Medel ve Burakta sakatlanmış. Boşuna demiyorum ben antreman programı sorgulanmalı diye.
doğru diyorsun daha önce yaptığımız gibi hiç antrenman yapmayalım antrenman yok sakatlık yok

avcının başak geçmişine bakmak lazım böyle sakat veriyormuymuş yaz kamplarında
bu arada burak sakatlığı tarak kemiği çatlakmış bu antrenman programıyla alakalı değil
ameliyat olmuşdu ayak tarak kemiğine vida çakılmışdı acaba aynı yerdenmi oldu
ama diğer oyuncular hep kasık sakatlığı
bunun olma nedenide bu kasların kuvvetli olmaması yoğun antrenmana girdiğinde zorlanıyor
bu demekki oyuncuların hepsinde bu güçsüzlük var ve yaz kampı yoğun antrenmanına girdiğinde fire verdi
bu kaslar çabuk güçlenmez. dış kaslar kuvvetli olup iç kaslar zayıf kaldıysa zorlanmada zayıf olan fire verir
bu tip sakatlık yanlış antrenmandan olmaz daha önce yanlış olup şimdi doğru yapılmaya çalışdığında olur
mesela baktım biraz inceledim belin esnek olmamasından iç karın kaslarının zayıf olmasından kaynaklanırmış
oyuncular çalım şut çekme yan koşu vs gibi nedenlerle görünürmüş tabi şu anda antrenmanlarda bu şekilde yapılıyordur
sürekli pas çalışması olduğuna göre demek daha önce yapmadık ve oyuncuların hepsi zayıf kaldı.
bunun şimdiki antrenmanlardan değil önceki antrenmanların yetersizliği ile alakası büyük
sert yoğun antrenman adale atması bağ kopması gibi zorlamadan doğan sakatlıkla kendini gösterir
kasık bölgesi ise zayıflıktan dolayı olur yanlış hatırlamıyorsan quaresmadada oldu bu kasıkta zorlanma
ve onun çalışmadığını kimse söyleyemez ama önemli olan çalışma değil doğru çalışma
bu takım kaç yıldır kötü çalışıyordu bu oyuncuların sahada duruşundan belliydi
takım yıllara dayanarak adım adım düştü arkadaşlar dalga geçiyor ama ben 3 yıldır söylüyorum bunu
takımın koşu mesafesi her yıl adım adım geri gitti insanlar o zaman marotonculardan takım yapalım koşu gerekiyorsa diyordu
ama işin aslı bu değil sorun takımın koşması değildi koşamamasıydı buda takımın zayıf olduğunu yeterli çalışmadığını gösterir
bir takım sezonu 100 km ortalamayla kapatıyorsa ekip değiştiğinde bu sakatlıklar kaçınılmaz işde.
ben bu sakatlıkların olacağını bekliyordum önceki seneyi 100 km ortalamayla kapatan takımın bu çöküşü yaşayacağı besbelli bir durumdu.
şimdi ortaya yanlış antrenman programı lafı atıp yine şenol güneşi aklama çabası var. adale atmıyor
kas yırtılması yok olan kasık ağrısı adam gibi çalışma başlayınca bu olur. oyuncularda bek esnekliği yok işde
patır patır dökülüyorlar bir iki değil hepsinde aynı sorun varsa bu geçmişde kötü çalıştıklarını gösterir.
tek şeye işaret ediyor oyuncuların bel ve karın kaslarının zayıf olmasına buda 1 aylık çalışmayla güçlenmezde zayıflamazda
yani avcının suçu olamaz bu.
ona göre antrenman diye birşey yok bu takımın hazırlanması gerekiyor. kimsede bilemez bu kasların zayıf olduğunu
normalde olmaması gerekiyor doğru çalışsalardı olmazdıda. bu gösteriyorki biz yıl içindede sakat vereceğiz.
biliç zamanındada sakat çok veriyorduk oda ham bir takım almışdı tam fiziken oturtmaya başladı takımı gitti
gittiğinde takım fizik olarak oldukça düzelmişdi sonra yine gerilemeye başladı. hiç kimse neden ligin en az koşan takımı olduğumuzu sorgulamadı hiç
birşey dediğimizdede herkes hocayı savunacağım diye saçma sapan konuştu.yok efendim doğru koşu önemliymiş
yok takım maratonculardanmı kurulmalıymış bu takım koşmuyor değil koşamıyordu
geçen sene her topa deli gibi koşan medelin rakipden koşu farkı yediğini görünce biz bitmişiz dedim.
yok efendim gomez beni iyi çalıştırın dediğine pişman olmuş iyide gomezin oynadığı sene takım fizik olarak en iyi durumda olduğu seneydi
yanlış çalışsada kaslar güçlüydü düşmemişdi daha. ben oyuncular rakibi karşılayamıyor üç metre uzağında duruyor dediğimde
boşa konuşmuş oldum girmiyorlardı rakibe çünkü vücutları buna izin vermiyor kolayca çalım yiyorlardı belleri dönmüyordu adamların
şimdi takımda gençler daha iyi görünüyor yeni gelenlerde öyle çünkü onlar a takımla çalışmadı ve genç olmanında
avantajını yaşıyorlar daha esnek vücuda sahipler.