Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 47 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3740663 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Nartallo

Besiktas taraftari romantikligi daha dun gelmis cocuk kaptani kesiyor
Cocugun iyi olmasindan degil bu ozzinin rezalet olmasindan kaynaklaniyor
OZinin yerlerse surunmesinin de hocayla taktikle falan ilgisi yok
Adam fit degil guclu degil diri degil, cektigi sut kaleye varmiyor bacaklari kalkmiyor

Bu sene dodoyu sisiriyoruz seneye onu da aliriz asagi

Oğuzhan’ın şu durumda olmasında kendisinin hataları olsa da, Şenol Güneş ve oynattığı oyun birinci sebeptir.

Çevrimdışı mylife1903

Oğuzhan’ın şu durumda olmasında kendisinin hataları olsa da, Şenol Güneş ve oynattığı oyun birinci sebeptir.
Baska hoca olsa ozzi oynattigi oyunu da goremez bu fizikle hocanin, adam bunu antremana almaz olur kalir basima is olur diye

Çevrimdışı El Nino

Baska hoca olsa ozzi oynattigi oyunu da goremez bu fizikle hocanin, adam bunu antremana almaz olur kalir basima is olur diye

Oğuzhan'ın en verimli olduğu yıllar Manuel Fernandes ve Jose Sosa'lı zamandı. İkisi de oyun kurucu özellikleri ile Oğuzhan'ı sürekli oyunun içerisinde tuttular. Atiba'da zaman zaman bunu yaptı ama bu ikisinden farkı sadece Atiba'nın ileriye dönük bir oyuncu olmaması idi. Ancak Oğuzhan'da kendisine hiç bakmadı.

Çevrimdışı Nartallo

Kanatların çizgide bekleyip ayaklarına top istediği, hareketli olmadığı, koşu yapmadığı, defansın geride kaldığı, oyun boyunun bu kadar uzun olduğu, takımın birbirinden uzak oynadığı, hücum ve savunma arasında bu kadar derin boşlukların olduğu bir takımda Oğuzhan veya herhangi bir topçu, isterse Kante olsun birşey yapamaz.

Son maçta Dorukhan, Ljajic, Medel canını dişine taktılar, koşup durdular ama Erzurum’a karşı dahi orta sahadaki boşluğu dolduramadık.

Dün Malatya’nın defansı Mina, Kadıköy’de Fener yarı sahasında al ver yapıyordu.

Çevrimdışı mrred

@Nartallo

Anlatamazsın boşuna uğraşma çünkü fizik kapasiteyi salt kas kütlesi ile ölçen bir kitle var. Bu kitleye göre modric falan da topçu olamaz yerlerde sürünmesi gerekiyor. Onlara futbolcu dediğin üçgen vücut olmalı. 9 yıldır vücut geliştirme yapıyorum elbette kas kütlesinin çok olması özellikle ikili mücadele gücünde insanı ayakta tutar fakat insanların yanıldığı bir nokta var vücut geliştirme bir spor değildir gösteridir showdur ve vücuda özellikle belli ölçüleri çıktıktan sonra gerçekten yarardan çok zararı olur bahsettiğim ölçüler mr olmypia ölçüleri ya da İFBB Pro ölçüleri ve ayrıca vücutta kas kütlesi arttıkça esneklik azalır tabiki ekstra esneklik antremanları yapmazsan . Esnekliği azalan kas ve lifler sakatlanmaya daha meyilli olurlar. O yüzden belli bir kas kütlesi yeterlidir daha fazlası olmasının avantaj ve dezavantajları var . O bölgede oynayan oyuncunun önceliği kas kütlesi falan değildir zekadır, oyun görüşüdür, pozisyon almasıdır, pas kalitesidir ve top tutma ve bazende topu hemen oynama becerisidir. Yani kısaca takımın pas temposunu o pozisyondaki adam ayarlar.
Fizik kalitesi denilen şey aslında  koşu ve tempodur. Oğuzhan ilk 11 de başladığı her maçta sahanın en çok koşan oyuncusu oluyor istatistikleri isteyen açıp bakabilir. Zekasını tartışan zaten bir daha futbol konuşmasın. Burada eleştirilebileceği tek konu var kendisi yanlış yerde ve taktikle oynatılmaya başlandığı zaman (biz buna 10 numara diyoruz kaldıki 10 numara diye pozisyon modern futbolda artık yok @atalay bunu defalarca izah etti) sesini çıkarmamasıdır . Sesini çıkarıp hemen başka bir takıma transfer olması gerekiyordu .
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2019, 17:02:57 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı cursedofdragon

quaresma pfdk sevk edilmiş.

neden gitmiyor quaresma korkuyorum kalacak diye.

Çevrimdışı f_madida

Cuma günki maçtaki değişiklikler oyuncu ve mevkii değişimi değil kavimler göçü sanki

Mirin çıktı Mustafa girdi Adem orta sahaya geçti medel savunmaya geçti mustafa ikinci santrafor gibi oynadı
Burak Yılmaz çıktı Caner girdi mustafa santrafor oldu adriano orta saha oldu caner sol beke geçti adem tekrar eski yerine döndü.
Adriano çıktı Larin girdi adem tekrar orta sahaya geçti Mustafa orta sahanın önüne geçti larin santrafor oldu.

Kavimler göçü gibi

Sikinti cok oyuncunun ayni anda yer degistirmesinden ziyade yer degisikligi ile oyuncularin en verimsiz olduklari pozisyonlara itilmesi ki cogu zaman zorlama bir sekilde konulduklari pozisyonlar oluyor bunlar.

Mesela Mirin cikti Mustafa girdi, Adem ortasahaya gecti ama Adem'in nispeten etkili oldugu 2 mevki var birincisi ofansif ortasaha/10 numara pozisyonu, ikincisi de sol acikta ozellikle hareket serbestesi tanindigi pozisyonlar. Simdi Adem bir anda Medel'in stopere gecerken bosalttigi defansif ortasaha pozisyonunun yukunu devraliyor. Bu olacak is degil. Haliyle bunu yapamadi, o ozellikte bir oyuncu degil zira. Adem defansif rolu hakkiyla yerine getiremedigi icin takim ortasaha hakimiyetini rakibe verdi. Boylelikle macin temposunu da kontrolunu de rakip devraldi. Haliyle Adem'in ofansif katkisi da olmadi bu esnada, yani bir nevi 10 kisi oynadik diyebiliriz. Ayni zamanda 3. bolgeye takimi yerlestirecek, iceriye pas atacak kimse kalmadi zira, Mustafa'ya o noktada gelen toplar duvara carpar gibi carpip dondu. Dahasi, Adem bu 15 dakikalik (45-60 arasi) bolumde sarfettigi eforla oyundan da dusmeye basladi, yani olmayacak bir mevkiyi kapatmaya calisirken asil pozisyonunda alabilecegimiz verimden de olduk ki sonraki dakikalarda basit pas hatalariyla gosterdi bu kendini.

Besiktas devsirme isini cok seviyor, gerekmedikce yapilmamasi gereken degisiklikler ezbere yapilmaya baslandi ki bu da buyuk sikinti. Stoper'in varsa stoperle stoper degisir/degismeli oncelik bu olmali. Bunu yapmiyorsan kadroda yedek stoper bulundurmak sacmalik. O zaman Enzo Roco'yu gonder, sat/kirala zaten oynatmamaya karar vermissin. Hatta dahasi hic aldirtma bu adami. 

Mustafa'nin oynayabildigi 2 pozisyon var, biri forvet digeri kanattan acik olarak gitmek, 4-3-3'un 3'te biri gibi. Bu adami 10 numaraya koymak Mustafa'ya da haksizlik aslinda. Yeterlidir, degildir, yeteneklidir degildir sorularina girmiyorum ama gelip de ana mevkisi ve yan mevkisi disinda bir yere adami zorlarsan sonra niye kotu oynadin diyemezsin.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı mylife1903

quaresma pfdk sevk edilmiş.

neden gitmiyor quaresma korkuyorum kalacak diye.
Bu gidince buna 4 mac cekip 2 macini layice 2 macini da buraqa yazarlar

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi hep diyodun bu yonetim gelecegi satmadi yd gibi, diye
Geldiklerinden gelirler yoktu hep temlikliydi diye
Mayista secim var
50 milyon dolar loca gelirine temlik komuslar onu napacaz
nerde yazıyor bu. Loca gelirleri o kadar tutmazki
loca koltukları 6 bin dolar civarı 1750 koltuk sezonluk 10 M dolar küsur eder
3 yıllık 30 m küsur dolar eder. 30 M lik gelire 50 M lik temlik nasıl konur
ama nihayetinde mayıs ayında seçim var ve localar her halukarda seçim öncesinde
satılır ve parasıda harcanır. temlik olsun yada olmasın gelecek yönetim 3 yıl loca geliri görmez.
kısa vadeli temlikler koyuyorlar bunu daha öncede konuşmuşduk
ama uzun vadeli temlik duymadım ama bankalar birliği anlaşmasına imza attığımız anda oda olacak
yayın gelirlerine uzun vadeli temlik konulacak. 5 yıl unutacağız yayın gelirini.

Çevrimiçi Necmi

Sitoperler pepe ile vidayken hatta tosic de varken
Nejipjan oynasaydi dedigin dogru olurdu
Elinde sadece iki tane sitoper varken havada kaliyor
Roko varmis, olmasaydi daha iyiymis

Dorukhan konusu daha ilginc
Ikinci ligden gelen cocuk besiktasin ilk11ine giriyorsa onu takim kaptani ozzi dusunecek, durumcu tolgay dusunecek hoca degil.
neden roco necipden dahamı kötü stoper
bunu nerden biliyorsun ne olursa olsun adam şili milli takımında
oynayan orjini stoper. Necipi Beşiktaş içinde stoper olarak hoca dışında
düşünen bir allahın kulu yoktur. Saatli bomba at ceza sahasına ne zaman patlayacağını bekle
kulübede çürüttüğü için zaten olmasaydı daha iyi olurdu oluyor her oyuncuya yaptığı gibi
necipden bahsediyoruz vida pepe fatih falan değil quaresma hariç kimi koyarsan koy necipden iyi stoper
olur.

Çevrimdışı mylife1903

nerde yazıyor bu. Loca gelirleri o kadar tutmazki
loca koltukları 6 bin dolar civarı 1750 koltuk sezonluk 10 M dolar küsur eder
3 yıllık 30 m küsur dolar eder. 30 M lik gelire 50 M lik temlik nasıl konur
ama nihayetinde mayıs ayında seçim var ve localar her halukarda seçim öncesinde
satılır ve parasıda harcanır. temlik olsun yada olmasın gelecek yönetim 3 yıl loca geliri görmez.
kısa vadeli temlikler koyuyorlar bunu daha öncede konuşmuşduk
ama uzun vadeli temlik duymadım ama bankalar birliği anlaşmasına imza attığımız anda oda olacak
yayın gelirlerine uzun vadeli temlik konulacak. 5 yıl unutacağız yayın gelirini.
5 yillik temliklemislerdir belki

Çevrimiçi Necmi

Sikinti cok oyuncunun ayni anda yer degistirmesinden ziyade yer degisikligi ile oyuncularin en verimsiz olduklari pozisyonlara itilmesi ki cogu zaman zorlama bir sekilde konulduklari pozisyonlar oluyor bunlar.

Mesela Mirin cikti Mustafa girdi, Adem ortasahaya gecti ama Adem'in nispeten etkili oldugu 2 mevki var birincisi ofansif ortasaha/10 numara pozisyonu, ikincisi de sol acikta ozellikle hareket serbestesi tanindigi pozisyonlar. Simdi Adem bir anda Medel'in stopere gecerken bosalttigi defansif ortasaha pozisyonunun yukunu devraliyor. Bu olacak is degil. Haliyle bunu yapamadi, o ozellikte bir oyuncu degil zira. Adem defansif rolu hakkiyla yerine getiremedigi icin takim ortasaha hakimiyetini rakibe verdi. Boylelikle macin temposunu da kontrolunu de rakip devraldi. Haliyle Adem'in ofansif katkisi da olmadi bu esnada, yani bir nevi 10 kisi oynadik diyebiliriz. Ayni zamanda 3. bolgeye takimi yerlestirecek, iceriye pas atacak kimse kalmadi zira, Mustafa'ya o noktada gelen toplar duvara carpar gibi carpip dondu. Dahasi, Adem bu 15 dakikalik (45-60 arasi) bolumde sarfettigi eforla oyundan da dusmeye basladi, yani olmayacak bir mevkiyi kapatmaya calisirken asil pozisyonunda alabilecegimiz verimden de olduk ki sonraki dakikalarda basit pas hatalariyla gosterdi bu kendini.

Besiktas devsirme isini cok seviyor, gerekmedikce yapilmamasi gereken degisiklikler ezbere yapilmaya baslandi ki bu da buyuk sikinti. Stoper'in varsa stoperle stoper degisir/degismeli oncelik bu olmali. Bunu yapmiyorsan kadroda yedek stoper bulundurmak sacmalik. O zaman Enzo Roco'yu gonder, sat/kirala zaten oynatmamaya karar vermissin. Hatta dahasi hic aldirtma bu adami. 

Mustafa'nin oynayabildigi 2 pozisyon var, biri forvet digeri kanattan acik olarak gitmek, 4-3-3'un 3'te biri gibi. Bu adami 10 numaraya koymak Mustafa'ya da haksizlik aslinda. Yeterlidir, degildir, yeteneklidir degildir sorularina girmiyorum ama gelip de ana mevkisi ve yan mevkisi disinda bir yere adami zorlarsan sonra niye kotu oynadin diyemezsin.

bir şeyi atlamışsın bir kişinin yerini değiştirir zorlarsın takım içinde açıkları kapanır ama sen birden fazla oyuncuyu zorlarsan
takım çöker tek bir değişiklikle medel ljajic ve pektemekle oynuyorsun bu boydan boya merkezin çökmesi demektir
zaten o yüzden hep oyuncu değşiklikleriyle yerle bir oluyoruz. her seferinde aynı naneyi yiyor tek oyuncu değişikliğiyle bütün takımın balansını bozuyor
zaten pektemek girince dedim 60 da burak çıkaracak yerine orta saha alacak 60 a kadar yersek biter işimiz çünkü her zaman
yaptığı bu önce bütün takımı tek değişiklikle bozup sonra tekrar balans ayarı yapmak zorunda kalıyor. zaten bu nedenle maçın son bölümü
toparlanıp skoru kurtarmaya çalışıyoruz bunu ya başarıyoruz ya başaramıyoruz başaramadığımız maç sayısı başardıklarımızdan fazla
kaç maçda puanı son dakika attığımız gollerle kurtardık bu arada biraz diri bir takım olunca bu değişikliği yaptığı anda hesabımızı dürüyor

Çevrimiçi Necmi

5 yillik temliklemislerdir belki
bilemem ne yorum yapayım böyle bir şeyi ne gördüm nede duydum sizin gibi tahmini yorum yapamam
bazı gelirlerimizde kısa vadeli temlikleri gördüm ama uzun vadeli temlik hiç dikkatimi çekmedi.
kendi yönetim döneminde yapacağı temlik kendilerini bağlar en azından kredi almalarından iyidir.

Çevrimdışı mylife1903

bilemem ne yorum yapayım böyle bir şeyi ne gördüm nede duydum sizin gibi tahmini yorum yapamam
bazı gelirlerimizde kısa vadeli temlikleri gördüm ama uzun vadeli temlik hiç dikkatimi çekmedi.
kendi yönetim döneminde yapacağı temlik kendilerini bağlar en azından kredi almalarından iyidir.
Ne tahmini be abi
Okumadin mi gecen yazdigimi
Ne gormesi ne duymasi
Abi sen ne diyorsun
Ne tahmini abi
Ne yorumu abi
Abi sen ne diyorsun

Du bi daha koyam forum sakin altini girmizi ciZiyom oraya bah
Fotosok otoket motofart bisi yok

Çevrimdışı MUSTAFA_

Kartal Yiğit: "Perşembe günü Beşiktaş'a haciz için kamyon kapıya dayanmış. Beşiktaş'ın yaklaşık 8 Milyon TL borçlu olduğu özel bir kolejin kapıya dayandığı bilgisini teyit ettirerek öğrendim.Kupaları almak istemişler haciz sırasında. 150 Bin TL verilerek bunların önüne geçilmiş."

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Librarius

Ne tahmini be abi
Okumadin mi gecen yazdigimi
Ne gormesi ne duymasi
Abi sen ne diyorsun
Ne tahmini abi
Ne yorumu abi
Abi sen ne diyorsun

Du bi daha koyam forum sakin altini girmizi ciZiyom oraya bah
Fotosok otoket motofart bisi yok

Bazı abilerimiz ve kardeşlerimiz kabullenemiyor ama Fikret Orman ve yonetimi büyük bir basarisizlik ornegi. Kibirleri sonlarını getirdi malesef. ANC gitti kel gorundu. Bu kadar basit.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı MUSTAFA_

Garry Medel, uzun süredir maaşı ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti. (Ajansspor)

Vagner Love'ın takımdan ayrılmasının ardından uzun süredir parasını alamayan Garry Medel'in de Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip yasal süre içerisinde Garry Medel'in parasını ödemezse Şilili oyuncu serbest kalacak.
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2019, 21:04:10 MUSTAFA_ ]

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı cursedofdragon

Garry Medel, uzun süredir maaşı ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti. (Ajansspor)

Vagner Love'ın takımdan ayrılmasının ardından uzun süredir parasını alamayan Garry Medel'in de Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip yasal süre içerisinde Garry Medel'in parasını ödemezse Şilili oyuncu serbest kalacak.

yorum yapamıyorum artık.

Çevrimdışı mylife1903

Bazı abilerimiz ve kardeşlerimiz kabullenemiyor ama Fikret Orman ve yonetimi büyük bir basarisizlik ornegi. Kibirleri sonlarını getirdi malesef. ANC gitti kel gorundu. Bu kadar basit.
Senelerdir anlatmaya calisiyorum bunlarin nasi pirohramsiz nasi pilansiz olduklarini
Yaptiklari cins cins isler bini asti
Telasla aceleyle wnvayi cesit hatali is yapiyorlar
3 koyun versen gudemeyip gudene gotururken yolda kaybedecek adamlar var yonetimde

Çevrimdışı Librarius

Simdi sen bir taraftar olarak bunlari gordun ve yazdın. Bunun gibi en az 10 maçta vardır 2 sezonda. Fakat hoca göremiyor malesef. 10 kere deneyip basarisiz oldu ama yine bu çorba degisiklikleri yapıyor. Trabzonlu bir taraftarın eksisozluge yazdigi bir yazı var Senol Gunes ile ilgili. Herifin dediği hersey cikiyor. Bakalım son 10 hafta kala bırakır da demis, oyle bir zaman ki yerine doğrular adami bulmanız cok zor. Bakalım oyle mi yapacak.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı MUSTAFA_

yorum yapamıyorum artık.
Bir anda o kadar çok haber düştü ki twittera ben de artık yorum yapamaz duruma geldim  :money: Yaşanan 6 aylık sürecin nedenlerini görüyoruz. Gerçekten batmışız. Çok iyi yöneticilerimiz var. Çok iyi planlama yapmışlar.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mylife1903

yorum yapamıyorum artık.
Normal pirosedurudur bu isin
Medelin haberi bile belki yoktur avukati falan vardir adam isini yapiyordur
Buyutmemek lazim

Çevrimiçi Akil Emre

Kartal Yiğit: "Perşembe günü Beşiktaş'a haciz için kamyon kapıya dayanmış. Beşiktaş'ın yaklaşık 8 Milyon TL borçlu olduğu özel bir kolejin kapıya dayandığı bilgisini teyit ettirerek öğrendim.Kupaları almak istemişler haciz sırasında. 150 Bin TL verilerek bunların önüne geçilmiş."
Bu nedir , hayrına çocuk falan mı okutuyoruz ?
Bi yandan topçu parası ödenmez, bi yandan oyunculardan bonservis kazanılmaz, bi yandan gelen paralara temlik konulur, bi yandan faktöring falan,
Bu yönetim BEŞİKTAŞ’ı bitirmeye mi çalışıyor???

Çevrimdışı mylife1903

Bu nedir , hayrına çocuk falan mı okutuyoruz ?
Bi yandan topçu parası ödenmez, bi yandan oyunculardan bonservis kazanılmaz, bi yandan gelen paralara temlik konulur, bi yandan faktöring falan,
Bu yönetim BEŞİKTAŞ’ı bitirmeye mi çalışıyor???

Adamlar calisiyor, calisan hata yapar

Çevrimdışı Kursad_Duran

Medel haberide doğru ise bunlar nasıl başkanlık nasıl yöneticilik yapıyor? Böyle planlama olamaz. Kocaman kulüp yönetiyorsunuz, hiçmi b planınız olmaz?!??!