Santon transferi de surec dusunuldugunda mantikli gelmiyor bana. Hatta Atakan haric mantikli gelen transfer yok.
N'Sakala Caner gittikten sonra mantikli tabii, ama 500k+bonus karsiliginda N'Sakala mi yoksa 800K+bonus karsiliginda Caner mi diye sorarsan net Caner derim. Tabii hoca illa defansif, tempolu bir bek isterse o baska, ama oyle oldugunu zannetmiyorum.
Gokhan Gonul'un gidisi maasi cok diyerekten normal karsilandi. FB'ye 800k+ bonuslara imza atmisti, ben de 500k+bonus teklifimizin komik oldugunu dusunuyordum.
FB'nin verdigi parayi biz verseydik bence hem Gokhan hem Caner kalirdi. FB'den kirgin ayrilmislardi ve donseler bile futbolu biraktiktan sonra Rustu, Tumer gibi camiasiz kalacaklardi. Bizde kalip jubile yapmayi her turlu isterlerdi. Ligin son doneminde ortaya koyduklari performans ve karakter de ortada.
Peki neden sagbekte de hata yaptik, nedeni gayet basit; oyuncuya boyle bir teklif yapiyorsan 2 tane şık vardir:
1 500k'ya oynayacak Gokhan kadar bir adam bulmussundur
2 800k'ya Gokhan'dan cok daha iyisini bulmussundur
Buldugumuz adam Santon ve 1 milyon euro maas alacak. Gokhan'a verdiginin 2 katini Santon'a veriyorsun, maksimum performans yapsa bile anca Gokhan kadar performans verir (adamin kalitesi belli), ustelik yabanci ve seneye kadronda olmayacak.
Muthis is vallahi, tebrik ederim.
Gokhan, Burak, Caner'i gonderiyorsan iyi bir yedek planin olacak. Onlarin yerine daha dusuk paraya o kadar verim saglayacak oyuncu bulacak altyapiya sahip olmalisin. Burak'in 2.5 milyon euro'suna fazla diyip Kalinic'i zorlamak da bu sacmaliklarin ornegi.