Ülke ülkelikten çıktı. Geçen her an bir öncekini aratır hale geldi bu ülkede. Tahammülsüzlük hat safhada ben de.. Öyle keskin bıçak ki.
Ülkeyi terk edebilirsin, gidince bulabileceğin işler de var. Vasıflarına güvenirsin, inanırsın. Çok güzel..
Ama gittiğin her yerde 2. hatta 3. sınıf vatandaş oluyorsun. Bunu hiç bir gerçek değiştirmiyor. Bizim Suriyelilere olan bakış açımızın aynısı avrupa da Türklere karşı var.
Nedense yapılan hiç bir şeye artık şaşırmamaya başladım ben bu ülkede. Böyle olmamalı.. Sürekli yeni Atatürkler bekleyemeyiz.
Gidecegin yere ve cebine giren paraya bagli.
Ingiltere, belcika falan yas isler orada hep ucuncu sinifiz.
Cok irkli devletlerde ise hos goru var. amerika rusya almanya gibi ama bireysel kalite ve adaptasyon cok onemli.
Mesela ben turklerle takilmam hic. Butun cevrem rustur beni kabul ederler ki hic sevmemelerine ragmen turkleri bu ucak mevzusundan.
Simdi sen rus arkadasinla oturup iki duble icmezsen olmaz. Adam sana hava kararinca icelim der ciddinciddi sen bakarsan yuzune okuz gibi bir daha ayni ortamda bulunamazsin.
Simdi dedesi almanyada dogmus turkler var almanca konusamiyorlar yahu. Asimile olun demiypruz uyjm saglayin diuoruz.