dh üyeliğinden nasıl çıkılır bilen var mı?
Aşağıya eklediğim mesaj ile dh sitesinde "yeni bir lig kuralım" başlıklı bir konu açtım. Konuya sadece renkli arkadaşlar ilgi gösterip, "nereye gidiyonuz lağn" edalarıyla ağızlarından salyalar akıttılar. Bir kaç saat içinde konu siteden kaldırıldı. Bana da kulüplere, başkanlarına, ıvırlarına zıvırlarına bu mesajla hakaret ettiğim için ceza verdiler. Üyeliğimi silmek istiyorum ama bir türlü başaramadım. Bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
Yazdığım mesaj:
Duyduğum kadarıyla Beşiktaş futbol takımı kurulduktan sonra bir süre renklilerin ligine kabul edilmemiş. Beşiktaş ta kendi ligini kurmuş. Cuma Ligi ve Pazar Ligi olarak. 1910 ve 1920 li yıllarda gerçekleşmiş bu hadise.
Yıllardır ligimizi takip ediyorum. Küçük takımların hakkını fb ve gs için ara sıra yediler. Bizim büyüklüğümüz nedeniyle gs ve fb nin çıkarlarıyla sürekli bir çatışma içinde olmamız nedeniyle hakkımızı sürekli yediler.
Derbilerde bizim futbolcularımızın renklilere ve hakemlere, onların futbolcularının yaptığı gibi fevri davrandıklarını pek görmedim. Bir tek Noumanın hareketini hatırlarım. O da 6 ay cezayı hemen yedi. Adamlar bu düzene öyle bir alışmışlar ki, Emre gibi, Volkan gibi, Melo gibi psikopatlar hiç çekinmeden önlerine gelen herkese saldırabiliyorlar. Hakemden en küçük bir korku bile duymuyorlar. Bizim futbolcularımız ise onlar kadar fevri olamıyor. Çünkü şanlı hakemlerimizin kendilerine nasıl davranacağını çok iyi biliyorlar.
İşin kötü yönü, bu durum bizim futbol karakterimizi etkiliyor. Renkliler kadar baskın, tehditkar, fevri oynayamamak, hep kontrollü olmak zorunda hissetmek, oyun karakterimizin zayıflamasına neden oluyor.
Biz bu karaktersizlerin şamar oğlanı olmak zorunda değiliz. Bence şimdiden kendi ligimizi kurma çalışmalarına başlamalıyız. Trabzonspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Göztepe, Karşıyaka, Adanaspor, Adana Demirspor gibi futbol kültürü ve tarihi olan şehirlerin takımlarının da böyle bir ligde oynayabileceklerini düşünüyorum. Yabancı hakemlerin yöneteceği, MHK gibi kurumlarında her takımın bir oyu olacağı, dengenin sağlanacağı bir ligi, şampiyon olabilecekleri bir ligi tercih edebileceklerini düşünüyorum.
Tabi ki böyle bir fikir bir yılda hayata geçmez. En başka gayri resmi turnuva olarak yapılacak böyle bir organizasyona TFF' nin ve Devlet kurumlarının izin vermeyeceğini, açacağımız davaların reddedileceğini ben de biliyorum. Ama emin olun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde girişim özgürlüğünü baltalayan bu kararların bozulacağını ve 10 yıla kadar bu ligin kapısının açılacağını da biliyorum.
Ondan sonra fb, gs ve onların metresi olmayı kabul edecek diğer takımların yer alacağı, hep aynı senaryonun oynandığı, her yıl sırayla iki takımın şampiyon olduğu, üçüncü bir şampiyonun bile çıkmadığı ve çıkma ihtimali olmayan bir ligin izlenebilirliği gittikçe düşecektir. En azından halkımız önceleri her iki ligi de takip edecek, her iki ligden de takım tutacaktır. Emin olun denemeye değer bir girişim olur.
Başarısız olsak dahi, bu ligin kurulma ihtimali dahi şerefli hakem camiamızı ve kamu yararı için çalışan digitürkü eylemlerini tekrar gözden geçirmeye itecektir.