Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 49 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2563384 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimdışı savaş altay

hurser'i ciddi bir aday olarak gormuyorum. carsi bir yana alenin soylediklerini burada aylar once ben yazmistim farkli zamanlarda.

sat sat sat bizi buyuk gosteren bir durum olamaz aksine psikolojik olarak bunu hisseden bir cok taraftar var. bir digeri sozlesme isidir, sozlesme yapilmissa sen yeni baskansin, klup var sozlesmede sen degil. adi ustunde sozlesme bu da dogru. durumlarini bilemem birileri dogru soyluyorsa o an icin dogrudur. simdi de ali ece dinliyorum birakalim hic bir klubu kendi klubunde sebadan daha kotu gitmedin bu da dogru. paralar nerede demek hirsizsin demek degildir.
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 15:47:42 savaş altay ]

Çevrimdışı Alper1903

a.y ne yapiyordu?
medya araciligiyla fb manipulasyonu yapiyordu.
hakemleri kontrol edip fb’ye imtiyaz gectiriyordu.
sukseli transferler yapiyordu, rakibin elinden topcu aliyordu.
derbilerin buyuk cogunlugunu kaybettirtmiyordu.
renkli ovmek gibi anlasilmasin ama defalarca blof yapip geri donen adam bunlari yaparak zaman kazaniyordu.

Fikret Orman ustte saydiklarimi yapamayacak, o yuzden taraftar tepkisi basaksehir macindan fazla olacak.
Tabi hoca faktoru de var. Takintilarindan kurtulmazsa en yakindaki Trabzon macini bile verecek.
Ne yapsin taraftar Besiktas’in kotu gidisini mi seyretsin tepkisiz?

ayrica istanbullulara buyuk gecmis olsun.

Çevrimiçi Necmi

Başkan istifa etmemiş galiba erken seçime gidilecekmiş yeniden aday olabilirmiş gibi bi haber gördüm. Başkan istifa etmeyecek yazan arkadaşları tebrik ediyorum ben yemiştim valla :D
daha konuşmasından hemen sonra söylemişdim zaten yiyecek birşey yok istifa edecek olan çıkar eder ben istifa edeceğim demez.
böyle konuştuğunda birşeylere zemin yaratıyorsun demektir. seçime girerse derdi yönetim demekki.
şimdi bir laf derdimde sonra kendimi cezalandırmam gerekir. :D

Çevrimiçi levitate

istanbul'da yaşayanlara geçmiş olsun fena sallamış
bipbipbupbup

Çevrimdışı Alper1903

Elneny’nin 3 maclik cezasini tahkim onaylamis. Ustte soylemek istedigim seylerden biri bu. Nasil olacak bu isler?

Çevrimiçi Necmi

Ekşi sözlükten bir alıntı bu paralar nerede sorusunun gazına gelip futbol takımı sanki bedavaya oynuyormuş gibi hesap yapmış daha sonrada bir arkadaş bir güzel cevap vermiş. İbretlik okuyun bence

"Hesap kitap bilmeyen insanların gelip hala savunduğu beşiktaş'ın eski başkanı. dolar yükseldi şu bu diyenler var ya. onlar için tüm hesabı dolar üzerinden yapalım

-fikret orman beşiktaş'ı devraldığında

borç 580 milyon tl.
dolar kuru 1.8 (açıklandığı günün kuru)
beşiktaş'ın borcu: 320 milyon $

-fikret orman yönetiminin geldiği nokta

borç 2 milyar 453 milyon tl
dolar kuru 5.85(açıklandığı günün kuru)
beşiktaş'ın borcu: 420 milyon $

borç net 100 milyon dolar artmış

peki kazançlar ne kadar?

vodafone ile anlaşma 145 milyon $

şampiyonlar ligi gelir 100 milyon $

futbolcu satışları en az 40 milyon $

yani fikret orman'ın harcadığı para zararla birlikte en az 385 milyon dolar. daha stattaki tribün sponsorlukları, forma üstündeki sponsorluklar, forma satışı, bilet satışı, lig geliri de eklerseniz en az 100 milyon $ da onlar edecektir. onları saymıyorum bile.

stadı 100 milyon tl'ye yapıcam demişti 400 oldu hadi stada da 100 milyon dolar diyelim.

hadi çok bilmişler bana şunu açıklayın 285 milyon $ nerede? "

285 mio dolar nerede diyen arkadaşa cevaben:

"dediklerinin hepsinin doğru olduğunu kabul edelim. o söylediğin tüm olayların toplam süresi 7,5 yıl. kaba hesapla 40 mio dolar düşer seneye. bugünkü kurla 37 mio euro.

sadece futbol takımının yıllık maaş bütçesinden daha az olan bu paranın nerede olduğunu soruyorsun değil mi sayın akli melekesi olmayan canım kardeşim!! eğer öyle ise devam edeceğim:

- amatör branşlar için harcanan para,
- borçların senelik faizi 100 mio tl, yazıyla da yazayım ister misin????? belki anlamakta güçlük çekiyorsundur, sayılar falan ağır geliyodur.

bana gelip sakın ama galibiyette şu kadar para geliyor, öyle oluyor falan deme. ort. her sezon 25 galibiyet alsan, galibiyet başına da 7 yıl için 1,5 mio tl kazansan, yıllık 37,5 mio tl yani bugünkü kurla 6 mio euro yapıyor ki, bu da mesela o senin ağzının suyu akarak baktığın pepe'nin bir yıllık maaşı kadar neredeyse!

şimdi hala gelip burada bu para nerede demek için gerçekten başka yerden mamalanıyor olmak gerekir ya da basit matematik bilmemekten ileri geliyordur. basit matematiği bildiğini düşündüğümden ilk seçenek bana daha doğru geliyor sayın trol!!"

Ekşiden alıntı.
borç 320 M dolardı diyorlar ama sanki hep öyle kalıyor o paraya 7 yıllık faizide koysana
birde o borç varken sıfır gelir ve eksi bütçe vardı. birde çözülen davalar o borcun içinde değil
bunlar öpücüklemi çözüldü.

Çevrimdışı mrred

borç 320 M dolardı diyorlar ama sanki hep öyle kalıyor o paraya 7 yıllık faizide koysana
birde o borç varken sıfır gelir ve eksi bütçe vardı. birde çözülen davalar o borcun içinde değil
bunlar öpücüklemi çözüldü.
Sadece ferrariye ödenen para 8 milyon euro
Veliyle sözleşme uzatıldı adam sakatlandı
Mustafa Pektemek neciple ile sözleşme uzatıldı yabancı sınırı kalktı
300 tane icra dosyası var deniliyordu
Borcun Finansmanı (faizi)  senelik 100 milyon TL zaten 7 senede 700 milyon yapıyor.
Paralar nerede diyen insan kötüniyetli olmasa bile ekonomi bilmiyordur.
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 17:46:56 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Stad 500 milyon TL
Borcun finansmanına 700 milyon TL
7.5 senede futbolcular bedavaya oynamadı yıllık ortalama 40 milyon eurodan ortalama euro kurunu da 4 TL alsak zaten 160 milyon TL futbolcuların sadece maaşları. 1 milyar 150 milyon falan futbolcu maaşları var. Bu 3 kalem zaten 2 milyar 350 milyon TL yapıyor. Yıldırım Demirören zamanından gelen 320 milyon euro borcu borcu daha katmıyoruz.Onu da ortalama 4 TL euro kurundan katarsak borç 4 milyara yaklaşıyor.Tüm bunlara ek olarak
Beşiktaş çalışanlarının maaşları var.
Kamp tesis yolculuk giderleri
Beşiktaş Tv var
Amatör branşlar var
Futbolcular vergileri var

[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 18:46:29 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimiçi sozkul

daha konuşmasından hemen sonra söylemişdim zaten yiyecek birşey yok istifa edecek olan çıkar eder ben istifa edeceğim demez.
böyle konuştuğunda birşeylere zemin yaratıyorsun demektir. seçime girerse derdi yönetim demekki.
şimdi bir laf derdimde sonra kendimi cezalandırmam gerekir. :D

Peki böyleyse, yeniden aday olacaksa, bunları yapmasının nedeni nedir? ilk kötüye gidişte dahada büyük tepki görür.
Ben ne kazanacağını anlamıyorum.

ANÇ nin yerinde olsam çıkar adayım derim, eğer derlerse hani Fikret Orman'a karşı aday olmayacaktın diye, o laf öldü başkan ikinci kez kendi seçtiği YK ile olağanüstü kurula gidince derdim. ANÇ ile ilgili görüşüm olumsuzdu ama hiçbir durum Fikret Orman'ın olağanüstü kongrede yeniden seçilmesinden daha kötü olamaz.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi sozkul

Peki böyleyse, yeniden aday olacaksa, bunları yapmasının nedeni nedir? ilk kötüye gidişte dahada büyük tepki görür.
Ben ne kazanacağını anlamıyorum.

ANÇ nin yerinde olsam çıkar adayım derim, eğer derlerse hani Fikret Orman'a karşı aday olmayacaktın diye, o laf öldü başkan ikinci kez kendi seçtiği YK ile olağanüstü kurula gidince derdim. ANÇ ile ilgili görüşüm olumsuzdu ama hiçbir durum Fikret Orman'ın olağanüstü kongrede yeniden seçilmesinden daha kötü olamaz.

kendi kendimi cevaplayayım galiba amaç vakit kazanmak:
genel kurula kadar trabzonu devirip iki üç maç kazanırsak tekrar aday olacak, yoksa bye bye..

Çevrimdışı caner.eryigit

Ayıp ediyorlar koskoca camia da olanlar yakışmıyor.
Beşiktaş kimsenin babasının çiftliği değil.!

Çevrimdışı caner.eryigit

13 Ekim seçim tarihi. Başkan adayları 9 Ekim tarihinde listelerini vermek zorunda.
Tabi bu tarihe kadar 250 imzayı toplayacaklar.
Kaç gün kaldı? 12 gün. 8 iş günü.
İstifa var mı? Belli değil.
Başkan aday mı? Belli değil.
Siz bu camia ile alay mı ediyorsunuz?
Bumerang tiyatrosu..

Çevrimiçi murat

kendi kendimi cevaplayayım galiba amaç vakit kazanmak:
genel kurula kadar trabzonu devirip iki üç maç kazanırsak tekrar aday olacak, yoksa bye bye..
şöylede birş ey var şimdi köpürerek başkana sallayanlar 3-5 maç üstüste kazanırsa sesini keser hatta başkana yaltaklanır.ne kadar kötü yönetirsen yönet sportif başarı varsa başarılısın, paralar nerede diye sorulmaz.stadta  istifa diye bağıranların bir çoğu beleş biletçi tayfa ile quaresmasporlular.ben kendi dost meclisinde fikret ormana verdiğim puan yüzde 65
7 sene önce kime söylesen 2 şampiyonluk bir de stad desen hemen hemen herkes kabul ederdi.hala kaybedilmiş bir şey yok rakpler uzağımızda değil ve hepsiyle maçımız var ama şu aşamadan sonra bu yönetim ve taraftar bölünmüşlüğüyle olmaz.
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 20:20:34 MURAT ]

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ethem Sancak Başkanlık için yeşil ışık yakmış

Bu arada @Necmi abi sen Ethem sancak ihaleleri aldığından beri pek maçlara da gelmiyor demiştin ama fotoğraf pek öyle demiyor :alala:

Ethem Sancak : "Benim Beşiktaş'a olan sevgimi dünya alem biliyor. 13 yaşından bu yana Beşiktaş benim sevdamdır. Beşiktaş'ın bana ihtiyacı olduğu an ben emrindeyim, görevden kaçmayız. Fikret Orman henüz kararını netleştirmedi. Başkan bir kararını versin. Beşiktaş hiçbir zaman çaresiz ve sahipsiz değildir. Beşiktaş bu milletin özüdür. Türkiye ayağa kalkarken Beşiktaş diz çökmez. Beşiktaş mücadele ruhuyla yoğrulmuş bir takımdır. Armasında Türk bayrağı taşımaktadır."
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2019, 20:28:59 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı celiker1

Kulübü çiftliğe çevirdiler! :akuma: Ülkeden ve kulübümden anladığım en iyi şey bir yerde başkanlık iki dönemden fazla olmamalıdır.
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Karabay

Bilmediğimden soruyorum. Futbol yöneticiliğinde güven tazelemek mi deniyor bunun adına. Öyleyse eğer ne işe yarıyor. Sen zaten halihazırda seçilisin. Yeniden seçilmek için seçim yapmanın kendisine zaman kazandırmaktan başka kime ne yararı var. Güya aradan 3-5 maç geçsin, takım kaybederse de taraftarın ortada hesap soracağı muhatabı olamasın. Bu mu yani bütün hesap kitap?

Çevrimiçi levitate

bipbipbupbup

Çevrimdışı tangaz

13 Ekim seçim tarihi. Başkan adayları 9 Ekim tarihinde listelerini vermek zorunda.
Bumerang tiyatrosu..

f.orman burayı babasının çiftliği mi sanıyor  :akuma:

2 senedir takımı boşluyordu mayısdan beri de belli ki ihanet ediyormuş. 5hafta istifa edecektin neden aday oldun 5.hafta istifa edip 15 gün sonraya seçim koymak ne cürettir. kendi seçilmese bile olası adaylar güçlü yönetim kuramasınlar gelen gideni(orman) aratsın kıymetim anlaşılsının altyapısını yapmak bu düpedüz. ormanın derdi beşiktaş filan değil kendi egosu ve kibridir. bugün bunu ispatladı.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

bi bakanlıkda toplantım vardı oraya giderken radyoda dinledim basın toplantısını başkan istifa edecekmiş gibi gelmedi bana. giderse die düşündüğümde ise aklıma gelen ve yatan tek seçenek ali gültiken ismidir. ben eski futbolculardan sporculardan oluşan bir yapının yönetimi tesis etmesini diliyorum. iş adamları en azından parayı bilir vbvb tarzı yorumlarında ne denli foss oldugu sanırım ortada olsa gerek. fikret başkana üzüldüğümü de belirtmeden edemeyeceğim. feda süreci ile başlayan (çok yanlış bi söylemdi) akabinde stad inşaası şampiyonluklar avrupa başarıları derken zirvede durmayı beceremedi belki türk spor tarihinin en büyük başkanı olma şansı avuçları arasındaydı ama beceremedi ve beceremeyen kusura bakmasın gider. alal devri bitti satsat devri başladı diyerek doğru bir model planlamış gibi görünsede aslında bişey planlamadıgı denk gelirse modeli ile yürüdüğü görüldü. bu denli başarı+başarı parası+oyuncu satışı parası sonrası borç 100 milyon yuro daha düşük olup 2 şampiyonlukda kalsak eyvallah derdim ama borç artarken şampiyonluk 2de kalmışsa başarısızdır başkan.

özet sonuç: f.ormanın istifa edeceğini sanmıyorum. hayırlısı olsun.

:bandit: :bandit: :bandit:

@savaş altay
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi sozkul

Bumerang tiyatrosu..

Bu çerçeveden bakınca çok ayıp gerçekten. Kimse yönetim kurulu oluşturamaz bu kadar sürede.  Sonrada çıkıp niye kimse aday olmadı der başkanımız.
Kendini çok değersizleştirdi bu yaptığıyla. Bari bırak divana yönetimi, ve Divan genel kurula götürsün herkese gerekli süreyi tanıyarak.

Çevrimiçi sozkul

Bilmediğimden soruyorum. Futbol yöneticiliğinde güven tazelemek mi deniyor bunun adına. Öyleyse eğer ne işe yarıyor. Sen zaten halihazırda seçilisin. Yeniden seçilmek için seçim yapmanın kendisine zaman kazandırmaktan başka kime ne yararı var. Güya aradan 3-5 maç geçsin, takım kaybederse de taraftarın ortada hesap soracağı muhatabı olamasın. Bu mu yani bütün hesap kitap?

Yeniden seçilmek için yapıyorsa komedi, başkalarına devretemek için yapıyorsa trajedi.
Kim hazırlanabilirki bu sürede, önceden kime devredileceğinin planları yapıldı ve isim belirlendi isede tam bir dram.
Zorla Hürser'i getirecekler bu gidişle.

Çevrimdışı caner.eryigit

Bu çerçeveden bakınca çok ayıp gerçekten. Kimse yönetim kurulu oluşturamaz bu kadar sürede.  Sonrada çıkıp niye kimse aday olmadı der başkanımız.
Kendini çok değersizleştirdi bu yaptığıyla. Bari bırak divana yönetimi, ve Divan genel kurula götürsün herkese gerekli süreyi tanıyarak.
Birileri atanacak abi işte yalandan SEÇİM.Zaten mevcut kongre yapısı değişmediği sürece hep böyle de devam edecek herkese bir köşe başını tutmuş Beşiktaş fln umurunda değil o zatı muhteremlerin az olsun bizim olsuncular.
Nereden bakarsan tutarsızlık.
Çiftliğe çevirdiler koskoca camiayı.

Çevrimdışı caner.eryigit

f.orman burayı babasının çiftliği mi sanıyor  :akuma:

2 senedir takımı boşluyordu mayısdan beri de belli ki ihanet ediyormuş. 5hafta istifa edecektin neden aday oldun 5.hafta istifa edip 15 gün sonraya seçim koymak ne cürettir. kendi seçilmese bile olası adaylar güçlü yönetim kuramasınlar gelen gideni(orman) aratsın kıymetim anlaşılsının altyapısını yapmak bu düpedüz. ormanın derdi beşiktaş filan değil kendi egosu ve kibridir. bugün bunu ispatladı.
Başkanın derdinin Beşiktaş olmadığı uzun süredir belli oluyordu abi zaten.
2 senemiz çöp olacak belki.
ben varken aday olmayanların önünü açıyorum deyip, kongre takvimini başlatıp sonra da net bir şekilde görevden ayrıldım dememenin sebebi nedir? neden hala aday olabilir dedikodularına karşı bir açıklama yapılmaz? bu mu Beşiktaş'a kendi üzerinden zarar verilmesin diye fedakarlık?
Bu soruya cevap versinler ilk önce.
Kulüpler Birliği başkanlığına devam etsin başkan.
Mylife abi nerelerde abi haberin var mı yoktur bir sıkıntı inşallah