Şenol hoca gitsin diyenler neden gitmesi gerektiğini açıklasın ben neden gitmemesi gerektiğini açıklıyorum ?
2-3 yıl önce ki Beşiktaş'a oynattığı oyunu gördüğüm için gitmesin diyorum.
Bizi 2 yıl üst üste şampiyon yaptığı için gitmesin diyorum.
Gomez gibi bitmiş bir oyuncuyu tekrar canlandırıp alman milli takımına kazandırdığı için gitmesin diyorum.
Aboubakar gibi gol atamayan tutuk bir oyuncuyu tekrar canlandırdığı için gitmesin diyorum.
UEL'de çeyrek final oynattığı için gitmesin diyorum.
UCL'de ilk defa bizi gruptan nağmalup lider çıkardığı için gitmesin diyorum.
Cenk Tosun'u parlattığı için tarihimizin en yüksek bonservisini kazandığımız için gitmesin diyorum.
Ona sürekli eksik kadro ve yetersiz oyuncular vermemize rağmen ayrıca oyuncuları sürekli lig başladıktan sonra kadrosuna katmamıza rağmen ses çıkarmadığı için gitmesin diyorum.
Siz 2 sene şampiyon olduğumuz da (Bilic'in,Samet'in) ekmeğini yedi diyorsunuz ya! Bursa'da iken kimin ekmeğini yedi peki ? Fernando gibi bir kazmayı bile gol kralı yaptı! oynattığı futbola girmiyorum bile. Ts'de iken burak gibi birisini gol kralı yaptı colman gibi oyuncular parladı.Sürekli göze hoş gelen futbol oynattı.Ts tarihinin en çok puanını topladığı sezonunu geçirdi fener şike ile elinden aldı kupasını!
Gerçi sizin demediğiniz bir şey kalmadı tamer hoca şampiyon yapmış bizi bile dediniz.
Avrupa da ki başarılar şans dediniz.
Dünya kupasında bizi 3.cü yaptığında adamın başarısını değilde kıyafetini eleştirdiler.
Çok bir şey istemedi adamcağız kadromu koruyun,üstüne takviye yapalım,maaş dengesini sağlayın,maaşlar zamanında ödensin,transferler zamanın da yetişsin dedi yeter dedi.
Hiç birisini yapmadık.Ne kadrosunu koruduk,Ne takviye yaptık her seferinde kadroyu geriye götürdük(Hep bedava mal en iyisi zannettik),maaş dengesini bozduk,Paraları yatırmıyoruz,Transferler de hep ligler başladıktan sonra geldi.
İşte ben bütün bunları gördüğüm için hoca gitmesin istiyorum sen neden gitsin istiyorsun.... ?
öncelikle söyleyeyim gitsin demiyorum şu anda hoca değişikliği kafaya sıkmaktır hocadan önce yapılması gerekenler var.
ama dediklerinde ciddi gözlem kısırlığı var.
madem hoca şampiyon yaptı ne diye forvet istiyorsunuz gomez abou diye sayıklıyorsunuz.
iki şampiyonluğumuzda oyun gücüyle değil oyuncu kalitesiyle geldi.
abou nun canlanması milli takımla geldi. afrika kupasından sonra kendine güven geldi yoksa bizde oynarken unuttun
galiba oynatılmadığını oynatıldığı zaman bile kanatlara atıldığını.
uelde çeyrek final oyun gücüylemi yoksa abou talisca performansıylamı geldi atılan gollere bir bakıvar oyun gücümü yoksa oyuncuların şapkadan tavşan çıkartmasımı. abou oynasa lionu elerdik talisca şapkadan iki gol çıkardı yinede yetmedi. yoksa oyun olarak canımıza okumuşlardı.
iki sezon oynadığımız bütün avrupa maçlarında baskı yedik girdiğimiz her pozisyonu gol yaptık şimdi ne oldu şapkadan tavşan çıkartan oyuncu olmayınca
köy takımlarına yeniliyoruz. hani hoca etkisi tamam napoliyi yenmede bir malmöyü yensin oyun gücün
gomez gibi bitmiş oyuncuyu canlandırdı love gibi gol kralı ünvanıyla gelmiş oyuncuyu neden canlandıramıyor. madem böyle yetenek var.
cenk tosunu olsun diğer oyuncularımızı olsun parlatıp sattıran hocamı yoksa yönetimin ünlü menejerleri sürekli maçlara davet edip
yedirip içirmesimi. günümüz futbolunda oyuncuyu satan menejerdir hoca değil.
dünya kupasına hiç girmeyelim şu anda ne yapıyorsa dünya kupasındada onu yaptı. bitik hakanla arifi oynatacağım diye ilhanı kulübede
tuttu girdiği her maçta ipten alıyordu bir sonraki maç yine yedek başlatıyordu. yanlış hatırlamıyorsam bir tek kore maçında 11 başlattı.
he bu arada aynı oyunu oynatıyordu orta açma oyunu
şenol güneşin katkısı olmadımı elbette oldu bu bir takım oyunu takımdaki herkes katkı vermek zorunda zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür.
ama Beşiktaşın üstünede gelip koymayın. gomezi parlatmış eline alıp verdiler o saydığın oyuncular hep yönetim kararıyla alındı.
oyuncu iyi olursa hoca parlattı kötü olursa yönetim aldı oluyor. biz ba yı şenol hocayla parlatıp satmadık değilmi bir sistem kurduk oyuncu satışı için satılmaya başladı. hocanında katkısı var elbet ama o kötü performanın olduğu sene Ba satıldı demek yönetim birşeyleri doğru yaptı.
hep işinize geldiği gibi bakmayın hocanın hayatındaki iki şampiyonluk Beşiktaşla oldu. Gidersede büyük ihtimal son şampiyonlukları olur.
şampiyon olan Beşiktaşdır hoca değil satılıp para kazandıran oyuncular var ama heba olanda bir sürü oyuncu var çoğunlukta genç heba olunca yanlış transfer oluyor ama baktığında hiç şans bulamamış oyuncular. Birde baskı yemeseydi abouyu bile zor oynatırdı. taraftardan baskı yedikçe kadroda yer açmaya çabaladı
çabuk unutuyorsunuz bazı şeyleri.
unutulan bir şey daha var oyuncular kaçıyor takımdan geldiğinden beride bu böyle bir zorla gönderilen marcelo oldu
tek gitmek istemeyen oydu diğerlerinin hepsi takımdan gitmek istedi gomez sosa fabri tosiç cenk talisca
iki senedir oyuncular mutsuz. mutsuzluklarının kaynağıda hoca dikkatimizden kaçıyor ama oyuncular hocaya tepki
koyuyor. tamam takımda belli standartlarda kıdem olur ama oyuncuyu dağıtacak kadar olmaz.
hocanın sistemi yok ömrü boyu kalıplaşmış bir oyunla oynuyor artık tarih öncesinde kalmış bir oyun oyuncu değişiklikleri zaten kötüydü
şimdi kötününde ötesine geçti bu seneki modasıda orta sahayı boşaltmak şaka gibi akşam roco yu oyuna aldı ve ilerde oynattı
tek derdi orta açılsında kafa vursundu. kafasında başka çözüm yok. ligin en fazla gol yiyen takımlarından
biriyle oynadık ama pozisyonumuz yok. ozi ıslıklanıyormuş kimse taraftarı suçlamasın ıslıklatan hoca
bazı şeylerin gelişi önden belli oluyor bunları bilmek için müneccim olmaya gerek yok mesela yönetim listeyi açıkladığı anda
söyledim bu sene yönetim için bitmez diye oziyide söyledim tribün ıslıklayacak diye bunların gelişi bas bas
bağırıyordu.
taraftar ne kadar sabrederse sabretsin bir şeyleri düzeltmek için çaba sarfedilmediğini görüyor aynı hamam aynı tas devam ediyor
iki senedir sabrediyordu artık bardak doldu taşıyor ozi ile quaresmanın kalemi kırıldı. buyursun oynatsın o şekilde quaresma artık duran topun başına geçerse
yada caner ıslıklanır ozi oynarsa ilk hatasında oyundan almak zorunda kalır. bu bir süre oyuncu üzerinden devam eder.
ısrar sürerse piyango hocayada çarpar. tribün sabırlıdır ama sabrı biterse artık geri dönüşü olmaz.