Şuna biri cevap versin kafi
1- Milan Lab projesi ile yola çıkan takım Avrupa'nın en fazla sakatlık yaşan + kas sakatlığı yaşayan takımına dönüştü.
2- Öz kaynak düzenine önem verilecek dendi. Atınç dışında altyapıdan süre alan oyuncu yok. (Necip öncesinde de vardı)
3- Rezerv takım daha nice vaatler havada kaldı.( Adana'yı filan geçiniz)
4- 1 yılda stat vaadi verildi (2,5 yıl asgari)
5- Hesap sorulacak dendi (Olmayacak işti ki olmadı)
6- +500 milyon daha kulüp borçlandı.
7- 120 milyon banka kredisi sadece 1 yıl içinde ödenmek zorunda (Kulüpte sıcak para akışı yok)
8- Sportif başarı yok, amatör branşlarda küme düşen takımlar cabası.
9- 3 kupalı basketbol takımı bile bu sezon play-off yarışının dışında kaldı (uzun yıllar sonra)
10- Beşiktaş'ın bir kuruşu boşa harcanmayacak dendi.( Süre alamayan oyunculara, menajerlere, tesislere adım atmayan teknik adama paralar saçıldı)
11- Ferrari'nin, Tabata'nın borcunun her fırsatta mağdurluğunu yapanlar; Pektemek'e, Ersan'a, Cenk'e ve daha nicesine yabancı kuralı kaldırılmasına rağmen paralar saçtı.
12- Kongre üyeleri muhalif ve sırf seçim zamanı oy kullanmasınlar diye üyeliklerini beklettiler.
daha yazarım da uğraşmayacağım ne başarılar ama 3 yıldır ŞL gelirlerini, Şampiyonluk gelirlerini bunların manevi hazlarını elimizin tersiyle ittiklerini. Küçük doğru takviyeler ile belkide tüm bunları gerçekleştirecek iken yapmadıklarını ve rakipleri güçlendirdiklerini saymıyorum bile.
Ya da Beşiktaş'ı en azından algıda olduğundan daha küçük gösterdiklerini...
Y.D ile mevcut yönetimi kıyaslamaya devam ederseniz yeni bir Y.D yaratırsınız.
Son olarak. Ben harbiden şaşıyorum ne yapabiliriz desen anlarım; daha iyisi kim desen keza öyle ama şu söylediklerim başlı başına gerçekleşmeyen vaatler ve skandallar iken halen F. Orman'ı başarılı bulanlar nasıl oluyor. ANLAMIYORUM.
O yüzden gelecek senede Şenol Hocayı şunu bunu piyon olarak kullanacaklarsa hiç yapmasınlar. Yazık etmesinler adamlara.
1- sakatlıklarla mücadele tam bir profesyonel ekip işidir. kondüsyonerle kulüp doktorunun aynı ekibin parçası olması gerekir. kim ne derse desin kulüp doktorumuz başarılıdır ancak kondüsyonerimiz tam bir fiyasko. içeriden alınan bilgilere göre herkesin fizyolojisini aynı kabul edip çağ dışı yöntemler kullanıyor demişler.
2- Öz kaynak düzeni alt yapı demek değildir. örneğin Feyyaz Antalya dan, Metin TEKİN kocaeliden, Ali GÜLTİKEN bakırköy yücespor dan Beşiktaş a getirilmiştir. yani öz kaynak bugünkü popüler adıyla tam bir scout işidir. gidersin Bakırköyün yücespor undan Ali GÜLTÜKEN ler çıkarırsın. bu bağlamda Opare, Oğuzhan, Tolgay, Olcay, Gökhan TÖRE, Pedro hepsi tam özkaynak olmasada özkaynak niyetinin takıma kattığı futbolcular. bu gün bu futbolcuların hepsinin piyasa değeri var.
3 - rezerv takım havada kalmış bir proje ama hayal de değil. scout çalışmalarının başarısıyla doğru orantılı bir iş. bence zor iş.
4 - yeni açığa ilk kepçe darbesi vurulduğundan beri stadı takip ediyorum. kimse 1 yıl falan vaad etmedi. sadece Başkan stadın kabası için ütopik bir hedef (geçen sene 30 ağustos) koydu o kadar. evet gecikmeler oldu oluyor ancak seneye stadımızda olacağız. stadın temele hazırlanması için dağ kaldırıldı oradan (70 bin kamyon hafriyat). bence termin belirlerken temel tarihini başlangıç alın. birde kulübe sağladığımız maddi menfaati yani verdiğimiz parayı.
5 - dediğin gibi olmayacak işti olmadı. keşke sorulsaydı. ama Beşiktaş ın menfaatlerine bir faydası olur muydu bilmiyorum...
6 - +500 milyon tl meselesi tam bir ilüzyon. hepinizin bildiği gibi yaklaşık 250 milyon $ sponsorluk anlaşmamız var. hepsi kalem kalem açıklandı. ancak bu anlaşmalar 4-5 yıllık anlaşmalar. yani bu para 5 yılda kasaya girecek. bu paralardan şu an faydalanmanın yolu ne? bu anlaşmalar güvence gösterilerek kredi çekmek. yani bu durumda asaya para girmeden borç girmiş gibi gözükür. alacaklar mahsup edildiğinde borcun gerçek rakamlarını göreceksiniz.
7 - kulüp tarihinde görülmemiş sıcak para akışı bu sene sağlandı. forma satışları belirli maçlardan sağlanan bilet gelirleri sponsorluklar. ayrıca bu seviyedeki şirketler için borç yaşlandırması, ötelemesi, yapılandırması gibi seçenekler vardır ve basit işlerdir. sadece biraz daha fazla maliyete katlanırsın. zorunluluk diye birşey yok.
8 - evet sportif başarı kısmen yok. amatör branşlar hala prestij kaybettiriyor. özellile amatör branşlar konusunda yönetim mutlaka sonuç odaklı çalışmalar yapmalı ve sonuç almalı artık.
9 - evet çok haklısın ama basketbolda özellikle bu sene takımlar birbirine çok yakındı müthiş rekabet oldu. yinede bahane değil. futbol dışı branşları çok ihmal ediyoruz.
10 - süre almayan futbolcuya para vermek zorundasın kontratın böyle çünkü. bütün dünyada da bu iş böyledir. onun dışındaki tesise adım atmayan teknik adam kimdir? kulübün para saçtığı menajer kimdirler?
11 - Pektemek konusunda sonuna kadar haklısın. bu adam Beşiktaş ın santrafor u olamaz olmamalı. ama Ersan ve Cenk rotasyon kabiliyeti yüksek bir takımda oldukça faydalı olan ve olacak futbolculardır. ayrıca üçünün maliyeti bir tabata etmez. Bu ferrari ve tabata meselesi asla unutulmamalı. bu tip benzetmelerle o fiyaskoları aklamayalım.
12 - adam kongre üyesi ama ne kongreye gelir nede kulübe bir katkısı görülmüş. bunun gibi kimin adamı olduğu belirsiz bir sürü adam var. tüzük derki 3 kez üst üste toplantıya gelmeyen adamın üyeliği düşer. bu kadar basittir. Burası Beşiktaş beyler. daha önemli işleri olan varsa gitsin onlarla uğraşsın.
biri cevap versin demişsin kendimce cevap verdim. durum ne siyah nede beyaz. tam bir gri. ama herşeye rağmen eğer bir takım bütün bu curcunaya, ligin üzerindeki şeref fakiri kirli ellere, kazanmak için her türlü çirkinliği mübah gören rakiplere, ince ince doğrayan hakemlere rağmen iki hafta öncesine kadar şampiyonluğun en büyük favorisi olabiliyorsa bu takıma şeref bey de şans vermek ve hep birlikte destek olup neler yapabileceğini görmek gerekir. Adım gibi biliyorum ki eğer iç saha maçlarımız vodafone arena da oynansaydı uzak ara şampiyonduk. bakın iç saha maçlarımıza anlarsınız.
kara bulutlara inat kaldır kafanı, güzel günler göreceğiz güneşli günler...