Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3971926 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 21:53:43
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş

Linnes'in yanı sıra Kaderabek de gündeme geldi. Her ikisi de aynı yaşta (ay farkıyla Linnes büyük), her ikisi de hücumcu sağ bek, her ikisinin de skora katkıları neredeyse aynı. Kaderabek 5 cm daha boy avantajına sahip ve Çek ligi, Norveç ligine göre biraz daha ağır basar. Kaliteli bir ligden yetişmiş olmanın farkı mutlaka hissedilir. Bu yüzden ben olsam, tercihimi Kaderabek'ten yana kullanırım.

Adam geçen sene 5 gol 10 asist yapmış sağ bekte ne kadar gerçekçi olacak bizim ligde bilmem ama katılıyorum Linnes ile rakam olarak aynı , milli maçta otobana çevirdi bizim solu ama izlemek gerek ben izlemediğim için yorum yapamıyorum.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 21:58:35
  • Beşiktaş / Bodrum

Ersan ile sözleşme uzatılmalıdır. Onun yerine koyabileceğimiz bir yerli stoper yok çünkü. Şu anki yaşı 27. 32-33 yaşına kadar oynayabileceği düşünülebilir.

Pektemek geldiğinde sakattı, sonrasında yenidden sakatlandı. Bir türlü düzelmedi. Zırt pırt sakatlanıp duruyor. Bu sene dördüncü senesi, oynadıpı maç sayısı toplamda 84, 84 maçta attığı gol 16. Sakatlıklardan tamamen kurtulup da şöyle en az 1 sene hiç sakatlık yaşamadan istikrarlı olarak oynayacağının garantisi yok. Skora katkısı zayıf. Zayıf olan katkısını edinmek için sözleşme yenilemek kadro şişkinliği yapar, ödenecek para ise cabası. Onun vereceği katkıyı alt yapıdaki Furkan Yaman'dan beklemek daha mantıklı.

Veli çok çalışkan, mücadeleci bir oyuncu. Ama büyük takımız ya da büyük takım olmak istiyoruz diyorsak sadece top kazanarak oynayamak yeterli değil maalesef. Veli ise defansif orta saha oyuncusu, malum hücuma katkısı sıfır. Orta sahamızı çift yönlü oyunculardan kurmamız gerek. Neden gol kısırlığı çektiğimizin sebeplerinden önemli bir tanesi de bu. Orta sahadan hücuma desteğin zayıf olması. Örneğin sırf bu yüzden Sosa alınarak 1 kontenjen işgal edildi. Oysa orta sahanın göbeğindeki her iki oyuncu da oyunun iki yönünü oynayabiliyor olsaydı, Sosa'ya gerek kalmayacaktı, Sosa için kullanılan kontenjan, forvette kullanılarak çift forvete geçilebilirdi. Sosa alındı artık, geri dönüşü yok, ama bu orta sahada çift yönlü oyunculara geçmemize gerek yok anlamına gelmez. Sosa da olmasına rağmen yine de orta sahaya çift yönlü oyuncular almamız gerekli. Bu nedenle hem Atiba'nın hem Veli'nin sözleşmeleri bitiyor, yenilenmesine gerek yok. Efendim Veli çalışkan bir oyuncu, efendim Veli düzgün bir insan, efendim Veli'nin gidişi bedava olacak diye vicdan sızlatmamak için sözleşmesini uzatmak, daha iyi bir oyuncunun alınmasının önüne geçerek gelişimi durdurur, seviyeyi yükseltemeyiz. Kaldı ki Veli 500 bin Euro bonservis ile geldi, para kazandırmadan gitse ne zarar?

Kalan kısmına katılıyorum. Kontenjan açık olsa da olmasa da Ersan en kötü kulübe adamı olur.

Çift yönlü ortasahaaya katılmak ile beraber kulübün ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. İsim geçmiyor , ismi geçtim pozisyon için transfer haberi bile yok. Noboa 2 ay sonra serbest kalıyor en basiti. Haber yok.

Atiba'yı seneye ilk 11'e yazmayın çünkü Ernst gibi olacak. En fazla yedek olur seneye.

Haliyle bir değil 2 tane çift yönlü ortasaha gerekiyor seneye.

Ütopik mi bilmem ama Sissoko ( Newcastle'dakini diyorum yaşlı olanı değil ) ve Noboa süper olur.

Noboa , Sissoko ve Sosa süper hızlı oynayan çok yaratıcı dirençli ve possesion futbol oynayabilen bir ortasaha olur.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

Veli çok zam istiyor diyorlar.imza atacak olsa atardı şimdiye.Anlaşılan kafasında var bir yerler..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Pascal

+ lar olacaksa zaten o kural değişmez.

Buna katılmıyorum, +'lı olarak kural değişirse eğer, çok şey farkeder, örneğin kadronda 15 yabancın olabilir, 5+3 veya 6+2 her ne olursa, onlarca farklı kombinasyon uygulayabilirsin.

İlk 11 de yerli oyuncu oynatma zorunluluğu kesinlikle kalkacaktır aksi taktirde yerli oyuncunun ne maddi piyasası ne manevi değeri düşmez.
Burası doğru.
Takip için: @KadroMuhendisi
https://twitter.com/KadroMuhendisi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:03:00
  • Beşiktaş / Bodrum
Veli çok zam istiyor diyorlar.imza atacak olsa atardı şimdiye.Anlaşılan kafasında var bir yerler..

Veli Stutgart'a gidecek sanırım. Konunun para olduğunu düşünmüyorum almanlar en fazla 700 vermiştir bence orada yaşamak istiyor artık.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:04:55
  • Beşiktaş / Bodrum
Buna katılmıyorum, +'lı olarak kural değişirse eğer, çok şey farkeder, örneğin kadronda 15 yabancın olabilir, 5+3 veya 6+2 her ne olursa, onlarca farklı kombinasyon uygulayabilirsin.
Burası doğru.

Kesinlikle kombinasyon olur ama yerli oyuncunun fiyatı düşmez.

Kuralı değiştirmenin amacı yerli oyuncunun hem abartı piyasasını hem de tembelliğini engellemek. İlk 11'de 1 yerli oynatmak bile zorunlu olursa o adam bile 3 milyon isteyecek.

Buna çözüm olsun diye sınırsız bırakmak istiyorlar o yüzden toptan kalkması gerek kanımca.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:06:33
  • Beşiktaş / Bodrum
Bahsettiğim Sissoko.

Atiba'nın 3 gömlek üstü. 25 yaşında henüz. Ba'nın takım arkadaşıydı her açıdan uyar bize.

http://www.transfermarkt.com.tr/moussa-sissoko/profil/spieler/46001
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

Veli Stutgart'a gidecek sanırım. Konunun para olduğunu düşünmüyorum almanlar en fazla 700 vermiştir bence orada yaşamak istiyor artık.
Kendi bilir.2 sene sonra dönmek için can atmasın da
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:08:35
  • Beşiktaş / Bodrum
Hep
Kendi bilir.2 sene sonra dönmek için can atmasın da

Hep Abel Xavier gelir aklıma.

Gelirken 3 milyon vermezseniz gelmem 2.Dünya ülkesi bilmem ne.

Geldikten sonra gönderilmem istenince para vermeyin ama kalayım ben olmaz mı vatandaşlık verseniz?  :biggrinking: :kop: :kop: :kop:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

Hep
Hep Abel Xavier gelir aklıma.

Gelirken 3 milyon vermezseniz gelmem 2.Dünya ülkesi bilmem ne.

Geldikten sonra gönderilmem istenince para vermeyin ama kalayım ben olmaz mı vatandaşlık verseniz?  :biggrinking: :kop: :kop: :kop:
Veli Beşiktaş a gelene kadar nerdeyse hiçbirşeydi.Burada geliştirdi kendini,eğer bonservis kazandırmadan avrupa yoluna gitmek istiyorsa bu taraftarın ahı kalmaz :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:13:01
  • Beşiktaş / Bodrum
Alakasız olacak ama şu basket takımını görüyorum da ;

Rahmi Bey'in eli değdiği kadar Tuncay Özilhan'ın eli değseydi şu takıma amatör şubelerde kupa koklatmazdık diğerlerine.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı f_madida

Bu yabanci kurali konusunda bence art niyet var, elimizde ustune koyarak lige ambargo koyabilecegimiz bir kadronun cekirdegi varken bir anda yabanci sinirlamasi konusu gundeme geliyor ne hikmetse...fenerbahce ve galatasaray'in Turk transferleri icin butce ayirmasi lazim ama simdi yabancilarla idare ederek rekabetci bir kadro kurma sansi veriliyor.

Benim gorusum su:

1) Yabanci sinirlamasinin devami Turk futboluna olumlu etki eder. Bu etkiyi gorebilmek icin altyapi kisminda 5-6 seneye, takimlar bazinda da en az 2 seneye ihtiyac var ki Turk oyunculara yatirim arttirilsin ve sonuclari gorulmeye baslansin. Yabanci oyuncunun serbest oldugu bir ulkede altyapiya yatirim yapmak icin insiyatifiniz olmaz. Iyi bir altyapi sistemi, tesislerinin bakimi, kamp masraflari, oyuncu masraflari ve hocalariyla birlikte 5 milyon Euro'dan asagi degil, uzun vadede faydali olabilecek bu sisteme Turkiye gibi basarinin 365 gunde gelecegini dusunen/bekleyen bir ulkede kimse para aktarmaz.

2) Yabanci sinirlamasinin kaldirilmasi halinde, Turk oyuncularin yetistirilebilmesi icin ilk 11'e en az 4 tane altyapidan yetismis veya Turk pasaportuna sahip 24 yas alti oyuncu koyma zorunlulugu getirilebilir.

3) Biz de dahil buyuk takimlar yabanci kisitlamasindan en cok faydalanan takimlariz, yabanci sinirlamasi kaliteli Turk futbolcularin buyuklerde toplanmasini saglayarak Anadolu takimlarini rekabetten uzaklastiriyor. Sinirlama kaldirilirsa Ilhan Cavcav gibi bir yonetici 10-15 milyon dolarlik bir butceyle sampiyonluga oynayacak bir kadroyu cok rahat kurabilir. Parasini duzgun harcayan diger klupler icin de bu gecerli. Buyuk takimlarin transfer edebilecegi yabanci oyuncularin ust siniri belirli, cok sansli bir doneme denk gelirseniz ve butceniz yeterince genisse Sneijder, Quaresma, Alex gibi bir iki oyuncu alabilirsiniz, yapabileceginiz maksimum transfer bu. 5 yabanci hakkiniz varken alamadiginiz yildizlari 15 yabanci hakkiniz varken alabileceginizi dusunmek mantiksiz. Ne olacagi acik, takimda 10 tane Roman Motta ayarinda oyuncu olacak, ustune en fazla 3-4 tane kaliteli yabanci gelecek.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı magnes

Her sene yabancı kuralıyla oynuyorlar. Kulüpler nasıl planlama yapacağını şaşırdı.  :iscrewy:

Çevrimdışı Pascal

Ütopik mi bilmem ama Sissoko ( Newcastle'dakini diyorum yaşlı olanı değil ) ve Noboa süper olur.

Noboa , Sissoko ve Sosa süper hızlı oynayan çok yaratıcı dirençli ve possesion futbol oynayabilen bir ortasaha olur.

Sissoko ve Noboa ikilisi güzel. Aynı isimler üzerinde ben de çok düşündüm, ama her ikisinden de vaz geçtim.

Nedenlerimi anlatayım...

Noboa 2 ay sonra boşa çıkacak. Birçok kulüp peşinde koşturacak, oyuncu maaş konusunda peşindeki kulüplere açık arttırma uygulayacak, imza parası falan filan derken... o transfer zora girebilir.

Sissoko, yanında oyunu Noboa gibi kontrol altında tutacak bir oyuncu ile iyi bir ikili olur. Sissoko oynatan değil, oynayan bir oyuncu. Bu nedenle yanında oyunu kontrol eden, oyuna yön veren bir oyuncu şart. Noboa'nı olmayacağını düşündüğüm için Sissoko'yu da sildim.

Benim aklımdan geçen ise Gaspar Íñiguez ve Fredy Guarín.

Gaspar Íñiguez Arjantinli ve genç bir oyuncu. Veli'nin şimdiki halinden daha fazla katkısı olur. En az Veli kadar kesici, artı Veli'den üstünlüğü forveti de desteklemesi. Maliyeti de fazla zorlamaz. Ara transferde bile alınabilir. İleriye yönelik de mükemmel bir oyuncu kazanmış oluruz.

Fredy Guarín tecrübesiyle takıma çok katkısı olacak bir oyuncu. Belki ilk bakışta "Aaaa biz onu alabilir miyiz?" gibi bir etki oluşturabilir. Ama neden olmasın? Çünkü ara transferde de bir sağ bek aldığımız takdirde transfer bütçesinin kalan kısmını veya kalanın büyük kısmını buna ayırabiliriz. Bu sene Ba ve Sosa gibi oyuncular alınabiliyorsa, seneye Fredy Guarin de alınabilir, kaldı ki yeni bir stadımız da olacak. O stadı süsleyecek yeni bir isim de gerekiyor.

Gaspar Íñiguez ve Fredy Guarín ile muhteşem bir orta saha oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:24:30
  • Beşiktaş / Bodrum
Ben de net şekilde yazayım görüşümü olası kuralla ilgili.

1) İlk olarak kural bize yarıyor. Bizim yerli çekirdeiğimiz karakterli ve genç. Aşağıdan oyuncu gelmiyor haliyle Fener ve Gs oyuncu bulamayacak 2 sene sonra.

2) Lakin yabancı kuralı bir ülkeye hiçbir şey katmaz. Beşiktaş'ı unutarak konuşursam sadece Adem Büyük , Bekir , Selçuk gibi adamların 2 milyon euroya oynamasını sağlar. Futbolcu gelişiminin önünü tıkar. Zira sorun aşağıdan oyuncu gelmemesi değil zaten. Gelenn oyuncu kendini 3 büyüklere attığı anda maaşı 1.5 milyon euro oluyor minimum 5 yıldan 25 trilyon yapar eski parayla bu adam 7 sülalesini kurtarmış oluyor üstüne kontenjandan ötürü yeri de garanti oluyor.

En çarpıcı haliyle Gökhan Gönül'ün bir Dani Alves olmamasının en temel sebebi budur bunu Önder Özen de söylemiştir.

3) Tüm bunlarla birlikte kuralın kalklması hiçbir şeyi direk çözmez. Kural'ın kalkması ilk etapta kulüplerin ekonomik yapısını düzeltir biraz daha. Yerli futbolcuyu kendini geliştirmeye iter çünkü artık onu korayan bir kontenjan olmayacak.

Eğer böyle bir kural gelecekse zaten salt halde  gelmez mutlaka şöyle bir ibare bulunacaktır sonunda.

2017-18 sezonundan itibaren her  süper lig takımı 25 oyuncu kayıt ettirebilecek bunların 8'i mutlaka altyapıdan çıkmış ve 23 yaşaltında olmuş olacak. Ek olarak ilk 11 de bunların 2'sinin oynama zorunluluğu olacak. Lakin bu oynayacak olanlar 23 yaş altı olacağı için çok para isteyemeyecekler çünkü kalan 6 yerli onlarla rekabet halinde olacak.

Kural her türlü serbest bırakılmalı ama sert bir geçiş yerine 3 senelik bir geçiş bekliyorum ben.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Samet Ç

Alakasız olacak ama şu basket takımını görüyorum da ;

Rahmi Bey'in eli değdiği kadar Tuncay Özilhan'ın eli değseydi şu takıma amatör şubelerde kupa koklatmazdık diğerlerine.
Hocam bir ara birleşme olayı vardı. Sonra ne olduysa kapandı o konu. Mesela Ülker'in sahibi fenerliydi fenerle birleşti. Ama maalesef bizim camiada bu bütünlük yok.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:28:10
  • Beşiktaş / Bodrum
Sissoko ve Noboa ikilisi güzel. Aynı isimler üzerinde ben de çok düşündüm, ama her ikisinden de vaz geçtim.

Nedenlerimi anlatayım...

Noboa 2 ay sonra boşa çıkacak. Birçok kulüp peşinde koşturacak, oyuncu maaş konusunda peşindeki kulüplere açık arttırma uygulayacak, imza parası falan filan derken... o transfer zora girebilir.

Sissoko, yanında oyunu Noboa gibi kontrol altında tutacak bir oyuncu ile iyi bir ikili olur. Sissoko oynatan değil, oynayan bir oyuncu. Bu nedenle yanında oyunu kontrol eden, oyuna yön veren bir oyuncu şart. Noboa'nı olmayacağını düşündüğüm için Sissoko'yu da sildim.

Benim aklımdan geçen ise Gaspar Íñiguez ve Fredy Guarín.

Gaspar Íñiguez Arjantinli ve genç bir oyuncu. Veli'nin şimdiki halinden daha fazla katkısı olur. En az Veli kadar kesici, artı Veli'den üstünlüğü forveti de desteklemesi. Maliyeti de fazla zorlamaz. Ara transferde bile alınabilir. İleriye yönelik de mükemmel bir oyuncu kazanmış oluruz.

Fredy Guarín tecrübesiyle takıma çok katkısı olacak bir oyuncu. Belki ilk bakışta "Aaaa biz onu alabilir miyiz?" gibi bir etki oluşturabilir. Ama neden olmasın? Çünkü ara transferde de bir sağ bek aldığımız takdirde transfer bütçesinin kalan kısmını veya kalanın büyük kısmını buna ayırabiliriz. Bu sene Ba ve Sosa gibi oyuncular alınabiliyorsa, seneye Fredy Guarin de alınabilir, kaldı ki yeni bir stadımız da olacak. O stadı süsleyecek yeni bir isim de gerekiyor.

Gaspar Íñiguez ve Fredy Guarín ile muhteşem bir orta saha oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Gaspar hakkında fikrim yok pek ancak Guarin müthiş olur. Zira Noboa'nın biraz daha güçlü ve defansif versiyonu ama bizim ligimizde playmaker bile oynar o teknikle.

Noboa konusunda da şu var. Pİyasa yükselecek bile olsa biz o bölgeye alacağımız adam 2 milyon euro vereceğiz her türlü. Guarin de gelse ister bunu. Bu fiyatlara anlaşılabilir gibi geliyor bana.

Sissoko zaten almaya kalksak bile en az 10 milyon euro olacaktır ama artık bu tarz tek atış ama sağlam atışlara yönelmemiz gerek çünkü bir iskelet var elimizde.

Bunların yanından bence bir tane de çok sağlam forvet , stoper ve sol kanat gerekecek seneye. Hepsi bir arada olur mu göreceğiz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:32:37
  • Beşiktaş / Bodrum
Hocam bir ara birleşme olayı vardı. Sonra ne olduysa kapandı o konu. Mesela Ülker'in sahibi fenerliydi fenerle birleşti. Ama maalesef bizim camiada bu bütünlük yok.

Hocam o konu farklı biraz.

Bizim taraftarın aşırı radikalliği çok yansıdı buralara.

Sabri Ülker Beşiktaşlıdır ancak Kalkavan'a dinci diye kapıyı gösterdiğimiz için o grup bize asla olumlu bakmıyor.

Efes ile Ülker çok farklı. Efes Türkiye'nin Gelmiş geçmiş en iyi basketnol takımı ve ekolü ve Özilhan kazıya kazıya yaptı bunu. Her maçına 7-8 bin kişi gidiyor taraftarı da var. Yani Ülker gibi yandaş arama zorunluluğu yok ancak gerçekten isterse birleştirir. Bence bunu kendi değil ileride oğlu yapacak ama eğer babası vasiyet bırakırsa yapma etme diye orası da yaş.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Türkay

Ah yönetim şurda yazılanları bi okusa keşke.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimiçi Samet Ç

Hocam o konu farklı biraz.

Bizim taraftarın aşırı radikalliği çok yansıdı buralara.

Sabri Ülker Beşiktaşlıdır ancak Kalkavan'a dinci diye kapıyı gösterdiğimiz için o grup bize asla olumlu bakmıyor.

Efes ile Ülker çok farklı. Efes Türkiye'nin Gelmiş geçmiş en iyi basketnol takımı ve ekolü ve Özilhan kazıya kazıya yaptı bunu. Her maçına 7-8 bin kişi gidiyor taraftarı da var. Yani Ülker gibi yandaş arama zorunluluğu yok ancak gerçekten isterse birleştirir. Bence bunu kendi değil ileride oğlu yapacak ama eğer babası vasiyet bırakırsa yapma etme diye orası da yaş.
Sabri Ülker'in Beşiktaş'lı olduğunu bilmiyordum. Efes doğrudur Türkiye'nin en köklü basketbol takımıdır. Ama bir tek şu konuya katılmıyorum önceden maçlara 7-8 bin taraftar gidiyordu şimdi 3 bini bile bulamıyorlar. Birde bizim taraftarın şu siyasi iradelere inançlara karşı tavırları beni çok rahatsız ediyor. Bu kafa yapısını değiştirmemiz lazım.

Çevrimdışı A_Aydin

Euro Lig kurulurken bizim yöneticiler nerdeydi acaba.Bildiğim kadarıyla Efes ve Ülker kurucu üye oldukları için her yıl direk o ligde oynuyorlar.Ülker fenerle birleşince efes ve fb oldu tabi.Biz neden katılmadık acaba.O süreci bilen arkadaş var mı?

Çevrimdışı Pascal

Gaspar hakkında fikrim yok pek ancak Guarin müthiş olur. Zira Noboa'nın biraz daha güçlü ve defansif versiyonu ama bizim ligimizde playmaker bile oynar o teknikle.

Noboa konusunda da şu var. Pİyasa yükselecek bile olsa biz o bölgeye alacağımız adam 2 milyon euro vereceğiz her türlü. Guarin de gelse ister bunu. Bu fiyatlara anlaşılabilir gibi geliyor bana.

Sissoko zaten almaya kalksak bile en az 10 milyon euro olacaktır ama artık bu tarz tek atış ama sağlam atışlara yönelmemiz gerek çünkü bir iskelet var elimizde.

Bunların yanından bence bir tane de çok sağlam forvet , stoper ve sol kanat gerekecek seneye. Hepsi bir arada olur mu göreceğiz.

Guarin'i Atiba'nın yerine Gaspar'ı da Veli'nin yerine düşün. Yenilerin her ikisi de mevcutlardan 3 gömlek üstün. Bu ikili muhteşem ikili olur. Gaspar'ı bir seyret hayran kalmamak mümkün değil, üstelik yaşı daha 20. Sissoko'yu almaya kalksak senin de dediğin gibi 10 milyandan aşağı olmaz, ama Guarin 10 milyonun altında; iyi bir pazarlık stratejisiyle makul seviyelede bir bedele alınabilir.

Sağlam forvet stoper sol kanat demişsin. Evet ama onları da alırsak, transfer bütçesi çok bölünecek, bu sefer ucuza kaçıp daha düşük seviyeli oyuncular almak zorunda kalacağız. Mesela Sivok'un sözleşmesini 1 sene uzatıp stoper ihtiyacını sonraki seneye öteleyebiliriz. Son Çek maçı da gösterdi ki Sivok hala Sivok, en az 1 sene daha bizi götürür. Kerim-Olcay ikilisiyle 1 sene daha rahatlıkla idare eder, sol açık ihtiyacını da 1 sene sonraya öteleyebiliriz. Böylece alınması gereken oyuncuları 2 seneye dağıtırsak, çünkü bir sonraki sene oyuncu ihtiyacı fazla olmayacak. Sonuçta her bir oyuncu için bütçeden daha fazla pay oluşturabiliriz.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:45:29
  • Beşiktaş / Bodrum
Sabri Ülker'in Beşiktaş'lı olduğunu bilmiyordum. Efes doğrudur Türkiye'nin en köklü basketbol takımıdır. Ama bir tek şu konuya katılmıyorum önceden maçlara 7-8 bin taraftar gidiyordu şimdi 3 bini bile bulamıyorlar. Birde bizim taraftarın şu siyasi iradelere inançlara karşı tavırları beni çok rahatsız ediyor. Bu kafa yapısını değiştirmemiz lazım.

Kesinlikle öyle. Çok kaybediyoruz bu konulardan. Halkın takımıyız diyorsak halkın her kesimini benimsememiz gerek. Biz Beşiktaş'ı en üst kimlik olarak tutmayı beceremedik 20 yıldır.

Gs kadar şavşak olalım tabi ki demiyorum ama ortada durmamız gerek. Fikret Orman'ın olaya bakış açısını bu açıdan da destekliyorum küskünlerin hepsi dönmeli bu kulübe.

Aslında Türkiye'nin en büyük zenginleri Beşiktaşlıdır en iyi sponsorlukları hep Beşiktaş yapmıştır  ta ki küstürene dek.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Ekim 2014, 22:49:30
  • Beşiktaş / Bodrum
Guarin'i Atiba'nın yerine Gaspar'ı da Veli'nin yerine düşün. Yenilerin her ikisi de mevcutlardan 3 gömlek üstün. Bu ikili muhteşem ikili olur. Gaspar'ı bir seyret hayran kalmamak mümkün değil, üstelik yaşı daha 20. Sissoko'yu almaya kalksak senin de dediğin gibi 10 milyandan aşağı olmaz, ama Guarin 10 milyonun altında; iyi bir pazarlık stratejisiyle makul seviyelede bir bedele alınabilir.

Sağlam forvet stoper sol kanat demişsin. Evet ama onları da alırsak, transfer bütçesi çok bölünecek, bu sefer ucuza kaçıp daha düşük seviyeli oyuncular almak zorunda kalacağız. Mesela Sivok'un sözleşmesini 1 sene uzatıp stoper ihtiyacını sonraki seneye öteleyebiliriz. Son Çek maçı da gösterdi ki Sivok hala Sivok, en az 1 sene daha bizi götürür. Kerim-Olcay ikilisiyle 1 sene daha rahatlıkla idare eder, sol açık ihtiyacını da 1 sene sonraya öteleyebiliriz. Böylece alınması gereken oyuncuları 2 seneye dağıtırsak, çünkü bir sonraki sene oyuncu ihtiyacı fazla olmayacak. Sonuçta her bir oyuncu için bütçeden daha fazla pay oluşturabiliriz.

Melo'ya çok benzeyen bir tarzı var oyuncunun. Ortalama 4-5 milyon euro kesin çekerler bu oyuncu için en az. Ama kumaşı en önemlisi fiziği çok iyi gözüküyor.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

Efesle birleşmek şarttı.Efesin+Beşiktaş=her sene şampiyonluk + avrupada başarı demek