa bile. Ancak Yiğiter bu durumun ona düşen sonuçlarını çekti. Yiğiter’in gidişi benim sandalyemin altına bir saatli bomba itildiği anlamına geliyordu.

Daha önce bu durumda bulunmuştum. Alman milli takımının koçuyken, federasyon başkanıyla final aşamasında çok kötü çatışmalar oldu ve beni hemen kovabilirlerdi. Böylece Dünya şampiyonasında bronz madalyayı kazanamazdık. Şimdi tek kurtuluşumun başarı olduğunu biliyordum.

Sezon serisi Türkiye’de Ekim başında başladı. İlk maç için yola çıkmadan önce takımla 3 hafta kadar bir zamanım vardı. Sezon bittiğinden beri milli takımla Avrupa Şampiyonası için Fransa’da olduğum için yıpranmıştım.

Hazırlık süresinin çok kısa olduğunu biliyordum. Bu yüzden takımda geçen sezonki ana oyuncuları tutmak istedim ama kulüp hâlâ oyuncularla ödenmemiş maaşlar konusunu tartışıyordu ve takımın büyüklüğünü değiştirmeyi düşünüyorlardı.

Ben hâlâ onları kendi antrenman yöntemime uygun olarak bırakıyordum. Bu, hızlı kazançlar arayamayacağımız anlamına geliyordu ama tüm oyunculara yeteneklerini gösterebilmeleri için adil bir şans verildi. Sadece bu şekilde hangi oyuncuların gerçek takım hiyerarşisini oluşturabileceğine karar verebilirdik.

Ben kendi antrenörlük metodumu organik antrenörlük olarak nitelendiriyorum. Bunda, her zaman oyun ve oyuncular hakkında yola çıkılır. Tavuk çiftliği sektöründe olduğu gibi maksimum orana maksimum sonuç alma yoluna başvurulur. Genellikle seslenerek, bağırarak gösterme, gözdağı verme ve yıldız odaklı bir sistem gerçekleşir.

Organik koçlukta başarılı olmak için kulübü sabırla yönetmek gerekir. Bazı kulüpler azime inanıyor. Futboldan örnek verirsek; M.United ve Arsenal akla geliyor. Ancak bazı kulüpler çorap değiştirir gibi antrenör değiştiriyor.

Ben zaten Beşiktaş’ın çorap değiştiren kulüplerden olduğunu biliyordum ama Yiğiter’le ortak bir yolculuğa çıkmaya inanmıştım.

Biz ilk deplasman maçımızı kaybettiğimizde, Beşiktaş Basketbol Şubesi Başkanı beni görüşmeye çağırdı. Mavimsi ofisinde sigara dumanı vardı ve istediğim oyuncuları aldığım için mağlubiyeti kabul etmiyordu.

Ona göre çok fazla oyuncu istemiştim, bu oyuncular için yeterince ağlamıştım ve kenar çizgisinde doğru koça aitmişiz gibi zıplamıyordum.

Ayağa fırladı ve Sasu Salin’in en iyi yaptığı ayak savunmasına benzer bir şeyler sunmaya başladı. Ben bunun doğru koç zıplamaları mı olduğunu sordum.

Her şeyiyle bu iki saatlik görüşme benim için çok aşağılayıcı bir deneyim oldu ve aklıma takılan bir şeyi fark ettim “PPPP” olarak adlandırılan “Paras Päivä on Palkka Päivä” yani “ Ödeme Günü için En İyi Gün”.

Böyle bir aşağılama, karanlıktan nefret eden bir insanı öldürmenin en zevkli ve en emin yoludur.Bu deneyime sahip olmasam 40 yıllık bir koç olamazdım. Ama utanç; tüm merağın ve girişimciliğin ücretiydi. Risk Yoksa Eğlence de Yok !

Eğer koç, daha fazla bu utanç korkusuyla kalamıyorsa, o yeni zorluklar üstlenemez ve kariyerine devam edemez.

Akbabalar başının üzerinde dönmeye başladığında, koçların bakış açısı ağırlaşır. Ofis sinsice garip bir şekilde kalabalıklaşır. Ev anahtarları vaatleri rüzgar gibi dağılır. Aynı zamanda koç bir kaya gibi takımın önünde durmak ve oyuncuların rahatlığı için onlara güven aşılamak zorundadır.

Baskılar rüyalarıma girecek kadar yükselmişti. Bir keresinde, kızımı sel felaketinden kurtardım. İkincisinde, rüyamda bizim takım çok kötü oynuyordu ve kıyafetlerimi giyip sahaya atlamıştım ama oyun hiç düzelmemişti.

Koç olarak takımıma her gün her şeyi verebilirim ve yarın hakkında bir endişem olmaz ama bir aile babası olmak çok daha zor.

Ankara’da sezonun 5.maçına başladığımızda, henüz bunu söylemememe rağmen zaten ayrılmaya karar vermiştim. Ancak o kısa tahtada yürürken bunu biliyordum ve bu yüzden her ne pahasına olursa olsun oyunu kazanmak için uğraştım. Neyse ki, oyuncular koçunun arkasında durdu ve saha içindeki maçı hallettik.

Telefon çaldığında restaurantta ailemle yemek yiyordum. Ertesi sabah için sportif direktörün odasına davet edildim. Biz otel odasına geri dönüp kızlar uyuyana kadar diğerlerine hiçbir şey söylemedim.

Sonra bir şişe kırmızı şarap açtım ve eşime kutlama zamanı olduğunu söyledim.

Zamanında olay yerine gittim. Kendi infazım için, bu geç olmamalıydı. Benim için sürpriz; kulüp basketbol menajerinin bütün İngilizce becerilerini bir gecede kaybedip, yönetim kurulunun baş antrenörü değiştirmeye karar verdiğini tercüman aracılığıyla yazdırmasıydı.

Almanya’daki eski takımımdan Braunschweig’teki görevimden 2006 da gönderildiğimde, kulübün yeni CEO’su bir tavsiye için, bu ayrılığı nasıl ele aldığımı sormuştu.

Beşiktaş antrenörünü işten çıkartırken, bunu diş hekimine yapılan sıradan bir ziyaret gibi (Anestezi içersin ya da içermesin) mi ele alıyor ?

Her şeyin açık olması için, sportif direktörü yanıtlarken, anlaşma detaylarım ve yasal avukatımla geldim.

Böylece artık Beşiktaş kadrosunda değildim ama şimdi İstanbul’un güzelliklerini keşfetmek için daha çok zamanım vardı.

Şimdi kendi doğrularım için mücadele edeceğim çünkü antrenörler kendilerine sokak köpekleri gibi tedavi verirlerse tıpkı onlar gibi kendilerini tedavi edebilirler.

Ben takımın başarısızlığından mutlu değildim ve çözümler için bütün zamanımı harcadım. Ama şu her spor dalında anlaşılabilir ki, oynadığı 5 maçtan sadece 2’sini kazanan bir takımın antrenörü genellikle kovulur. Yeni basketbol yöneticisi kendi tercih ettiği çorabı satın almak istiyor.

Geçtiğimiz bahar ayında Türkiye’deki başarı fırsatı hakkında şunu düşünüyordum : “ Onlar geldiğinde ilk soru; sonu kovulmayla bitmeye çok yakın bir iş için apar topar savrulmamın gerçek olup olmadığıydı. Aklımdaki hesaplamalara göre takımı geri döndüremezsem ilkbaharın sonunda kovulacaktım. Eğer biz ilkbahar anlaşması yaparsak         – ama sonbahar da kabulümdü – yılbaşında evde olabilecektim. Ve ben gelecek ilkbahara kadar tutunabilirsem parlak bir şekilde başarılı olacaktım. Çılgınca ama oldukça da şaşırtıcı bir şeydi.”

Sonbahar tahmini çok yanlış gitmedi, sonbaharda zamanımız olsaydı bile çok kötü bir düşüşe geçmiştik.

Geriye dönüp bakıldığında, kazandığımız son maç benim için çok önemliydi ve başımı dik tutarak gitmem mümkün oldu.

Ben Yiğiter’den bir çağrı alıp bu yolu seçtiğim için pişman değilim ama umarım bir kez daha iki yol ayrımına gelirsem, az seyahat ve daha zoru arasında seçim yaparken tekrar cesaretli olabilirim.

kaynak: Kartalbasket.org
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Anıl

Yağızer Uluğ; “Ben en son buradayken harika şeyler yaşadık. 2012 Mayıs ayında biz burada tarih yazdık. Bileti olmayan taraftarlarımız kapıları kırıp maça girdiler. Ben aynı günleri yaşamak için buradayım. Bunun için çalışacağız ve iyi oynamaya devam ettikçe taraftarımızın da sayısı artacaktır.”

Böyle konuşan bir adam GSli olsa ne olur, FBli olsa ne olur...

Çevrimdışı TØLGA

Yağızer Uluğ; “Ben en son buradayken harika şeyler yaşadık. 2012 Mayıs ayında biz burada tarih yazdık. Bileti olmayan taraftarlarımız kapıları kırıp maça girdiler. Ben aynı günleri yaşamak için buradayım. Bunun için çalışacağız ve iyi oynamaya devam ettikçe taraftarımızın da sayısı artacaktır.”

Böyle konuşan bir adam GSli olsa ne olur, FBli olsa ne olur...
Bu işler Profesyonel işi olaya böyle bakmazlar zaten , Ergin atamanın gsli olduğunu cümle alem biliyor 3 kupa almadı mı?

playofflar da gs'yi yenmedi mi? tartışılması bile saçma aslında  :biggrinking:
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 17:06:43 TØLGA ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Metin Sönmez ‏@Metiuw3   42 sn.42 saniye önce
Kimse Besiktas'tan buyuk degildir. Besiktas'in kocuna da kimse terbiyesizlik yapamaz. Verirsin 500 bin Tl'yi sonra nereye istersen gidersin.

olay netleşti
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Ensar

kartal'dan hiç beklemezdim böyle bir hareket.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı MUSTAFA_

Susalım konuşmayalım dedik @Tuncay Heliya Sîa kıvılcım çaktı ortalığı alev aldı  :money: İnşallah anlattıklarımızdan işin doğrusunu öğrenmişsindir  :ok:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı TØLGA

kartalın 1 dk bile süre almadığı maçlardan biri özete bile 1 dkdan fazla girmiş bu arada  :biggrinking:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimiçi Samet Ç

Ver Kartal'ı al Doğuş'u.

Çevrimdışı TØLGA

Ver Kartal'ı al Doğuş'u.
Doğuş sürede alamıyor orada güzel bir takas olur
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Nartallo

Basketbol camiasında aidiyet, klüp sevgisi, bağlılık gibi duygular pek önemsenmiyor gördüğüm kadarıyla... Olaya daha profesyonel bakıyorlar...

Muratcan Güler, Sinan Güler biraz parlayınca bırakıp gittiler. Haluk Yıldırım kansere yakalandı, bize geldi, oynamaya başladı, iyi oldu, bıraktı gitti...

Kerem Tunçeri'nin kariyeri düşüşteydi, bizde tekrar parladı. Madrid'e gitti..

El-Amin, Arroyo, Bonsu gibi çok sevilen adamlar başka takımların da formasını giydi...

Onun için ismi Kartal olsa bile bir çocuğun böyle davranması çok da garip değil...

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Basketbol camiasında aidiyet, klüp sevgisi, bağlılık gibi duygular pek önemsenmiyor gördüğüm kadarıyla... Olaya daha profesyonel bakıyorlar...

Muratcan Güler, Sinan Güler biraz parlayınca bırakıp gittiler. Haluk Yıldırım kansere yakalandı, bize geldi, oynamaya başladı, iyi oldu, bıraktı gitti...

Kerem Tunçeri'nin kariyeri düşüşteydi, bizde tekrar parladı. Madrid'e gitti..

El-Amin, Arroyo, Bonsu gibi çok sevilen adamlar başka takımların da formasını giydi...

Onun için ismi Kartal olsa bile bir çocuğun böyle davranması çok da garip değil...
yaaa bakılıyor bakılmıyor değil tabi yapılanlarda unutulmuyor

bazı oyuncular şöyle düşünebiliyor ben x takıma gideyim orda oynayamazsam

Beşiktaşa döner tekrar formumu yükseltirim gibisinden bu düşünceyi değiştirmek gerek
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız'ın Rusya'ya giden basketbolcu kadrosu şu şekilde;

Muratcan Güler
Engin Atsür
Cenk Akyol
Doğan Şenli
Enes Berkay Taşkıran
Nate Wolters
DJ Seeley
Tremmell Darden
Erik Murphy
Lamont Hamilton
Leon Radosevic
Maciej Lampe

hamilton kadroda elonu daha bugün sağlık kontrollerinden geçti o yüzden yok

efes maçında oynar gibi duruyor
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı TØLGA

bu arada ek bilgi bende yeni öğrendim şuan Yağızer Uluğ yardımcı antrenör statüsünde görev yapıyormuş

Dettmanın sözleşmesi fesih edilemediğinden hala görevde gözüküyor resmi sitedeki resim muhabbeti o yüzden
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı MUSTAFA_

bu arada ek bilgi bende yeni öğrendim şuan Yağızer Uluğ yardımcı antrenör statüsünde görev yapıyormuş

Dettmanın sözleşmesi fesih edilemediğinden hala görevde gözüküyor resmi sitedeki resim muhabbeti o yüzden
Bugün çıkan röportajından sonra gitmesi biraz sancılı olacak  :tabe: Neyse sorun yok Yağızer Hoca takımın başında  :bandit:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★