2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 74 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4264244 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı ferdi1903

Boyd Beşiktaşa hiçbir şey katamaz. Düz bir oyuncu sadece sürat ile birşey yapılmaz.
Ben bu boydu hic izlememistim, ilk bize gelecek haberleri gelince bide is uzayinca, bu adam nasil alinmaz falan diye söylenenler oldu, bugün izledigim boyd buysa yazik olmus paralara

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Avcı’nın yaptığı açıklamalar:
"Maçtan evvel söylediğim gibi sıcak temas yapan bir takımdı. Bunun için topa sahip olmak gerekiyordu. Basit top kayıpları yaparsan bu sıkıntıları yaşarsın. İlk yarı çalıştığımız oyun düzenini sahada uygulama çalıştık. İkinci yarı ikinci golü yedikten sonra oyun disiplininden kopma, tükenmişlik yaşadık ve onların alışık olduğu oyuna geçtik. Çabuk oyun disiplininden kopan, basit top kayıpları yapan bir takım görüntüsü vardı. Oyunu inceleyeceğiz. Oyuncu kendini inceleyecek. Doğru tespitler yapıp, bunun üzerinden çabuk dönüş yapmamız lazım. Cuma akşamı daha fazla karakter koyan, Beşiktaş formasını hissettiren bir takım olmak istiyoruz."
"Burak Yılmaz önemli bir oyuncu. Onu geçen toplantıda bile söyledim. Şu an itibari ile mevcut oyuncularla en iyisini nasıl yaparız ona çalışmalıyız. Oyuncu almak değil, doğru oyuncu almak gerekiyor."
Hoca iyi konuşuyor güzel konuşuyor da sahada icraat yok

Başakta iken de böyle gerine gerine su kadar koştuk , Şu oyuncunun şu eksiklerinin üzerine gittik diye konuşup duruyordu sonra marizleniyordu
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı MUSTAFA_

Söylenince hocadan iyi mi biliyorsunuz , hocanın bir bildiği vardır diyorsunuz

Şu forumda bile abartısız söylüyorum en az %95 ımiz Caner ve Q7 ile maça çıkmaz dimi

E biz sahaya Caner ve Q7 ile çıkacaksak niye Hocayı yolladık ki ?

Q7 ve Canerin sahada olduğu bir takım Sistemli oynayabilir mi ? Bunu en iyi bilen kişilerden biri Abdullah avcı değil mi ?

Caner yine şişirip durdu topu zaten
Haftaya kanat transferi de gelirse ikisini de kesecektir. Rebocho daha erken gelseydi Caner bugün sahada olmazdı. Abdullah Avcı zeki adamdır, anında kulübeye çekecektir  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı worns

Defans ve hücum hattı bir biçimde hallolur da ben orta saha konusunda çok karamsarım. Neredeyse hocanın planına uygun 3 adam da yok elimizde hepsi verilen görevi yarım yamalak yapmaya çalışıyor. Mucize bir evrim geçirmezse bu orta saha rotasyonu bu sezon istikrarlı performans çok zor.

Haftaya kanat transferi de gelirse ikisini de kesecektir. Rebocho daha erken gelseydi Caner bugün sahada olmazdı. Abdullah Avcı zeki adamdır, anında kulübeye çekecektir  :tabe:
Ridvanla çıkacaktı o zaman Canerden kötü olamaz hiçbir şartta

Adam bildiğin kara delik @Necmi abiye kızıyorduk zamanında Ismailden daha beyer dediğinde vallahi Ismailden daha betermis

Çevrimdışı 38life

"Maçtan evvel söylediğim gibi sıcak temas yapan bir takımdı. Bunun için topa sahip olmak gerekiyordu. Basit top kayıpları yaparsan bu sıkıntıları yaşarsın. İlk yarı çalıştığımız oyun düzenini sahada uygulama çalıştık. İkinci yarı ikinci golü yedikten sonra oyun disiplininden kopma, tükenmişlik yaşadık ve onların alışık olduğu oyuna geçtik. Çabuk oyun disiplininden kopan, basit top kayıpları yapan bir takım görüntüsü vardı. Oyunu inceleyeceğiz. Oyuncu kendini inceleyecek. Doğru tespitler yapıp, bunun üzerinden çabuk dönüş yapmamız lazım. Cuma akşamı daha fazla karakter koyan, Beşiktaş formasını hissettiren bir takım olmak istiyoruz."
"Burak Yılmaz önemli bir oyuncu. Onu geçen toplantıda bile söyledim. Şu an itibari ile mevcut oyuncularla en iyisini nasıl yaparız ona çalışmalıyız. Oyuncu almak değil, doğru oyuncu almak gerekiyor."

.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Şu hoca muhabbetini bırakın artık arkadaşlar. Olan oldu biz göndermedik Şenol Güneş kendi gitti. Mevzu hoca mevzusu değil. 15-16 da (Gomez olmasaydı) 16-17 de (Talisca-Babel-Abou-Cenk olmasaydı) yine olmazdık. bizi Şenol Güneş şampiyon yapmadı. 17-18 18-19 (saydığım oyuncular kalsaydı) olurduk. Şenol hoca yüzünden şampiyonluktan olmadık. Oyuncu tercihini kadroyu eleştirebilirsiniz. Avcı da Şenol Hoca da Necip hariç aynı kadro ile çıkardı/çıktı bugün işte ne değişti takımda.Ha şu var Şenol Güneş i geçmesi için  Avcı nın 40 fırın ekmek yemesi lazım. Tecrübe çok önemli. Avcı yaşayarak görecek. Şenol Güneş gibi 10 maç sonra ortaya karışık yapacak el mecbur. Bugün takım boyu çok mu uzundu takım topu kaç saniye de geri aldı mesela sabaha kadar paylaşın istatistik. Getir bir yabancıya izlet Siyah takım alt sıra takımı Kırmızı takım şampiyonluk adayı. Siyah takım yaslanmış geri fark yememeye çalışıyor hücuma çıkamıyor çıkınca da ileri uç elemanları çok vasat der. Avcı bir tercihtir (ben olsam etmezdim oynattığı oyun göze hoş gelmiyor. Oynatmak istediği oyun M.city elimizdekilerle oynayamazsın daha doğrusu oynatacak oyuncuları bu yönetim sağlayamaz Guardiola gelsin o da en iyi 1-0 yenilirdi bugün.) Bu sene Avcı ya sabredilmeli. Seneye de eksik bölgelere nokta atış yapılmalı. 2. seneden sonra değerlendirmezsek Avcı ya haksızlık etmiş oluruz. Ha şimdiden söyleyeyim. 3. sene sonu kadro kalitesi olması gerektiği gibi olmazsa beraber giderler. Olan 3 yılımıza olur.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı 38life

Caner, Quaresma falan maksimum bir iki haftaya yedeğe çekilecektir. Bunlar bugünün sorunları, Asıl önümüzde koca bir 33 haftanın sorunları var. Bunları konuşmak, bunları düşünmek gerek. Forvetten başlayıp geriye doğru gidelim:

Forvet: Bu takımın orta saha ile pas bağlantısı kuracak bir forveti yok. Bu tipte bir forvet şart, Hoca toplantıda da söyledi, Burak sağlam olsa bile "farklı" bir oyuncuya ihtiyacım var dedi. Koca yaz geçti ortada hiçbir şey yok.

Kanat: Boyd dışında "Beşiktaşta kadroya girebilecek seviye"de kanat oyuncusu yok. Sayısal fazlalık bir taraftar olarak beni ilgilendirmez, eldekileri satmadan alamazmışız da bilmem ne. Bunları bir taraftar olarak benim sorunlarım değil. Ben bununla ilgilenmem. Ben olması gerekeni talep ederim. Senin verdiğin saçma kontratları bana bahane olarak sunamazsın. Beşiktaşın 1 tane kanat oyuncusu var. 1 tane daha var, o da mental olarak sorunlu. Kaldı ki Boyd da öyle fark yaratacak bir oyuncu değil. "Diğer parçaları iyi kalitede olan" bir kadroda sırıtmaz. Ama o kadar işte, fazlası değil.

Orta saha: Ljajic cepte (Gerçi o da ideal sisteme uygun değil ya neyse). Onun arkasında oynayacak oyuncu konusunda sıkıntı var. Dorukhan yanında oynayacak oyuncuya göre performans verebilecek bir oyuncu. Medel gitmek istiyor. Zorla tutmak yanlış. Yanlış olduğunu zaten sahada da gördük. Kafası burada değil. Oğuzhan ona uygun orta saha kurgusu kurulmadığı müddetçe bekleneni veremez. Kısacası orta sahaya mutlaka 1 tane al-ver yapacak, çok koşacak, dayanıklı, dinamik, oyun bilgisi iyi bir oyuncu şart. Bununla birlikte yanında Dorukhan, Oğuzhan, Muhayer vs. kim oynayacaksa performansı yükselir.

Stoper: Ruiz takımın "cuk oturan" tek oyuncusu. İiyi ki almışız. Lakin "Oyunu Ruiz üzerinden kurarız, Vida'nın ayağının iyi olması şart değil" tarzı yorumlara en başından beri şiddetle karşı çıkıyorum. Öyle bir dünya yok, bu laflar boş laflar, bu lafların saha içinde hiçbir karşılığı yok. Stoperlerinden biri pas dağıtma, konsantrasyon konularında "vasatın da altında" ise bu senin bütüüüün oyununu baltalamaya yeter. Geride eksiksin çünkü. 1 kişi eksiksin. Rakip bunu kullanmayacak mı sanıyorsunuz? O kadar aptal bir teknik direktör bu ligde yok ne yazık ki. Zaten sürekli yazıyorum, uzatmaya gerek yok. Vidayla devam etmek demek, oyunu "hiç" etmek demek.

Bekler: Gökhan Gönül bugün çok kötüydü. Geçen sezonun çok gerisindeydi. Douglas muhtemelen kısa süre içerisinde formayı alır. Caner'in de aynı şekilde en geç bir iki hafta içinde yerini Rebocho'ya bırakacağını düşünüyorum. Douglas ve Rebocho umut ettiriyor mu? şu şartlarda evet. Ne olacağını sahada göreceğiz.

Kaleci: Utku bugün iyiydi fakat tecrübesiz bir kaleciyle yola çıkacak lüksümüz yok. Kaleye ilk 11 seviyesinde bir kaleci alınmak zorunda. Karius'un kalecilik açısından güvenilmez olduğunu geçen sene gördük. Pas dağıtımı konusunda da yeterli değil. Ama 1 yıl daha kiralık kontratı var maalesef.
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2019, 00:52:04 38life ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Defans ve hücum hattı bir biçimde hallolur da ben orta saha konusunda çok karamsarım. Neredeyse hocanın planına uygun 3 adam da yok elimizde hepsi verilen görevi yarım yamalak yapmaya çalışıyor. Mucize bir evrim geçirmezse bu orta saha rotasyonu bu sezon istikrarlı performans çok zor.
İstenilen oyunu oynayamamamızın altında elimizde sisteme uygun oyuncular olmaması yatıyor. Ljajic ve Oğuzhan dışında uyan oyuncumuz yok. Diğer oyuncuları elimizden çıkarmamız lazım. (Para ediyorken Dorukhan da dahil) O bölgeye minimum 1 tane oyuncu almazsak sezon bitmez  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı levitate

Abdullah Avcı: "Basit top kayıp yapan takım görüntüsü vardı. Hiç şık olmadı, doğru olmadı. Oyunu inceleyeceğiz, oyuncuları inceleyeceğiz. Ligin ilk haftasında bununla karşılaştık. Doğru tespitler yapıp, bunun üzerine çabuk dönüş yapmamız lazım." (beIN Sports)

hocam iyi güzel demişsin ama icraat lazım. sen bunları dedin ama haftaya medel, caner vs. 11'de olursa başın çok ağrır
bipbipbupbup

Çevrimdışı gokhantr

Sorma o kadar zeki ki 3 sene elindeki şampiyonluğu verdi. Senelerce oturmuş kadrosu bozulmadan üstüne takviyelerle işlendi, maaşlar trink diye ödeniyordu. Bulunduğu camianin aldığı siyasi desteğe değinmeyeyim. Çeşit çeşit santraforu varken geçen sene kendini rezil hale düşürdü Robinho ısrarıyla hemşerisi heralde. #pırlanta

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hocanın oynatmak istediği sistemde bekler ve 6 numaranın ne kadar önemli olduğunu çok güzel anlatan bir gif  :tabe:

https://twitter.com/scoutsanati/status/1162829077910306816

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı cursedofdragon

Hocanın oynatmak istediği sistemde bekler ve 6 numaranın ne kadar önemli olduğunu çok güzel anlatan bir gif  :tabe:

quaresma çoktan çizgi de bekledi ve bekini atağa çıkartmadı bile.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Asrin kadrosuydu
Senol hoca oynatamiyordu
Ftye versen 5 sene sampiyon yapardi
Diyoz topcuya benzeyen 4-5 adam var 3-4 tane de torpille sokariz
Sostem mistem yapsan nolur kaleye gidemiyon
Citayi da cok yuksege koydu senol gunes

Başkan taraftarı da küçülttü. her gelene transfer geldi diye sevinirsen bu olur. Yarın konop babacar getirirler eminim sonra 6 aya kalmaz yine söverler.
Hoca mevzusu değil ki Avcı nın 40 fırın ekmek yemesi lazım önce Şenol Güneş i geçmesi için bu medyayla mhk ile tff ile diğer saha dışı etkilere karşı, rüzgara karşı işemeyi öğrenecek. tecrübe parayla bile satın alınamayacak bir şey. Biz e nasip oldu onu tedrisattan geçirtmek.

4 hücumcu bugün sahaya çıkan sabaha kadar oynasa penaltı korner karambol şansa vs olmadan gol atamaz. Yerine girenlere bakıyorsun Umut Nayır-Orkan ha bu çocuklara kızmıyorum aldıkları para belli seviyeleri belli bunlara yıldız muamelesi yapıp sonra da oradan yere çakan taraftarın suçu. Bugün torpilli yedek kalecimiz as ı gibi yanlış meslek seçmiş Utku olmasa rekor kırabilirdik. Hala daha Adri ihtiyar o para verilmez. Atiba yaşlı Dorukhan-medel oynasın. Talisca iş yapmıyordu Ljacic hem genç hem süper yetenek. Babel paragözdü boyd geleceğe yatırım Burak yoksa Golcü lazım değil Güven var diye kandıralım kendimizi. Daha çok hoca ve ederinden çok değer verilip şişirilen topçu yeriz.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı 38life

8 Haziran 2004: Del Bosque Beşiktaş ile imzaladı.

27 Ocak 2005: Del Bosque Beşiktaş'tan kovuldu.

Ligde çıktığı maç sayısı: 17

Büyük takımların en büyük rakibi kendi taraftarlarıdır.
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2019, 01:16:16 38life ]

Mahmut - Emre ve Mossoro cok uyumlu oynuyordu

Mahmut önceden bana çok kazma ve sıradan bir oyuncu gibi geliyordu ama kendini baya geliştirdi , irfan canı kanattan 8 numaraya evriltti ve verim de aldı

Dorukhanin yanında bugün Atiba oynasaydı çok farklı bir orta saha olurdu , geçen sene de öyle oldu Atiba Sanriim ilk 4-5 hafta oynamadı ne zaman Atiba ilk 11 e döndü orta sahada işler yoluna girmeye başladı

Yine Atibayi bekliycez galiba , keşke 32 yaşında falan olsaydı beaa

Çevrimdışı worns

En azından 3 tane net oyuncu gerekiyor.

1. Defans orta saha bağlantısı kurulamıyor, bu oyuncularla kurulamaz. Kısa süre içinde denemeler de yerle yeksan olur ve uzun çıkmaya başlarız. Medel'in bu kadroda üstlenebileceği tek rol Ruiz'i yedeklemek olur. Bunun için de pahalı bir çözüm, elden çıkartmak gerekiyor. Oğuzhan o mevkide güvenebileceğimiz özgüvene sahip değil. Yıl 2016 olsaydı denenebilirdi. Şu an ciddi bir geriye gidiş içerisinde, derindeki oyun kurucuyu yedekleyebilir ancak. Atiba kolay dönecek gibi gözükmüyor, yaşı itibariyle de bel bağlanamaz. Bize oyun görüşü yüksek, defanstan topu alacak, top kaybı oranı düşük, akıllı bir orta saha oyuncusu gerekiyor. Bu sistemde ön libero profilli oyuncuya ihtiyaç yok. "Regista" profilli bir adamı defansın önüne koymadan topla çıkış sorununu çözemeyiz. Oğuzhan'da onun yedeği olur kendine gelmeye çalışır bu sezon. Zaman zaman bu rolü üstlenebilir. Bu tür bir oyuncu gelirse Dorukhan'ın dinamizmine de ihtiyacımız olacaktır.

2. @38life a tamamen katılıyorum. Vida olduğundan da kötü görünüyor. Oynayacağımız oyun buysa onu satabileceğimiz en yüksek bonservisi ancak şu an görebiliriz.Giderek daha da kötü olacak. Oyuncuda ihtiyacımız olan yazılım yok. Ayrıca bugün kesici stoper işini de yapamadı. Yatabare'ye 20 kere aldırmaması gereken topu aldırdı. Çıkış pozisyonlarında da ciddi sorun yaratıyor. Gönderip Marcelo'yu ya da o tür bir stoperi alırsak umut doğabilir.

3. Hücum hattı üretkenlikten uzak. Sol tarafa kesinlikle bir forvet özellikli oyuncuya ihtiyacımız var. Boyd-Lens diğer tarafı bir biçimde idare edebilir.

[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2019, 01:14:12 worns ]

Çevrimiçi Necmi

Ridvanla çıkacaktı o zaman Canerden kötü olamaz hiçbir şartta

Adam bildiğin kara delik @Necmi abiye kızıyorduk zamanında Ismailden daha beyer dediğinde vallahi Ismailden daha betermis
o zaman demişdim hatırlarsın caner gelsin bugün isteyen herkes istememiş gibi dizlerini dövecek diye.
gelsinde görün caneri dedim ismaili ona tercih ederim en azından kulübede yedek oturur caner gibi sorun yaratmaz dedim.
halada aynı şeyi söylüyorum ismail canerden daha iyi bir bek. tek hatası arada bir donmasıydı :D
en azından daha hızlıydı ikili mücadeleye girerdi top kazanırdı. top sürebiliyordu bunların hiç birini caner yapamıyor.
ama bugüne özel konuşayım kötülerin listesini yapsak caner ilk 5 e girmez o kadarda gömmeyin.
bu günün en kötü oyuncusu güvendi sonra quaresma gelir sonra medel ondan sonra dorukhan sayarım sonra GG
caner bunlardan daha kötü falan değildi. what sapp da çağrı caner dört top kaybı yaptı diye saydırıyordu
dakika 30 ama ben o dakikaya kadar dört toptan fazlasını ljajicin rakibe attığını gördüm.
bu arada çağrı caner için ölüp bitiyordu zamanında :D
senin ilerdeki adamların bu kadar top kaybı yaparsa savunma oyuncuları konuşulmaz. elbet hata yapacaklar ileri gönderdikleri her top bumerang gibi geri dönüyor

Çevrimiçi sefaköykartali

Şu maçtan oyuncu oyuncu analiz çıkartmak saçma. Pas oyunu oynayan Abdullah Avcı Medel Q7 oynatıyor. Beklerle oyun kuran Avcı Caner Gökhan oynatıyor. Transferler hazır değilse bunun kimin suçu olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle takımda Vida da kötü gözükür, Dorukhan da Boyd da. Hocaya zaman vermek lazım orası ama sistem hocasıysan gelip hala Quaresmayı oynatmazsın yahu. 1-0 gerideyiz adam saçmasapan trivelalar falan yapıyor top eziyor. Caner desen her topa dan dun vuruyor savunması allaha emanet. Çıkart gençleri oynat yine 3-0 yenil sonra de ki kardeşim transfer yoksa bu kadar en azından bitik değil enerjik oynardı bu takım.

8 Haziran 2004: Del Bosque Beşiktaş ile imzaladı.

27 Ocak 2005: Del Bosque Beşiktaş'tan kovuldu.

Ligde yönettiği maç sayısı: 17

Büyük takımların en büyük rakibi kendi taraftarlarıdır.
Yeniköy Kasabi :lol: :lol: :lol:

Real ile  yanlış bilmiyorsam 2 kere S.L şampiyonu olmuş , Ispanya ile Avrupa şampiyonu olmuş hocaya bu lakabı taktılar

Bizden kovulduktan sonra bile Milli takıma gitti adam , herşeyi en iyi biz biliyoruz ya

Yeniköy Kasabi :lol: :lol: :lol:

Real ile  yanlış bilmiyorsam 2 kere S.L şampiyonu olmuş , Ispanya ile Avrupa şampiyonu olmuş hocaya bu lakabı taktılar

Bizden kovulduktan sonra bile Milli takıma gitti adam , herşeyi en iyi biz biliyoruz ya

senin avcıyı gömme tezini çürütmüş ama sende tongaya düşmüşsün :)

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şu maçtan oyuncu oyuncu analiz çıkartmak saçma. Pas oyunu oynayan Abdullah Avcı Medel Q7 oynatıyor. Beklerle oyun kuran Avcı Caner Gökhan oynatıyor. Transferler hazır değilse bunun kimin suçu olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle takımda Vida da kötü gözükür, Dorukhan da Boyd da. Hocaya zaman vermek lazım orası ama sistem hocasıysan gelip hala Quaresmayı oynatmazsın yahu. 1-0 gerideyiz adam saçmasapan trivelalar falan yapıyor top eziyor. Caner desen her topa dan dun vuruyor savunması allaha emanet. Çıkart gençleri oynat yine 3-0 yenil sonra de ki kardeşim transfer yoksa bu kadar en azından bitik değil enerjik oynardı bu takım.
Bu yenilgi yönetime yazdığı kadar Abdullah Avcı'ya da yazar zaten. Şu Q7 konusunda sözleri hala kulağımda çınlıyor. Birden ne değişti diyor insan  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı levitate

senin avcıyı gömme tezini çürütmüş ama sende tongaya düşmüşsün :)
+1903

uu reyiz hızlısın
bipbipbupbup

daha önce de söyledim yine söylüyorum pep guardiolayı getirsen bu yönetimle bir şey olmaz.

Bu zihniyet hoca yemeye devam eder.

önce güneş
şimdi avcı

avcıyı gönderip yerine sergeni getirirler onu da yerler.

Gitmesi gereken kişiler hocalar değil.Bunu savunmaya devam edeceğim.