Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 59 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3721143 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı underworld

lens'i nasıl kesersin :D
Yeni sakatlıktan döndü
Hafta içi antrenman yok
Yeni maç yaptı, sonda kramp patladı
Cuma Sabah varış, ctesi kamp, pazar maç, kas kütlesi tam toparlanamaz.
Durduk yere erken değişiklik yapmak istemeyiz.
Son 20 - 30 dk girsin kafi

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Kim oynarsa oynasın ama Caner ve Quaresma ayni anda sahada olmasın. GS'nin bu maçta puan alabilmesi Quaresma ve Caner'in ayni sahada olmasi durumunda mumkun. Umarim bu büyük hata yapılmaz.

Yapilacak. Hatta Güven yerine Love oynayabilir. Quaresma Caner Love :(

Yeni sakatlıktan döndü
Hafta içi antrenman yok
Yeni maç yaptı, sonda kramp patladı
Cuma Sabah varış, ctesi kamp, pazar maç, kas kütlesi tam toparlanamaz.
Durduk yere erken değişiklik yapmak istemeyiz.
Son 20 - 30 dk girsin kafi

Senol Hocama su kaban cok yakismis yahu :)

Çevrimdışı Librarius

Evet GS’nin lobicisi aspor bildiri konusunda GSTV’den daha yoğun çalışıyor. Derbi maça kadar bu işi üzerimize yıkıp algı kasacaklar. Serkan Korkmaz denen sünepe baya baya uğraşıyor bu konuyla ilgili. Ağ keşke biraz dişli bir yönetimimiz olsaydı.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

dediğin gibi hesaplanıyorsa 8-8-8 durumunda biz lider oluruz. bizim 6 değil 7 puanımız oluyor genkle berabere kaldık o zaman puanlar üçlü sisteme göre 7-6-4 olur biz birinci sarpsborg ikinci genk üçüncü olur

Doğru genk'ten 1 puan aldığımızı unutmuşum  :lol: :lol: Evet lider oluruz haklısın

Çevrimdışı Egos

UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için 2 tur mu geçtik? Benim UEFA sitesindeki “how to read ranking” bölümündeki açıklamalardan çıkardığım, Şampiyonlar ligine katılım için 4 puan verilmesi gibi UEL’e katılım için de 3 puan almamız gerektiğiydi. Gruptaki 2 galibiyet ve 1 beraberlikten de 5 puan aldığımıza göre, toplam 8 puan almış olmalıydık. Ancak güncel sıralamaya baktığımızda 5 puan almışız ve UEL’de mücadele eden tüm takımlar sadece gruptaki puanları almış görünüyor. Yani hiç bir takıma UEL grup aşamasına kalması nedeniyle puan verilmemiş. Puan sistemiyle ilgili açıklamada bir hata olmalı o zaman diyorum kendi kendime ama koskoca UEFA şöyle hesaplayacağız diyip başka türlü hesaplayacak değil ya. Fikri olan var mı bu bonus 3 puanla ilgili?

ağabey muhtelif rivayetler mevcut, şu durumda 3 puanın gruplara katılan herkese şartsız olarak verildiği; fakat gruplarda ekstra puan almak için 3 puanı geçmek gerektiği ortaya çıkıyor. yani biz iki galibiyet bir beraberlikle 5 puan aldık ve minimum puan barajını geçtik, artık katılım puanı bizim için önemli değil.

chelsea beş galibiyet aldı, o halde onların puanı 13 değil, 10 olacak; çünkü onlar da barajı doldurup üste çıkmışlar.

arsenal'in bir beraberliği var, barajı geçmişler, onlar da 9 puan şimdi.

akhisar herhangi bir puan almamasına rağmen 3 puanla bitirecek, son maçlarını kazansa da (maç kazanınca alacakları puan 2 olacağından, bu da barajı aşmaya yetmeyeceğinden) herhangi bir değişiklik olmayacak.

paok'un son maçına çıkmadan bir galibiyeti var: kazanırsa 4 puan, berabere kalırsa 3 puan, yenilirse 3 puanla sezonu tamamlayacak.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Vagner Love 13 Maç 7 gol 2 asist ve aldığı sürelere bakarsak çoğu sonradan oyuna girme.
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

✍ Cüneyt Çakır daha önce 7 kez Beşiktaş - Galatasaray derbilerinde düdük çaldı.

Bu maçlarda Galatasaray 5, Beşiktaş 1 kez kazandı. :akuma:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı underworld

Vagner Love 13 Maç 7 gol 2 asist ve aldığı sürelere bakarsak çoğu sonradan oyuna girme.
9 a çıktı inmiyor 7 ye

Çevrimdışı DenizAnt

UEFA Europa League points system
Preliminary round elimination – 0.5 points
First qualifying round elimination – 1 point
Second qualifying round elimination – 1.5 points
Third qualifying round elimination – 2 points
Play-off elimination – 2.5 points
Group stage win – 2 points
Group stage draw – 1 point

Clubs are guaranteed a minimum of three points if they reach the group stage and are awarded an additional point if they get to the quarter-finals, semi-finals or final.

* Penalty shoot-outs do not affect the calculation system.

Valla 2018-2019’dan geçerli diye sitelerine koydukları şu açıklamalardan dediğin gibi bir sonuç çıkaramadım. Bundan önceki sezonlarda bir kafa karışıklığım yoktu bu hesaplamayla ilgili ama bu yıl beynim yandı. Bizim her sezon ortalama 15+ puan hedefimiz olmalı, ben bu konuyu çok önemsiyorum. 5 yılda 75 puan eder ki bu da bize şu anda yaklaşık olarak 74 puanla 13. sırada olan Roma’nın sıralamasına ulaşma imkanı sunuyor. CL kuralarında kalıcı bir 2. torba olmak marka değerine çok katkı yapacaktır.

UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için 2 tur mu geçtik? Benim UEFA sitesindeki “how to read ranking” bölümündeki açıklamalardan çıkardığım, Şampiyonlar ligine katılım için 4 puan verilmesi gibi UEL’e katılım için de 3 puan almamız gerektiğiydi. Gruptaki 2 galibiyet ve 1 beraberlikten de 5 puan aldığımıza göre, toplam 8 puan almış olmalıydık. Ancak güncel sıralamaya baktığımızda 5 puan almışız ve UEL’de mücadele eden tüm takımlar sadece gruptaki puanları almış görünüyor. Yani hiç bir takıma UEL grup aşamasına kalması nedeniyle puan verilmemiş. Puan sistemiyle ilgili açıklamada bir hata olmalı o zaman diyorum kendi kendime ama koskoca UEFA şöyle hesaplayacağız diyip başka türlü hesaplayacak değil ya. Fikri olan var mı bu bonus 3 puanla ilgili?

Dostum bunu sezon başında da tartıştık. ŞL'deki 4 puan kafadan veriliyor.. Yani kafadan 4 puanla başlıyorsun ne alırsan üzerine ekleniyor. Avrupa Ligi öyle değil.. Sen ne kazanırsan senin puanın o oluyor.. Ama 3 puan veya daha azını hak edersen sana direkt 3 puan veriyor.. Örnek vereyim:
Diyelim ki grubu 1 galibiyetle bitirdin ve elendin.. 2 puan hak ettin.. Onu 3'e tamamlıyor.. Çünkü 3 puan ve altını 3 kabul ediyor gruplar bitince.
Diyelim ki grubu 4 galibiyetle bitirdin 8 puan hak ettin.. 3'ü geçtiğin için sana ek puan vermiyor.

Çevrimdışı Egos

UEFA Europa League points system
Preliminary round elimination – 0.5 points
First qualifying round elimination – 1 point
Second qualifying round elimination – 1.5 points
Third qualifying round elimination – 2 points
Play-off elimination – 2.5 points
Group stage win – 2 points
Group stage draw – 1 point

Clubs are guaranteed a minimum of three points if they reach the group stage and are awarded an additional point if they get to the quarter-finals, semi-finals or final.

* Penalty shoot-outs do not affect the calculation system.

Valla 2018-2019’dan geçerli diye sitelerine koydukları şu açıklamalardan dediğin gibi bir sonuç çıkaramadım. Bundan önceki sezonlarda bir kafa karışıklığım yoktu bu hesaplamayla ilgili ama bu yıl beynim yandı. Bizim her sezon ortalama 15+ puan hedefimiz olmalı, ben bu konuyu çok önemsiyorum. 5 yılda 75 puan eder ki bu da bize şu anda yaklaşık olarak 74 puanla 13. sırada olan Roma’nın sıralamasına ulaşma imkanı sunuyor. CL kuralarında kalıcı bir 2. torba olmak marka değerine çok katkı yapacaktır.

ben senin söylediklerinden çıkarım yaptım ağabey. burada ifade edilen grup aşamasına katılan takımların en az 3 puanlarının garanti olduğu, ekstra puan içinse en az çeyrek finale ulaşmak gerektiği.

garantinin kapsamını ise verilen puanlardan anlıyoruz. şampiyonlar ligi'nde 4 puanlık dolu bardak veriliyor; uefa avrupa ligi'nde boş 3 puanlık bardak veriliyor, önce onu doldurmak gerekiyor.

Çevrimdışı mellfred

Ekşide yazmış biri
             Karius
    Medel vida adriano
Lens Atiba dorukhan Caner
        Quaresma Adem
              Güven
güven yerine love 11 olabilir

ben senin söylediklerinden çıkarım yaptım ağabey. burada ifade edilen grup aşamasına katılan takımların en az 3 puanlarının garanti olduğu, ekstra puan içinse en az çeyrek finale ulaşmak gerektiği.

garantinin kapsamını ise verilen puanlardan anlıyoruz. şampiyonlar ligi'nde 4 puanlık dolu bardak veriliyor; uefa avrupa ligi'nde boş 3 puanlık bardak veriliyor, önce onu doldurmak gerekiyor.

Yanlış yorumluyorsun.. Baştan anlatayım bu konuyu..

UEFA Avrupa Ligi 18/19 sezonu kural kitapçığında detaylı anlatılmış..

Points awarded in the UEFA Europa League (Avrupa Ligi'nde puan ödülleri)
a. Qualifying phase and play-offs (eleme turları ve play-off'lar)
-0.5 points awarded to each club eliminated in the preliminary round; (ön elemede elenirsen 0,5 puan alırsın)
– 1 point awarded to each club eliminated in the first qualifying round; (birinci eleme turunda elenirsen 1 puan alırsın)
– 1.5 points awarded to each club eliminated in the second qualifying round; (ikinci eleme turunda elenirsen 1,5 puan alırsın)
– 2 points awarded to each club eliminated in the third qualifying round; (üçüncü eleme turunda elenirsen 2 puan alırsın)
– 2.5 points awarded to each club eliminated in the play-offs. (play-off turunda elenirsen 2,5 puan alırsın)
b. Group stage onwards (Grup aşaması ve sonrasında)
– 2 points awarded for a win; (Her galibiyet için 2 puan)
– 1 point awarded for a draw; (Her beraberlik için 1 puan)
– 0 points awarded for a defeat. (Her yenilgi için 0 puan)
c. Guaranteed minimum (Garanti minimum puan)
Clubs are guaranteed a minimum of three points in the group stage of theUEFA Europa League even if the number of points actually obtained during this stage is lower. (Kulüplere AL grup aşamasında daha az puan hak etseler bile minimum 3 garanti puan verilir.)
This guaranteed minimum is not added to points actually obtained in the group stage and is not included in the association coefficient calculation. (Bu garanti puanlar grup aşamasında elde edilen puanlara eklenmez ve ülke puanı içinde yer almaz.)
Bonus points (Bonus puanlar)
Clubs which reach the round of 16, quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Champions League or the quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Europa League are awarded an extra point for each such round. (Şampiyonlar Ligi'nde son 16, çeyrek final, yarı final ve final için ekstra 1 puan; Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final ve final için ekstra 1 puan verilir.)

Özetliyorum.. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmadan önceki turda elenen adama 2,5 puan veriyorlar.. Grupta sıfır çeken adama 0 puan verseler haksızlık olur. O yüzden en az 3 puan veriliyor. Ama çok puan verip de Şampiyonlar Ligi'yle de yarıştırmak istemiyolar. O yüzden ŞL'de 4 puan herkese verilirken AL'de 3 puan sadece başarısız (yani 3 puanlık performans gösteremeyen ama gruba girme başarısı göstermiş) takımlara veriliyor.

DenizAnt'ın yapıştırdığı yazıdaki 3 puan Avrupa Ligi'ndeki çeyrek final, yarı final ve final için kazanılan puanlar.. O konu farklı. 

Çevrimdışı Karabay

Ekşide yazmış biri
             Karius
    Medel vida adriano
        Quaresma Adem
              Güven
valla güzel.  Hem kalabalık da görünüyor. Herkes oynuyor.
[ Son Düzenleme: 01 Aralık 2018, 00:17:25 Karabay ]

Çevrimdışı Egos

...

O yüzden ŞL'de 4 puan herkese verilirken AL'de 3 puan sadece başarısız (yani 3 puanlık performans gösteremeyen ama gruba girme başarısı göstermiş) takımlara veriliyor.

...

eğer grupta bir galibiyet ve bir beraberlik alıp elenmiş takımlar 6 puanla sezonu tamamlayacaksa yanlış yorumladığımı kabul ederim.

yoksa

0 puanlık performans: 3 puan
1 puanlık performans: 3 puan
2 puanlık performans: 3 puan
3 puanlık performans: 3 puan (3 puanlık performans göstermiş olmasına rağmen)
4 puanlık performans: 4 puan
5 puanlık performans: 5 puan

şeklinde bir sistem geçerliyse söylediklerimde aykırılık yok. kafa karışıklığı yaratan herkese elenme puanlarının baştan eklenmiş olması, daha doğrusu bu sistem nedeniyle şampiyonlar ligi'nde eklenen puanların katılım, bizdeki puanların elenme puanı olarak değerlendirilmesi. o nedenle boş bardak örneğini verdim: şampiyonlar ligi'nde bir beraberlik 5 puan yapıyorken; uefa'da beş puanlık performans için 2 galibiyet 1 beraberlik gerekiyor: deniz ağabey o üç puanı gruplara katılarak kazandığımızı, aldığımız puanların üstüne dahil edilmemesini eleştiriyordu.

Çevrimdışı Librarius

Yapilacak. Hatta Güven yerine Love oynayabilir. Quaresma Caner Love :(

Bakalim hoca nasıl bir kadroyla çıkacak. Allah utandırmasın. Su haramzade takimi yenelim de gerisi teferruat.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimiçi murat

turkuaz kalyoncuarın değil mi? yd kız verdi kalyonculara taze dünürüne şaapar mı? o iş kızda biter  :evillol:
Dinç bilginden sonra çalık grubu tmsfden aldı işte o dönem ne olduysa oldu  bazen kraldan çok kralcıda olmuş olabilir çalışanlar.

Çevrimdışı underworld

yooo gitmedi :D

Ben sadece telefondan mobil girebiliyorum. Tapatalk ve pcde açılmıyor. Yurtdışı sorunu olabilir.

Çevrimdışı DenizAnt

Şimdi oldu, bu daha detaylı. Guaranteed’i Bonus olarak algılamıştım. Neyse, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilsek kadromuz şimdi hem daha güçlü olacaktı hem de 2 G 1 B ile 9 puana ulaşmış olacaktık. Geçen sezon içerideki Akhisar; dışarıdaki Kayseri, Malatya, Konya, Bursa beraberlikleri aklıma geliyor ve kafamı duvarlara vurasım geliyor.

-0.5 points awarded to each club eliminated in the preliminary round; (ön elemede elenirsen 0,5 puan alırsın)
– 1 point awarded to each club eliminated in the first qualifying round; (birinci eleme turunda elenirsen 1 puan alırsın)
– 1.5 points awarded to each club eliminated in the second qualifying round; (ikinci eleme turunda elenirsen 1,5 puan alırsın)
– 2 points awarded to each club eliminated in the third qualifying round; (üçüncü eleme turunda elenirsen 2 puan alırsın)
– 2.5 points awarded to each club eliminated in the play-offs. (play-off turunda elenirsen 2,5 puan alırsın)
Clubs are guaranteed a minimum of three points in the group stage of theUEFA Europa League even if the number of points actually obtained during this stage is lower. (Kulüplere AL grup aşamasında daha az puan hak etseler bile minimum 3 garanti puan verilir.)
This guaranteed minimum is not added to points actually obtained in the group stage and is not included in the association coefficient calculation. (Bu garanti puanlar grup aşamasında elde edilen puanlara eklenmez ve ülke puanı içinde yer almaz.)
Clubs which reach the round of 16, quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Champions League or the quarter-finals, semi-finals or final of the UEFA Europa League are awarded an extra point for each such round. (Şampiyonlar Ligi'nde son 16, çeyrek final, yarı final ve final için ekstra 1 puan; Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final ve final için ekstra 1 puan verilir.)

Özetliyorum.. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmadan önceki turda elenen adama 2,5 puan veriyorlar.. Grupta sıfır çeken adama 0 puan verseler haksızlık olur. O yüzden en az 3 puan veriliyor. Ama çok puan verip de Şampiyonlar Ligi'yle de yarıştırmak istemiyolar. O yüzden ŞL'de 4 puan herkese verilirken AL'de 3 puan sadece başarısız (yani 3 puanlık performans gösteremeyen ama gruba girme başarısı göstermiş) takımlara veriliyor.

DenizAnt'ın yapıştırdığı yazıdaki 3 puan Avrupa Ligi'ndeki çeyrek final, yarı final ve final için kazanılan puanlar.. O konu farklı.

Çevrimdışı sozkul

Çok güzel açıklamışssın zaten bu konuyu galiba ilk sen gündeme getirmiştin.
Fakat Egos'un söylediğinden ne farkı var onu anlamadım. Tekrar döndüm okudum farkı anlamak için.
Boşver alıntıları, sonuçda soru ilk andan itibaren grup katılımı için verilecek üç puanın nerde olduğuydu.
Açıklama tarzları farklı ama matematiğe vurunca aynı hesap oluyor diye anlıyorum ben, yanlış mı anlıyorum?
[ Son Düzenleme: 01 Aralık 2018, 10:03:07 sozkul ]

Çevrimdışı sozkul

Ekşide yazmış biri
             Karius
    Medel vida adriano
        Quaresma Adem
              Güven

Üçlünün sağında medel biraz şüphe uyandırıyor