Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 53 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2556044 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimdışı tangaz

Hocanın geliş sürecini iyi hatırlayalım abi.
Herkes ittifakla ;
1.Türk olsun
2.İyi futbol oynatsın istiyordu

Bu profile en uygun isim o dönem için Abdullah Avcı idi. Daha önce yaptıkları da düşünülürse büyük takımda çalışma şansı verilmeliydi.
Rıza , Ertuğrula verildi bu şans Abdullah Avcı'ya hayli hayli verilmeliydi.

Şenol Güneş ile camianın enerjisi en başta pek tutmamıştı herkes unutuyor . Bordo kravat mavi ceket giymeler falan bazı insanların tepkisi oluyordu ki bence saçma tepkilerdi isteyen istediğini giysin öyle şeylere takılmamak lazım fakat galibiyetler gelince herkes haliyle sustu. Şenol Güneş'in Beşiktaş'a verdikleri için teşekkür ederiz. Bizden önce şampiyonluğu yoktu bizim camia gücümüz taraftar gücümüz ve oyun gücüyle şampiyon oldu. Oyun gücünü salt hocaya bağlamak ondan önceki selefi Bilice haksızlık olur. Bilicten miras kalan bazı şeyleri özellikle ilk senesinde çok kullandı (pas oyunu) fakat o da bir meziyettir. Tamamen gelir gelmez mirası red edebilirdi ama etmedi. Fakat o mirası bariz şekilde yedi ve bitirdi ve bizi tek opsiyona muhtaç bıraktı. Hocanın saha dışında çoğu yerde ve zamanda ilkeli duruşları da oldu mesela en sevdiğim özelliği hakemleri hiç konuşmadı. Fakat üst üste gelen şampiyonluk ve başarılardan sonra zoraki bir sözleşme uzatma oldu. Orada uzatmak ne hocaya ne bize yaradı çünkü gönülsüz yapılan uzatmaydı.(hoca açısından). Doygunluk olmuş da olabilir bilmiyorum fakat hoca 54 maç ligde güçlü oyun üretemedi. Bunu insanlar bir türlü anlamak istemiyor.

şenolla avcı arasındaki bariz fark ve hata:

şenol gelip biliçin oyununu silip atmamış üstüne koymuş ki doğru geçiş ve planlama budur. avcı ise bir gecede silip atmaya kalkışmış ve çuvallamıştır. kaç senedir iyi veya kötü belirli bir oynama alışkanlığı olan bir ekibin başına geçip üstelik de sorunlu bir dönemde göreve başlayıp şak die bişeyleri değişitrmeye kalkmak hatadır. burada defalarca yazdım aklındaki oyunu haftalara yayarak hatta bu sene sonrasına bırakarak devam etmeliydi a.avcı. şenolla uzatma dönemi gene f.orman hatası idi o dönemde yazdık maaşına zam işine son die sonrası yoktu şenolun çünkü bir yanda altını oyan yönetimi avcı ile filörtleşmeler filan diğer tarafta taraftardan çekinip istemeye istemeye şenolla uzatan orman. gönülsüz nikahtan sakat çocuk doğar sonucunu yarattı bunla birlikte takımı sürekli dağıtmak yeniden kurmak sezona kötü bir negredo seçimi ile girip vagnerle dewam etmek sonraki sene sezona santraforsuz başlamak fiyasko ötesi yönetim hatalarıydı. şenol güneş santrafor üzerinden oynamayı seven ve oynatan bir hoca profili ve sen hocayı santraforsuz bıraktın buna rağmen belirttiğin 51 maçlık dönemde 32 galibiyet var ve bu 51 maçın 17si burak öncesi sıfır santraforlu  devre. santraforla oynamayı seven bir adamı santraforsuz bırak sonra güçlü oyun bekle! bu hayalciliktir. hem geçen sene 2.devredeki oyun gayette güçlüydü. 40 gol 40 puan çıkardık.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

işde onu diyorum yukarı ivme yok sadece  o ısrar ettiği geriden pasla çıkma oyununu bıraktı takım kendine geldi
şu anda hoca ile alakalı bir ilerleme görmüyorum. çünkü hocanın yapmaya çalıştığı şeyler hep ters tepiyor takım değişiklikleri bünyeye almıyor. şu anda oynadığımız oyun Şenol güneşin son dönem quaresmayı devre dışı bırakarak oynatttığı oyunla aynı

hatırlarsan son dönem orta açmayı bırakmışdık. ondan eksik olan tek şey burakın formsuzluğu.
savunma düzelir çünkü sola bek geldi. ruiz var. bunlar büyük artı kattı takıma. şu anda hocalık birşey yok oyunda
atibayı gözden çıkaramazsın oynatıyor elneny de oynatmak zorundasın yani bir nevi mecburiyet dorukhan sakatlanmasa bu ikiliyide denemezdi. Bu hoca değişimi değil zorunlu değişiklik. takım iyiye gidiyormu evet gidiyor
ama kaybettiğimiz bu kadar hafta var bunu bazı arkadaşların söylediği gibi maaş yada geç transferlerden kaybetmedik direk hocanın pas ile çıkma inadından kaybettik hiç bir rakip üzerinde baskı kuramadık. ilk 6 hafta kendi yarı alanımızda top çevirerek maç süresini tükettik. birşeyler çabalıyormu hoca evet çabalıyor sonuç alıyormu hayır almıyor daha sonra alabilirmi evet alabilir
ama bu süreci kayıpsız atlatmamız gerekiyor artık şampiyonluk iddiamızı sürdürmek için 30+ yapmamız lazım 34-36 gibi rakam bizi en büyük aday yapar 30 un altında kalırsak kaldığımız kadarda şampiyonluktan uzaklaşırız hakemler daha şimdiden böyle olursa ligin ikinci yarısını düşünemiyorum. o nedenle alabildiğimiz kadar puan almalıyız kritik puanla yürürsek bir iki maçla bizim balansı bozarlar.

+1903  :claps: :claps: :claps:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

değişim var tabi yarısı değişti :D
karius hatalı değildi yediği gollerde belki bir ikisinde ama
bunaltıyordu rakip ataklar bir kaleci o kadar pozisyon yerse birini ikisini alır içeri
ne yapsın ilk hamleleri kurtarıyor dönen topta yiyordu. şimdi maç boyu bir bilemedin iki pozisyon veriyoruz onuda kurtarıyor yine 7-8 pozisyon versen yer ne yapsın. gol yediği maçlarda kaç kurtarış yaptığını kimse görmüyordu. muslerada kurtarıyor ama bir iki tanede yiyor akılda yediği değil kurtardığı kalıyor kariusun tam tersi kurtardığında herkes gözünü kapatıyor akılda yedikleri kalıyor şimdi yemeyince kurtardıkları akılda kalmaya başladı. birde önünde sağlıklı bir savunma olunca adamın oyun iştahı gol yememe iştahı artar. bu şekilde savunma bozulmazsa ilk altı haftayı unutalım karius ligin en az yiyen kalecilerinden biri olur. belkide en az yiyeni. stoperlerimizde beklerimizde çok iyi birde atiba ve elneny gibi iki orta saha ile oynuyoruz aslında hiç yemememiz lazım biraz daha topu ilerde tutabilsek bize gol atmak imkansız ölçülerde olacak. ileri ucun top tutamaması orta saha oyuncularını yoruyor. 80 den sonra atiba resmen geriden soluyordu. :D burak geçen seneki ayarına dönerse ilerdede herşey düzelir.

karyusun bu sene bariz hatalı oldugu tek maç bratislava maçı ama bana güven vermediği nokta yan top performansı takım zaten hayatımda gördüğüm en kısa takım neredeyse üstüne birde kaleci yan toplarda kötü olunca sıkıntı artıyor.

Çevrimdışı levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı cursedofdragon

Oooooo beyfendi hoş geldiniz.

Dedik Gülhan öldü heralde  :evillol:

Hoşbulduk :)

Ölmedim ama yaşıyor da sayılmam :D

Hoş geldin :) Sen gittin takım düzeldi  :ebebe:

Hoşbulduk :) Uzaktan enerjimi yolladım ben takıma :D

Çevrimiçi Necmi

karyusun bu sene bariz hatalı oldugu tek maç bratislava maçı ama bana güven vermediği nokta yan top performansı takım zaten hayatımda gördüğüm en kısa takım neredeyse üstüne birde kaleci yan toplarda kötü olunca sıkıntı artıyor.
ben yan toplara çıkan alman kaleci görmedimki

Çevrimiçi Necmi

kaldıki bizim yan top zaafımız yok biz yan topla gol yemiyoruzki
bu konuya dikkat ediyorum çok az orta açtırıyoruz ve bu ortalarıda rakibe vurdurmuyoruz zaten

Çevrimdışı tangaz

kaldıki bizim yan top zaafımız yok biz yan topla gol yemiyoruzki
bu konuya dikkat ediyorum çok az orta açtırıyoruz ve bu ortalarıda rakibe vurdurmuyoruz zaten

daha yeni bragadan yedik

yandan gelen hemen her top yürekleri ağızlara getiriyor

Çevrimdışı mrred

hücum oyuncusuna savunma yaptırırsan o takımdan gol filan bekleyemezsin
zaten mevki gereği daha fazla yorulurlar birde savunma istediğinde asıl görevlerini yapmalarını engellersin
herkes işini doğru yapsın lige fazlasıyla yeter.
Katılmıyorum . Türkiye ligi için her maç yapmamıza belki gerek yok fakat bazı maçlarda top rakibe geçtiğinde ilerde oyuncuların hepsinin topa basması lazım. İdeali her maç yapabilmek fakat her maç olmasa bile en azından maçın belli bölümlerinde ya da belli maçlarda kesinlikle bunu yapabilmeliyiz. Mesela Gs maçında bunu sıklıkla yaptık Umut ve Diaby marcao ve nzonziye çok bastılar. O yüzden Gs nin çok tehlikeli pozisyonları olmadı.
Bütün bunlara ek olarak biz oyunculardan neden talepkar olmayalım ki hep daha iyisini talep etmeliyiz. Sporun ruhunda var bu. Yarışma varsa zorlama vardır. Performans vardır.
[ Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 15:38:14 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

şenolla avcı arasındaki bariz fark ve hata:

şenol gelip biliçin oyununu silip atmamış üstüne koymuş ki doğru geçiş ve planlama budur. avcı ise bir gecede silip atmaya kalkışmış ve çuvallamıştır. kaç senedir iyi veya kötü belirli bir oynama alışkanlığı olan bir ekibin başına geçip üstelik de sorunlu bir dönemde göreve başlayıp şak die bişeyleri değişitrmeye kalkmak hatadır. burada defalarca yazdım aklındaki oyunu haftalara yayarak hatta bu sene sonrasına bırakarak devam etmeliydi a.avcı. şenolla uzatma dönemi gene f.orman hatası idi o dönemde yazdık maaşına zam işine son die sonrası yoktu şenolun çünkü bir yanda altını oyan yönetimi avcı ile filörtleşmeler filan diğer tarafta taraftardan çekinip istemeye istemeye şenolla uzatan orman. gönülsüz nikahtan sakat çocuk doğar sonucunu yarattı bunla birlikte takımı sürekli dağıtmak yeniden kurmak sezona kötü bir negredo seçimi ile girip vagnerle dewam etmek sonraki sene sezona santraforsuz başlamak fiyasko ötesi yönetim hatalarıydı. şenol güneş santrafor üzerinden oynamayı seven ve oynatan bir hoca profili ve sen hocayı santraforsuz bıraktın buna rağmen belirttiğin 51 maçlık dönemde 32 galibiyet var ve bu 51 maçın 17si burak öncesi sıfır santraforlu  devre. santraforla oynamayı seven bir adamı santraforsuz bırak sonra güçlü oyun bekle! bu hayalciliktir. hem geçen sene 2.devredeki oyun gayette güçlüydü. 40 gol 40 puan çıkardık.
Geçen sene ilk yarıda Gs nin santraforu kimdi ? Eren Derdiyok .
Peki Gs nin yedek santraforu kimdi ? YOK
Söylüceklerim bu kadar.
Büyük takım hocaları bahane üretemez üretmemeli. Bu dediğim şeyler Abdullah Avcı için de geçerli!
The great gig in the sky

Çevrimdışı Liquidator

https://twitter.com/Muratozen1903/status/1194605479990824962?s=19

Fikret Orman paraler nerde ?

Отправлено с моего MI 8 Lite через Tapatalk
Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...

Çevrimdışı Liquidator

Şimfi bir haber okudum. Renklileri burda konuşmadığımız için linki atmadım. Amma bilin ki sarılardan lacivent olanı erman toroğlu ve zekiyi 6222 den şikayet etmişler. Bu kanı bozuk yorumcularla bu dilden konuşacaksın işte. Sağ elleri bizim yönetimin başına))

Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...

Avrupa'da Alman kaleciler arasında kalesini en fazla maçta gole kapatan isim Loris Karius. (Opta)

Karius - 5
Ter Stegen - 3
Neuer - 3
Baumann - 3
Nübel - 3

Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve Fırat Fidan Bugün TFF'ye ziyarette bulundu.

Çevrimiçi Necmi

yarında para ödendi sorun çözüldü diye haber yapar şunu hala ciddiye alıyormusunuz.

Çevrimdışı mrred

Caner'in sağ önde maça başlamasıyla ilgili 2 tane görüş var ;
1.Birisi hocanın maç sonu bizzat açıkladığı ; canerin kanadından oyuna derinlik vererek canerin topu sırtı dönük aldıktan sonra aniden sol kanadımıza dönmesini istedik
2.Hocanın caneri oynatmak uğruna herhangi bir mevki bulamadığı için (sol bekte rebocho formayı kaptı sol önde de ljajic var) onu mecbur sağ öne koyması.

Maçın ilk 25 dakikasını 3 kez izledim bazı görseller paylaşcam. Hocanın yaptığı açıklamanın sahada bazı yansımaları olmuş
[ Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 22:24:28 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Maçın henüz başı stoperlerimizin ikisi de orta çizgiye basmış hatta daha da öndeler. Ruizi transfer etme sebeplerimizden biri bu öne çapraz uzun topları iyi atabilmesiydi ve hakkını vererek topu gökhana atıyor. (Bu setin çok benzerini Başahşehirde Epruanu ve visca yapıyordu. Hatta bize de böyle golleri vardı)

Topu gökhan kontrol ettikten sonra önce elnenye veriyor elneny topu vidaya veriyor. O sırada Caner topu almak için yuvarlak içine aldığım alana hareketlenmeye başlıyor

Boş alana hareketlendi ve sırtı dönük topu aldı fakat arkasında adam olduğu için pas açısını ayarlayamadı. Bir daha denemek için topu elnenye verdi.

Rebochonun bölgesine hala pas açısı yok topu elnenyden aldı ileri sürecek

Fark yaratan pası sol ayağının içiyle attı.

Pasın kalitesini ne kadar tehlikeye dönüşebileceğini anlamak için defansın merkezinde boşluğa bakmanız yeterli. Merkez bomboş

Defansın dengesi rebochonun ljajice pasıyla iyice alt üst oldu.

Adem sol ayağı ile topu çok güzel kontrol etti canerin önüne yavaşça bırakması gerekirken bırakmıyor ve önüne alıyor. Neden bırakmadı diye oyuncuya kızmak anlamsız çok çalışmayla düzeltilir. Ademin topla bu kadar rahat buluşmasının sebebi diaby ve burakın koşu yaparak stoperleri yanlarında götürmesi

Ademin 3 alternatifi var
Sağ da bomboş gökhana atmak
Topu sürmek
Şut çekmek

Topu ayağında tutup sürmeyi tercih ediyor.

Adem topu ayağında çok fazla tutuyor hala gökhana pası atmıyor.

Ve adem en berbat seçimi yapıyor topu yanındaki canere atıyor. Tamamen anlamsız bir pas . Tercihinin çok kötülüğü bir yana rakip topu kapıp hızlı hücuma çıkıyor. Gol atacakken neredeyse gol yiyorduk
[ Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 21:12:11 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Canerin 2.pozisyonu atıyorum

Caner çizgiye basıyor takımı genişletti. Bekini yanına çekti. Elneny Bek ile stoper arasına sızma koşusu yapıyor. Gökhan topu canere attığında caner sırtı dönük topu alacak ve mecburen sol ayağı ile topu elnenye verecek. Hocanın maç sonu dediği şey

Caner topla buluştu vücut açısını ayarladı. Yarım dönüş yaptı ve topu hafif kaldırarak topu elneny e verdi ve hareket etti. Elneny ile verkaç yapacaklar birazdan

Verkaç başlıyor

Tam 7 denizli oyuncusu bu verkaçla oyundan düştü.

Top Burak'a doğru yöneldi bu sefer burak caner verkaça girecek

Top burak'a gelirken resmen 3 e 2 hücum yapıyoruz. 1 kişi fazlayız Canerin önü bomboş

Burak birazdan berbat bir pas verip tıpkı Ljajic gibi atağı heba edecek. Olabilir kızmamak lazım.

Ve malesef berbat pas geldi...

Burak bu pası canere düzgün atsa ve pozisyon gol olsa herkes hocanın caneri sağ kanatta oynatmasını övecekti. Ya da Ljajic topu kolayca Gökhana verse diaby ve Buraka yerden hızlı kesse gol olsa... İnsanlar her işte kolaya kaçmaya meyilli. Ezberlerini yıkmaya and içmiş gibiler. Ezber fikirler ezber yorumlar bizi bir yere götürmez. Hocanın sadece bu iki pozisyondan çıkan sonuçtan da görüleceği üzere caneri sağ önde oynatması bir plandır ve plan işlemiştir. Son pasların kalitesizliği sebebiyle bu plan sekteye uğramıştır fakat bu Caner'in sağ önde oynamasının yanlış olduğunu göstermez. Doğru olduğunu da göstermez. Sadece planın işlediğini gösterir.Çalışılmış bir plan varmış ve plan işlemiş. Hoca maç sonu açıkladığı gibi canerin sağ önde sırtı dönük topu alıp sol ayağı ile atacağı paslar veya canerin kendi sağına dönüşlerine has bir plan yapmış ve plan bence işlemiş. Hocalık da bu değil mi zaten ?
[ Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 22:28:24 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bu da canerin son pozsiyonu. Bu pası bizim ligde çok az kişi atar.

4 kişiyi birden oyundan düşürdü.

Top elnenye gelirken 3 e 3 hücum ediyoruz. Yine başrolde sağ önde oynayan caner var.

The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Diabynin hareketliliği bize çok pozisyona sokar. Şimdi görselleri paylaşıyorum

Ljajic oyunu genişletmiş diaby top rebochoya gelince half space kanalına hareketleniyor

Rebocho pası zorda olsa ljajice atmayı tercih ediyor. Topu kaptırır gibi oluyor ama kaptırmıyor

Adem zor da olsa kötü gelen pası Rebochoya veriyor.

Rebocho pası aldığında önünde baya bir alan var. Birazdan diaby çapraz koşuya başlıcak

Ljajic te koşuya başladı

Burak yaptığı koşuyla stoperleri yanına çekti ve işaretlediğim alanda boşluk yarattı. O alana Elnenynin girmesi lazımmış fakat girmemiş

Diaby ofsayta düşmemek için defans çizgisini kontrol ederek koşmaya devam ediyor

Rebocho çalımı attı ama yine de ayakta kaldı.

Rebocho kafayı kaldırdı ve diaby ile ljajici gördü birazdan güzel bir pas atacak

Pası attı hem diaby hem ljajic pozisyonun içinde ve ofsayt yok yuvarlak içine aldığım oyuncu ofsaytı bozuyor.

Diaby tam topu alacakken Ljajic dengesini bozmaya başlıyor ve pozisyon ne yazık ki heba oluyor

Çok net gol pozisyonu Ljajic diaby arasındaki anlaşmazlık ya da diabynin dengesinin bozulmasından heba oluyor

Top uzaklaştı pozisyon heba oldu...
The great gig in the sky

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Verilen görevi eksik yaptıkları için biletleri kesilmiş olabilir.
Kesilmemiş dinlendirilmiş abi, ya da kesildiğine dair kesin kanıt bulamadım.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Yani gerçekten bu kadar başarılı başlayıp kendini bu kadar kötü hatırlattıran insan sayısı dünyada çok azdır.