Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 53 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3725364 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Sampiyon kadroyu kurmak kadar korumak da bir basaridir ve vizyon gerektirir. Basariyi kimin getirdigini kavrayamayan yönetici basarisiz yöneticidir.

kağıt üzerinde iyi niyetli hamlelerdi ama yanlış hesap yapıldığı da ortada. marceloyu 7ye satıp gelen bonservisle 3 tane adam alıp 30-40 milyon maliyetin altına girmek yanlış plandır. sürdürülebilir politikalar izleyemeyeceksen o yola hiç çıkmayacaksın o yol sana gereksiz mazot harcatmaktan başka bi işe yaramaz (bknz.çin seyahati)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Aslinda su tablo Abou'yu, Marcelo'yu, Beck'i, Olcay'i begenmeyen, kücük gören simarik tayfaya müstehaktir.

Çevrimdışı yoruk

Atiba neden cikti acaba bi ara lens falan takiyordu katarak falan mi oldu
Lens değiştirmek için bir ara geldi kenara.Sonra oyundan çıktı çok aksadığı için.Atiba mı kalır bu takım düzeninde ?

Çevrimdışı Eray_Steiermark

kağıt üzerinde iyi niyetli hamlelerdi ama yanlış hesap yapıldığı da ortada. marceloyu 7ye satıp gelen bonservisle 3 tane adam alıp 30-40 milyon maliyetin altına girmek yanlış plandır. sürdürülebilir politikalar izleyemeyeceksen o yola hiç çıkmayacaksın o yol sana gereksiz mazot harcatmaktan başka bi işe yaramaz (bknz.çin seyahati)

Olur mu abi Pepe alip dünya kulübü olacaktik, Cin'e acilacaktik. Yersen.

Çevrimdışı tangaz

Hoca otorite kuramıyor takım üstünde diyoruz, taktik teknik işleri geçtik. Kadro yetersiz deniliyor. Hocayı eleştirmeye hakkımız yokmuş. Kadro yetersiz mi? Teknik direktörü olmayan Sivasdan bahsediyoruz. Kendi evimizde oynuyoruz. Forvet yok diyoruz. Dün kaç pozisyona girdik? Bence artık at gözlüğünü çıkarmamız lazım. Bu sadece hoca suçlu demek değil tabi. Takımı bozarak en başta yönetim suçlu. Ne oldu bizim kolej havamıza? Zamanında böyle diyorduk değil mi?

bi patron şirketinde çalışmaya başla başında da maaşlı bi müdür olsun. maaşın 5 ay ödenmesin bakalım o müdür seni kontrol edebiliyor mu?
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı yoruk

Gençlik demişken Fatih Aksoyu niye denemiyor Hoca? Vida ve Pepe varken de goller yiyoruz nasıl olsa. Pepenin de Vidanın da hemen hemen savunmadaki katkıları sıfır. Pepe eyvallah goller attı ya yedirdikleri? Pepeli 15 gol yediysek pepesiz 25 mi yerdik? Para harcayacaksan ön liberoya, ortasahaya,forvete harca. Savunma da savunma al işte en kariyerlisinin 2 senedir bize kattığı ne?
Tamam da zaten oynamasa da parayı vereceksin ? Şu durumda Pepe-Vida kesip Alpay-Fatih oynatmak intihar olur.Bir anda kötü giden  takıma yerleştirirsen olmaz.Zaten yeterli değiller bu isimler.Olsalardı oynarlardı şimdiye dek 2-3 maç.
 Kesinlikle zamanı yeri değil.2-3 maç romantiklik yapılır medya ve taraftar gruplarında sonra yine aynı sorunlar yaşanır.

Çevrimdışı Savaş

Takımda bireysel de sıkıntılar var. Pepe'nin istisnasız hrr uzun topunun rakibe gitmesi ama yine de ısrarla deneme yapması vr buna bir allahın kulunun yeter dememesi de çok ilginç.

Pepe gibi bir tecrübe oyun kuramıyor şaka gibi. Hele Vida'nın dün attığı bir top var taca giden evlere şenlik.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Fikret

biz dolmuşu abounun topu quaresmaya verdiği gün espiri gibi gülerek karşıladığımızda
kaybettik aslında o haraket sonraki gelen iki sezonda başımıza gelecek olanın işaretiydi.
o haraket çok şey anlatıyordu. bütün oyuncuların mutsuzluğu psikolojik bitişi hocanın
oyuncu kayırma sebeplerinden. kimse dikkat ettimi marcelo dışında her oyuncu bizden kaçar gibi gidiyor
talisca Beşiktaşdan bahsetmiyormuş  neden bahsetsin takımın en iyi topa vuranıyken
serbest atışların ona attırılmaması nedeniyle teşekkürmü etsin.
Bu nasil bir kafada kurmadir ya.
Talisca'ya sorsan Q7 hakkinda iyi seyler soyler. Senol Hoca altinda da ne kadar gelistiginden bahseder.
Abou da Q7 hakkinda kotu konusmaz. Top verme muhabbeti oyle sikintili bir durum falan degildi. Sikintili durum Negredo'nun Q7yi taraftarin onune atmasi isimli cig hareket icin soylenebilir.
Nasil bir hayal dunyasi? Kacarak gitmisler falan?

Kontrati vermiyorsun, menajer transferleri olan yedekte oturanlara veriyorsun parayi oyuncularda gidiyor.
Talisca Besiktas hakkinda hic konusmuyormus gibi fantastik laflar cok ilginc hakkatten. Eski sevgiliden mi bahsediyoruz?
Ljajic cok mu konusuyor inter-torino vs?
Anca soru sorulacak ki konussunlar.

Unutamadim diye icip icip gece mesaj atmasini beklememiz gereken tek oyuncu da Gomez'di. Eysan'a verilen o deger, burada gecirdigi muhtesem sezon nasil ozlemezsin dedirtiyor.
Q7 basarisiz sezonlari bile ozledi burada geri dondu zorla. Ah Gomez buyukluk sende kalaydi devre arasi geleydin gecen sene tekrar sampiyon yapardin.
[ Son Düzenleme: 12 Kasım 2018, 11:52:44 Fikret ]

Çevrimdışı mylife1903

iyi de abi o quaresmayla kontratı sen mi yeniledin ben mi yeniledim? aziz çıktı 2 goygoy yaptı başkan maaşına zam yapıp 3 yıllık yeni kontrat döşedi quaresmaya üstüne gitti ergen gibi lensi aldı azize hava basacam die bumudur yönetim başarısı icraatı? başımıza geleceğin haberiyse bu haberi başkan nie görmedi de gitti kontrat yaptı yine yeniden? bu kadroyu bu hale getiren başkandır abi kimse kusura bakmasın. doldurdu veteranları üstüne de maaşlarını ödemiyor sonuç budur. bizden kaçar gibi giden kimse göremiyorum ben talişka daha hafta içi tosiçle çinde 3lü çekip beşiktaş die bağırıyordu mahallelerinde.
Topcular ac abi ac
Evde yemek yok bi ogunu belese getirmek icin devre arasinda doner siparis veriyorlar
Simdi arpasini vermedigin ata deh deh de diyemezsin

Baskan soyunma odasina inip babele dese ne bu halin azicik oyna, adam karnim ac baskan karnim gurulduyor acliktan der

Parayla tuttugun birine posta koyabilmek icin odemesini yapacaksin, futbolcu dedigin eskort gibidir ya da nasi anlatam yazilim gibidir mikrosofk gibin
Belli bir sure icin kullanim hakkini alirsin, malin sahibi olmazsin
Eskort tutsan mesela sozlesme suresince mali kullaniyorsun, sahibi olmuyorsun, kontor bitince herkes yoluna, futbolcular da ariza yapar kullanim hakkini odemeyince.

Oncelikler birbirine giriyir
Hoca ne dedi
Futbolcularin arpasini zamaninda odeyin
Kadroyu koruyun
Bu bu bu yerlere adam alin

Hocaya gelene kadar kurumsal problem cok

Hersey idael oldugu anda hocadan rapor istersin. Sonra manevra yaparsin.
Hocayi elestirelim ya da gonderelim gelenle gulluk olmayacak bu bataklik bu yonetim kafasiyla

Hocanin capi belli bir suru eksigi bir suru artisi var yonetimin artisini bulamiyom bunlar hocayi gonderse daha da beter ederler.
Yabanci bi yetersiz₁ komisyoncu getirirler 15 tane adam yazar sonra iki hafta arpasini vermeseler adam basar gider butun arpayi da faiziylen alir.

Demiroren zamaninda delbokseyi gonderip rizayi getirdigimiz zamanlari hatirlatiyir, riza cikip akilli akilli konusmalar yapardi, biliyordum besiktasi takip ediyorduk boyle boyle oynamasi falan lazim diye sonrasi adem yula kursat

Çevrimdışı tangaz

Takımda bireysel de sıkıntılar var. Pepe'nin istisnasız hrr uzun topunun rakibe gitmesi ama yine de ısrarla deneme yapması vr buna bir allahın kulunun yeter dememesi de çok ilginç.

Pepe gibi bir tecrübe oyun kuramıyor şaka gibi. Hele Vida'nın dün attığı bir top var taca giden evlere şenlik.

he yav o top taca gitti bön bön baktım etrafıma ben neredeyim napıyorum vida napıyor maçtan sonra yıllık 25 trilyonu çatır çatır ezecek gene die içimden geçirdim bilgisayarı kıracaktım neredeyse.

Çevrimdışı mylife1903

O vidanin attigi pasin siddetinde bizim takimin yarisi sut Atamaz

Çevrimdışı MUSTAFA_

bi patron şirketinde çalışmaya başla başında da maaşlı bi müdür olsun. maaşın 5 ay ödenmesin bakalım o müdür seni kontrol edebiliyor mu?
Hoca ilk geldiği zaman bundan daha kötü durumdaydık. Sadece işler iyi gittiği için çatlak sesler duyulmuyordu. Hoca da bunu kabul ederek geldi zaten. Hoca kafa olarak bitik görünüyor. Sadece para etkili değil ama burada.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tugozcan

Şenol hoca gitsin diyenler neden gitmesi gerektiğini açıklasın ben neden gitmemesi gerektiğini açıklıyorum ?

2-3 yıl önce ki Beşiktaş'a oynattığı oyunu gördüğüm için gitmesin diyorum.

Bizi 2 yıl üst üste şampiyon yaptığı için gitmesin diyorum.

Gomez gibi bitmiş bir oyuncuyu tekrar canlandırıp alman milli takımına kazandırdığı için gitmesin diyorum.

Aboubakar gibi gol atamayan tutuk bir oyuncuyu tekrar canlandırdığı için gitmesin diyorum.

UEL'de çeyrek final oynattığı için gitmesin diyorum.

UCL'de ilk defa bizi gruptan nağmalup lider çıkardığı için gitmesin diyorum.

Cenk Tosun'u parlattığı için tarihimizin en yüksek bonservisini kazandığımız için gitmesin diyorum.

Ona sürekli eksik kadro ve yetersiz oyuncular vermemize rağmen ayrıca oyuncuları sürekli lig başladıktan sonra kadrosuna katmamıza rağmen ses çıkarmadığı için gitmesin diyorum.

Siz 2 sene şampiyon olduğumuz da (Bilic'in,Samet'in) ekmeğini yedi diyorsunuz ya! Bursa'da iken kimin ekmeğini yedi peki ? Fernando gibi bir kazmayı bile gol kralı yaptı! oynattığı futbola girmiyorum bile. Ts'de iken burak gibi birisini gol kralı yaptı colman gibi oyuncular parladı.Sürekli göze hoş gelen futbol oynattı.Ts tarihinin en çok puanını topladığı sezonunu geçirdi fener şike ile elinden aldı kupasını!

Gerçi sizin demediğiniz bir şey kalmadı tamer hoca şampiyon yapmış bizi bile dediniz.

Avrupa da ki başarılar şans dediniz.

Dünya kupasında bizi 3.cü yaptığında adamın başarısını değilde kıyafetini eleştirdiler.

Çok bir şey istemedi adamcağız kadromu koruyun,üstüne takviye yapalım,maaş dengesini sağlayın,maaşlar zamanında ödensin,transferler zamanın da yetişsin dedi yeter dedi.

Hiç birisini yapmadık.Ne kadrosunu koruduk,Ne takviye yaptık her seferinde kadroyu geriye götürdük(Hep bedava mal en iyisi zannettik),maaş dengesini bozduk,Paraları yatırmıyoruz,Transferler de hep ligler başladıktan sonra geldi.

İşte ben bütün bunları gördüğüm için hoca gitmesin istiyorum sen neden gitsin istiyorsun.... ?

En baştan başlayalım.

Samet Aybaba ve Bilic’in ekmeğini yedi diye bir şey yok. Ama o iki teknik adamla Şenol Güneş kıyaslanamaz. Eğer ekmeğini yemedi diye görüş bildiriyorsak bunu da kabul edeceğiz. Şenol Güneş hiçbir sezonda Tolga-Opare-Necip-Pedro-İsmail kalibresinde bir savunma ile maça çıkmak zorunda kalmamıştır. Samet Aybaba dönemini anlatmaya bile gerek yok. Ama tabi ki bu demek değildir ki mevcut kadro Bilic veya Aybaba’da olsa Şenol Güneş’ten daha iyi yönetirlerdi. Sadece bu konunun sağlıklı tartışılamayacağını söylemeye çalışıyorum.

Bir diğer mevzuya gelelim. Kabaca bir bakalım;

Beşiktaş kalesi McGregor-Tolga-Fabri-Karius, sağbeki Hilbert-Serdar-Gökhan, solbeki Uğur-İsmail-Adriano (Caner), sağstoperi Sivok-Rhodolfo-Marcelo-Pepe, solstoperi Escude-Ersan-Tosic-Vida, önliberosu Atiba-Medel, 10 numarası Fernandes-Sosa-Talisca-Ljajic, sağkanadı Holosko-Töre-Quaresma, solkanadı Dentinho-Olcay-Babel ve forveti Niang-Ba-Gomez-Abou-Negredo(Cenk)-Love(Larin) şeklinde bir evrim geçimişiz bu dönemde. Belki eksik ve hatalı yazdıklarım olabilir. Bu yazdıklarıma ek olarak kadro genişliği de yani yedek oyuncu kaliteside aynı oranda değişmiş. İstediğiniz bölgede tartışabilirim. Forvet hariç aşağıyukarı tüm bölgelerde ya oldukça yüksek iyileştirme yapılmış yada benzer kalitede isimler katılmış takıma. Yani kadromuz sürekli geriye gitti diye bir şey yok.

Kadronun değişmesine gelelim. Bunun ilk sebebi 4-5 yıl önce yetersiz bir kadromuz vardı zaten. Tabi ki takım gelişecekti, daha iyi oyuncular getirilecekti. İlk ve başlıca sebep bu. Bir diğeri Cenk gibi, Ba gibi, Ersan gibi ve sayamadığım diğer isimler gibi oyuncuların satılması da normal karşılanmalı. Hem maddi yetersizlik hemde Beşiktaş’ın bir Real Madrid olmaması bunun sebebi. Yani Cenk’in çıkıp ben Everton’a gideceğim demesi ve bizim buna izin vermemiz normal. İstediğimiz her oyuncuyu elimizde tutacak kadar büyük bir kulüp değiliz.

Ayrıca Türkiye Süper Ligi’nde başarı elde etmek için veya Genk-Malmo-Sarpsborg gibi bir grupta sonuncu olmamak için eksiksiz ve kusursuz bir kadroya sahip olmana gerek yok. Kendimizi eski yıllardaki Beşiktaş ile değil bu seneki rakiplerimiz ile kıyaslamak daha doğru olmaz mı?

Şimdi bu bilgilere şunları ekleyerek gidelim. Geçenlerde araştırdım. Çıkan sonuçlar şunlar;
Şenol Güneş ile deplasmanda sezon sırasıyla; 2.11, 2.00, 1.52 ve 1.00 puan ortalamasına sahibiz.
Şenol Güneş ile ilk golü yediğimiz maçlarda sezon sırasıyla; 1.12, 0.66, 1.20 ve 1.00 puan ortalamasına sahibiz.
Şenol Güneş ile maçların sezon sırasıyla; %38, %50, %32 ve %18'inin ilk yarısını önde kapatmışız.
Şenol Güneş ile maçların sezon sırasıyla; %44, %38, %32 ve %54'ünde ilk yarıda gol dahi atamamışız.

Yani buradan şunu anlayabiliyoruz. Şenol Güneş yönetiminde ilk yarıları çöpe atan, ilk golü yediğimiz maçları çeviremeyen ve deplasmanlarda gittikçe kötüye giden bir hal aldık. Yani elinde hangi oyuncular olursa olsun benzer kronik problem devam etmiş.

Konuyu biraz değiştireyim. Benim en rahatsızlık duyduguğum konu şu; Cenk, Gomez veya 15/16 Oğuzhan’ı Şenol Güneş yarattı. Ama ne hikmetse oyuncu kötü oynadığında problem hep oyuncuda oluyor. Bu algıyı kırmalıyız.

Neyse daha fazla uzatmayacağım. Son yıllarda B planını geçtim A planımızın dahi olmayışı, takımın birkaç oyuncunun çiftliği haline getirilmesi, yeni gelen oyuncuların bir süre dışlanması, takımda 1-2-3 değil neredeyse tüm oyuncuların performansının düşmüş olması, oyun içi yapılan neredeyse hiçbir değişikliğin takımı ileri götürmemesi aksine hep geriye gitmesi, deplasmanlarda takımın yok olması, geriye düştüğümüz maçların olağanüstü büyük bir kısmını çeviremiyor oluşumuz, bazı konulardaki inanılmaz takıntılı hali, basın toplantılarında kamuoyu aklı ile neredeyse dalga geçiyor oluşu vs. vs. gibi sebeplerden yolları ayırmamız gerektiğine inanıyorum.

Çevrimdışı mylife1903

Bir laf edersin iki laf edersin hele sabah sabah karisiyla falan tartisip geldiyse cok pis kavga cikar, kovamazsin da

Çevrimdışı Fikret

Aslinda su tablo Abou'yu, Marcelo'yu, Beck'i, Olcay'i begenmeyen, kücük gören simarik tayfaya müstehaktir.
Valla Olcay su kaynatiyordu, masrafsiz Babel geldi cok da iyi is yapti geldiginden beri.
Beck icinde kaybi Serdar Kurtulus'un kaybiyla esit diyecem.

Marcelo-Abou'nun degeri bilinemedi. Ama bilmeyen de F.Orman oldu.
Marcelo satilmasina anca Abou alinmasiyla ok derdik o ara yalan haberlerde atildi ama meger Medel-Lens-Negredo menajer kaziklari icin satmisiz Marcelo'yu.

Çevrimdışı Fikret

iyi de abi o quaresmayla kontratı sen mi yeniledin ben mi yeniledim? aziz çıktı 2 goygoy yaptı başkan maaşına zam yapıp 3 yıllık yeni kontrat döşedi quaresmaya üstüne gitti ergen gibi lensi aldı azize hava basacam die bumudur yönetim başarısı icraatı? başımıza geleceğin haberiyse bu haberi başkan nie görmedi de gitti kontrat yaptı yine yeniden? bu kadroyu bu hale getiren başkandır abi kimse kusura bakmasın. doldurdu veteranları üstüne de maaşlarını ödemiyor sonuç budur. bizden kaçar gibi giden kimse göremiyorum ben talişka daha hafta içi tosiçle çinde 3lü çekip beşiktaş die bağırıyordu mahallelerinde.
Su Q7 nefreti de default olmus iyice.
Quaresma o kontrati hak etmiyor mu? Ya gecen sene CL'de namaglup cikarken az mi top oynadi? Iceride aldigi Fener maci ve bir suru Anadolu takimi maci?
9 kisi Rize'yi yenemiyorduk az kala. Bugun gene asist ondan. Eskiden 4 gol ayagi, 5-6 yetenekli ayagimiz vardi. Simdi Q7 kaldi diye suclusu adam degil digerlerini gonderenler.
Adam sakatlanmiyor, oynadi mi da yatmiyor. Haftada 3 macta oynasa cabasi ust duzey.

Lens rezilligini konusacagimiza hala daha Q7. Gokhan Gonul neyse Q7de o sinifta.
Akilli transfer politikamiz olsa bunlar yedege duserlerdi. Ama su an az sayida vasati bulan oyuncularimizin arasina yazilirlar.

Valla dilim varmiyor ama Tolgay-Ozzy kontrati aldigindan beri top oynamadilar.
Quaresma su yasinda hep zorladi kendini. Demiyorum ki acayip zeki oyuncu hep dogrulari yapti. Ama cabasina saygi bari.

Çevrimdışı tangaz

Hoca ilk geldiği zaman bundan daha kötü durumdaydık. Sadece işler iyi gittiği için çatlak sesler duyulmuyordu. Hoca da bunu kabul ederek geldi zaten. Hoca kafa olarak bitik görünüyor. Sadece para etkili değil ama burada.

o takım açtı, aç. önder özenin bi lafı vardı tr kupasından elenince bile demişti biliç zamanı bu oyuncu grubunun bi kupa kazanması lazım getirip bi yerde tıkanıyorlar die tr kupası da olsa kazansınlar o kafaların üstünde bi kupa yükselsin diyordu. hah işte o oyuncu grubu ile bu oyuncu grubunu bir tutamazsın pepenin kafasında ŞL kupaları dolanıyor adriano ona keza babel 19unda liverpool yapmış bu kadro ile o kadronun dinamikleri bir değil o kadroyu zaptırapta almak kolaydır ensesine vurursun önüne bakar gider ama bu kadro hooop hoca der adama. biraz iş hayatı solumanız patron küfürü yemeniz müdür kaprisi çekmeniz  karı dırdırı çocuk mızmızı çekmeniz lazım söylediklerimi anlamak için.

Çevrimdışı cursedofdragon

kadro kalitesini ve yaşları böyle paylaşayım da daha iyi anlarsınız.

2015-2016 sezonu şampiyon olduğumuz kadro ;

Tolga - 31   

Beck - 28         Marcelo - 28 /Rhodolfo - 28      Ersan - 28  / Tosic - 30            İsmail - 25

Oğuzhan - 22      Atiba - 32

Töre - 23                       Sosa - 30                       Olcay  - 28

Gomez - 29

2016-2017 sezonu şampiyon olduğumuz kadro ;

Fabri - 28

Beck - 29        Marcelo - 29      Tosic - 31         Adriano - 31

Oğuzhan - 23     Atiba - 33

Quaresma - 32              Talisca - 22                Babel - 29

Aboubakar - 24

buda dün ki maçın kadrosu...

Tolga - 35

Gökhan - 33      Pepe - 35        Vida - 30            Caner - 30 / Adriano - 34

Oğuzhan - 26   Atiba - 35 / Medel - 31

Quaresma - 35               Ljajic - 27                    Babel - 31

Güven - 19 / Love - 34

Caner yerine adriano varken adriano oynuyor onun yaşı 34.Bi de love oynuyordu onun da yaşı 34.

Hem yaşlanan hem doymuş bir kadro tempo yapamayan.Ve yetersiz oyuncular.

Şampiyon olduğumuz ilk sene kadro başarıya açtı şampiyonluk yaşamamıştı bir çok oyuncu.

Umarım daha iyi anlamışsınızdır!

[ Son Düzenleme: 12 Kasım 2018, 12:32:14 cursedofdragon ]

Çevrimdışı tangaz

Su Q7 nefreti de default olmus iyice.
Quaresma o kontrati hak etmiyor mu? Ya gecen sene CL'de namaglup cikarken az mi top oynadi? Iceride aldigi Fener maci ve bir suru Anadolu takimi maci?
9 kisi Rize'yi yenemiyorduk az kala. Bugun gene asist ondan. Eskiden 4 gol ayagi, 5-6 yetenekli ayagimiz vardi. Simdi Q7 kaldi diye suclusu adam degil digerlerini gonderenler.
Adam sakatlanmiyor, oynadi mi da yatmiyor. Haftada 3 macta oynasa cabasi ust duzey.

Lens rezilligini konusacagimiza hala daha Q7. Gokhan Gonul neyse Q7de o sinifta.
Akilli transfer politikamiz olsa bunlar yedege duserlerdi. Ama su an az sayida vasati bulan oyuncularimizin arasina yazilirlar.

Valla dilim varmiyor ama Tolgay-Ozzy kontrati aldigindan beri top oynamadilar.
Quaresma su yasinda hep zorladi kendini. Demiyorum ki acayip zeki oyuncu hep dogrulari yapti. Ama cabasina saygi bari.

millet diyorki geçen sene bu kadro şl.de grup birincisi oldu namağlup çıktı kadromuz bu kadarda değersiz değil haksızlık ediliyor hoca içine etti işte.

düşünüyorum kaleci değişmiş adri yok tosiç gitmiş atiba 1 yıl daha yaşlanmış üstüne yazın süründürülmüş bu senede kadroya yazılmamış golleri sıralayan talişkayla cenk gitmiş yerleri dolmamış q7 1 sene daha yaşlanmış yazın DK oynamış yaşlı oyuncu tatil yapmamış babel krizi yönetilememiş santrafor yokmuş olmayanda gönderilmiş yenisi gelmemiş.

sonra biz kadroyu gömünce kadronun nesi var işte denmiş  :alala:

Çevrimdışı Fikret

En baştan başlayalım.

Samet Aybaba ve Bilic’in ekmeğini yedi diye bir şey yok. Ama o iki teknik adamla Şenol Güneş kıyaslanamaz. Eğer ekmeğini yemedi diye görüş bildiriyorsak bunu da kabul edeceğiz. Şenol Güneş hiçbir sezonda Tolga-Opare-Necip-Pedro-İsmail kalibresinde bir savunma ile maça çıkmak zorunda kalmamıştır. Samet Aybaba dönemini anlatmaya bile gerek yok. Ama tabi ki bu demek değildir ki mevcut kadro Bilic veya Aybaba’da olsa Şenol Güneş’ten daha iyi yönetirlerdi. Sadece bu konunun sağlıklı tartışılamayacağını söylemeye çalışıyorum.

Bir diğer mevzuya gelelim. Kabaca bir bakalım;

Beşiktaş kalesi McGregor-Tolga-Fabri-Karius, sağbeki Hilbert-Serdar-Gökhan, solbeki Uğur-İsmail-Adriano (Caner), sağstoperi Sivok-Rhodolfo-Marcelo-Pepe, solstoperi Escude-Ersan-Tosic-Vida, önliberosu Atiba-Medel, 10 numarası Fernandes-Sosa-Talisca-Ljajic, sağkanadı Holosko-Töre-Quaresma, solkanadı Dentinho-Olcay-Babel ve forveti Niang-Ba-Gomez-Abou-Negredo(Cenk)-Love(Larin) şeklinde bir evrim geçimişiz bu dönemde. Belki eksik ve hatalı yazdıklarım olabilir. Bu yazdıklarıma ek olarak kadro genişliği de yani yedek oyuncu kaliteside aynı oranda değişmiş. İstediğiniz bölgede tartışabilirim. Forvet hariç aşağıyukarı tüm bölgelerde ya oldukça yüksek iyileştirme yapılmış yada benzer kalitede isimler katılmış takıma. Yani kadromuz sürekli geriye gitti diye bir şey yok.

Kadronun değişmesine gelelim. Bunun ilk sebebi 4-5 yıl önce yetersiz bir kadromuz vardı zaten. Tabi ki takım gelişecekti, daha iyi oyuncular getirilecekti. İlk ve başlıca sebep bu. Bir diğeri Cenk gibi, Ba gibi, Ersan gibi ve sayamadığım diğer isimler gibi oyuncuların satılması da normal karşılanmalı. Hem maddi yetersizlik hemde Beşiktaş’ın bir Real Madrid olmaması bunun sebebi. Yani Cenk’in çıkıp ben Everton’a gideceğim demesi ve bizim buna izin vermemiz normal. İstediğimiz her oyuncuyu elimizde tutacak kadar büyük bir kulüp değiliz.

Ayrıca Türkiye Süper Ligi’nde başarı elde etmek için veya Genk-Malmo-Sarpsborg gibi bir grupta sonuncu olmamak için eksiksiz ve kusursuz bir kadroya sahip olmana gerek yok. Kendimizi eski yıllardaki Beşiktaş ile değil bu seneki rakiplerimiz ile kıyaslamak daha doğru olmaz mı?

Şimdi bu bilgilere şunları ekleyerek gidelim. Geçenlerde araştırdım. Çıkan sonuçlar şunlar;
Şenol Güneş ile deplasmanda sezon sırasıyla; 2.11, 2.00, 1.52 ve 1.00 puan ortalamasına sahibiz.
Şenol Güneş ile ilk golü yediğimiz maçlarda sezon sırasıyla; 1.12, 0.66, 1.20 ve 1.00 puan ortalamasına sahibiz.
Şenol Güneş ile maçların sezon sırasıyla; %38, %50, %32 ve %18'inin ilk yarısını önde kapatmışız.
Şenol Güneş ile maçların sezon sırasıyla; %44, %38, %32 ve %54'ünde ilk yarıda gol dahi atamamışız.

Yani buradan şunu anlayabiliyoruz. Şenol Güneş yönetiminde ilk yarıları çöpe atan, ilk golü yediğimiz maçları çeviremeyen ve deplasmanlarda gittikçe kötüye giden bir hal aldık. Yani elinde hangi oyuncular olursa olsun benzer kronik problem devam etmiş.

Konuyu biraz değiştireyim. Benim en rahatsızlık duyduguğum konu şu; Cenk, Gomez veya 15/16 Oğuzhan’ı Şenol Güneş yarattı. Ama ne hikmetse oyuncu kötü oynadığında problem hep oyuncuda oluyor. Bu algıyı kırmalıyız.

Neyse daha fazla uzatmayacağım. Son yıllarda B planını geçtim A planımızın dahi olmayışı, takımın birkaç oyuncunun çiftliği haline getirilmesi, yeni gelen oyuncuların bir süre dışlanması, takımda 1-2-3 değil neredeyse tüm oyuncuların performansının düşmüş olması, oyun içi yapılan neredeyse hiçbir değişikliğin takımı ileri götürmemesi aksine hep geriye gitmesi, deplasmanlarda takımın yok olması, geriye düştüğümüz maçların olağanüstü büyük bir kısmını çeviremiyor oluşumuz, bazı konulardaki inanılmaz takıntılı hali, basın toplantılarında kamuoyu aklı ile neredeyse dalga geçiyor oluşu vs. vs. gibi sebeplerden yolları ayırmamız gerektiğine inanıyorum.
Su copy paste yaptiginiz istatistik uzgunum ama cok anlamsiz bir istatistik. Ilk yariyi onde kapama- GOL DAHI ATAMAMA.. Hayir bu istatistikler duzenli bir sekilde artiyor azaliyor da olabilirdi. Ama o da yok. Baya alakasiz sayilar kumesi.
Ilk yarida gol dahi atamama mesela bunun anlami ne? Bu illa ki kotu birsey mi? 2 sampiyonluk almisiz yani bu ilk yarilarda gol atamaz halimizle :lol:
Birde bilimsel konusalim. Istatistiklerin, sayisal degerlerin anlamlandirilmasi icin karsilastirilmasi gerekir.

FB son 5 senede ilk yarida gol atma, GS son 5 senede ilk yarida gol atma diye koyarsiniz karsilastiririz.
Yetmez birde bakariz ilk yarida gol atmanin takimin sampiyonluguna etkisi.

Puan ortalamasi gecerli bir istatistik sayilabilir de zaten takimin puan durumundaki yerini biliyoruz buna pek gerek yok.
Geri dustugu maclardaki puan ortalamasi da takimin basarisini anlatmiyor. En kotu sezon olan 2.sezonda sampiyon olmusuz.
O istatistigin anlattigi seyi soyleyeyim Gomez gittikten sonra geri dusunce baski yaptigimizda gol bulamiyorduk. Abou-Talisca gibileriyle geri dusmemek onemliydi.
Ha o istatistik soyle de kotu. Besiktas belki sadece ligte 3 kere geri dustu. Belki 10 kere. Fener 10 kere geri dusup 1 puan topladi diyelim Besiktas 3 kere geri dusup 0.66 puan topladi. Bu durumda Besiktas daha iyi is yapmis olabilir. Ama sadece 0.66 vs 1 dersek anlamayiz.

Samet Aybaba kadrolarindan iyi bir kadromuz oldugu kesin. Ama uyumsuz ama sorunlu oyuncularla dolu.

Bilic'in sampiyonlugu birak 2.olup CL'ye direk katilma hakkini bile elinin tersiyle ittigi ilk senesini hatirlayalim. O 3. olan takimdan oyuncu falan da satamadik. Ferdi de bedava gitmisti. Ama stad yapimi vs yaptigimiz borc harc icinde oldugumuz zaman 3.olan hocaya Demba Ba alinmisti. Sosa alinmisti. Cenk Tosun alinmisti.
Bilic yetersizi₁ gene rezil etmisti bizi. Hamzaoglu na sampiyonluk vermisti.

Sonra Demba Ba yerine Gomez gelen kadroyla Fenerin "ALL IN" dedigi anormal para harcadigi sezona girdik. Senol Gunes Cenk-Oguzhan dan da yuksek verim aldi sampiyon yapti buyuk rekabette basariyi aldi.

Sampiyon yaptin, CL geliri geldi. Ama sonuc nedir? Sosa-Gomez-Tore satilir.
Sampiyon yaptin Avrupa'da basarilisin. Sonuc? Abou-Marcelo gule gule
CL'de gruptan lider ciktin? Cenk Tosun gule gule.

Kadroda mevkilere yazdiginiz oyunculara da isim gozuyle bakiyorsunuz.
Su Caner kac senedir ne oynuyor? Ismail'den daha iyi mi supheli. Adriano yaziyoruz ama yok adam hep sakat.
G.Gonul 35lik Gonul. Atiba eski Atiba degil. Kaleci daha iyi falan da Fabri zamanindan sonra dusus var.
Stoperde Marcelo donemi bence en iyi donem. Tosic Vida'dan kotu kim diyebilir?
Ljajic bence Sosa'dan 3 gomlek, Talisca'dan 2, Ferdi'den 1 gomlek asagi oyuncu.
Demba Ba-Gomez-Abou-Cenk ten Pektemek-Love a dusus zaten takimi direk etkiliyor.

Kalite olarak zirve kadromuz devre arasi Babel'in katildigi 2.sampiyonluk kadrosudur.
Kalite+Kadro muhendisligi toplaminda dusununce 1.sampiyonluk kadrosunu one koyuyorum.
Bilic'in son senesindeki kadro kalitesi+muhendisligi > su anki kadro kalitesi+muhendisligi
G.Tore'nin futbolcu oldugu zamanlar, Sosa-Demba Ba falan ates ediyor. Zaten yabanci siniri da tamamen kalkmamis rakiplerde Turk dolu bizdeki Ozzy-Ismail-Olcay falan Turk kalitesi olarak basabas durumdayiz. Rakip hocasi da Hamzaoglu falan bir takim var rakibin.

8de 0 derbi performansi yapan Bilic'ten bahsediyoruz ya. Bugun hakem oyunlarindan kurtulamadigiz Fener karsisinda deplasmanda savunmaci diye Senol hocaya kiziyorsunuz. Bilic zamani gol atamiyorduk ya. Son 4 derbide gol atamamistik. Fantastik bir olay. Buyuk takimiz guya...

Samet Aybaba'yi basarili buluyordum onu soyleyeyim onun eline imkan verilmedi. Yani gelse dese benim kadromda Hasan Turk vardi eyvallah hocam derim. Eldekilerin performansini artirmada genc oyuncu oynatmada da Bilic'ten iyiydi. Ama hocanin kalibresi sampiyon yapmaya yeter mi takimi supheliyim. Feda sezonu her maca da gitmistim. Fener derbisi sonrasi K.Pasa maci disinda kizdigimi da hatirlamam.
Samet hoca o kotu kadroyla Feneri 3-2 yenmisti.
Gs'yi de 3-2 yenecekken B.Yilmaz in emek hirsizligi penaltisiyla 3-3 kalmistik.
Bilic Bilic demeyin hakkatten ya. Gitaristti, sosyalistti vs. Ayni Carvalhal gole cok guzel seviniyor laflari gibi ya. Teknik direktorlugune bakin lutfen sekline takiliyoruz.
[ Son Düzenleme: 12 Kasım 2018, 12:33:08 Fikret ]

Çevrimdışı underworld

Oyun tabirimizi tam anlamıyla açıklarsak : "kimliksiz ".

Şu anda öğütme makinesi gibiyiz.

Çevrimdışı caner.eryigit

Sorunu çözdüm beyler "sol bek"

Beşiktaş-kayserispor (medel)
Malmö-beşiktaş(caner)
Konyaspor-Beşiktaş(caner)
Göztepe-beşiktaş (caner)
Beşiktaş-genk (caner)
Beşiktaş-rizespor (adriano)
Başakşehir-beşiktaş (caner)
Genk-beşiktaş (caner)
Beşiktaş-sivasspor(caner)
Alıntı
Caner ömrümü yedin ömrümü

Çevrimdışı Fikret

Sorunu çözdüm beyler "sol bek"

Beşiktaş-kayserispor (medel)
Malmö-beşiktaş(caner)
Konyaspor-Beşiktaş(caner)
Göztepe-beşiktaş (caner)
Beşiktaş-genk (caner)
Beşiktaş-rizespor (adriano)
Başakşehir-beşiktaş (caner)
Genk-beşiktaş (caner)
Beşiktaş-sivasspor(caner)
Alıntı
Caner ömrümü yedin ömrümü

Savunma zaafi cok fazla hakkatten gormezden geliniyor.
Uzun oynama hastaligi falan top kaptirmamiza sebep de oluyor.
Caner ilk geldigi sene birkac mac sakatlanana kadar oynadi hucum anlaminda iyiydi de sonrasi Ismail'den hallice. Arda Turangillerden olmasi da sevimsiz.

Çevrimdışı cursedofdragon

📎2 şampiyonluk 202 M TL

📎2 UCL 80 M€

📎Ba ile başlayan Fabri ile biten oyuncu satışlarından 84.1 M€

📎%11.5 hisse satışlarından 32.7 M$

📎Sermaye arttırımından 145.7 M TL

📎Sponsorluklardan 257 M$

📌2012/3’de 431 M TL ile alınan borç 2018/8 itibariyle 2.465 M ₺ oldu.

Çevrimiçi Necmi

Şenol hoca gitsin diyenler neden gitmesi gerektiğini açıklasın ben neden gitmemesi gerektiğini açıklıyorum ?

2-3 yıl önce ki Beşiktaş'a oynattığı oyunu gördüğüm için gitmesin diyorum.

Bizi 2 yıl üst üste şampiyon yaptığı için gitmesin diyorum.

Gomez gibi bitmiş bir oyuncuyu tekrar canlandırıp alman milli takımına kazandırdığı için gitmesin diyorum.

Aboubakar gibi gol atamayan tutuk bir oyuncuyu tekrar canlandırdığı için gitmesin diyorum.

UEL'de çeyrek final oynattığı için gitmesin diyorum.

UCL'de ilk defa bizi gruptan nağmalup lider çıkardığı için gitmesin diyorum.

Cenk Tosun'u parlattığı için tarihimizin en yüksek bonservisini kazandığımız için gitmesin diyorum.

Ona sürekli eksik kadro ve yetersiz oyuncular vermemize rağmen ayrıca oyuncuları sürekli lig başladıktan sonra kadrosuna katmamıza rağmen ses çıkarmadığı için gitmesin diyorum.

Siz 2 sene şampiyon olduğumuz da (Bilic'in,Samet'in) ekmeğini yedi diyorsunuz ya! Bursa'da iken kimin ekmeğini yedi peki ? Fernando gibi bir kazmayı bile gol kralı yaptı! oynattığı futbola girmiyorum bile. Ts'de iken burak gibi birisini gol kralı yaptı colman gibi oyuncular parladı.Sürekli göze hoş gelen futbol oynattı.Ts tarihinin en çok puanını topladığı sezonunu geçirdi fener şike ile elinden aldı kupasını!

Gerçi sizin demediğiniz bir şey kalmadı tamer hoca şampiyon yapmış bizi bile dediniz.

Avrupa da ki başarılar şans dediniz.

Dünya kupasında bizi 3.cü yaptığında adamın başarısını değilde kıyafetini eleştirdiler.

Çok bir şey istemedi adamcağız kadromu koruyun,üstüne takviye yapalım,maaş dengesini sağlayın,maaşlar zamanında ödensin,transferler zamanın da yetişsin dedi yeter dedi.

Hiç birisini yapmadık.Ne kadrosunu koruduk,Ne takviye yaptık her seferinde kadroyu geriye götürdük(Hep bedava mal en iyisi zannettik),maaş dengesini bozduk,Paraları yatırmıyoruz,Transferler de hep ligler başladıktan sonra geldi.

İşte ben bütün bunları gördüğüm için hoca gitmesin istiyorum sen neden gitsin istiyorsun.... ?
öncelikle söyleyeyim gitsin demiyorum şu anda hoca değişikliği kafaya sıkmaktır hocadan önce yapılması gerekenler var.
ama dediklerinde ciddi gözlem kısırlığı var.
madem hoca şampiyon yaptı ne diye forvet istiyorsunuz gomez abou diye sayıklıyorsunuz.
iki şampiyonluğumuzda oyun gücüyle değil oyuncu kalitesiyle geldi.
abou nun canlanması milli takımla geldi. afrika kupasından sonra kendine güven geldi yoksa bizde oynarken unuttun
galiba oynatılmadığını oynatıldığı zaman bile kanatlara atıldığını.
uelde çeyrek final oyun gücüylemi yoksa abou talisca performansıylamı geldi atılan gollere bir bakıvar oyun gücümü yoksa oyuncuların şapkadan tavşan çıkartmasımı. abou oynasa lionu elerdik talisca şapkadan iki gol çıkardı yinede yetmedi. yoksa oyun olarak canımıza okumuşlardı.
iki sezon oynadığımız bütün avrupa maçlarında baskı yedik girdiğimiz her pozisyonu gol yaptık şimdi ne oldu şapkadan tavşan çıkartan oyuncu olmayınca
köy takımlarına yeniliyoruz. hani hoca etkisi tamam napoliyi yenmede bir malmöyü yensin oyun gücün
gomez gibi bitmiş oyuncuyu canlandırdı love gibi gol kralı ünvanıyla gelmiş oyuncuyu neden canlandıramıyor. madem böyle yetenek var.
cenk tosunu olsun diğer oyuncularımızı olsun parlatıp sattıran hocamı yoksa yönetimin ünlü menejerleri sürekli maçlara davet edip
yedirip içirmesimi. günümüz futbolunda oyuncuyu satan menejerdir hoca değil.
dünya kupasına hiç girmeyelim şu anda ne yapıyorsa dünya kupasındada onu yaptı. bitik hakanla arifi oynatacağım diye ilhanı kulübede
tuttu girdiği her maçta ipten alıyordu bir sonraki maç yine yedek başlatıyordu. yanlış hatırlamıyorsam bir tek kore maçında 11 başlattı.
he bu arada aynı oyunu oynatıyordu orta açma oyunu
şenol güneşin katkısı olmadımı elbette oldu bu bir takım oyunu takımdaki herkes katkı vermek zorunda zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür.
ama Beşiktaşın üstünede gelip koymayın. gomezi parlatmış eline alıp verdiler o saydığın oyuncular hep yönetim kararıyla alındı.
oyuncu iyi olursa hoca parlattı kötü olursa yönetim aldı oluyor. biz ba yı şenol hocayla parlatıp satmadık değilmi bir sistem kurduk oyuncu satışı için satılmaya başladı. hocanında katkısı var elbet ama o kötü performanın olduğu sene Ba satıldı demek yönetim birşeyleri doğru yaptı.
hep işinize geldiği gibi bakmayın hocanın hayatındaki iki şampiyonluk Beşiktaşla oldu. Gidersede büyük ihtimal son şampiyonlukları olur.
şampiyon olan Beşiktaşdır hoca değil satılıp para kazandıran oyuncular var ama heba olanda bir sürü oyuncu var çoğunlukta genç heba olunca yanlış transfer oluyor ama baktığında hiç şans bulamamış oyuncular. Birde baskı yemeseydi abouyu bile zor oynatırdı. taraftardan baskı yedikçe kadroda yer açmaya çabaladı
çabuk unutuyorsunuz bazı şeyleri.
unutulan bir şey daha var oyuncular kaçıyor takımdan geldiğinden beride bu böyle bir zorla gönderilen marcelo oldu
tek gitmek istemeyen oydu  diğerlerinin hepsi takımdan gitmek istedi gomez sosa fabri tosiç cenk talisca
iki senedir oyuncular mutsuz. mutsuzluklarının kaynağıda hoca dikkatimizden kaçıyor ama oyuncular hocaya tepki
koyuyor. tamam takımda belli standartlarda kıdem olur ama oyuncuyu dağıtacak kadar olmaz.
hocanın sistemi yok ömrü boyu kalıplaşmış bir oyunla oynuyor artık tarih öncesinde kalmış bir oyun oyuncu değişiklikleri zaten kötüydü
şimdi kötününde ötesine geçti bu seneki modasıda orta sahayı boşaltmak şaka gibi akşam roco yu oyuna aldı ve ilerde oynattı
tek derdi orta açılsında kafa vursundu. kafasında başka çözüm yok. ligin en fazla gol yiyen takımlarından
biriyle oynadık ama pozisyonumuz yok. ozi ıslıklanıyormuş kimse taraftarı suçlamasın ıslıklatan hoca
bazı şeylerin gelişi önden belli oluyor bunları bilmek için müneccim olmaya gerek yok mesela yönetim listeyi açıkladığı anda
söyledim bu sene yönetim için bitmez diye oziyide söyledim tribün ıslıklayacak diye bunların gelişi bas bas
bağırıyordu.
taraftar ne kadar sabrederse sabretsin bir şeyleri düzeltmek için çaba sarfedilmediğini görüyor aynı hamam aynı tas devam ediyor
iki senedir sabrediyordu artık bardak doldu taşıyor ozi ile quaresmanın kalemi kırıldı. buyursun oynatsın o şekilde quaresma artık duran topun başına geçerse
yada caner ıslıklanır ozi oynarsa ilk hatasında oyundan almak zorunda kalır. bu bir süre oyuncu üzerinden devam eder.
ısrar sürerse piyango hocayada çarpar. tribün sabırlıdır ama sabrı biterse artık geri dönüşü olmaz.