Caner, Quaresma falan maksimum bir iki haftaya yedeğe çekilecektir. Bunlar bugünün sorunları, Asıl önümüzde koca bir 33 haftanın sorunları var. Bunları konuşmak, bunları düşünmek gerek. Forvetten başlayıp geriye doğru gidelim:
Forvet: Bu takımın orta saha ile pas bağlantısı kuracak bir forveti yok. Bu tipte bir forvet şart, Hoca toplantıda da söyledi, Burak sağlam olsa bile "farklı" bir oyuncuya ihtiyacım var dedi. Koca yaz geçti ortada hiçbir şey yok.
Kanat: Boyd dışında "Beşiktaşta kadroya girebilecek seviye"de kanat oyuncusu yok. Sayısal fazlalık bir taraftar olarak beni ilgilendirmez, eldekileri satmadan alamazmışız da bilmem ne. Bunları bir taraftar olarak benim sorunlarım değil. Ben bununla ilgilenmem. Ben olması gerekeni talep ederim. Senin verdiğin saçma kontratları bana bahane olarak sunamazsın. Beşiktaşın 1 tane kanat oyuncusu var. 1 tane daha var, o da mental olarak sorunlu. Kaldı ki Boyd da öyle fark yaratacak bir oyuncu değil. "Diğer parçaları iyi kalitede olan" bir kadroda sırıtmaz. Ama o kadar işte, fazlası değil.
Orta saha: Ljajic cepte (Gerçi o da ideal sisteme uygun değil ya neyse). Onun arkasında oynayacak oyuncu konusunda sıkıntı var. Dorukhan yanında oynayacak oyuncuya göre performans verebilecek bir oyuncu. Medel gitmek istiyor. Zorla tutmak yanlış. Yanlış olduğunu zaten sahada da gördük. Kafası burada değil. Oğuzhan ona uygun orta saha kurgusu kurulmadığı müddetçe bekleneni veremez. Kısacası orta sahaya mutlaka 1 tane al-ver yapacak, çok koşacak, dayanıklı, dinamik, oyun bilgisi iyi bir oyuncu şart. Bununla birlikte yanında Dorukhan, Oğuzhan, Muhayer vs. kim oynayacaksa performansı yükselir.
Stoper: Ruiz takımın "cuk oturan" tek oyuncusu. İiyi ki almışız. Lakin "Oyunu Ruiz üzerinden kurarız, Vida'nın ayağının iyi olması şart değil" tarzı yorumlara en başından beri şiddetle karşı çıkıyorum. Öyle bir dünya yok, bu laflar boş laflar, bu lafların saha içinde hiçbir karşılığı yok. Stoperlerinden biri pas dağıtma, konsantrasyon konularında "vasatın da altında" ise bu senin bütüüüün oyununu baltalamaya yeter. Geride eksiksin çünkü. 1 kişi eksiksin. Rakip bunu kullanmayacak mı sanıyorsunuz? O kadar aptal bir teknik direktör bu ligde yok ne yazık ki. Zaten sürekli yazıyorum, uzatmaya gerek yok. Vidayla devam etmek demek, oyunu "hiç" etmek demek.
Bekler: Gökhan Gönül bugün çok kötüydü. Geçen sezonun çok gerisindeydi. Douglas muhtemelen kısa süre içerisinde formayı alır. Caner'in de aynı şekilde en geç bir iki hafta içinde yerini Rebocho'ya bırakacağını düşünüyorum. Douglas ve Rebocho umut ettiriyor mu? şu şartlarda evet. Ne olacağını sahada göreceğiz.
Kaleci: Utku bugün iyiydi fakat tecrübesiz bir kaleciyle yola çıkacak lüksümüz yok. Kaleye ilk 11 seviyesinde bir kaleci alınmak zorunda. Karius'un kalecilik açısından güvenilmez olduğunu geçen sene gördük. Pas dağıtımı konusunda da yeterli değil. Ama 1 yıl daha kiralık kontratı var maalesef.