1)hee tabi yanlış yapılanma yaptığımız için kırk orta açıyorduk peki bu sene ikinci yarı birden yeni oyuncularla takımı değiştirip doğru yapılanmamı yaptıkta o ortalar kayboldu. ligin ikinci yarısı 5-10 orta arası oldu maçlarda yanlış yapılanan takım birden doğrumu oynamaya başladı
Sen gerçekten takımı mı izliyorsun yoksa 'Ben Fikret Orman'ı korumak için nasıl Şenol Güneş'i gömmeliyim. Dolar 7 lira olsun da Fikret Orman'ın geldiği zamanki borç şimdiki borcuna eşit olsun(Demek ki dolar 20 lira olsa senden keyiflisi olmayacak Fikret Orman borçları eritti diyeceksin. Sen söyle biz de sana inanıp bayram yapalım ). Fikret Orman'ın kulübe getirdiği getirdiği yönetici Atalay adında ne idüğü belli olmayan dolandırıcı tipinde birisiyle iş yaptığında konuyu atilla türker'e getireyim de Fikret Orman'a birşey olmasın.' derdindesin. Gerçekten bu konuda çığır açtın. Bak bakalım ligin ikinci yarısında kimler katılmış takıma . Ljaic, Dorukhan, Güven gibi futbolcular da takıma adapte olabilmiş mi.
2) aslında pas oynunu oynayan futbolcu yapısıyla kurulmuş bir takım sürekli orta açınca adı yanlış yapılanma oluyor yanlış oynatılmıyor
takım öylemi atiba ljajic dorukhan gibi pas oyunu oynayabilen bir orta sahan var burak güven gibi aralara kaçan verkaç yapan forvetlerin var GG de pas alışverişi yapan kanat beki aslında caner bile pas oyununa girebilir bunu gösteriyor lens pas oyunu oynayan kanat elinde bütün takımdan orta açan birbuçuk oyuncu var forvetlerin hava hakimiyeti olan forvetler değil bu takım 2,5 sene orta açma oyunu oynadı bunun adıda yanlış yapılanma oldu yanlış sistem değil elindeki oyuncu grubunun oynayacağı oyunu oynatmamak değil yanlış yapılanma hoca sırf ortaya kafa vursun diye taliscayı kafa golü atmaya zorladı adamın raket gibi ayağı var ama bunun üzerine kurmayı düşünmedi bile oyunu önemli olan gol atmak değil önemli olan ortaya kafa vurup gol atmak
Bak yine başladın algı yapmaya. Niye algı yapıyorsun dolar 7 lira olduğunda hemen atılıp dolar borçlarımız eridi şeklinde yaptığın algı gibi. Dersin bizim borçlarımızın çoğu dolar diye ama doların 7 lira olmasını beklersin dolar bazında borçlarımız sabit kaldı demek için. Gerçekten Fikret Orman'ı bu şekilde koruyacağını mı sanıyorsun? Pas oyunu oynayan takımımız var demişsin. O takımda saymışsın Ljaic var, Güven var, Dorukhan var, Burak var diye. O saydıkların ne zaman katılmış bu takıma? Bu da yetmemiş olacak ki bir de yine kendi varsayımlarını gerçekten var olan bir durummuş gibi göstermeye kalkışmışsın Lens pas oyunu oynayabilen bir kanatmış örneği gibi. Bir de bunların üstüne eklemişsin sanki bu oyuncular en az 2.5 senedir takımda da bu ounculara rağmen bu takım 2.5 sene orta açma oyunu oynamış. Gerçekten sen maçları izliyor musun emin değilim. Neden mi böyle diyorum? Sen maçları izlemedin mi Talisca ilk geldiğinde orta saha kurgusu Tolgay, Oğuzhan olarak kurulu iken Tolgay ve Oğuzhan sorumluk almaz geriye gömülürken dikine Talisca ile oynamanın yolunun uzun toplara mahkum kalındığını o atılan uzun topların da rakip savunmalar tarafından alındığını bunun sonucunda takımın kanatlardan oynamaya mecbur kaldığını göremedin mi hiç? Ama ne alakası varmış takım mühendisliğini doğru yapamamakla? Sen mi farklı maç izliyorsun biz mi bir türlü anlayamıyorum. Şu anlattıklarımız mı anlaşılmıyor ki %99.9 eminim yine bir süre sonra yine teknik direktör takımı kanattan oynattı Talisca'ya kafa attırdı diyeceksin ben ya da başkası tekrar sıfırdan aynı yere dönerek yine neden olduğunu anlatmak zorunda kalacağız.
3) maç sonu yeterince orta açtık ama gol gelmedi diyen hoca için ne sistemi ne yanlış yapılanmayı konuşuyoruzki. ikinci şaöpiyonluğumuzda talisca ile abou ittire ittire takımı şampiyon yaptı ama hoca kahraman oldu yoksa o senede ortalardan oyunu geride çevirmekten ilk yarıları çöpe atmaktan şikayet ediyorduk ortaya abou çıkıyor şapkadan tavşan çıkarıyor taliscada şapkadan tavşan çıkarıyor maç kazanıyorduk.
oyuncular birer birer kaçarcasına gitti takımdan hemen yapıştırdılar maaşlarını alamıyor diye acaba ondanmı kaçıyorlardı yoksa takım içinde öğütüldükleri içinmi kaçıyorlardı. Bilemeyiz.
Pardon sen Talisca, Aboubakar takımdan ayrıldıktan sonra herhangi bir tanesinin ' Beni bu takımda öğüttükleri için ben bu takımdan ayrıldım' tarzı bir demeç verdiğini gördün mü? Kendi kendine varsayımlar türetip sonra da varsayımlarını gerçek olanmış gibi gösterme huyundan ne zaman vazgeçmeyi düşünüyorsun? İspatın var mı söylediklerinin? Nerede ispat görelim? Hani sen bize dayanak soruyorsun ya çalışanların maaşının ödenmediğine dair hani biz Fikret Orman çalışanların maaşı aylardır ödenmemişken tatil yapıp, magazin programlarına çıkıp lay lay lom yapması yanlış derken; hani üstüne de ekliyorsun ya Fikret Orman'ı korumak için maaşları ödemiş ki gitmiş diye dayanaksız biçimde(sana gelince dayanaksız biçimde herşeyi söylemek serbest) ben de sana soruyorum senin varsayımlarının dayanağı, ispatı nedir? Nerede Talisca, Aboubakar demiş bizi öğüttüler Beşiktaş'ta diye?
Sen kadrosu kısıtlı , takımın iskeletini oluşturan oyuncuların yaş ortalamasının yüksek olduğu, Avrupa ile Türkiye Ligini beraber götürmeye çalışan bir takıma her maçta 90 dakika tempo yaptırırım diyorsan buyur gel sen yönet o takımı görelim. Keşke öyle bir imkan olsa da görsek bir şeyi yapmak bir şeyi konuşmak kadar basitmiymiş. Elinde Adriano, GG gibi adamlar varken her maç tempo yapacakmış bu takım sen böyle istiyor senin doğruların bu olduğu için. Gerçekten sen maçları nasıl izliyorsun nasıl analiz yapıyorsun anlayamıyorum.
Abou, Talisca şapkadan tavşan çıkardı. Neden böyle oluyordu? Şapkadan tavşanı Tolgay, Oğuzhan çıkaramadığından, takım yanlış kadro mühendisliği sonucunda geriye gömülenler ve ileride olup şapkadan tavşan çıkaranlar olanlar şeklinde ikiye bölündüğünden olmasın?
4)Ne demişdim burak alınınca hadi bakalım uzun pas orta oyununu oynatta göreyim şimdi. o kadar istediğin burakı yuhalatacakmısın bu oyunu oynatıpda
yapamadı anında çark etti birden merkez oyununa pas yapmaya döndük. hocanın inadının adı yanlış yapılanma oldu
şimdi avcının tarzı değil o oyun iki üç oyuncu alacaklar takım pas oyununa dönüp oturunca hemen bak doğru yapılanma yapınca oluyormuş
Bak ben değil sen yazmışsın aynı mesaj da yazmışsın. Bir daha oku ne yazmışsın ' aslında pas oynunu oynayan futbolcu yapısıyla kurulmuş bir takım sürekli orta açınca adı yanlış yapılanma oluyor yanlış oynatılmıyor
takım öylemi atiba ljajic dorukhan gibi pas oyunu oynayabilen bir orta sahan var burak güven gibi aralara kaçan verkaç yapan forvetlerin var' . Diyorum acaba sorun ben de mi. Mesajına başlarken içinde Burak'ın da geçtiği oyuncular için pas oyunu oynayan takıma orta açtırıyor diye her zaman yaptığın gibi algı yaparak mesajına başlıyorsun sonra da dönüp Burak geldikten sonra uzun pas oyununu oynat da göreyim dedim diyorsun. Bir karar ver ne dediğin anlaşılmıyor. Avcı konusunda da ne dediğin anlaşılmıyor. Ben Avcı gelmesin istiyorum diyorsun sonra da Avcı takımı şöyle şöyle oynatacak diyorsun. Avcı başarısız olunca ''Ben istemedim. Bakın ben her zamanki gibi haklıydım'' diyeceksin . Avcı başarılı olursa '' Bakın ben Avcı takımı böyle oynatacak demiştim gördünüz mü yine haklıyım'' diyeceksin. Kusura bakma ama bunları herkes yemiyor. Güzel taktik de herkes yemiyor bu taktikleri işte
5) olacak Avcıyı istemediğimi herkes biliyor ama avcının oyun anlayışı Beşiktaş kadrosuna daha uygun oyun tarzı tabi oda
quaresmaya teslim olmazsa.
sorun ben haklıyım sen haklısın olayı değil ben yanılsam ne olur sen yanılsan ne olur yeterki Beşiktaş kendisine uyan doğru
anlayışı belirlesin ve başarılı olsun ben bunun için yanılmaya razıyım. kimseyle haklı çıkmak için sidik yarıştırmıyorum
üç senedir takımda gördüğüm sorunları dile getiriyorum sadece
zaten savunduğum herşeyin bir bir gün yüzüne çıkması aslında benim doğru bakış açısına sahip olduğumu gösterdi millet oziyi ipeklere sararken ben burda veryansın ediyordum unuttunmu şimdi üç sene önce benim görüp söylediğimi herkes söylüyor
ben takım quaresmaya teslim oldu dediğimde herkes quaresma oley çekiyordu şimdi takımda isteyen yok.
ben ilk orta açmadan başka birşey yapmıyoruz dediğimde buna dikkat eden yoktu şimdi herkes bundan şikayetci
ilk yarı burda millet ljajici gömmeye başladığında sistemsiz oyunda harcanıyor demişdim oyun merkeze taşınınca
parlamaya başladı. Millet atiba yaşlandı oynayamıyor dediğinde sorun atibada değil oyun anlayışımızda dedim
ordada oyun merkeze dönünce atiba parlamaya başladı siz hemen ilk yarı formsuzdu form tuttu dediniz
peki ikinci yarı atiba bugün kötü oynadı dediğimiz maçlarada bir bakın nasıl oynamışız neden atiba kötü görünmüş
bu takım koşmuyor dediğimde aboulu sezondu ve ondan sonraki her sezon takım daha kötüye gitti.
Evet Avcı'yı istemiyorsun ama Avcı başarılı olabilecek bir ihtimal. Avcı başarısız oluğunda da başarılı olduğunda da ''ben demiştim'' diyebileceksin
Ben haklıyım dediklerim birbir ortaya çıkıyor diyorsun. Paron neye dayanarak bunu diyorsun? Şenol Güneş sonrası takım 1 sezon geçirdi, senin dediklerin birer birer çıktı da ben mi kaçırdım? Bu kadar ego sahibi olmak iyi birşey değildir. Burada insanlara egolu damgası vurup bu kadar ego sahibi olmak da değişik bir durum. Senin dediklerinin tersinin çıktığının yüzlerce binlerce mesajı bulurum. Borçları nasıl eriteceğimizi nasıl Bayern Juventus olacağımıza dair misal. Futbol takımı hakkında hemen ben bildim ettim diye öne atılma. Futbol hakkında ne kadar bilgili olduğunu da 1 sene sonra görmüş olacağız. Şimdiki özgüvenini 1 sene sonra da umarım görürüm.
Sorun sistemdeyse niye oyuncuları gömüyorsun? Sorun Quaresma, Atiba, Ozi'de değil ki. Sorun sistemde. Bir kez daha tekrarlamak zorunda kalacağım ama lütfen tutarlı ol. Koşan takım hakkında tekrar edeceğim sen diyorsan sakatlığa yatkın belli yaşı almış kadrosu kısıtlı Avrupa ve Türkiye'de her 2 kulvarda yürüyen oyunculardan oluşan takımı ben koştururum diyorsan buyur gel o takımı sen yönet de görelim nasıl yapılıyormuş bu iş. Konuşmak basit icraatı görelim. Şenol Güneş senin kadar iyi bilmiyormuş bu işi demek ki.
6)
takım formsuz belli ama çine gittin ondan oldu yani koskoca yaz kampı 3 günlük çin gezisine esir edildi
hepsi topu topu 3 gün bir maç yani her sene yaptığımız herhangi bir uzak deplasman avrupa maçına denk
kaldıki kamptanda ödün falan verilmemişdi birinci ve ikinci kamp yapılmışdı.
mazeret çin oldu o sene peki ondan sonraki sene bu kadar kötü olmamız niyeydi çinede gitmedik
ha tamam ljajic kampa geç katılmışdı. tabi adamı bahamalarda tatilden getirmişdik italyada lig maçı oynayıp ertesi gün gelmedi o nedenle formsuzdu.
başka kulübün kampında yükleme yapılınca oyuncu form tutamaz zaten illaki bizim kampa katılmak zorunda
orda götürdüğümüz on tane gençle yapacağı hazırlık maçlarıyla takıma uyum sağlayacak sonra bütün takımın düşüşü
ljajicin geç gelmesine bağlanıyor
takım formsuz diyoruz yaşlı deniyor iyide daha yaşlı takım at gibi koşuyor diyoruz ses yok
takım kötü diyoruz maaş alamıyor diyorlar iyide maaş alamayan takım iki senedir şampiyon oluyor diyoruz ses yok
bu takım yanlış yapılandı deniyor iyide şl de fırtına gibi esiyor ligin ikinci yarıları tutabilen olmuyor diyoruz ses yok
kaç tane oyuncu için yanlış oynatılıyor diyoruz yanlış yapılanma deniyor takımın tamamı bir tartza uygun yapılandıysa sen onlara tamamen zıt
oyun oynatıyorsan bunun adı yanlış yapılanma olmuyor hocanın elindeki oyuncuya uygun oyun sistemini oturtamaması oluyor malesef senin elinde
kafaya vuracak oyuncun yokken her maç kırk orta açtırırsan suç yapılanmada olmaz senin inadın olur kafa vurmamış adama oturup kafa atmayı öğreteceğine raket gibi ayağını kullanmayı sen öğren adama kafa atmayı birgün öğretirsin belki ama o gün şampiyonluk kaçmış olur.
elbet orta açmada oynarsın ama bu karşındaki takımın zaafına göre olur her takıma yapılmaz temel oyun şeklin olmaz
bunu yaparsan bunun adı hatalı yapılanma değil takımı quaresmanın egosuna teslim etmek olur.
biz sahada çıplak gözle izleyip oyuncuların memnuniyetsizliğini görüyorduk sürekli eli havada her topu istiyor atmazsan pisleşiyor
bu nedenle kaç kavga çıktı sahada kaç oyuncuyla tersleşti bir süre sonra zaten hocadan destek görmeyince oyuncular boş veriyor
adı yanlış yapılanma oluyor. quaresma sahada yokken oyun iştahının arttığınıda göremiyormusunuz.
son sezon ligin ikinci yarısı quaresmanın merkezinden çıkınca oyun neden birden yapılanma doğru oldu neden oyuncuların oyun iştahı arttı
maaşlarınımı aldılar yaşlarımı gençleşti birden yapıanmaya uygun oyuncularmı oldular
yoksa sistemmi değişti oyun merkezemi taşındıda oyuncular oynamaya başladı.
Bu son bölümde kısa cevap vereceğim. Ljaic ne zaman bu takımda etkili olmaya başlamış, bu takım senin tabirinle ne zaman at gibi koşmaya başlamış lütfen bunlara bir bak.
Quaresma'yı bu takıma kim kazandırmış ; kim senelik 2 milyonluk sözleşme vermiş, kim sözleşme uzatmış, kim takımın kadro mühendisliğini yapmış bunlara da bir bakmanı tavsiye ederim. Quaresma'ya senelik 2 milyon vereceksin . 4 sene boyunca da teknik direktör Quaresma'yı oynatmayacakmış. Oynatınca suçlu teknik direktör. Güzel bir hayal dünyası Mükemmel bir mantık anlayışı
Bir kez daha tekrar ediyorum bir bak bakalım sezonun ikinci yarısı kimler katılmış bu takıma, sezon başında alınan hangi oyuncular adapte olmaya başlamış bu takımda.
okumadım ne yazdığını tahmin ediyorum doğrudur ben Başkanı korumak için söylüyorum bunca şeyi peki sen kimi korumak için söylüyorsun
ben yanlış yada doğru bir tesbit yapıyorum sizinki gibi forvet almadı yönetim ya diye kestirip atmıyorum.
ha bu arada beğenin beğenmeyin bu takıma bir sene öncenin süperlig gol kralı alındı. bir sezon önce 25 civarı gol atmış adama gol atmayı bilmiyor dediniz.
neyse konuşmayacağım seninle bu konuyu artık ne sen beni ikna edebilirsin nede ben seni.
ben kendi tahlilimi yaparım sana göre doğru olur yanlış olur ama bu benim düşüncem ben bu güne kadar senin yorumların üzerine tek bir eleştiri yapmadım
hep benim yorumlarım üzerine tartışıyoruz.
evet Beşiktaşın başkanını koruyorum kime ne bundan savunduğum kişi Beşiktaş başkanı neden bu kadar zorunuza gidiyor şenol güneşi beğenmiyorum size ne bundan ben hatayı onda buluyorum sen başkanda bulursun mecburmuyum senin gibi düşünmeye neden benim her söylediğimi yanlış çıkartma çabasındasınki.
herkes fikrini söyler. fikrimi söylerken din kitabı yazmıyorum bu benim fikrim sadece. Ben sportif başarısızlığındada değilim geldiği gün Başkanı eleştirdim Şenol güneşi aldığı için
o zamanda dedim isterse her sene şampiyon yapsın fikrim değişmez bugün konuştuğum şeyleri yaşanmadan geldiği günde konuştum ben.
bu benim düşüncem ve bunları söylemek için kimseden izin almak zorunda değilim. Başkanı eleştirebilirsin zaten eleştiriyorsun bende savunurum kime ne
suçmu başkanı savunmak doğru yaptı demek anlamıyorum. sanki renklileri övüyorum burda.
Beşiktaş başkanının korunması başarılı bulunması sizi neden rahatsız ediyor. yıllardır istediğiniz gibi eleştiriyi yapıyorsunuz ne engel olundu nede mesajının silindi
varmı eleştirdiğin silinen bir mesajın eleştirini doğru şekilde yaptıktan sonra yaparsın istediğin gibi sırf sizin fikrinizde değilim diye baskı yapıyor oluyorum
baskı yapmamak için her dediğinize he demekmi zorundayım
kaldıki birilerine baskı yapsan ne olur yapmasam ne olur tartışmanın olmadığı gerkesin aynı şeyi söylediği bir forum olması benim işimemi gelir
ne kadar tartışma forumun o kadar aktif olması demektir tartışma üye çeker forumu büyütür hani forum açısından yapıyorum diye düşünüyorsanız
ha forum büyümüş büyümemiş benim için bir avantajmı sağlıyor burda insanlar konuşsun tartışsın zaman geçirsin diye
fedakarlık yapıyoruz sadece. neden set vurmak isteyeyimki insanlara almışsınız ağzınıza bir lafı sakız gibi çiğniyorsunuz
senin işin gücün benimle uğraşmak ne yaptım sana onuda anlayabilmiş değilim sırf bana laf yetiştirmek için foruma yazıyorsun
bakıyorum tek bir ceza almamışsın cezayı bırak uyarı bile almamışsın silinen mesajında olduğunu sanmıyorum
derdin ne anlayabilmiş değilim senin gibi düşünmek zorunda değilim herkesin bir fikri olur söyler bende fikrimi söylüyorum sadece
neden sürekli saldırma derdindesin
şu konuyu bitirelim artık evet Başkanı savunuyorum dibine kadarda savunurum haklı gördüğüm sürece bu kimseyi ilgilendirmez
sizin ne kadar eleştirmek hakkınızsa benimde savunmak hakkım ben sizin eleştirinizi engelliyormuyum.
tek bir uyarı ceza almamış mesajı silinmemiş biri benim başkanı eleştiriyor diye baskı yaptığımı düşünüyor.
bende başkanı eleştirmiyorum diye bana baskı yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum
Fikret orman Beşiktaşın başkanıdır bu forumda Beşiktaş başkanına ne olursa olsun küfür hakaret edilemez saygısız davranılamaz
yarın başka biri başkan olduğunda onu savunacağım eleştirinin sınırı vardır.
ben forum yöneticisi olarak başkana saygısızca davrananlara tepki verdikçe başkancı oldum.
Beşiktaş başkanı saygısızlığa küfür ve hakarete karşı korunur bu kadar basit onun dışında herkes eleştiriyor zaten
kime ne dedik.