acaba kötümü yoksa sistemmi onu kötü gösteriyor bunada bakmak lazım
nloudou içinde aynı şey geçerli bence oda kötü oyuncu falan değil diaby de kötü oyuncu değil
ama bir oyuncuyu yeteneklerinin olduğu şekilde oynatmazsan isterse messi olsun kaybolup gider
diaby ne zaman forvet arkasına geçse takımın en iyilerinden oluyor ne zaman kanata yollasan vasatlaşıyor
ljajic de hoca ne zaman akıl edip serbest oynatırsa o zaman verim almaya başlarız yoksa hocanın çift sekiz oynayacağım inadına
kurban oluyor diaby koyuyor yanına kanat oda içeri kaçıp rol çalııyor.
ben ljajicin kötü olduğuna inanmıyorum hoca kullanamıyor diyorum adam bu haliyle bile 5 asistle oynuyor
ama maçın tamamında bir bak yapması gereken şeylerden çok uzak sürekli geri geliyor bu kendi tercihi değildir
biraz ilerde özgür bıraksın onu bu takım içinde bir sürü şut atacak adam varken takım şut atmıyor mesela
demekki belli şeylerde fren konuyor takıma böyle oyunculardan özgürlüğünü kısıtlarsan verim alamazsın
burak bile geçen seneki burak değil buda formsuzluktan falan değil takımın formu iyi ama bir şeyler yerinde değil
oyuncular sudan çıkmış balık gibi ne yapacaklarını bilmiyor paslar yerini bulmuyor bir ritim bozukluğu var
buda en fazla topla oynayan oyuncuları etkiliyor neden hep ileri hattaki oyunculardan şikayet ediyoruz hepsimi kötü
geçen sene iyi olanlardamı birden kötü oldu.
Ben buna katılmıyorum abi.
Ljajic, kesinlikle lider özelliği olan bir oyuncu değil. Serbest oynatırsan iyice panikler, üzerine yük binmiş olur. Sorumluluktan kaçan bir karakter. İlk geldiğinde yaptığı açıklamalarda da vardı bunun ipuçları... 'Bana ihtiyaç olursa şey ederim' minvalinde konuşuyordu. Sen takımın kalbi olarak alındın (tabi bu da bir transfer başarısızlığıdır, ayrı mesele). Toptan kaçmayacaksın, saklanmayacaksın... Haftalardır durum hep bu. Gözümle görüyorum, müthiş bir pas kanalı açılıyor, Ljajic gitmiyor oraya. Özellikle rakiplerin arkasına saklanıyor. 'Top bana gelmesin de başıma iş açılmasın' der gibi.
Sosa topu ayağına aldığında ya koltuğa kuruluyorduk, ya da ayağa kalkıyorduk. 'Şimdi illa ki bir şey yapacak' hissi içinde oluyorsun. Talisca, Sergen, Alex, Hagi, Emre, Sneijder... Topun arkasına geçtiği anda savunmayı tek başına geri iten karakterler bunlar. Ljajic hiç böyle olmadı ve olmayacak.
Diaby, 'forvet arkasındayken takımın en iyilerinden' kesinlikle değil bence. Sağ kanatta 'hiçbir şey' yapmadığı için, Ljajic de hayalet gibi gezdiği için forvet arkasında daha iyi göründüğü doğru. Ama forvet arkasında oynayan adam kaleyi aklından çıkarmaz. Diaby'nin golle hiç ilgisi yok. Bitiricilik zaten zayıf. 20 şut atsa biri kaleyi buluyor.
N'koudou, çok süratli, istekli, ama onun da oyun zekası sınırlı. Pozisyonun olası devamını, oyuncuların hareketlenme noktalarını, saha içi senaryoları hiç düşünmüyor gibi. Top ayağına geldiği anda, rakip kalenin olduğu yöne doğru koşmaya programlanmış. Önünde kim var, yanında kim var, içeriye hareketlenen var mı, yok mu, hiç gündeminde değil gibi.