Ben de basamak olayına hiç katılmıyorum. Bu kadar komplo teorisi yaratmaya gerek yok. Adam geldiği günden beri sadece işini yapmaya çalışıyor. 3 sene de gayet iyi yaptı. Geçen sene şampiyonluk kaçtı ama Avrupa'da rekor üstüne rekor kırıldı. Üstelik geçen seneki başarısızlığın ve tutarsızlığın baş sorumlusu yönetimin yanlış kadro mühendisliği ve plansız programsız transferleriydi (TFF, MHK olaylarına falan hiç girmiyorum bile). Bence Şenol Hoca buna rağmen iyi iş çıkardı. 4. olmamız şanssızlıktı. Galatasaray maçı finaldi, finali kaybettik. Kazansaydık başka şeyler olacaktı.
Şenol Hoca'ya yapılan her türlü teknik eleştiriyi anlarım, saygıyla da dinlerim, bir kısmına da katılırım, ama karakteriyle ilgili söylenen şeyleri anlayamıyorum. Adam 'Beşiktaş'ı basamak olarak kullanayım da, 4-5 sene sonra da milli takıma giderim' demiş olabilir mi gerçekten? Ya da sezon başında 'nasıl olsa seneye milli takımdayım, Beşiktaş'ı da salla gitsin, umrumda değil' diye düşünmüş olabilir mi? Bu adamın ruhu, vicdanı, onuru yok mu? Koskoca bir sezon var önünde, milyonlarca taraftar şampiyonluk bekliyor, sözleşmen var, kazanacağın para belli, oyuncu grubun belli... İnsan sırf para için, sırf milli takıma sıra gelsin diye, bütün bir sezon, istemediği, sevmediği, mutsuz olduğu, başarılı olmasını yürekten arzu etmediği bir yerde kalmayı içine sindirir mi? Üstelik de Şenol Güneş gibi, insani anlamda hiçbir somut falsosunu görmediğimiz bir adam...
Bu adamın kurnaz, plancı, üçkağıtçı, paragöz falan olduğu kanısı nerden çıkıyor anlamıyorum. Kafasına dikiş atılır, 'sahte dikiş' olur. Doktor raporu yayınlanır, 'sahte rapor' denir. Tribündeki adam 'evet ben attım, çok pişmanım, özür dilerim' der, hocanın adı 'tiyatrocu' kalır. 'Kalmak istiyorum' der, 'hadi ordan' denir. 'Kovsalar da gitmem' der, 'bizimle dalga geçiyor' denir. Taktik hamleleriyle, zamanında oyuncu değişiklikleriyle maç kazandırır, 'tesadüf' olur. Bir maçta 88. dakikada Necip'i alır, 89'da gol yenir, 'takımı sabote ediyor' deniverir.
4 yıldır her basın toplantısına 'kazanmayı hakettik/haketmedik' cümlesiyle başlayan, kimseyle polemiğe girmeyen, istediği oyuncular alınmasa da, en istemedikleri alınsa da, aynı mevkiye 5 tane adam alınırken asıl ihtiyaç olan mevkiye kimse alınmasa da, parası aylarca ödenmese de, başkan bir öyle bir böyle konuşsa da, sözleşmesiyle ilgili her gün ayrı bir tutarsız açıklama yapılsa da, patavatsız yöneticiler hakkında Twitter'dan ileri geri konuşsalar da, sırf camia zarar görmesin diye kimseye basın önünde laf etmeyen, suçu başkasında aramayan, hatta o kadar ki, sadece hakem hatasıyla puan kaybettiğimizde bile sırf 'bahane buldu' denmesin diye 'biz hakettik ama hakem izin vermedi' gibi şeyler söylemeyen, sadece işini yapmaya odaklanan bir adam bu...
Tamam, 'dünyanın en kötü teknik direktörü'... Peki, sizin istediğiniz olsun. Ama şu adamı sahtekarlıkla suçlamayın n'olur.