Zaten takımın yapısı bozuk, bir an önce hocanın değiştirilmesi gerektiğini üstte de yazdım. 45-60 arası bir parça derli toplu gözükmenin de orta sahada oyun aklı olan bir kaç oyuncunun kıpırdanmasına yoruyorum. Zaten sağolsun hoca onu da sekteye uğratmayı becerdi devamında. Müdahaleler de tamamen ezbere ve kendisinin istediği sonuca da yaramayacak değişikliklerle gerçekleşiyor.
Necip niye giriyor mesela. Ne işe yarıyor bu oyuncu? Top rakipteyken onlar da görece diyebileceğimiz markaj, alan kapatma, top kapma özellikleri var. Defansif bir hamle olarak bu yapılıyor. Tamam da Bursa zaten topla mı oynuyor? Orta sahada yoğun pas trafiği yapıp bizi mi bunaltıyorlar? Zaten adamlar bütün tehditlerini bizim arızalı pas yapımızı bozup top kapmak ve kanatlara hızlıca aktarmak üzerine kurmuşlar. Sen Necip-Medel orta sahasına dönüyor takımın topla ilişkisini daha da kalitesiz hale getirip rakibin tehdit oranını düpedüz arttırıyorsun. Adam 4 kez tehlikeli bölgede top kaybetti. Basit pasları bile veremiyor. Bu kadar düz bir bakışla bu takımın hiç bir problemini çözemezsin. Bu sadece basit bir örnekti.
Caner'i de bu arada umarım iyi izliyorsunuzdur. Bu oyuncunun niye İnter'den daha sezon başı kampının ardından postalandığını sadece 70. dakikadaki bir pozisyondan anlayabilirsiniz. Ceza sahası sol yanından içeri bir top kesti. İçerde sadece Negredo vardı. Bursa savunması topu uzaklaştırdı ve akabinde sol kulvardan akın gerçekleştirmeye başladı. Vida rakibi karşıladıktan sonra merakla Caner'in ne zaman döneceğini bekledim. Savunma yerini aldı, orta saha dizildi, Ozi bile geldi. Caner yok nerdeyse 30 saniye geçti hala yok. Nihayet elini kolunu sallaya söylene göründü. Meğerse Negredoyla pozisyonu tartışıyormuş kendisi. Bunun disiplinsizliğinden verdiğimiz pozisyonun haddi hesabı yok, kimsenin de sanki durumdan haberi yok. Hala ideal 11lere filan yazılıyor. Sağ bek transferini en çok da Adriano'yu sağa kaydırıp solda Caner'e mahkum kalacağımız için istiyordum. Takım daha iyi durumlardayken de bu değişiklik takımın dengesini bozuyordu. Ama kimse umursamadı bunu da 2 sene oldu Beck gideli hala 2. sağ bek yok takımda. Hem de 1.si 40. dakikada ruhunu teslim edecekmiş gibi yerlerde sürünürken her maç.
Bir kaç oyuncu dışında kadromuz iyi. Olabilecek en kötü oyunu oynuyoruz şu ekiple. Dahası düzelmez bu iş. 4. senesine böyle başlamışsa teknik kulübe ve bir yılı aşkın süredir aynı sonuçları veren şeyleri yapmakta ısrar ediyorsa işlerin iyiye gitmesini beklemek saçmadır. Aksine yüksek ihtimalle sert bir düşüş izleyeceğiz bu oyun yapısıyla. Orta saha oyuncuları da giderek verimsizleşecek. Şu oyun şekliyle bundan sonra kazandığımız her maç pirus zaferidir bizim için.
Şu an bu takımın ihtiyacı felaketin gelmesini beklemeden gerekli radikal değişikliği yapacak bir yönetsel akıldır.