2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2874637 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı mrred

Mikail'in övdüğü hiçbir oyuncu alınmamalı.
Katılıyorum  :D
The great gig in the sky

Çevrimdışı MUSTAFA_

500 bin euro çöpe gitti altyapıdan bir genç koyup 5-10 bin euro maaş versen bunun kadar oynar.
Ben o kadar ümitli değilim altyapımız için. En azından Almanya altyapısıyla kıyaslamam. Oyuncu gelsin oynasın görelim. Seyredip çok iyi bulanlar da var oyuncuyu.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Arada iyi oyuncu tutturuyor şimdi hakkını yemeyelim  :ebebe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tangaz

Cenk 25 yaşında 1.7 kazanıyordu, 27 yaşında Premier League'e gitti.

çoğu lig derken epl.yi devre dışı bıraktıgımı anlamış olman lazım
cenk şl.nin içinden geçti 2 sene boyunca öyle tranfer yaptı keşke larin de aynını yapsaama o ışık görünmüyor
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi levitate

bipbipbupbup

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Mert Yılmaz; rakip yarı sahanın sağ koridorunu çok iyi kullanabilen, merkeze deplase olarak da oynamayı seven, yüksek tempolu, sık sık verkaçlara giren, müthiş ayak içine sahip bir sağ bek oyuncusu (ortalarıyla meşhurdur).

Tabiri caizse üretici bir bek oyuncusu. 
Savunmada pozisyon bilgisi sıkıntılı ne yazık ki. Hücuma çıkmayı çok sevdiği için arkasını toparlayacak ve kademesine girecek birine ihtiyacı var. Sağ stoper olur, 6 numara olur, mutlaka o açığını kapatacak biri lazım. 
via Mikail Serin
Yorgo

Çevrimdışı murat baltacı

Burak tutulsa bide sagbek için bu kadar zaman harcamadan biri alınsaydı hem paoku eler hem bu kadar karamsar tabloda olmazdık.

Yönetim bundan sonra nskala wenilton transferi değil yatırım transferi yapmalı görüyoruz ki ersin Rıdvan dorukhan gayet iyiler iki üç genç daha eklesen geleceğin kadrosu kurulur
[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 02:40:39 murat baltacı ]
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Erman1903

Bu adamın saçmaladığını çok gördüm, çocuğun tekniğine diyecek yok da bu sezon 3'Lig'de nasıl rezil bir istatistiği olduğundan haberi yok herhalde. Komedi pozisyon alma değerleri, 0 kafa topu, çok dar iş hacmiyle oynuyor (defansif-ofansif). Stanisic diye bir çocuk var orada mesela bak o düzgün oynamış.

Önceki sezon bölgesel amatör'de daha iyi, orada defansif ofansif hacim güzel. Pozisyon alma değeri Canerin en kötü hali gibi çıkıyor ama iyi sezonunda da.
[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 02:41:14 Erman1903 ]

Çevrimiçi mayguntr

sezon başı ya oyunculara güç yüklemesi yapılıyor yeni takım uyum süreci vs hazırlık maçları bu yüzden yapılıyor zaten paok maçında nasıldı şimdi nasıl bir sonra ki maça daha iyi olur uçar kaçar demiyoruz ama savunma oyuncusu ne yapması gerekiyorsa onu yapar.Alanyada izlediğimiz n'sakala böyleydi ölmediyse adam orda yaptıklarını burdada yapacak aceleci davranıyorsunuz...Adamı kaçırmadı adam n'sakaladan daha hızlıydı attı geçti o da indirdi caner olsa arkasında küfür ederdi.Gol yedirdiği pozisyon var bir başkada yok diğer pozisyonlarda hepsinde ayakta kaldı 2'li mücadeleleri kazandı spikerde söyledi zaten geçen sene ligin en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu diye adamın önünde oynayan adamında etkiisi büyük n'koudou oynuyor ne yaptığı belli değil çizgide geri gelmez ilerde bir şey etmez.Ya canerlede  karşılaştırılmasın bir zahmet yedirdiği golün haddi hesabı yok rakipler folloş ediyordu orayı caner hepsinin arkasından güzelce izliyordu yediğimiz gollerin çoğu ordan.

Canerin savunma 2/10 hucum 8/10 du, 5/10'luk bir oyuncu oluyordu.
Nskala hucumda 2/10 luk bir oyuncu, ayni verimi vermesi icin 8/10'luk savunma yapmasi lazim.

Beck mesela hucumda 3/10 ama savunmada 7/10 du. Takim isledigi zaman siritmiyordu, ama takim oynamadigi zaman Beck'i izlemek iskence gibiydi. Nskala da oyle olacak bence, takim toparlarsa goze carpmaz, ama takim kotu oldugunda elestirileceklerin basinda gelecek.

Çevrimdışı tuncaboylu

çoğu lig derken epl.yi devre dışı bıraktıgımı anlamış olman lazım
cenk şl.nin içinden geçti 2 sene boyunca öyle tranfer yaptı keşke larin de aynını yapsaama o ışık görünmüyor
Cenk CL'de tek bir sene iyi oynadı, ilk senesinde yedekti.

Ayrıca artık Serie A takımları da iyi paralar vermeye başladı, orası da satılacak bir pazar.

Hatta Ligue 1 bile cazip, Lille 35 yaşındaki Burak'a senelik 2.5 milyon Euro verdi işte.

Larin'in sözleşmesinin bitmesine az kaldı, o yüzden senelik 2 milyon teklif etseler bile kabul eder.

[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 07:39:45 tuncaboylu ]

Çevrimdışı ONUR KOLCU

bu nsakala kazma, gecen ilk maç falan diyenler vardi bugun ne diyeceksiniz?

2. Maç

Çevrimdışı ONUR KOLCU

6 Numara şuan boşta olan eski fb li Josef de Souza  Bence bu kadro için iyi topçu olur.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Larin dün baya baya iyiydi arkadaşlar.

Tüm mesajları okudum gömü çalışması başlamış.

Maça güzel başladık fena değildik, maçıda her türlü kazanırdık 10 kişi kalmasaydık. ( 10 kişi 2015/2016/2017 kadroları bile oyuna hükmedemiyordu her 10 kişi kalan takım gibi zaaflar oldu.)

10 kişi kaldıktan sonra zaten derli toplu olamadık ama  yinede sahadan silinmedik mücadele ettik. ki kazanabilirdik bile.

Utku idare etti bence  yedek kaleci olarak devam edecek muhtemelen ben kaleye Transfer beklemiyorum. Çoğu kişinin aksine Ersin' e güvenilmesi tarafındayım. Bu sezon devam etmek şart.

Necip, Necip işte .

Welinton, geçen maça göre sanki biraz kıpırdama var gibi geldi bana.

Roco, Gidecek olmasına rağmen hatasız oynadı, Welinton ile beraber hava toplarına hakimlerdi. Vida yanındaki adamı çok dağıtıyor bence.

N'sakala Böyle devam ederse Rıdvan' a yedek olur. Özgüven kazanması ve daha net oynaması lazım. Sürekli aceleci sürekli panik büyük takımda olmaz bu iş böyle. Rıdvan bence çok iyi sol bek ama taraftar çabuk yer çocuğu. Rıdvandovic olsa böyle olmaz.

Dorukhan, fena  oynamazken acemi bi hareketle patladı.

Oğuzhan, gittiği zamana göre biraz daha hareketli geldi bana Oğuzhan, onun bileklerine ve oyun zekasına ihtiyacımız var. Bence her ilerleyen vakit iyi olacak. Oğuzhan yabana atılacak bi topçu değil.

Mensah, gelmeden önce bahsettiğimiz gibi savruk dripling üzeri oynayan dikine giden bi adam, bizim ihtiyaçlarımız daha çok ayakları sağlam, oyuna akıl katan adam olmalıydı, yaratıcı adam olmalıydı. Belki şuan ki durumundan iyi olacaktır ama. Bence daha farklı profil lazımdı.

Lens, Lens işte pek diyecek bişey yok aslında.

Nkodou Maça iyi başlamasına rağmen yine ve yeniden sakatlık bu iş olmayacak bence Nkodou ile. Bu ligde yapmaması için sebep olmayan kanat oyuncusu. hem açık alan hem dar alanda adam geçebiliyor ama malesef geliştirmesi gereken skorer işler onlar olmadıkça ancak öne geçilen maçta sonradan giren adam olur.

Larin, Bence dün çok güzel oynadı baya beğendim baya da şaşırdım. Her türlü takımda olması gereken bi adam bence. Değerli olabiliecek bi adam larin.

Velsahasıl 10 kişi oynadığımız maç için yine fazla kesip atmışsınız yapmayın etmeyin ya, Her hazırlık dönemi aynı hikayeler. Ben bu zamana kadar vurup geçtiğimiz hazrılık  dönemi bilmem saçma sapan takımlarla berabere kalınır edilir. Amaç kazanmak değildir bişeyler görmektir. Dün kötü bi dk da eksik kaldık 10 kişi kalınca izleme hevesim gitti zaten.

Yani bazı kişiler maçtan bağımsız sallamak odaklı.

[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 08:32:32 ONUR KOLCU ]

Çevrimdışı Akil Emre

Genç ucuz gurbetçi isimleri çıkıyor , keşke bunları kampa yetiştirsek duruma göre kirayabile verebilirdik. Şu sıkışıklıkta alışma süreci olmadan bu tarz adamların iş yapabileceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı bjk4ever

Dun maci seyredecektim, ama yine tek forvetli sistem ve Roco'yu gorunce seyretmedim.

Sonra planlama sifir diyince kiziyor arkadaslar. Roco'nun dun sahada ne isi oldugunu aciklayabilir mi yonetimi
koruyan arkadaslar? Butun hafta stoperi tartistik, surekli Roco gitti, Roco gidecek vs dendi. Dun niye sahadaydi?
Altyapidan biri pekala oynayabilirdi.

Galiba cok iyi oynamis Roco. Yonetim dunku performanstan sonra maasinin bir kismini odeyip gondermekten vazgecerse
gram sasirmam. Boylece Montero da bosa alinmis olur elimizde patlar. Vallahi gram sasirmam.

Kadromuzun vasat olacagi iyice belli oldu. Bence PAOK maci Sergen Yalcin'in bu isi kaldiramayacagini da gosterdi. Kadron vasatsa
antrenorun fark yaratacak, ama o isik Sergen'de hic yok maalesef. Dun mactan sonra yaptigi aciklamalar da asiri sacma, baskiyi
kaldiramadigini gosteriyor. Muhtemelen lig basladiktan sonra 5-6 hafta icinde istifa eder, Welinton ve N'Sakala da bir yerimizde patlar.

Çevrimdışı Akil Emre

Dun maci seyredecektim, ama yine tek forvetli sistem ve Roco'yu gorunce seyretmedim.

Sonra planlama sifir diyince kiziyor arkadaslar. Roco'nun dun sahada ne isi oldugunu aciklayabilir mi yonetimi
koruyan arkadaslar? Butun hafta stoperi tartistik, surekli Roco gitti, Roco gidecek vs dendi. Dun niye sahadaydi?
Altyapidan biri pekala oynayabilirdi.

Galiba cok iyi oynamis Roco. Yonetim dunku performanstan sonra maasinin bir kismini odeyip gondermekten vazgecerse
gram sasirmam. Boylece Montero da bosa alinmis olur elimizde patlar. Vallahi gram sasirmam.

Kadromuzun vasat olacagi iyice belli oldu. Bence PAOK maci Sergen Yalcin'in bu isi kaldiramayacagini da gosterdi. Kadron vasatsa
antrenorun fark yaratacak, ama o isik Sergen'de hic yok maalesef. Dun mactan sonra yaptigi aciklamalar da asiri sacma, baskiyi
kaldiramadigini gosteriyor. Muhtemelen lig basladiktan sonra 5-6 hafta icinde istifa eder, Welinton ve N'Sakala da bir yerimizde patlar.
Sana katılıyorum , ayrıca nsakala ve welligtonu takıma aldıranların futbol aklından şüphe ederim, ama hedef ilk 10 falansa tam aranılan kan adamlar. Yönetim ve teknik heyete selamlarımı yolluyorum.

Çevrimdışı bjk4ever

Canerin savunma 2/10 hucum 8/10 du, 5/10'luk bir oyuncu oluyordu.
Nskala hucumda 2/10 luk bir oyuncu, ayni verimi vermesi icin 8/10'luk savunma yapmasi lazim.

Beck mesela hucumda 3/10 ama savunmada 7/10 du. Takim isledigi zaman siritmiyordu, ama takim oynamadigi zaman Beck'i izlemek iskence gibiydi. Nskala da oyle olacak bence, takim toparlarsa goze carpmaz, ama takim kotu oldugunda elestirileceklerin basinda gelecek.

Bizim seviyemizdeki takimlarin mevki degerlendirmesindeki kritik noktalarin 75%inde iyi olmasi cok zor, o tarz oyunculari o paralara kolay kolay bulamiyorsun. Bek de oyle. Ya Sarachi, Caner gibi ofansif oluyorlar, ya da G.Gonul, Hasan Ali gibi defansif.
Bir de Beck, Mariano gibi ikisini de yapiyor gibi gorunup ikisinde de vasat olanlar var, o da ayri mesele.
Bizim taraftarin nasil bir bek istedigini ben hala cozemedim. Hem defans yapsin, hem cok iyi orta kessin, hem pas yapabilsin, hem arkasina adam kacirmasin vs.
Bu tur bekler zaten EPL'de oynuyor.

Bizim alacagimiz oyuncularin cogunda zaten ciddi defolar olacak istesen de istemesen de. Onemli olan zaten takimi dogru sekilde kurup birbirini tamamlayacak oyuncularla oynamak. Atiba-Oguzhan-Sosa agzimizda guzel bir tat birakti, ama o donemde de Atiba hucumda sifirdi, Oguzhan fiziksel olarak rakiplere gore birkac adim gerideydi. Birbirini tamamlayan oyuncular olunca oluyor demek ki.

17/18'de CL'de Caner vardi takimda solbek olarak. Hani arkadaslara gore defansi berbat olan, ligde 15-20 gol yediren, surekli arkasina adam kaciran Caner. Gruptan namaglup ciktik. Bu arada karsisinda oynayan oyuncular da Halil Akbunar, Omer Ali Sahiner falan degildi.
Corona, Sabitzer, Keita Balde, Rony Lopes vs vardi. Teyid etmek icin mackolik'ten baktim, 6 grup macinin 4'unde Caner solbekte oynamis.
Yaninda kaplumbaga gibi agir Ruiz ve bitik Atiba degil de atletik hizli Tosic ve fiziksel olarak iyi durumda bir Atiba olunca oluyormus demek ki.

Demek istedigim, oyunculari eksiklikleriyle degerlendirmek yerine katabileceklerine bakip eksiklerini takim icerisinde gidermeye bakmak lazim. Kanatlari zaten kisir bir takimiz, zor pozisyona giriyoruz, zor gol atiyoruz. Boyle bir takim senede 10 asist yapan bir bek/kanat oyuncusunu bu kadar kolay birakmamaliydi. O yuzden taraftar ne bekliyor anlamiyorum. Simdi de N'Sakala'ya karsi homurdanmalar baslamis taraftarda. Ne olacakti? Caner gibi hem 10 asist hem tas gibi defans yapan adam mi bulacaktin? Buldugun N'Sakala oluyor iste en fazla.

Taraftar polyanna'cilik yapmayi birakip realist olmali biraz. Taraftara gore Roco, Mirin berbat stoperler, ama Montero muthis bir potansiyel, gelince Ramos cikacak icinden.
Lens, Boyd vasat berbat, ama Gokhan Tore gelince takim ucacak, asistleri siralayacak. Gecin bunlari yahu. Gercekci bakin biraz. Butcemiz belli, kadromuz vasat, ama bu oyuncular amator topcular da degil. Montero sizin sandiginiz, belki istediginiz kadar potansiyelli bir stoper degil, Roco ve Vida da sizin dusundugunuz kadar berbat degil. Lens sizin elestirdiginiz kadar amator bir topcu degil, Gokhan Tore de bulunmaz hint kumasi degil. Su anda transferde adi gecen oyuncularin hicbiri (Balotelli- Kalinic haric) elimizdeki kadroya ciddi guc katacak oyuncular degil.

Iddia ediyorum; bu takim 3 transferle (ust duzey santrfor, ust duzey 6 numara, vasat sagbek) ile sampiyon olabilir. Ama bunun icin ilk once cesur bir antrenor gerekir. Kadron vasatsa antrenorun fark yaratacak. Mesela PAOK karsisinda Lens'i, lig maclarinda Necip'i sagbek cikaracak bir antrenorun olmayacak. Kanat oyuncularinin gol katkisinin sifira yakin oldugunu bile bile tek forvetli sistemde israr eden, 4-1-4-1'den baska birsey bilmeyen biri olmayacak. Her kritik maca Necip'i onlibero koyacak kadar korkak bir antrenor olmayacak.
Antrenor farki belli ediyor kendini. Robinho'yu israrla tek forvet oynatanla her maca Ba-Crivelli ile cikan antrenor arasindaki farki da gorduk iste.

[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 09:14:45 bjk4ever ]

Çevrimiçi yaço58

https://twitter.com/Muratozen1903/status/1301049734468116482

Lig başlayacak hızlı olmak lazım ilk maç puan kaybı olmasın birde bu takım ancak 4 3 3 oynar atiba ozi(dorukhan) mensah  sol iç ljajic sağ iç Hasic yapıp Trabzona karşı çıkalım sağ bek ve forvet yetişir inşallah elzem çünkü

Çevrimdışı ALDENYX

Ridvan 5 macda bu kadar hata yapmadi.
[ Son Düzenleme: 02 Eylül 2020, 10:10:14 ALDENYX ]
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş, Davide Santon için Roma ile anlaştı! İşte maliyeti...

Siyah beyazlılar, sağ bek transferi için çalışmalarına hız verdi.

Bayern Münih’ten Mert Yılmaz ile anlaşma sağlayan siyah beyazlı yönetim, Roma’dan Davide Santon’u da kadrosuna katmaya yakın.
Edinilen bilgiye göre; Beşiktaş, Roma ile 29 yaşındaki sağ bekin transferi için büyük ölçüde anlaşma sağladı.
Siyah beyazlıların İtalyan oyuncuyu şu an için istediği zaman kadrosuna katabileceği ancak birkaç oyuncuyla daha görüşmelerin sürdüğü ve yapılan görüşmeler sonrasında son kararın verileceği ifade edildi.

Roma ile yapılan görüşmelerde oyuncunun yıllık maaşı konusunda da uzlaşma sağlandı.
Buna göre İtalyan ekibinden 1.4 milyon Euro yıllık maaş alan Davide Santon’un maaşının 1 milyon Euro’sunu Beşiktaş ödeyecek.
Geri kalan 400 bin Euro ise Roma tarafından karşılanacak.
Ayrıca oyuncu için herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyecek.
Davide Santon geçen sezon Roma’da toplam 21 maça çıkarken 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. (via. Murat Özen))

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ONUR KOLCU

N'sakala nın  kötü oynamasına bi yandan seviniyorum Rıdvan oynamasını istiyorum ben. Herkes oyuncu gelsin istiyordu. Bu gençlere güvenmeden bişey olmaz.

Çevrimiçi Samet Demir

N'sakala nın  kötü oynamasına bi yandan seviniyorum Rıdvan oynamasını istiyorum ben. Herkes oyuncu gelsin istiyordu. Bu gençlere güvenmeden bişey olmaz.
Rıdvan tekrar giysin formayı bir daha bırakmayacak inşallah

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı ALDENYX

Beşiktaş'ta, Sivasspor maçında ilk yarıda:

En çok ikili mücadele kazanan: Mensah

Maçın tek isabetli şutu. Mensah

En çok adam eksilten: Mensah Veri: (Opta)

Dünkü maçta takim daha derli topluydu ... bir yaratici kanat bir ters kanada skor yapacak biri...acaba diyorum larin sola yada sağa çekilebilinirligi ,oluru  varmi ? Hasice al at dedi guclu kuvvetli yikilmadan iyi bir oyun cikartti Bi 10 gol ustu yaparmi kanatta ?
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı tuncaboylu

Beşiktaş, Davide Santon için Roma ile anlaştı! İşte maliyeti...

Siyah beyazlılar, sağ bek transferi için çalışmalarına hız verdi.

Bayern Münih’ten Mert Yılmaz ile anlaşma sağlayan siyah beyazlı yönetim, Roma’dan Davide Santon’u da kadrosuna katmaya yakın.
Edinilen bilgiye göre; Beşiktaş, Roma ile 29 yaşındaki sağ bekin transferi için büyük ölçüde anlaşma sağladı.
Siyah beyazlıların İtalyan oyuncuyu şu an için istediği zaman kadrosuna katabileceği ancak birkaç oyuncuyla daha görüşmelerin sürdüğü ve yapılan görüşmeler sonrasında son kararın verileceği ifade edildi.

Roma ile yapılan görüşmelerde oyuncunun yıllık maaşı konusunda da uzlaşma sağlandı.
Buna göre İtalyan ekibinden 1.4 milyon Euro yıllık maaş alan Davide Santon’un maaşının 1 milyon Euro’sunu Beşiktaş ödeyecek.
Geri kalan 400 bin Euro ise Roma tarafından karşılanacak.
Ayrıca oyuncu için herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyecek.
Davide Santon geçen sezon Roma’da toplam 21 maça çıkarken 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. (via. Murat Özen))
Santon iyi seçim, şartları da o seviyede bir oyuncu için normal. Makul bir satın alma opsiyonu da konulmalı.

Yalnız Montero için bile yabancı kontenjanı açılması bekleniyor, Santon'un açıklanmasını Trabzonspor maçından önce yapamayız gibi

Şimdi bir şey diyeceğim, yine eleştiriyorsun diyecekler. Ama söylemesem olmaz:

İlk 11 sağ bek için 1 milyon Euro maaş ayırabiliyoruz, o zaman Gönül neden tutulmadı? Bu parayı önersek, kesinlikle kalırdı. Üstelik yerli ve hepsinden önemlisi ligi tanıyordu. Rakibine bedava sağ bek kaptırılmasına değinmiyorum bile.

Bakın aynısını Burak için de söyleyeceğiz. Gidip Burak kadar para alan bir yabancı getirecekler, kontenjan açmak için yabancı gönderecekler vs.

Benim eleştirilerimin temelini bu oluşturuyor işte: Plansızlık.