Beni yanlış anlama ancak yakın geçmişte hiç avrupadan genç alıpta oynatıp başarılı olduğumuzu ve bu oyuncudan para kazandığımızı hatırlamıyorum sadece biz değil diğer Türk takımları da buna dahil.Demirören döneminde alınan oyuncular bebe,alves diye genç oyuncular alındı bu adamlar kayboldu gitti.Yakın geçmişte Kerim frei,milosevic,mitrovic diye adamlar alındı bunlarda kayboldu gitti.Bu isimlere takılma çoğu böyle.Başarılı olmak istiyorsan yabancı iyi alacaksın.Bizim Türk klüplerin borçları senin dediğin gibi oyuncu çıkartayım satayım klüp düze çıksın mantığı ile borçlar kapanmaz öyle bir borç değil bizim klüplerin borçları.Kaynak yine yaratırsın rıdvan,ersin'e teklifler var deniyor mesala ama 1-2 tane oynatırsın genç oyuncu hepsini genç yapayım dersen yarışmacı kimlikten uzaklaşırsın şampiyonlukta önemli değil mi sonuçta bu sporda büyük klüpsün tek amacın futbolcu yetiştirmek değil.
Yok hic yanlis anlamiyorum, katiliyorum sana elestirdigin konularda. Ama soyle bir farklilik var bence aldigimiz genc oyunclarin cogu manajerlerin afedersin bize gecirmesi.
Mendes-Demiroren gecirdiler zamaninda o portekizlileri. Julio alves 24 yasindan sonra futbolu falan birakti. Milosevic hekaza oyle.
Yarisirken yetistirecek bir hibrit sistem en faydalisi olur diyorum. Ridvan-Ersin oynarken su an liderlige oynayabiliyoruz mesela, her zaman kadromuzda 3-4 tane boyle 10m+ yapabilecek 21 yas alti oyuncu bulundurmamiz lazim, turk yabanci fark etmez benim icin. Oyuncuyu sattiginda da benzer profilde yine genc yatirim yapacagin oyuncuyu alirsin daha ucuza, aradaki farkla da borcunu azaltirsin.
Cenk'i 20ye satip yerine 35lik vagner love almazsin mesela

, gidersin 5-10'a 20-22 yas arasi para edecek bir yetenek alirsin.