bizim neden 2-0 dan maçları verdiğimiz hakkında düşündüm şöyle bir sonuca vardım.
kondisyon , skora yatma , özgüvensizlik bunları hepimiz biliyoruz.
kondisyon desen oyun sonlarında rakip kadar koşuyoruz, değil
skora yatma desen yatamıyoruz ,bu olabilir
özgüvensizlik zaten bu almış başını yürümüş.
şimdi biz 4-2-3-1 oynuyoruz.sahaya bu şekilde yayılarak oyunu dengede de tutuyoruz skor da buluyoruz.buraya kadar sorun yok.sorun 2-0 olduktan sonra bir rehavet , bir yine vereceğiz endişesiyle , bu sefer vermeyelim diye kapanmaya başlama , golü yediği gibi aha işte yine oluyor havasına girmemiz.
bu da artık sistemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.mesela skor dengede veya öndeyiz.artık biz 4 2 3 1 oynamıyoruz maalesef.başladığımız gibi bitmiyor.orada sistem bozuluyor.4 2 ye kadar sorun yok.zaten bunlar defans yapmalı. 3 1 de büyük sorun yaşıyoruz.kanatlarımız gökhan töre bocalıyor , skorda almışsak gevşiyor.olcay skora kadar oluyor ,ondan sonra kerim girince aynı etki sola vuruyor.dikkat edin son dakikalarda yediğimiz pozisyonlar ortadan değil kanatlardan dan dun gelmeleri.rakip maç başında çıkaramadığı bekleri , bizim kanatlarımız sayesinde -çünkü ne tehdit var ne savunma -beklerini bir daha geri götürmüyor bile.maden bulmuş gibi çalışıyorlar.3 lünün ortası da orta sahadaki oğuzhan olması olunca ,geri gelmiyor adam kovalamıyor pres yapılmıyor.1 de Ba.ba da bir yerden sonra sadece geriden top çıkarmaya geliyor.ona da top atamadığımız için bitiyoruz.
çözümüm , 2-0 gibi öne geçtiğimizde , 4 4 2 veya 4 3 3 dönmemiz lazım.ve oyuncu değişiklikleri de buna göre olmalı.
4 2 kurup.sağa mustafa sola olcay olsa.beklere de yardım ederler.ortasında sosa ve ba.ortayı doldursa ve geri gelmeseler.
4 3(veli atiba+sosa) 3 (mustafa olcay ba).
ben artık sıkıldım.90+ yapılabilecek bir şeyi (köşede top saklamak)biz 85'te başlıyoruz.ya en kötü topu köşede tutma , o köşede tut , dışarı çıkar , diğer köşeye taşı , oradan çıkar diğer köşeye taşı.hatta bunu hep böyle yapacağını sansın rakip,ona da bir taktik üret.tam soldan sağ köşeye pas yapmaya başladığında birden gollük atak çıkarmaya çalış.