Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 63 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2550203 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimdışı haluk.m

Şuan mücadele edilen lig için mevcut kadro yeterli.Herhangi bir td ,çok sayıda oyuncumuzu kadroda tutmak ister.

Türk ya da düşük profilli bir hoca dışında kimsenin kolay kolay kabul edeceğini sanmam. Aklı başında hiçbir hoca Burak, Umut, 35'lik Gökhan, kontrol edilemeyen bir Caner, 37 yaşında mevkisinin tek isimi olan Atiba ve verimsiz, isteksiz 4 kanat oyuncusunu kabullenmez.

Atiba, Caner ve Gökhan'nın ortaya koyduğu performansı ve karakteri taktir etmekle birlikte, bu oyuncuların defolarını da görmezden gelmeyelim.(yaşlandılar) Saydıklarımı da düşünce elde sadece Nkoudou  ve Dorukhan kalıyor, onlarında ne verebileceği meçhul.

Çoğunu istemeye istemeye oynatacak. Sergen'in ayrıldığı çoğu takımda transfer mevzuları öne çıktı mesela bütçe verilmedi istediği alınmadı vs. Şimdi gelse aptal değil sergen görüyor bunlarla yol olmayacağını biz kadar bizi hiç tanımayan yabancı hoca ses etmez anca.

O profilde bir yabancı hoca getireceklerse :by2:

Çevrimdışı tangaz

Doğru. Ljajic de stoperler de böyle sorunlar yaşadı. Takımdaki hemen herkes ortalama pozisyonu belirgin, yapabilecekleri sınırlı, mental açıdan da değişken oyunlara uygun olmayan oyuncular. Alıp bunlara önce nerdeyse herkesin rollerini değiştirmesi gereken taktik yüklemeler yaptı. Hadi takımda istediğin oyuna uygun 6-7 oyuncu vardır. 2si akıllıdr yeni rolünü kotaracak gibidir. 2si de idare eder vs Zorlarsın zamanla o mevkilere de takviye yaparsın. Bizde öyle garip bir durum vardı ki sene başında hocanın yaratmaya çalıştığı taktiksel yapıya uygun oyuncu 3ü geçmiyordu. Bu oyuncular bu rol değişimlerini %100 verimle gerçekleştiremeyeceklerine göre bu takımın toplam yapabilirliğini ciddi oranda düşürmek demek. "sistem, oyuncuyu değerli kılar." aslında bu yanlış bir yaklaşım değil. aynı şekilde uygun olmayan sistem de takımın değerini marjinal biçimde düşürebilir bunu yaşadık.

bunu görüp analiz edip gerekli müdahaleleri yapmadıgını gördüğüm için avcı hoca falan değil dedim zamanında ve çoğunuz karşı çıktınız beni eleştirdiniz abarttıgımı düşündünüz teknik ifadelerle hocayı izah etmeye çalıştınız.

futbol basit bir oyundur zor olan onu basit oynamaktır.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Erman1903

katılıyorum avcının elinde herkes kayboldu sakatlanana dek dorukhan bile geçen senenin çok gerisindeydi ne zaman milli takıma gitse kendine geliyordu güven yalçın misal şenol bizi uyarmıştı güven bıraktıgımda daha iyiydi geri gitmiş buldum demişti sene başı milli maçlar sonrasında

şenol demişken adam 3 gün önce karyusu gömdü karyus sağ olsun 3 gün sonra altına imza attı. yalnız karyus bile bu kadar kötü gol yemiyordu geçen sene özellikle şenol buna fırçayı bastıktan sonra ligin  ikinci yarısı saç baş yoldurmamıştı böyle

Mevcut kötü duruma reaksiyon gösteren 2-3 adam hariç herkes geride abi.

Karius da epey toparlamıştı ikinci yarı ama onu kümenin biraz dışında tutmak lazım. Almanyanın disiplinli ortamında, işi gücü futbolken gerçekten beğenilen bir kaleciydi, zaten öyle olmasa Liverpool almaz fakat Epl'ye gidince celebrity moduna girdi sanıyorum. Bana göre ülkesine dönmediği sürece onu artık kimse toparlayamaz. Hele burada... Bütün kızlar aşık herife yemin ediyorum.

Çevrimdışı worns

Takımın sene başındaki en derli toplu hazırlık maçını tamamen gençlerle çıktığı PAO karşısında oynaması da tesadüf değildi. Oyun ezberleri olmayan genç oyuncular hocanın direktiflerini yetenekleri oranında sahaya yansıtmaya daha müsaitler daha kolay eğilip bükülebiliyorlar. Deneyimli ve pozisyon ezberleri yıllardır oturmuş, belli rollerde oynayan oyuncularda bunu değiştirmek çok daha zor. Sistemin oyuncunun değerini arttırabilmesi için önce oyuncu özelliklerinden yola çıkarak kurulmuş olması gerekiyor.

Sene başındaki top bizdeyken 3-2-5 denemesi kulağa güzel görünüyordu ama o zaman da yazmıştık, kadronun genelini geçtim doğru düzgün role uygun oyuncu yoktu. Bu takımın bu taktiksel denemeye pozitif yanıt vermesini beklemek aşırı hayalcilikten ötesi değildi.

Tek tek bakalım

Kaleci- Sürekli kısa-orta metraj pasla oyunun içinde kalmasını istiyorsun. Karius'un berbatlığını geçtim adam ayakları iyi bi kaleci değil. Uygun değil.
Sağ bek- Gönül. Fiziksel olarak güçlü defansif bilgisi iyi 3. stoper olabilecek oyuncu lazım. Gökhan eh işte belki uyar.
Stoperler-Ruiz uygun diyelim. Sağ stoperin de pasör olması lazım. Vida'nın alakası yok
Sol bek- False back istiyorsun. Caner'le bunu denemek saçmalık. Hadi onu geçtim bari orta saha özellikli 2. sol bek alsaydın. Rebocho'da düz bek bunu oynayamaz.
6- Elneny iş görür
iki 8- Beklerle stoperler arasına koşacak. hem teknik hem tempolu oyuncular olmaları gerekiyor. ljajic bunu yapamadı adamda doğru düzgün orta saha özellikleri bile yok zaten temposu da kaldıramadı. atiba deneyimi ve karakter koyuşuyla iş gördü ama ideal oyuncu olması mümkün değil. de bruyne izlettiği dorukhan bırak de bruyne'yi ortalama bir merkez orta saha olacak donanıma ve tekniğe bile sahip değil. sağ beke evrilmesi gerekiyor. 0 oyuncu var aslında elinde yani. ozi mental olarak aşama kaydetmeyi geçtim kendi ortalamasının bile kafa olarak çok uzağında kendi oynatmadı zaten.
kenar oyuncuları- çizgiye çakıp sahayı enlemesine genişlettiği bu oyuncuların hem top kontrolü iyi hem yaratıcı hem de gerektiğinde içeriye dalabilen adamlar olmaları gerekiyordu. hayalinde sterling ve bernardo silva var. gerçekte elindekiler standart osmanlıspor kanadı tipinde bişeyler.
santrafor-bunun da oyunun içinde pas dağıtımında etkili hatta çok kez geriye gelip ilerdeki 5'linin içinde ilk topu alan oyuncu olması gerekiyor. kısmen 10 numara özelliklerine sahip bi oyuncu. elindeki santrafor bunlarla alakası olmayan tipik bir fırsatçı golcü burak.

2 zorlasan 3 oyuncu var istediğini yapabilecek. Geriye kalanı ise olası veriminin çok altını verecek. Yola böyle çıkılır mı? 8 oyuncunun birden ki bunların çoğu yaşlı, kiralık vs profilini değiştirmesi mümkün mü? oyuncuların performans düşüşü sadece burdan bile değerlendirilebilir.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Doğru. Ljajic de stoperler de böyle sorunlar yaşadı. Takımdaki hemen herkes ortalama pozisyonu belirgin, yapabilecekleri sınırlı, mental açıdan da değişken oyunlara uygun olmayan oyuncular. Alıp bunlara önce nerdeyse herkesin rollerini değiştirmesi gereken taktik yüklemeler yaptı. Hadi takımda istediğin oyuna uygun 6-7 oyuncu vardır. 2si akıllıdr yeni rolünü kotaracak gibidir. 2si de idare eder vs Zorlarsın zamanla o mevkilere de takviye yaparsın. Bizde öyle garip bir durum vardı ki sene başında hocanın yaratmaya çalıştığı taktiksel yapıya uygun oyuncu 3ü geçmiyordu. Bu oyuncular bu rol değişimlerini %100 verimle gerçekleştiremeyeceklerine göre bu takımın toplam yapabilirliğini ciddi oranda düşürmek demek. "sistem, oyuncuyu değerli kılar." aslında bu yanlış bir yaklaşım değil. aynı şekilde uygun olmayan sistem de takımın değerini marjinal biçimde düşürebilir bunu yaşadık.
Oyuncular defosuz olsa oynatmak istediği oyun defolu Avcı'nın.  Oyuncularda suç buluyoruz ama 1) Kendi istediği transferler yapıldı 2) Elindekine bakmadan ben bunu oynatacağım diye inat etti.  3)Hep kendi  yanlışlarını inkar edip , yanlışı başkalarına yığmaya kalkıştı.

Bu sezon 8 transfer yapıldı. Hadi 6'sını kendi istedi diyelim. Takım içinde de Atiba,Caner,Gökhan gibi bu sisteme adapte olabilecek futbolcular mevcuttu diyelim. Etti 9 futbolcu. Sahaya bakıyoruz, adapte oldu dediklerimizin sayısı 3-4. Adapte oldular diyelim oyunun kendisi defolu. Oyuncular dediklerini tam verimle gerçekleştirse de yine açıklar verecek bu takım sahada.

Çevrimdışı Zafer55

Türk ya da düşük profilli bir hoca dışında kimsenin kolay kolay kabul edeceğini sanmam. Aklı başında hiçbir hoca Burak, Umut, 35'lik Gökhan, kontrol edilemeyen bir Caner, 37 yaşında mevkisinin tek isimi olan Atiba ve verimsiz, isteksiz 4 kanat oyuncusunu kabullenmez.

Atiba, Caner ve Gökhan'nın ortaya koyduğu performansı ve karakteri taktir etmekle birlikte, bu oyuncuların defolarını da görmezden gelmeyelim.(yaşlandılar) Saydıklarımı da düşünce elde sadece Nkoudou  ve Dorukhan kalıyor, onlarında ne verebileceği meçhul.

O profilde bir yabancı hoca getireceklerse :by2:
Aklı başında her hoca Öncelikle türkiye liginde mücadele edecek takımında  burak atiba elneny caner gökhan vida ljaic ruiz olduğu için şükreder  :)

Çevrimdışı f_madida

rocoya idman yeleği vermem die boşa demiyorum bugün yediğimiz 2 gol olsun rakibin atamadıkları olsun hep roco nedeniyleydi yiyen karyus ve aşırı saçmalaması olunca göz batmadı belki ama evlere şenlikti rocoda

butce durumu ne olursa olsun bir manevra imkani yaratip iki tane transfer yapacaktik en azindan. sen oyle birilerinin agzina bakarsan boyle ayvayi yedirirler sana.

marcelo'yu kiralasaydik mesela zaten lyon taraftari adami esek yerine koymus, 6 ayligina olsa bir teklif ver getir. Bir de bu gitmek istemeyen oyuncu lafina fit oluyorum, cekeceksin kenara gitmezsen altyapiyi oynatirim yine de seni sahaya surmem diyeceksin, gerekirse maasinin 30%una 40%ina vereceksin gitsin adamlar. lens-oguzhan-roco hatta boyd masallah top oynadiklari yok toplam 8 milyon euro maas aliyorlar, ya su paranin 6 aylik kismini, hadi onu da gectim 4 aylik kismini kurtarsak kardir, onunla 2 transfer yapilir.

gerci bunlar onemli degil simdi, once AVCI denen ise yaramaz laf ebesini gondersin yonetim.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Avcı istifa falan etmez boşuna beklemeyin.
Bizim yönetimde onları kovacak kadar "gücü" yetmez.
Tekrarlıyorum ilk 10 harici hedef kurmayın kendinize.
Karius denen adamı artık görünce midem bulanıyor.
Özür dilerim tolga senden daha kötü kaleci var mıdır diye düşünüyordum varmış.
Kalıbımı basarım Ersin geçseydi bu maç kaleye bu kadar hata yapmazdı.
Ortasahadaki o çalım yeme şeysini keşke görmeseydim.
Avcıyı zaten fb maçındaki açıklamalarından sonra silmiştim, ama sergen falan gelecekse avcı gitmesin.
Boşa git gel parası veremeyelim, tıpkı burda rebocho için söylenenler gibi, rebochoyu alacağımıza hiç sol bek almayalım falan dedim benden başka bu transferi istemeyen yoktu burda.
Ayrıca Burak denen arkadaşta son kazığı olmuştur eski başkanımız ve teknik direktörümüzün. Lan madem kurtarıcı olarak aldın ne 30 yıl sözleşme yapıyorsun. o adamın son dibi 6 aylık performanstı.

rocoya idman yeleği vermem die boşa demiyorum bugün yediğimiz 2 gol olsun rakibin atamadıkları olsun hep roco nedeniyleydi yiyen karyus ve aşırı saçmalaması olunca göz batmadı belki ama evlere şenlikti rocoda

ben diyorum abi, herkes yok o kadar kötü değil, adam görevini yapıyor falan dendi. Rocodan sıkı şeker bile olmaz. Dünya üzerinde bu kadar kötü stoper az gördüm, danny bile daha çok güven veriyordu.

Çevrimdışı haluk.m

Aklı başında her hoca Öncelikle türkiye liginde mücadele edecek takımında  burak atiba elneny caner gökhan vida ljaic ruiz olduğu için şükreder  :)

Ljajic, Atiba ve kısmen Gökhan'a tamam; ama Burak, Caner tamamen Beşiktaş romantikliğinden seviliyor.   Ruiz'in de para para derken aklı uçtu gitti.

Ek: 34'ünden sonra kulübünden kovularak gelen adamı, bizden başka kimse kral ilan etmez.  :alala:
[ Son Düzenleme: 20 Ocak 2020, 02:39:36 jokerhm ]

Bir iki kelamda fatih için diyeyim

Şampiyonluk maçın değil, o sinir strese gerek yok. Tamam kendini kanıtlamaya çalışıyorsun hırslısın okey, ama sen seneye bu takıma geleceksin. Öyle oynamalıydın, 6 ay iyi oynadın diye hemen kendini futbolcu zannetme, elin yabancısı bıdı bıdı çekmişsin, elin yabancısı dediğin basel arsenal oynamış buraya gelmiş bir adam. o adam geride sende nasıl stres sinir varsa onda onun 2 katı var o anda.

Yaptım bir hata maç heyecanıyla yaptım özür dilerim amacım o değildi de geç.  Ne tatava yapıyorsun kardeşim sana mı düşmüş yabancı futbolcu ayrımı, takımda ümit yok takım yanıyor sen yabancı türk futbolcu diyorsun tribünleri onu düşünebilecek durumda mı ??? Adın fatihinho olsaydı bile o tepkiyi yiyecektin zaten kardeşim.

Ama hadi bu saçmaya düşünüyorsun sıçacaksın illa yaptım bir hatayı maç adrenaliyle oluştu o an düzgün düşünemedim fakat taraftarların beni ıslıklayacağı bir şey yapmadım kırıldım da açıkçası de geç. 6 aylık oynadım diye yediğin kaba mıçma doğduğun yeri unutma.

Çevrimdışı tangaz

ben diyorum abi, herkes yok o kadar kötü değil, adam görevini yapıyor falan dendi. Rocodan sıkı şeker bile olmaz. Dünya üzerinde bu kadar kötü stoper az gördüm, danny bile daha çok güven veriyordu.

hekes derken :alala: ben geldiğinden beri idman yeleği vermem diyorum
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Biz şuan en dipteyiz.
Bunun daha aşağısı pek yok arkadaşlar öyle düşünün.
Krizi fırsata çevirebilecek bir durumdayız.
Bu sene zaten çoktan gitmişti, o saçma sapan malatya maçından sonra bitti.
Elimizde futbolcuya benzeyen pek bir arkadaş yok.
Yönetim hücum futbolunu benimseyen hücum aşığı bir teknik direktör getirmeli.
Bu kesinlikle yabancı olmalıdır, türk antrenörleri okan buruk gsli olmasaydı isterdim ama başka istediğim kimse yok.
Bu adam şuan elindeki ljajic nkoduya göre bir sistem oluşturmalı samet aybaba dönemi gibi pat küt oynamalıyız, düşük puan alsakta en azından hücum yapmayı bilmeliyiz.
Elimizde ne kadar oyuncu varsa sezon sonuna kadar parlatmalı en azından satılabilecek duruma getirmeli.
Sonra sezon sonu güzel bir temizlik, kiralıkların hepsi rebocho falan gönderilmeli.

hekes derken :alala: ben geldiğinden beri idman yeleği vermem diyorum

herkes derken anladın abi yani büyük çoğunluk.
rocoyu görünce benim bütün sinirlerim zıplıyor.
futbolcu tipi duruşu yok adamda ya.
top onun olduğu için mahallenin çocuklarıyla maç yaparken oynayan yeteneksiz futbolcular gibi.

Çevrimdışı f_madida

Yonetimin artik hamle yapmasi lazim, belli ki Avci'yla bu is olmayacak. Transferi de gectim zaten bu herif kimseyi oynatamiyor.

Çevrimdışı Zafer55

Ljajic, Atiba ve kısmen Gökhan'a tamam; ama Burak, Caner tamamen Beşiktaş romantikliğinden seviliyor.   Ruiz'in de para para derken aklı uçtu gitti.

Ek: 34'ünden sonra kulübünden kovularak gelen adamı, bizden başka kimse kral ilan etmez.  :alala:
Burak ve Caner mi seviliyor  :alala:
Ben bile sevmiyorum  :)

Avcı bize sülük gibi yapıştı bunu bilin arkadaşlar.
Bizim başkanda yol yaptı ilk geldiğinde hoca karakterli biri kendi gider falan da beklesinler daha.
Bu adam iyi bir analizciymiş sadece o kadar.
İyi tespit ediyor ama nasıl sergeni sırf motivasyon özelliği iyi dediysem bunun da sadece tespiti iyi. bize bunların bütünü lazım.
Ne sergen ne avcı bu takımın teknik direktörü değildir.
Bugün yollar ayrılmalı çıkıp kovun hem daha çok kişiyi kulübeye çekersin hem taraftarı yanınızda alırsınız.
Teknik direktörlük motivasyon, iyi analiz, oyuncu yönetimi ve bir çok şeyin birleşimi.
(...)
Yönetimi değiştiricek halimiz yok bari kangren olduk elimizi keselim.

Abi yanlış anlama da caner daha ne yapsın ???
Adam yüreğiyle oynuyor, ben canerin maç sonu terini tamamen takım için akıttığını genelde anlıyorum.
Burak konusunda ise eski yönetim ve tdnin kazıklarından.
EYT birini beşiktaşlı diye yedirerek kira öder gibi ev sahibi olma şeklinde 50 yıl sözleşme yaptılar.

süper ligdeki ilk asistini bize karşı messi vari asistiyle yapan fatih aksoy.. bizi yenmek için gerekirse canını verecek rıza çalımbay.. son 8 resmi maçında sadece Beşiktaş'ı yenen sergen yalçın.. ben artık kaldıramıyorum bu kadar şeyi
alıntıdır

Ben hayatımda böyle bir şey görmedim ya. Nerde öz evlat varsa saplıyor. Şifoda yapar şovunu. Öyle bir duruma geçtikki gelen geçen tokatlıyor. Allah kahretmesin sizi bu kulüp uzun yıllardan beri bu halde değildi tabatalı dönemde bile.

Çevrimdışı haluk.m

Seviliyor, taraftarın tamamı olmasa da ciddi miktarda seven ve savunan var.   :by2:

Çevrimdışı f_madida

Avcı bize sülük gibi yapıştı bunu bilin arkadaşlar.
Bizim başkanda yol yaptı ilk geldiğinde hoca karakterli biri kendi gider falan da beklesinler daha.
Bu adam iyi bir analizciymiş sadece o kadar.
İyi tespit ediyor ama nasıl sergeni sırf motivasyon özelliği iyi dediysem bunun da sadece tespiti iyi. bize bunların bütünü lazım.
Ne sergen ne avcı bu takımın teknik direktörü değildir.
Bugün yollar ayrılmalı çıkıp kovun hem daha çok kişiyi kulübeye çekersin hem taraftarı yanınızda alırsınız.
Teknik direktörlük motivasyon, iyi analiz, oyuncu yönetimi ve bir çok şeyin birleşimi.
(...)
Yönetimi değiştiricek halimiz yok bari kangren olduk elimizi keselim.

Tayfun Korkut olabilir mesela o da bosta.

Bayram Bektas da istesek gelebilir.

Avci'dan kurtulalim da gerisi kolay bence.

Çevrimdışı f_madida

süper ligdeki ilk asistini bize karşı messi vari asistiyle yapan fatih aksoy.. bizi yenmek için gerekirse canını verecek rıza çalımbay.. son 8 resmi maçında sadece Beşiktaş'ı yenen sergen yalçın.. ben artık kaldıramıyorum bu kadar şeyi
alıntıdır

Ben hayatımda böyle bir şey görmedim ya. Nerde öz evlat varsa saplıyor. Şifoda yapar şovunu. Öyle bir duruma geçtikki gelen geçen tokatlıyor. Allah kahretmesin sizi bu kulüp uzun yıllardan beri bu halde değildi tabatalı dönemde bile.

Sen gidip takimi gsli ne idugu belirsiz bir adama teslim edersen sonra soylenmeye hakkin yok.

Bu adamlar isini yapiyor, ne yapsinlar yani oynatmasinlar mi takimlarini.

Tayfun Korkut olabilir mesela o da bosta.

Bayram Bektas da istesek gelebilir.

Avci'dan kurtulalim da gerisi kolay bence.

Abi sizde hakikatten yani öyle isimler söylüyorsunuz ki avcıyı savunuyor gibi oluyorum.

Tayfun korkut dediğin adam kimdir, allah korusun o gelecekse avcı kalsın.

Avcıdan kurtulalım olayı anlık nefret sadece, kulübe yararlı biri gelmeyecekse kurtulsak nolacak. giden geleni aratıyor bizde örnek karius. tolga gitsin de kurtulalım allah kahretmesinler havada uçuşuyordu bak şimdi kariusa neler diyoruz.
İsim değişecek ve takım ilerlemek yerine daha geriye gidecekse hiç gerek yok.

Çevrimdışı Zafer55

Abi yanlış anlama da caner daha ne yapsın ???
Adam yüreğiyle oynuyor, ben canerin maç sonu terini tamamen takım için akıttığını genelde anlıyorum.
Burak konusunda ise eski yönetim ve tdnin kazıklarından.
EYT birini beşiktaşlı diye yedirerek kira öder gibi ev sahibi olma şeklinde 50 yıl sözleşme yaptılar.
Çok konuşuyo  :D Bıdı bıdı sürekli saha içinde konuşan topçulara gıcık oluyorum burak ta aynı kategoride benim için ama ikisi de beğendiğim oyuncular. Avcıya çok fazla kaliteleri

Sen gidip takimi gsli ne idugu belirsiz bir adama teslim edersen sonra soylenmeye hakkin yok.

Bu adamlar isini yapiyor, ne yapsinlar yani oynatmasinlar mi takimlarini.

tsli adama emanet ettik, adam bizim sayemizde millit akıma yeniden alındı, 3d oyuncağı yapılırken adam gitti bordo mavi kravat giydi. Böyle fanatik trabzonlu bir adam yine rıza falan saplıyordu bunu o zamanlar demiyordunuz. Bu avcı mavcı olayı değil yıllar boyunca yatıyor gibi gözükmeyeyim diye ekstra hırsla oynuyorlar. Buna gerek yok, normal çıkın oynayıp tıpkı fb gs maçları gibi.