Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3981787 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı 'TaNeR'

Eskişehir Spor'dan Raheem Lawal'ı beğendim geçen GS maçında...  CM tarzı iki yönlü oynayabilen,
fizikli, top saklama, dripling, adam eksiltme gibi özellikleri olan biri... 24 yaşında...
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Alper1903

Ben sezon sonunu bekliyorum birşeyler yazmak için

Çevrimdışı Dogan

Yok yav. Bu adam çok adam kaçırmıyor mu sizce? Tamam lig için yeterli olabilir. Ama daha büyük düşünmeliyiz. Bence vereceğimiz maaş ve yaş olarak çok verimsiz bir transfer olabilir.
:ok: bende senle aynı fikirdeyim kaboul transferi fiyasko olur ama ersanin yerine her türlü koyarım

Çevrimdışı talha

2 maçlada takımı satanlara da neyse... o nasıl yorumlar be.  :uyucam:
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Serkan P.

Bence sezon sonu bizden birileri gidip Maxi Pereira yi ikna etmeli. Serbest kaliyor zaten

Çevrimdışı Geovani

Kayseri maçı başlığını okudum BEŞİKTAŞ forumumu diye kendime sordum bir an nasıl bu kadar inançsız olabiliyoruz anlamıyorum şu an türkiyedeki en iyi kadro burun farkıyla bizde febe yle beraber,gese yi saymıyorum bile... Evet biliçi eleştiriyoruz kii bende eleştiriyorum ama bu kadar insafsız olmayalım kardeşlerim arkadaşlarım abilerim,bu adam 2 senedir göçebe gibi oynamasına rağmen zirveyi kovalıyor 11 seneden sonra bu haftaya lider girmiş takım,evet sevmediğimiz tarzda bazen aşırı ürkek davranıyor ama öte yandan hakkınıda vermek lazım biliç geldiğinden beri takım asla dağılmadı yenilsek bile,disiplinli bir savunma anlayışımız var... @Çağrı nında dediği gibi yükleme zamanları var takımların kii bende fitness antrenörüyüm,yüklenme antremanları,dayanıklılık antremanları ciddi anlamda yorar maç esnasında vücudun salgıladığı laktik asit miktarı bile pert eder,yüzde yüz katılıyorum çağrıya biz hücumda press ve alan daraltıp ani çıkışlarla vuran bir takımız ve bunun için ciddi güç ve dayanıklılık gerektirir,fener mesela set oynuyor fizik anlamda sadece bekleri ve ortasahadaki adamları fizik koyuyor,iddia ediyorum hakemler itelemesse fener  4 5 hafta sonra bu yaş ortalamasıyla düşüşe geçer ve kadıköyde biliç arsenal totenham maçlarındaki gibi bi taktikle geçerse, gene açarız japon bayrağını...gese yi dikkate almıyorum gerçekten berbatlar beter olsunlar inş...
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı Serhat Akkaya

valla maçta şunu gördüm ortada duran 5 beşiktaşlı sadece yürüyordu bi pozisyonda öylece bakıyorlardı akıllar ligte bence en iyisi oldu bizim için diğer takımlar hafta içi maç yaparken biz biraz olsun dinlenme fırsatı bulacağız tabi avrupa ligi devam ediyor ordan gelecek sonuçlarda önemli
@Efe akıllar ligde dediğin adamların alayı yedek oyuncusu 1-2 kişi hariç. Sanki bu arkadaşlar ligde muhteşem bir performans sergiliyor da kupada da asılmayalım diyorlar. O formaya saygı istiyoruz başka bir şey değil. 5-0 da kaybedebilirsin hiç sorun değil ama mücadele etmelisin sen Beşiktaş'sın.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

Kayseri maçında şu gözüme çarptı, BA oyuna girdiği gibi sahadakilere komutlar vermeye başladı şuraya koş şuraya at şurda dur ve takım uyandı herkes kendine gelmeye başladı. Kısacası lider oyuncu ve genç oyunculardan kurulu olma sorunsalı boy gösterdi 70. dk ya kadar. Ligde tabii ki böyle olmaz. Sosa- Töre- Ba ve Olcay 4 lüsü sürekli diğerlerini uyarıyolar maçta. Bilicte dışardan sürekli bağırıyor.

Ama ; sol bek yazdığımız gibi sorun, sağbekimiz orta yapamıyor , yapmaya çalışıyor yetersiz kalıyor. Linnes bizi 2 tık üste bu yüzden çıkaracaktı. Uğur Boralı Köybaşını yazmıyorum bile. Aldıkları para gerçekten çöpe atılmış paradır. Pektemek bu haliyle bile dengesiz dengesiz topa girmeye devam ediyor, Yakında malulen emekli olur o futboldan . Atınç seni övdük durdukta kardeşim Ersanı bazen aratıyosun sende başladın.

Tolgayda şu var bence en büyük artısı , radarları hep açık top ondayken veya topla buluşma ihtimali varken dikkat edin kafası hep yukarda ve dönüyor yani arıyor oyunun içinde , pozisyon yaratacak hamle arıyor. Bu Kerimde yok mesela . Önder Özen Kerim için , dikine oynamayı öğretmeye çalışıyoruz demişti. Daha tam öğrenememiş.

Hep savunduğum bir konu transferde  AZ AL AMA O BÖLGE SORUNUNU ÇÖZ ÖZ AL , çünkü ilerde yine 2 kişilik transfer bütçen olacak aynı sorunlu bölgene dönme yeni bölgeyi hallet!.

Bakın 2 sene önce Holebas varken gittiler Mottayı kiraladılar ve sonra aldılar şimdi ne konuşuyoruz sol bek.
Sağ bek için en son Opare kiralandı şimdi ne konuşuyoruz sağbek.
Stoper için Milo alındı Sivok ortada yok ve sezon sonu gidecek ne konuşuyoruz stoper.

Yav bunları BA transferi gibi 1 kişi al ama tam al, şimdi gündemimizde çok başka konular olsun. Bu takım böyle transfer sıkıntılarını çözer.

Çevrimdışı buratti

Benim hesaplara gore sadece 7-8 kisi kaliyor takimda ama hepsi yedek. En az 15 tane direk 11 oynayabilecek yabanci lazim. 50-60M avro gerek minimum, Messi ve Robben haric.

Buyrun:
Fikret Orman: Liverpool biletleri pahali, uefa sinirlamasi 65,000 olmasina ragmen 80,000 kisi gelmez maca. Borc 1 milyar herneyse TL,$, avro. Sezer'i transfer etti, hata. Adali gelsin.
Bilic: Rize macinda Atinc'i forvet olarak sokmadi, futboldan anlamiyor. Eneramo'dan komisyon aldi. Morinho gelsin.
1.Tolga Zengin: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, güven vermiyor. Çok sakatlanıyor ve yasli. Gönderilsin. Cech gelsin.
2.Cenk Gönen: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, güven vermiyor. Yedek Türk kaleci kontenjanından kontenjanindan kalabilir.
3.Serdar Kurtuluş: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, güven vermiyor, hantal. Yedek kulübesinde kalabilir Türk kontenjanından.
4.Daniel Opare: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, güven vermiyor. Gitsin. Cafu ya da fenerli gokhan gelsin.
5.Pedro Franco: Yavaş, boyu kısa, hava toplarında etkisiz. 5-8M avro arası satılsın. Yedek kalabilir. 
6.Alexander Milosevic: Çok sakatlanıyor. Bilic Hırvat, anlaşamıyorlar. Gitsin. Terry gelsin.
7.Ersan Gülüm: El bombası, hava toplarında etkisiz. Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil. Çok sakatlanıyor. Kiralansın, satılsın. gs'li Semih gelsin.
8.Atınç Nukan: Yavaş, boyu çok uzun ve hantal. Crossfit yapmakla olmuyor bu işler.  Anadolu kulüplerine kiralansın, satılsın. Altyapı kontenjanından kalabilir. Mertesacker gelsin.
9.Tomas Sivok: Yaşlı, çok sakatlanıyor. Sözleşme yenilenmesin. Dede ya da Kaobul gelsin.
10.Ramon Motta: El bombası, hava toplarında etkisiz. Anadolu kulüplerine kiralansın, satılsın. Caner gelsin. 
11.İsmail Köybaşı: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, çok sakatlanıyor. Sözleşme yenilenmesin, kiralansın, satılsın.
12.Uğur Boral: Yaşlı, çok sakatlanıyor. Sözleşme yenilenmesin.
13.Atiba Hutchinson: Yaşlı, Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, çok para istiyor. Sözleşme yenilenmesin.
14.Veli Kavlak: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil, Anadolu kulüplerine kiralansın, satılsın. Gerrard gelsin.
15.Necip Uysal: PTT 1. Lige. Altyapi kontanjanindan kalabilir.
16.Tolgay Arslan: Kalabilir. Schweinsteiger gelince yedegi olur.
17.Olcay Şahan: Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil. Quaresma gelsin.
18.Kerim Frei: Kalabilir. Quaresma'nin yedegi.
19.Jose Sosa: Kalsın. Ama güçlensin biraz. Messi gelince yedek olur.
20.Oğuzhan Özyakup: Güçsüz. Anadolu kulüplerine kiralansın, satılsın.
21.Gökhan Töre: Kalsın. Robben gelince yedeği olur.
22.Demba Ba: Kalabilir ama macta dini show yapip Miami'de seksi pozlar veriyor. 15-20M avro veren olursa satılsın, Nouma gelsin.
23.Cenk Tosun: Yedek olur Türk kontenjanından. Çok sakatlanıyor, sakatlanmasin.
24.Mustafa Pektemek: Çok sakatlanıyor. Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede değil. Çok para alıyor, satılsın.
[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 09:51:54 buratti ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kayseri maçında şu gözüme çarptı, BA oyuna girdiği gibi sahadakilere komutlar vermeye başladı şuraya koş şuraya at şurda dur ve takım uyandı herkes kendine gelmeye başladı. Kısacası lider oyuncu ve genç oyunculardan kurulu olma sorunsalı boy gösterdi 70. dk ya kadar. Ligde tabii ki böyle olmaz. Sosa- Töre- Ba ve Olcay 4 lüsü sürekli diğerlerini uyarıyolar maçta. Bilicte dışardan sürekli bağırıyor.

Ama ; sol bek yazdığımız gibi sorun, sağbekimiz orta yapamıyor , yapmaya çalışıyor yetersiz kalıyor. Linnes bizi 2 tık üste bu yüzden çıkaracaktı. Uğur Boralı Köybaşını yazmıyorum bile. Aldıkları para gerçekten çöpe atılmış paradır. Pektemek bu haliyle bile dengesiz dengesiz topa girmeye devam ediyor, Yakında malulen emekli olur o futboldan . Atınç seni övdük durdukta kardeşim Ersanı bazen aratıyosun sende başladın.

Tolgayda şu var bence en büyük artısı , radarları hep açık top ondayken veya topla buluşma ihtimali varken dikkat edin kafası hep yukarda ve dönüyor yani arıyor oyunun içinde , pozisyon yaratacak hamle arıyor. Bu Kerimde yok mesela . Önder Özen Kerim için , dikine oynamayı öğretmeye çalışıyoruz demişti. Daha tam öğrenememiş.

Hep savunduğum bir konu transferde  AZ AL AMA O BÖLGE SORUNUNU ÇÖZ ÖZ AL , çünkü ilerde yine 2 kişilik transfer bütçen olacak aynı sorunlu bölgene dönme yeni bölgeyi hallet!.

Bakın 2 sene önce Holebas varken gittiler Mottayı kiraladılar ve sonra aldılar şimdi ne konuşuyoruz sol bek.
Sağ bek için en son Opare kiralandı şimdi ne konuşuyoruz sağbek.
Stoper için Milo alındı Sivok ortada yok ve sezon sonu gidecek ne konuşuyoruz stoper.

Yav bunları BA transferi gibi 1 kişi al ama tam al, şimdi gündemimizde çok başka konular olsun. Bu takım böyle transfer sıkıntılarını çözer.

Günü geçiştirmek için yapılan her transfer bize negatif şekilde geri dönüyor dediğin gibi. Sağ bek, Sol Bek, Defans. 2 hamleyi doğru yapıyorsak 3 hamle yanlış oluyor. Şimdi elimide 2 tane yetersiz sol bek var, bunların ücretlerine çok daha üst düzey bir oyuncu alınıp yedeğe genç bir çocuk konulabilirdi en azından bilirdik ki sol bekimiz üst düzey birisi. Şimdi burda 2 tane sol bek varken halen sol bek transferini konuşuyoruz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

Günü geçiştirmek için yapılan her transfer bize negatif şekilde geri dönüyor dediğin gibi. Sağ bek, Sol Bek, Defans. 2 hamleyi doğru yapıyorsak 3 hamle yanlış oluyor. Şimdi elimide 2 tane yetersiz sol bek var, bunların ücretlerine çok daha üst düzey bir oyuncu alınıp yedeğe genç bir çocuk konulabilirdi en azından bilirdik ki sol bekimiz üst düzey birisi. Şimdi burda 2 tane sol bek varken halen sol bek transferini konuşuyoruz.

Aynen öyle, forvet transferini neden konuşmuyoruz çünkü düzgün hamle yapıldı, Yunan golcüyü alsak haala forvet konuşuyorduk.

Çevrimdışı panic13

Günaydın arkadaşlar,

Dün maçı izleyemedim. Hatta henüz özetleri dahi izlemedim. Buradaki yorumları okuyunca yine Beşiktaş forumuna geldiğimi anladım :)

İlk önce bizim takımı FB ve GS ile karşılaştırma hastalığını bırakalım. Belki biraz sert olacak ama yazmak zorundayım: Oyuncu oyuncu bakarsak GS'nin de FB'nin de kadro kalitesi bizden daha iyi. Adamlar son 2-3 yıldır mevkilerinde olabilecek en iyi adamları alıyorlar. Olabilecek derken kasıt şu; Türkiye'ye gelmeye hazır, mevkilerinde iyi kalite ve fark yaratan oyunculardan bahsediyorum. Kaldı ki onlara yıllık ortalama EUR 2,5 m maaş verecek bütçeleri var(dı). Zamanında yedikleri hurmalar şimdi totolarını tırmalıyor, bu ayrı. Ama hem GS hem FB nin kilit oyuncuları bizim oyuncularımızdan daha kaliteli ve tecrübeli. İşte bu tecrübe sayesinde en ölü zamanlarında bile bizim en iyi olduğumuzu düşündüğümüz şu zamanlarda dahi bizimle başabaş mücadele edebiliyorlar.

FB ile GS nin en büyük problemi kadro mühendisliği. Konumuz FB ve GS olmadığı için kulübümüzden devam edeceğim. Yukarıda da yazdım,  oyuncu oyuncu baktığımızda FB'nin bizde aynı pozisyonuda oynayan oyuncusu bizimkinden kötü veya tecrübesiz değil. Bizim en büyük avantajımız ise kompakt bir kadro yapısına sahip olmamız. Yani eksiklerimiz net bir şekilde ortada, aldığımız oyuncular nokta transfer oluyor. Haa, oyuncunun kalitesi ile doğru orantılı olarak belki beklediğimiz katkıyı alamıyoruz ama transfer ettiğimiz tüm oyuncular gerçek ihtiyacımız oluyor. Kompakt ve oyun disiplinine sadık kalarak oynadığımız müddetçe iyi de oynasak kötü de oynasak maçtan kopmuyoruz. Bu yıl kaybettiğimiz maçlardan sonra bile "abi takım kötüydü ama şu şu iyiydi, o kötüydü bu iyiydi" dememizin sebebi de bu. Sistemden kopmadğımız müddetçe sistem oyuncuları kötü ouynamıyor, sisteminde katkı vermeyen adam kötü gözüküyor. Bunun en büyük örneği Ozzy. Adam son 1 aydır, GS maçı dahil MC pozisyonunda üzerine düşeni yapıyor, pozisyonunu kaybetmiyor ve herkes farkındadır ki ayağı yere sağlam basıyor. Bizim ondan beklediğimiz ekstra katkı gelmediği için kötü oynuyor gözüküyor. Rize maçında bile Ozzy'ye kötü oynadı diyen vardı, ama baktığımızda organizasyonları yaparken ilk pas mutlaka ondan çıktı.

Gelelim Bilic'e. Herhangi bir BJK taraftarının Bilic hakkında kötü konuşma kredisi olmadığını düşünüyorum. Sanırım sizlee hala 90'lardaki MAF dönemlerini bekliyorsunuz. O devirler geçti arkadaşlar. KEndi evinde en az 14-15 maç kazanmayan takımın şampiyon olma ihtimali yok. 0. Artık her takım kendi evinde aslan. Bilic resmen tarih yazıyor. Bu yıl şimdiye kadar ligde 10 deplasman maçına çıkmışız. 9'unu kazanmışız. Kaybettiğimiz maç SAİ Kayseri maçı, 2-1 den son 3 dakikada 3-2 kaybettiğimiz maç. Bilmiyorum son 10 yılda böyle bir başarıya daha önce ulaştık mı? Veya STSL'de buna ulaşan var mı? Muhtemelen sene sonuna kadar 13-14 G çıkarmış olacağız. FB yıllardır evinde 15 G aldığı için şampiyon oluyor. Biz bu sayıyı deplasmanda alıyoruz. Yapılan işin zorluğunu anlayın lütfen. Bakın deplasmanda 14 kendi evinde 14 G alsan 84 puan yapıyor. Resmen olmayacak olanın peşindeyiz.

Bilic'in hataları yok mu? Var. Henüz büyük hoca değil. Takımı iyi hazırlıyor, elinden geldiğince maksimum faydayı alıyor oyunculardan, takım sahaya çok iyi yayılıyor ve dizilişi tamamen oturdu diyebiliriz. Ama kritik anda 10 müdahale yapıyor ise 8'i yanlış. Bunu nasıl aşacak bilmiyorum ama aşmadığı müddetçe bizim takım dahil çalıştırdığı takımların tamamı maksimum verim ortaya koymazsa başarı gelmez. Çünkü başarı gelmesi için (ki futbolda bunun karşılığı şampiyonluk) bazen şapkadan tavşan çıkarmanız lazım.

Neticede, Bilic gitmeli mi kalmalı mı? Bu çok bıçak sırtı bir karar. Bence kalmalı. Yıl sonunda Z raporunu aldığımızda 2 yıldır 0 kupa çekmiş olabiliriz. O zaman yollanırsa çoğu kişi birşey diyemez. Kısıt şu: yerine kim gelecek? Şimdi ki binbir çile ile kurulmuş bu düzeni bozup baştan yapacak bir adam gelecekse kesinlikle karşı çıkarım. Çünkü bu yol doğru yol. Onun dışında futbolda herşey olur, herşey ihtimal dahilindedir.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Çağatay

zamanında sırf alınmış olması için alındı bu adamlar ve o kadar para verildi
motta ilk geldiğinde biraz göz boyadı sonra şimdi bakıyosun adam kayıplarda
şu an sağ bek sıkıntımızdan daha büyüktür sol bek sıkıntısı...
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Neticede, Bilic gitmeli mi kalmalı mı? Bu çok bıçak sırtı bir karar. Bence kalmalı. Yıl sonunda Z raporunu aldığımızda 2 yıldır 0 kupa çekmiş olabiliriz. O zaman yollanırsa çoğu kişi birşey diyemez. Kısıt şu: yerine kim gelecek? Şimdi ki binbir çile ile kurulmuş bu düzeni bozup baştan yapacak bir adam gelecekse kesinlikle karşı çıkarım. Çünkü bu yol doğru yol. Onun dışında futbolda herşey olur, herşey ihtimal dahilindedir.
Fikret Orman'ın kafasında birileri olduğunu düşünüyorum. Bilic'in yetersiz olduğunun farkında, Önder Özen'in gitmesi Bilic'e bir nevi bu senin son şansın mesajıydı. Bu senede bu şansı kaçırırsa yerine geçecek adamın hazır olduğunu düşünüyorum. Böyle bir projeyi (Yeni stat, güçlü bir sponsor bağlantısı, Kaliteli, genç ve potansiyelli bir kadro) sahiplenecek üst düzey teknik adam bulmakta sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.
[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 10:34:24 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Türkiye liginde kurt olmayan hocaların şampiyonluğu kazanması gerçekten çok zor. Şampiyonluklar ufak detaylarda ortaya çıkıyor Bilic de ufak detaylarda sorun yaşıyor. Şampiyon olan hocalara bi bakın, bir kaç istisna haricinde hepsi Türkiye ligini çok iyi bilen ve hepsi kurt hocalar. Bilic bu zinciri kırabilir mi? Ben pek kırabileceğine dair emareleri göremiyorum çeşitli sebeplerden. Benim adıma Bilic'in en büyük eksikliği değişikliğe açık olmaması. Bir takım 1-0 gerideyken halen ısrarla aynı taktikle oynamaya devam ediyorsa bu bir kararlılık değil teknik yetersizliktir.

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Bi kaç oyunucu hariç rakiplerinin çok gerisinde olan kadroyu takım oyunuyla getirdiği noktayı görememek gerçekten ilginç. Ama daha ilginci, en son stadı olmadan sezonun sadece bir devresini oynayan GS ligi 22 puan geride bitirmişken (üstelik Fatih Terim'li ve oldukça iyi bir kadroyla) iki senedir zirveden kopmamanın hatta bu sene şampiyonluğu zorlamanın ne kadar zor olduğunu anlayamamak. (deplasman maçlarına göre 10 puan farkla lider bu takım, stadı olsa ve ev sahibi avantajını kullansa ne olurdu bir düşünün)

Bu sezonu kupasız kapasa bile başarılıdır Bilic ve ekibi.

Bilic ve ekibi olmasa ne Gökhan Töre ve Olcay yıldız sınıfına girer, ne Beşiktaş stadsız bu noktalarda olabilirdi. Elindeki kadro oldukça sıradan. GS ve FB'li arkadaşlarınıza sorun bakalım özellikle savunma hattından bir tek oyuncuyu bile istiyorlar mı? Beşiktaş için vazgeçilmez olan Veli ve Atiba hakkında ne düşünüyorlar? Beşiktaş şu an bütün oyuncularını bedelsiz bıraksa, Demba Ba, Sosa, Gökhan Töre ve Olcay dışında kimseye diğer büyüklerden talip gelmez.

Bilic gibi zeki bir teknik direktör bulduysan onunla yıllarca devam edeceksin. Hata yapacak, gelişecek ve sonunda büyük başarılar gelecek. Aksi halde yıllardır yaptığımız gibi ara sıra kazanılan Türkiye şampiyonluklarıyla avunmaya devam ederiz.

Arsenal ve Tottenham maçlarında ki bir Beşiktaş'ı en son ne zaman gördünüz. Üstelik bu kadar kısıtlı bir kadroyla bunu yapabildi Bilic. Seneye Vodafone Arena'da ve savunması biraz daha desteklenmiş kadroyla Bilic'in yapabileceklerini hayal bile edemiyorum. Neyse ki yönetim de bunu görüyor ve hep beraber neler olacağını göreceğiz.
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı siyah-1903

geçen kupa maçında övgüler dizilen uğur boralın ne olduğunu görmek için bir maç yetti sanırım. bizde 5,6 tane kaliteli herif var, gerisini cidden Anadolu takımına koysak fark yaratmaz.. o kadar canımı sıkıyor ki ortalama altı oyunculara tahammül etme eğilimimiz, yolla gitsin arkadaş. layık olduğu kulüpte oynasın.. koskoca Beşiktaş 2.lig takımını yenemiyorsa bir şeylerin değişme vakti gelmiştir
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı Erdem Çözer

Türkiye liginde kurt olmayan hocaların şampiyonluğu kazanması gerçekten çok zor. Şampiyonluklar ufak detaylarda ortaya çıkıyor Bilic de ufak detaylarda sorun yaşıyor. Şampiyon olan hocalara bi bakın, bir kaç istisna haricinde hepsi Türkiye ligini çok iyi bilen ve hepsi kurt hocalar. Bilic bu zinciri kırabilir mi? Ben pek kırabileceğine dair emareleri göremiyorum çeşitli sebeplerden. Benim adıma Bilic'in en büyük eksikliği değişikliğe açık olmaması. Bir takım 1-0 gerideyken halen ısrarla aynı taktikle oynamaya devam ediyorsa bu bir kararlılık değil teknik yetersizliktir.

Şu değişikliğe açık olmaması masalına inanmayın. Maçları daha dikkatli izleyin. Bilic oyuncu değiştirirken aynı mevkiye alıyor gibi görünse de oyunu değiştiriyor. Ama Bilic'in oyun felsefesinde zaten hücum oyuncularına özgürlük ana kriter olduğundan değişiklik yapmamış gibi görünüyor. Örneğin Rize maçında Atiba'yı aldı ama Atiba bugüne kadar oynadığının aksine daha çok ceza sahasına yakın oynadı. Forvet alsaydı (forvet seçeneği yoktu) veya Atınç'ı alıp doldur boşalta dönseydi diyenlerin aksine Bilic topun ceza sahasına gitmesinde sorun olduğunu gördü ve rakibin de eksik kalmasından dolayı ceza sahası önünde ve içinde daha kaliteli ve hızlı pas yapabilmek için Atiba'yı soktu.

Türk futbol seyircisi ve yorumcuları olarak ne yazık ki o kadar sığ bakıyoruz ki. Bu yüzden yıllardır iyi olacak hocaları gönderdik. Bilic'i de kaybetmeyelim.

Bilic, Önder Özen'in de hep söylediği gibi çok zeki ve çalışkan bir adam. Birçoğunuzun düşündüğünün çok ötesinde bakıyor olaya ve bu yüzden bu yetersiz kadroyla harika oyunlar çıkarabiliyor.  Ama tabi şunu hiç unutmamak lazım. Bu kadro çok genç ve tecrübesiz. Baskı altında hala sıkıntı yaşayabiliyorlar.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bilic gibi zeki bir teknik direktör bulduysan onunla yıllarca devam edeceksin. Hata yapacak, gelişecek ve sonunda büyük başarılar gelecek. Aksi halde yıllardır yaptığımız gibi ara sıra kazanılan Türkiye şampiyonluklarıyla avunmaya devam ederiz.

Arsenal ve Tottenham maçlarında ki bir Beşiktaş'ı en son ne zaman gördünüz. Üstelik bu kadar kısıtlı bir kadroyla bunu yapabildi Bilic. Seneye Vodafone Arena'da ve savunması biraz daha desteklenmiş kadroyla Bilic'in yapabileceklerini hayal bile edemiyorum. Neyse ki yönetim de bunu görüyor ve hep beraber neler olacağını göreceğiz.
Diğer tüm cümlelerine katılırım ama Bilic'in zeki bir teknik direktör olduğu konusunda ciddi endişelerim var. Taktik olarak oyunu okuma, rakibe göre önlem alma, maçın gidişatını değiştirme gibi konularda çok beceriksiz ve geliştirme adına da bir adım atmıyor. Belki bir kaç ufak ışık görebilsem ben de iyimser olacağım ama 2 sezondur tek bir hamlesini hatırlamıyorum, hep aynı tarz değişiklikler, aynı oyun yapısı, aynı düzen. Israrcılığı ise ayrı bir irdeleme konusu. Oğuzhan belkide takımın en formsuzu onun yerine adam almışsın üstelik hazır birisi halen Oğuzhan'da ısrar ederek hem takımı ileri taşımak anlamında sıkıntılar yaşıyorsun hem de oyun olarak takımı düşürüyorsun.
İstikrar konusunda sonuna kadar katılıyorum, kadro ve oyun istikrarı önemli bir olgu ama farklı şeyleri başarabilmen gerekir.
Misal bir savaştasın ve beklenmeyen bir hamle oldu ama senin askerlerin önceden belirlenen düzende savaşmaya devam ediyor bu savaşı kazanman mümkün olur mu? Çoğu maçta mümkün olmadığını gördük. Esneklik futbolda büyük bir artı ve fark yaratan bir olgu. Bizim sorunumuz fark yaratacak bir teknik direktöre sahip olmamamız.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

Bilic Bilic diyoruzda Bilıc ne yapsın , hazır tecrübeli stoper istedi, alınan ortada.,
Sağbek sağbek dedi, alınan ortada .
Zamanında solbek dedi alınan ortada.
Adam ne yapsın ? Tek isteği Tolgay oldu, onuda kullanıyor zaten. Oda oyuncuların tecrübesizliğinin heyecanının farkında bundan da çekingen oynatıyo takımı.
Tolga gitti herzamanki gibi boşa hava topuna çıktı tam takım morallenip 2 ve 3 e gidecekken 1-1 oldu Rize maçı rüzgar tersine döndü, Bilic ne yapsın ? Tolgaya beyin naklimi yaptırsın.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Şu değişikliğe açık olmaması masalına inanmayın. Maçları daha dikkatli izleyin. Bilic oyuncu değiştirirken aynı mevkiye alıyor gibi görünse de oyunu değiştiriyor. Ama Bilic'in oyun felsefesinde zaten hücum oyuncularına özgürlük ana kriter olduğundan değişiklik yapmamış gibi görünüyor. Örneğin Rize maçında Atiba'yı aldı ama Atiba bugüne kadar oynadığının aksine daha çok ceza sahasına yakın oynadı. Forvet alsaydı (forvet seçeneği yoktu) veya Atınç'ı alıp doldur boşalta dönseydi diyenlerin aksine Bilic topun ceza sahasına gitmesinde sorun olduğunu gördü ve rakibin de eksik kalmasından dolayı ceza sahası önünde ve içinde daha kaliteli ve hızlı pas yapabilmek için Atiba'yı soktu.

Türk futbol seyircisi ve yorumcuları olarak ne yazık ki o kadar sığ bakıyoruz ki. Bu yüzden yıllardır iyi olacak hocaları gönderdik. Bilic'i de kaybetmeyelim.

Bilic, Önder Özen'in de hep söylediği gibi çok zeki ve çalışkan bir adam. Birçoğunuzun düşündüğünün çok ötesinde bakıyor olaya ve bu yüzden bu yetersiz kadroyla harika oyunlar çıkarabiliyor.  Ama tabi şunu hiç unutmamak lazım. Bu kadro çok genç ve tecrübesiz. Baskı altında hala sıkıntı yaşayabiliyorlar.
Bu masal değil benim görüşüm. 2 senedir her maçı hem tribünde hem de televizyonda izliyorum. Bu sene yenildğimiz Fenerbahçe maçı mesela sağ kanatta Necip'in aksadığını neredeyse orada buluna 30.000 kişi aynı anda haykırıyordu ama Bilic bunu görmedi ve ısrarla oynatmaya devam etti üstüne de Olcay'ın kırmızı kart yemesine sebep olan olayların zincirini başlattı. Orada ani bir değişiklikle Necip i çekebilseydi belki hem yenilmeyecektik hem de en değerli oyuncularımızdan birisi kırmızı kart göremeyecekti. Oyunu okuma ve değişiklik yapma konusundaki eksikliklerine en güzel örnek bunu verebilirim. Daha böyle onlarca yapmadığı yapamadığı hamlesi var.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Tolga - Volkan - Muslera
Serdar  - Gökhan Gönül - Sabri
Franco - Egemen - Chedjou
Ersan - Alves - Semih
Motta - Caner - Telles
Veli - Meireles - Melo
Atiba - M.Topal - Selçuk
Töre - Alper - Emre Çolak
Sosa - Emre B. - Sneider
Olcay - Kuyt - Umut
Demba Ba - Emenike - Burak Yılmaz

Şu oyunculardan dürüstçe bir kadro kurun bakalım kaç Beşiktaş'lı 11'e girecek? Ondan sonra Bilic'i tekrar değerlendirin.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Bu masal değil benim görüşüm. 2 senedir her maçı hem tribünde hem de televizyonda izliyorum. Bu sene yenildğimiz Fenerbahçe maçı mesela sağ kanatta Necip'in aksadığını neredeyse orada buluna 30.000 kişi aynı anda haykırıyordu ama Bilic bunu görmedi ve ısrarla oynatmaya devam etti üstüne de Olcay'ın kırmızı kart yemesine sebep olan olayların zincirini başlattı. Orada ani bir değişiklikle Necip i çekebilseydi belki hem yenilmeyecektik hem de en değerli oyuncularımızdan birisi kırmızı kart göremeyecekti. Oyunu okuma ve değişiklik yapma konusundaki eksikliklerine en güzel örnek bunu verebilirim. Daha böyle onlarca yapmadığı yapamadığı hamlesi var.

Cidden Bilic'in bunu görmediğini mi düşüyorsun? Teknik direktörlük hele ki bir derbi maçta bir çok şeyi hesap etmeyi gerektirir. Bilic Necip'i alıp erkenden değişiklik hakkını kullanmak yerine Olcay'ı oraya çekip savunma direncini arttırmayı düşündü. Olcay'ın sadece omzuna dokunup çekti diye atılacağını hesap edemedi tabi. (Sezon başında tüm hakemlere tutup bırakmalara kart vermeyin, ısrarla tutuyorsa sarı kartı verin denildiği halde)

Ama belki de dediğin gibi Necip'i alsa daha iyi olacaktı. O sırada oyuncu değişikliği yerine böyle çözebileceğini düşündü. Maç öncesi yaptığı planları bilemeyiz. Teknik direktörlük böyle bir iş. Bir karar alıyorsun ve sonuçları bazen iyi bazen kötü olabiliyor.

Bu arada o maçta takım olarak düşüş oldu, maça çok kötü başladık. Bence Olimpiyat etkisi. Çünkü sezon başından beri Feyenoord maçı dahil o stadda hiç iyi oynamadık. Bu yüzden Bursa maçından çok endişeliyim.
[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 11:29:38 insane_rc ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Tolga - Volkan - Muslera
Ersan - Alves - Semih
Motta - Caner - Telles
Veli - Meireles - Melo
Atiba - M.Topal - Selçuk
Sosa - Emre B. - Sneider
Olcay - Kuyt - Umut

Şu oyunculardan dürüstçe bir kadro kurun bakalım kaç Beşiktaş'lı 11'e girecek? Ondan sonra Bilic'i tekrar değerlendirin.
Her seferinde topu ya yönetime ya kadro yetersizliğine ya da hakemlere atıyoruz. Bilic'in elindeki kadro bu, istenilen transferleri yapmadılar, salakça kırmızı kart görüyorlar. Bilic'in hiç suçu yok.
Yukarıdaki kadroda defans hariç tüm kadroyu Beşiktaş'lılardan kurarım ama bizim sorunumuz maçlarda görüldüğü üzere çoğu zaman defans değil maçları bitiremememiz koparamamız. Gol attıktan sonra geriye çekilmemiz. Senin defansın madem kötü o zaman oyunu ilerde kurman ve rakibe top vermemen gerekiyor. Şimdi burada suç defans oyuncularında mı yoksa futbolcularına böyle oynanmasını tembihleyen Bilic'te mi?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

Tolga - Volkan - Muslera
Ersan - Alves - Semih
Motta - Caner - Telles
Veli - Meireles - Melo
Atiba - M.Topal - Selçuk
Sosa - Emre B. - Sneider
Olcay - Kuyt - Umut

guzel bır degerlendırme olmuş