2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 32 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2841497 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı tuncaboylu

Yav anla işte genel olarak söylüyorum yerli & yabancı karışık.

Anadoludan gelen oyunculardan verim alamıyoruz diyoruz ?

Avrupadan gelenlerin hepsinden verim alabiliyormuyuz ?

Kaç transfer yaptık bu  sezon avrupadan kaçı tuttu bunun cevabını vermemişsin ?

Karius,Diaby,N'Koudou,Boateng ? Kaçı tuttu ?Bunları liverpool'dan aldın bak,sportingden aldın anadolu takımlarından da değil ?

Benim bahsettiğim olay ise tamamen farklı oyuncu iyi kötü olayı değil oyuncu anadoludan alınıyorsa "kötü ve anadaolu takımı" olmamız.

Ben Anadolu'dan gelen yabancılardan verim alamıyoruz diyorum, yerli oyuncuyu nereden alacağız zaten? Tüm takımı gurbetçi yapamayız.

Avrupa'dan gelenlerden de verim alamadıklarımız oluyor, ama insan bir araştırma/oyuncu taraması yapılmış olmasını bekliyor.

Bugün Beinsports olan bir köy kahvesine gitsen, oradaki dayı da sana N'sakala, Welinton, Mensah der. Erdal Torunoğulları ve İbrahim Altınsay'lı ekibin 8 aydır görevde olup da bu isimlerin peşinden koşması, insanlarda umutsuzluğa yol açıyor.

Çevrimdışı cursedofdragon

sorun gelen oyuncu değil esas sorun bu zihniyet.
gelen başarılı olmuş olamamış bir kenara bir yıldır yapabildikleri süperligdeki oyuncularımı
ortaya çıkartmak burda bağıra bağıra işin kolayına kaçıyorlar bize lazım olan isimler olduğu için değil alması kolay oyuncular olduğu için alınıyor
sonuçta bu isimler daha uygun fiyatlara anadolu takımları tarafından getirildi yani yurt dışındada bulabilirler uygun isim
ama dönüp bakmadılar bile hem pandemi zorlaştırdı işleri hemde transfer yapacak adam yok kim bakacak
hiç düşünüyormusun kaleci forvet yok çünkü ülkede uygun isim yok dışardan bakmak sanırım akıllarına gelmemiş
şurda alanyanın kasımpaşanın forvetini konuşuyor taraftar artık demekki herkes ümidi kesmiş dışardan oyuncu bakılacağına
işde kötü olan zihniyet bu. takım ekonomik nedenlerle küçülebilir ama esas sorun kafaların küçülmesi tehlike orda

Siz başka ülkede yaşamıyorsunuz abi.Ülkenin bulunduğu ekonomik durum klüplerin halini biliyorsunuz bilmiyor musunuz ? Klübün 30 milyon € harcama limiti var geçen sene 60 milyon € idi.Bu 30 milyon € içinde maaş,bonservis hatta çalışanların ücretleri dahil ? Hoca ve yönetim şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmak istiyorlar.Nasıl olacak bu ligi tanıyan,uygun maaş ve ilk etapta bonservissiz.Şampiyonluk istemiyor musunuz ? Hoca oyuncuları biliyor oyuncular hocayı biliyor oyuncular ligi biliyor hazır böyle oyuncuları bulmuşken almak var iken hiç ligi bilmeyen ne oynayacağını ne vereceğini bilmediğin adamların takıma doldurulmasını istiyorsunuz ? Daha çok kızdığımız nokta oyuncu anadolu takımından geliyorsa "anadolu takımı" yaftasını yapıştırmanız buna sende dahil.Bir bizim ülkeye özgü bir şey bu diğer takımlar kendi liglerinde ki takımlardan oyuncu transferi yapınca böyle saçma yaftalar yapıyorlarmıdır ? Kafalarının küçüldüğü filan yok aksine çok iyi çalışıyor yani yönetim ve hoca ligi bilen tanıyan şampiyonluğa oynayabilecek uygun maaş ile bir takım kuruyorlar seneye şampiyon da olacağımızı düşünüyorum ben.
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 17:26:42 cursedofdragon ]

Çevrimdışı tuncaboylu

gelen başarılı olmuş olamamış bir kenara bir yıldır yapabildikleri süperligdeki oyuncularımı
ortaya çıkartmak burda bağıra bağıra işin kolayına kaçıyorlar bize lazım olan isimler olduğu için değil alması kolay oyuncular olduğu için alınıyor
sonuçta bu isimler daha uygun fiyatlara anadolu takımları tarafından getirildi yani yurt dışındada bulabilirler uygun isim
ama dönüp bakmadılar bile hem pandemi zorlaştırdı işleri hemde transfer yapacak adam yok kim bakacak
hiç düşünüyormusun kaleci forvet yok çünkü ülkede uygun isim yok dışardan bakmak sanırım akıllarına gelmemiş
şurda alanyanın kasımpaşanın forvetini konuşuyor taraftar artık demekki herkes ümidi kesmiş dışardan oyuncu bakılacağına
işde kötü olan zihniyet bu. takım ekonomik nedenlerle küçülebilir ama esas sorun kafaların küçülmesi tehlike orda
Aynı renklilerdeki Abdurrahim Albayrak kafası işte. Para varken de gidip Diagne'ye 10 milyon Euro veren kafa. 10 milyon Euro'ya ne santraforlar alınır, ama işte.

Biz de o yola girmesek iyi olur.

Çevrimiçi Necmi

Ben Anadolu'dan gelen yabancılardan verim alamıyoruz diyorum, yerli oyuncuyu nereden alacağız zaten? Tüm takımı gurbetçi yapamayız.

Avrupa'dan gelenlerden de verim alamadıklarımız oluyor, ama insan bir araştırma/oyuncu taraması yapılmış olmasını bekliyor.

Bugün Beinsports olan bir köy kahvesine gitsen, oradaki dayı da sana N'sakala, Welinton, Mensah der. Erdal Torunoğulları ve İbrahim Altınsay'lı ekibin 8 aydır görevde olup da bu isimlerin peşinden koşması, insanlarda umutsuzluğa yol açıyor.

zaten eleştiri yapanlarda sorun alınan oyuncu değil
gerçekten bunlar bu kulübü yönetmeye falan gelmemişler
resmen görev savıyorlar izlenimi yaratıyor. lig devam ederken zaten parasını almış kaleciyi gönderdiler
şimdi dört gün sonra maça çıkacağız kalecimiz yok
onuda geçtim alacaklarına dayir bir işarette yok
bir çocuğa güvenip lige ve avrupa kupalarınamı katılacaklar
insan bakıyor bunların derdi Beşiktaş değil diyor çünkü derdi Beşiktaş olan böyle davranmaz.
ta bunlar seçilmeden önce bugün olanları söylemişdim ben o nedenle fazlada bir beklentim yok
görünen köy kılavuz istemiyordu. yinede insan üzülüyor

Çevrimdışı tangaz

anadoludan gelen yabancıdan verim alamıyoruz konusunda şunu sormak istiyorum son dönem tosiç ve love dışında kaç yabancı aldık anadoludan ben hatırlayamadım  :alala:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Arthur Dayne

+1903.Bu forumda bile @Erman1903 olsun, @worns olsun o kadar oyuncu araştırdılar,buldular.Anadolu takımlarınından ve menajerlerin kakalamaya çalıştığı oyuncular dışında bir planımız yoksa bu kulübün niye scout ekibi var?Yönetimin vizyonu buysa,eleştirdikleri önceki yönetimden zihniyet olarak ne farkları var?

Çevrimdışı tangaz

zaten eleştiri yapanlarda sorun alınan oyuncu değil
gerçekten bunlar bu kulübü yönetmeye falan gelmemişler
resmen görev savıyorlar izlenimi yaratıyor. lig devam ederken zaten parasını almış kaleciyi gönderdiler
şimdi dört gün sonra maça çıkacağız kalecimiz yok
onuda geçtim alacaklarına dayir bir işarette yok
bir çocuğa güvenip lige ve avrupa kupalarınamı katılacaklar
insan bakıyor bunların derdi Beşiktaş değil diyor çünkü derdi Beşiktaş olan böyle davranmaz.
ta bunlar seçilmeden önce bugün olanları söylemişdim ben o nedenle fazlada bir beklentim yok
görünen köy kılavuz istemiyordu. yinede insan üzülüyor

kaleciyi gönderdiler mi  :alala:
yoksa kaleci kaçtı mı?
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Bende bu oyuncular anadoludan gelse de kötü oyuncular değil diyorum istatistikleri iyi diyorum bu oyuncular zaten oralara kötü takımlardan gitmemişler diyorum atl madrid filan diyorum.Velev ki kötü de çıkabilir diyorum avrupadan aldıklarımız da çıkıyor diyorum.

Avrupadan gelenlerden verim alamadıklarımız olmuyor demişsin 8 tane oyuncu alıyoruz 1 tanesi iyi çıkıyor bu sene örnek var önünde işte ? Karius,Rebocho,Diaby,Boateng,N'koudou kaçtane oyuncu aldık kaçı iyiydi ? Geçen sene den devam edelim roco,mirin alındı iyi mi ? Daha eskiye gidelim milosevic,franco,mitrovic alındı 4.2 milyon € iyi mi ? Bunu anlatmaya calısıyorum oyuncu avrupadan gelince de iyi çıkmayacak olduktan sonra çıkmıyor anadoludan gelsede aynı.Araştırılma yapılmadığını nerden biliyoruz hoca ve yönetim şampiyonluk istiyor bütçe 30 milyon € avrupadan bilinmedik oyuncu yerine ligi bilen hoca oyuncuları biliyor oyunculkar hocayı biliyor oyuncular ligi biliyor bu oyuncuları alıp şampiyon olmak istiyoruz.

Bende umutsuzluğa yol açmıyor şampiyonluk iştahımı kabartıyor.Uygun maaş ile bonservissiz takımı kuruyoruz 2015-2016 senesinde şampiyon oldugumuz ilk sene gibi.

Çevrimdışı tangaz

+1903.Bu forumda bile @Erman1903 olsun, @worns olsun o kadar oyuncu araştırdılar,buldular.Anadolu takımlarınından ve menajerlerin kakalamaya çalıştığı oyuncular dışında bir planımız yoksa bu kulübün niye scout ekibi var?Yönetimin vizyonu buysa,eleştirdikleri önceki yönetimden zihniyet olarak ne farkları var?

belki de teknik ekibin tercihi böyledir. şimdi düşük bütçeli işe yarar oyuncu gelebilir peki ya uyum sorunu yaşarsa elde patlarsa dur biz bu riski almayıp domestic takılalım ligi bilen ülke gerçeklerini bilen maaş geç yatsa dahi çok ses etmeyecek profillere dönelim demiş olabilirler mi? yoksa bence taraftar bile bu kadar isim bulurken adamların bulmama ihtimali yok diye düşünüyorum. bence konu bulamamak değil içinde bulunulan koşullar nedeni ile bir tercih.

Çevrimdışı tuncaboylu

Siz başka ülkede yaşamıyorsunuz abi.Ülkenin bulunduğu ekonomik durum klüplerin halini biliyorsunuz bilmiyor musunuz ? Klübün 30 milyon € harcama limiti var geçen sene 60 milyon € idi.Bu 30 milyon € içinde maaş,bonservis hatta çalışanların ücretleri dahil ? Hoca ve yönetim şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmak istiyorlar.Nasıl olacak bu ligi tanıyan,uygun maaş ve ilk etapta bonservissiz.Şampiyonluk istemiyor musunuz ? Hoca oyuncuları biliyor oyuncular hocayı biliyor oyuncular ligi biliyor hazır böyle oyuncuları bulmuşken almak var iken hiç ligi bilmeyen ne oynayacağını ne vereceğini bilmediğin adamların takıma doldurulmasını istiyorsunuz ? Daha çok kızdığımız nokta oyuncu anadolu takımından geliyorsa "anadolu takımı" yaftasını yapıştırmanız buna sende dahil.Bir bizim ülkeye özgü bir şey bu diğer takımlar kendi liglerinde ki takımlardan oyuncu transferi yapınca böyle saçma yaftalar yapıyorlarmıdır ? Kafanın küçüldüğü filan yok yani yönetim ve hoca ligi bilen tanıyan şampiyonluğa oynayabilecek uygun maaş ile bir takım kuruyorlar seneye şampiyon da olacağımızı düşünüyorum ben.
Bu ligi tanıma muhabbeti bana hep Dany transferini hatırlatıyor.

Önder Özen de "Dany ligi tanıyor. Malzeme çantasını alacak gelecek, uyum sorunu olmayacak" demişti. Kötü patladı sonra, işinden oldu.

Bu sene şampiyon olabilmemiz, küçük çaplı bir mucize olur. Yabancı kontenjanı doldu, kadroda 5 tane eksik yer var hala. Takımda 10 gol atar diyebileceğimiz adam yok, hala Cisse mi Koita mı diye fal bakıyoruz.

Çevrimiçi Necmi

Siz başka ülkede yaşamıyorsunuz abi.Ülkenin bulunduğu ekonomik durum klüplerin halini biliyorsunuz bilmiyor musunuz ? Klübün 30 milyon € harcama limiti var geçen sene 60 milyon € idi.Bu 30 milyon € içinde maaş,bonservis hatta çalışanların ücretleri dahil ? Hoca ve yönetim şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmak istiyorlar.Nasıl olacak bu ligi tanıyan,uygun maaş ve ilk etapta bonservissiz.Şampiyonluk istemiyor musunuz ? Hoca oyuncuları biliyor oyuncular hocayı biliyor oyuncular ligi biliyor hazır böyle oyuncuları bulmuşken almak var iken hiç ligi bilmeyen ne oynayacağını ne vereceğini bilmediğin adamların takıma doldurulmasını istiyorsunuz ? Daha çok kızdığımız nokta oyuncu anadolu takımından geliyorsa "anadolu takımı" yaftasını yapıştırmanız buna sende dahil.Bir bizim ülkeye özgü bir şey bu diğer takımlar kendi liglerinde ki takımlardan oyuncu transferi yapınca böyle saçma yaftalar yapıyorlarmıdır ? Kafanın küçüldüğü filan yok yani yönetim ve hoca ligi bilen tanıyan şampiyonluğa oynayabilecek uygun maaş ile bir takım kuruyorlar seneye şampiyon da olacağımızı düşünüyorum ben.
hala anlamıyorsun değilmi anadolu takımı demek anadoludan aldığın oyuncu nedeniyle değil anadolu takımlarını
yöneten yönetici zihniyetiyle haraket edildiği için bu bırak transferde geçen sezon takımın şampiyonluk şansı varken bir bir oyunculardan kurtulurken gösterdi kendini. şl elemesi bile oynayamayacaktık sivas salaklık yapmasa
kimse söylemiyor son maç şlye kalmak için hayati önemde ama iki gün önce burak gönderiliyor
oyna git dense oynamayacakmı acaba.
belki haklı nedenleri vardır ama ben dışardan baktığımda miğdeme kıramp giriyor. zihniyeti görüyorum

Mesajlarınızı alıntılıyorum sene sonu şampiyon olduğumuzda atacağım foruma  :bandit:

Çevrimdışı Arthur Dayne

Bu ligi tanıma muhabbeti bana hep Dany transferini hatırlatıyor.

Önder Özen de "Dany ligi tanıyor. Malzeme çantasını alacak gelecek, uyum sorunu olmayacak" demişti. Kötü patladı sonra, işinden oldu.

Bu sene şampiyon olabilmemiz, küçük çaplı bir mucize olur. Yabancı kontenjanı doldu, kadroda 5 tane eksik yer var hala. Takımda 10 gol atar diyebileceğimiz adam yok, hala Cisse mi Koita mı diye fal bakıyoruz.

:lol:

Çevrimdışı Arthur Dayne

Mesajlarınızı alıntılıyorum sene sonu şampiyon olduğumuzda atacağım foruma  :bandit:
Sorunumuz şampiyon olup-olmamak yani...

Sorunumuz şampiyon olup-olmamak yani...

Ortada sorun yok kendinize sorun arıyorsunuz.

Sorununuz bu :)

Hoca gülüyor yönetim transferleri yapıyor takım kenetlenmiş.

Taraftar:Ne yapsamda bir sorun cıkartsam çomak soksam.(Renklilerin yapacağı şeyleri siz yapıyorsunuz medyaya,renklilere kolaylık)
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 17:34:33 cursedofdragon ]

Çevrimiçi Necmi

kaleciyi gönderdiler mi  :alala:
yoksa kaleci kaçtı mı?
mayıs sonunda gitti nasıl kaçtı çünkü hak ettiği parayı son kuruşuna kadar alacak
yani vereceksin uefanın kararı var ligi kadrolar bitirecek diye nasıl oynatamadın sözleşmesi bitti diye gitti
başka sözleşmesi biten oyuncularda vardı onlar oynadı.
hadi kaleci geçelim kaçtı diyelim burak ne. son maça çıkartmadılar odamı kaçtı. ruiz var.
şl yolunda mücadele eden takımda her hafta bir oyuncu kaybettik. normalmi bu.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bende bu oyuncular anadoludan gelse de kötü oyuncular değil diyorum istatistikleri iyi diyorum bu oyuncular zaten oralara kötü takımlardan gitmemişler diyorum atl madrid filan diyorum.Velev ki kötü de çıkabilir diyorum avrupadan aldıklarımız da çıkıyor diyorum.

Avrupadan gelenlerden verim alamadıklarımız olmuyor demişsin 8 tane oyuncu alıyoruz 1 tanesi iyi çıkıyor bu sene örnek var önünde işte ? Karius,Rebocho,Diaby,Boateng,N'koudou kaçtane oyuncu aldık kaçı iyiydi ? Geçen sene den devam edelim roco,mirin alındı iyi mi ? Daha eskiye gidelim milosevic,franco,mitrovic alındı 4.2 milyon € iyi mi ? Bunu anlatmaya calısıyorum oyuncu avrupadan gelince de iyi çıkmayacak olduktan sonra çıkmıyor anadoludan gelsede aynı.Araştırılma yapılmadığını nerden biliyoruz hoca ve yönetim şampiyonluk istiyor bütçe 30 milyon € avrupadan bilinmedik oyuncu yerine ligi bilen hoca oyuncuları biliyor oyunculkar hocayı biliyor oyuncular ligi biliyor bu oyuncuları alıp şampiyon olmak istiyoruz.

Bende umutsuzluğa yol açmıyor şampiyonluk iştahımı kabartıyor.Uygun maaş ile bonservissiz takımı kuruyoruz 2015-2016 senesinde şampiyon oldugumuz ilk sene gibi.

Mensah'ı bir kenara koyuyorum.

Welinton 31 yaşında ve hayatı boyunca ilk 11 çıktığı en iyi takım Alanyaspor.

Uygun maaş diyorsun, konuşulan rakam senelik 800 bin Euro. Bu az para değil stoper için, 800 bin Euro maaşla bu kalitede adam bulabilmen mümkün.

İstatistikleri iyi, tamam. Douglas'ın bize geldiğindeki istatistiklerine bak bakalım, nasılmış? (Bak unutmuşum, Anadolu'dan gelen bir yabancı daha)
https://tr.whoscored.com/Players/74533/History/Douglas

Şimdi Douglas'ın yerine kadın takımının sağ beki oynasın diyorsunuz.

Adam ligi de tanıyor işte, ne istiyorsunuz çocuktan?

Çevrimdışı kahyaoglueren

Alper Potuk boşta yoksa 7 numara mi   :D

Çevrimiçi Necmi

bak hala sidik yarıştırıyorsun insanların fikir beyan etme hakkı var fikirlerinde yanılma haklarıda var
böyle yaparak sadece insanların fikirlerini söylemesini baskılarsın. kimsenin yazdığı mesaj seni zerre kadar ilgilendirmez.
sen kendi fikrini söyle. forum üyesi bir milyon mesaj atar bir milyon kerede yanılır
buna hakkı var kimseyi ilgilendirmez bu.
ne yapalım bizde geçmişde savunduğun sonra r yaptığın mesajlarımı dizelim
insanların yanlış düşüneceğini kabul etmiyorsunuz bir sürü yanlış yaptığınız halde
insanların zamanla fikirlerinin değişeceğinide kabul etmiyorsunuz bir sene önce söylediği bir şeyden ne olur fikrini değiştirmesi için geçen bir sene var.
değiştiremezmi.

Çevrimdışı Erman1903

Scout ekibi mi :lol: Yok öyle bir şey kardeşim. Gürsoy Yalçın scout falan değil, hatta sana şöyle söyleyeyim: Sergen Yalçın El-Neny'i falan bu kadar beğeniyorsa o da futbolcudan anlamıyor, Mensah da tam bir açık alan oyuncusudur, alan bulduğunda çok güzel dribbling atar, etkili paslar ortaya koyar, inceci değildir.

Ben kulüp başkanı olsam şu an Gürsoy Yalçın'ı kovmuştum, hatta işin başından getirmezdim. Kulübünün içi boş olursa her şeye eyvallah dersin. Adam gibi kulüplerin üst yapı teknik kadroları bu kadar değişmez, bir hoca en fazla yanında 1 yardımcısı, eğer kulüpte eksik varsa kondüsyonerini falan getirir.

Çevrimiçi yaço58

Alper potuk zu Beşiktaş olurmu

Çevrimdışı Arthur Dayne

bak hala sidik yarıştırıyorsun insanların fikir beyan etme hakkı var fikirlerinde yanılma haklarıda var
böyle yaparak sadece insanların fikirlerini söylemesini baskılarsın. kimsenin yazdığı mesaj seni zerre kadar ilgilendirmez.
sen kendi fikrini söyle. forum üyesi bir milyon mesaj atar bir milyon kerede yanılır
buna hakkı var kimseyi ilgilendirmez bu.
ne yapalım bizde geçmişde savunduğun sonra r yaptığın mesajlarımı dizelim
insanların yanlış düşüneceğini kabul etmiyorsunuz bir sürü yanlış yaptığınız halde
insanların zamanla fikirlerinin değişeceğinide kabul etmiyorsunuz bir sene önce söylediği bir şeyden ne olur fikrini değiştirmesi için geçen bir sene var.
değiştiremezmi.
Kötü bir şey demiyorum istediğinizi yazın inşallah şampiyon olduğumuz da yanıldığınızı göstericem hepsi bu yüzümüze vurma diyorsan sansürleyerek atarım :D

Aslında yanılmayın diye uğraşıyorum ama direniyorsunuz :)

Geçmişte savunduğuım sonra R yaptığım bir tane mesajı çıkartsana abi kendinizle karıştırıyorsunuz beni herhalde ben hiç denk gelmedim öyle bir şeye :D Ben yanılmam  :bandit:

[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 17:48:23 cursedofdragon ]

Çevrimiçi Samet Demir

Alper potuk zu Beşiktaş olurmu
Çağırmayı kötüyü yahu.
Adam gelecek sonra.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi yaço58