Teknik adam meselesi "doğru zaman da doğru yerde" meselesi.Sadece futbol romantiklerinin değil;bir çok kişinin bir nevi hocaların hocası adayı Bielsa'dır.Peki,Bielsa ne kazanmış?Bu soru yanlış işte!Teknik adamın başarısını kupa ile ölçemezsin.Mesela,Lucien Favre bence şu an Dünyanın en önemli teknik adamlık performansını sergileyen bir kaç adamdan biri ama sezon sonununda bir tane kupa kaldırmayacak.
Bilic;çalışkan,disiplinli belli ki oyuncuları ile diyalogları iyi bir antrenör.Elinde yaratıcı ve çok yönlü bir kadro yok fakat ısrarla kafasında ki oyunu bu oyuncu grubu ile oynatmaya çalışıyor.Ayrıca bu sezon bir kaç maç dışında maç önü planları iyiydi ve 0-0'ı çok iyi oynadı takım.Ayrıca tüm winner eleştirilerine rağmen her düşüşünde yeniden ayağa kalktı.-Winner olmanın birinci kuralı asıl bu-Her neyse kabaca esnek değil,tutucu ve oyun görüşü biraz zayıf.Fakat Şenol GÜNEŞ,Sergen YALÇIN vb. isimler gelecek ise takımın başına sonuna kadar Bilic diyorum.Zaten şampiyon olursak Bilic:"ben gidiyorum"demediği sürece seneye burada.Giderse de artık lütfen uluslararası daha önce(salt kupa kaldırmak değil)bir şeyleri başarmış,analitik düşünen aynı zaman da problem çözme becerisi yüksek,esnek ve taraftar nezdinde göze hoş gelen bir futbol oynatabilecek biri lazım.İsmi önemli değil;yenilikçi,özgün,futbol derinliği olsun yeter de...
Kim verecek bunun kararını?Hangi Futbol bilgisi ile;mesele bu!