Muhabbet Cafe
Muhabbet Cafe

Beşiktaş Forum|Muhabbet Cafe Konuların dışında sohbetlerimizi burada yapalım konularıda dağıtmamış olalım

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhabbet Cafe  [Okunma sayısı 2478923 defa] Muhabbet Cafe

Çevrimdışı tangaz

geçenlerde çok yetkili en yetkili tek yetkili bir devlet büyüğü bankacılara talimat veriyordu faizleri düşürün tefecilik yapmayın die.

2 sene önce kasım ayında bir araba satmıştım. p.tesi günü posta kutusundan bir ceza makbuzu aldım. ceza 2 sene önce ekim ayına ait arabamı satmadan 1 ay önce bir trafik cezası yemişim ceza 80 tl faiz 88 tl toplam ödenecek tutar 168 tl.

bankaların faizi mi yüksek yoksa devletin mi? hangisi tefeci zihniyet? anlayan varsa lütfen bana da izah etsin...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

İyimser gördüm seni abi.

faiz artışına kadar 3,4 larda giderse faiz artınca olacak değeri söyledim ama sanki daha fed faiz artışını açıklamadan o değerleri görmeye yelken açmış durumdayız zaten...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı raichu

dolar 1.15 ti bir zamanlar vay anasını
üni 1. sınıftayken de 1.7 falandı nerelere geldik

Çevrimdışı Yankee

Ülke ülkelikten çıktı. Geçen her an  bir öncekini aratır hale geldi bu ülkede. Tahammülsüzlük hat safhada ben de.. Öyle keskin bıçak ki.

Ülkeyi terk edebilirsin, gidince bulabileceğin işler de var. Vasıflarına güvenirsin, inanırsın. Çok güzel..

Ama gittiğin her yerde 2. hatta 3. sınıf vatandaş oluyorsun. Bunu hiç bir gerçek değiştirmiyor. Bizim Suriyelilere olan bakış açımızın aynısı avrupa da Türklere karşı var.

Nedense yapılan hiç bir şeye artık şaşırmamaya başladım ben bu ülkede. Böyle olmamalı.. Sürekli yeni Atatürkler bekleyemeyiz.

Çevrimdışı tangaz

6 yıldır buradayım aynen öyle
temel nedeni dediğim gibi toplam nüfusun neredeyse 3 de 1 i öğrenci ve yerel halk ta öğrenciye bağımlı başka sektör veya sanayi falan yok burada o yüzden herkes kaedeş kardeş geçiniyor  :D
gelin burada apart veya kafe açın 1 yılda parası çıkar  :D

ısparta iyi toparlamış o zaman :)
ıspartaya sadece 1 kere geldim 99 yılı 2 ağustos tarihinde eğirdir dağ komando okuluna gitmeden evveldi sabah otobüsten indim bir arkadaşımla beraber akşama kadar ısparta merkezde takıldık akşamda eğirdire gidip birliğe giriş yapmıştık. merkez sadece askerlere malzeme satışları (iç çamaşırı vb) ve gül suyu falan satan dükkanlardan ibaretti.

Çevrimdışı raichu

ısparta iyi toparlamış o zaman :)
ıspartaya sadece 1 kere geldim 99 yılı 2 ağustos tarihinde eğirdir dağ komando okuluna gitmeden evveldi sabah otobüsten indim bir arkadaşımla beraber akşama kadar ısparta merkezde takıldık akşamda eğirdire gidip birliğe giriş yapmıştık. merkez sadece askerlere malzeme satışları (iç çamaşırı vb) ve gül suyu falan satan dükkanlardan ibaretti.
şimdi her yer gül dükkanı,kafe ve apart abi  :D
100 bin öğrenci nereye sığıyor anlamadım 2010 girişliyim o zaman 60 bin di
minnacık şehir be  :D

Çevrimdışı tangaz

anayasa değişiklik metninde, cumhurbaşkanı yeminini içeren 103 maddede yer alan metin kısaltıldı. Kısaltılan  yemin metni ‘İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma; Devletin bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma and içerim’ şeklinde düzenlendi.  Yani mevcut metindeki eni metinde “Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma…” vurgusu ile “tarafsız kalacağıma” ifadeleri çıkarıldı.

Çevrimdışı mylife1903

Bunu bugün yapıp, İspanya'da yaşarım. Fakat bu kararı almak söylediğin kadar kolay değil. @tangaz
Yok cok kolay iki aya alisiyorsun. Yazlari bana misafirlige gelirsin. Hic dusunme bence pisman olmazsin. Mihim olan donebilecek bir yurdunun kalmasi ki o buyuk bir soru isareti.

Çevrimdışı mylife1903

anayasa değişiklik metninde, cumhurbaşkanı yeminini içeren 103 maddede yer alan metin kısaltıldı. Kısaltılan  yemin metni ‘İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma; Devletin bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma and içerim’ şeklinde düzenlendi.  Yani mevcut metindeki eni metinde “Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma…” vurgusu ile “tarafsız kalacağıma” ifadeleri çıkarıldı.
Ahahaha supe bir yemin.
Tarafli olacagim. Hem musluman olunup hem laik olunmaz, ilke inkilAp ney ben kicimin kilina bakaim

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Isparta bildigim kadariyla refah seviyesi yuksek sehirlerimizden bir tanesi.
küçük Eskişehir diyorlarmış oraya, bir Eskişehir olamaz tabi  :iblush:

Çevrimdışı tangaz

Yok cok kolay iki aya alisiyorsun. Yazlari bana misafirlige gelirsin. Hic dusunme bence pisman olmazsin. Mihim olan donebilecek bir yurdunun kalmasi ki o buyuk bir soru isareti.

Atalayda ispanyolcada var belki alışması 2 ayı bile bulmaz

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

dolar euroyla arada 5 10 kr daha fark kapatır, bu gidişle aralık sonu öngörüm euro :3.75 dolar: 3.60

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

ben londraya gitmek istiyorum abi ama zor

Çevrimdışı tangaz

resimde sol tarafta görülen yeşil alan sizce kaç sene sonra görünmeyecek? tahminleri alalım lütfen  :bandit:

Çevrimdışı Bishamon

resimde sol tarafta görülen yeşil alan sizce kaç sene sonra görünmeyecek? tahminleri alalım lütfen  :bandit:
Bu kuzu tam bir kanser istanbul sahilini mahvediyor

Çevrimdışı mylife1903

Atalayda ispanyolcada var belki alışması 2 ayı bile bulmaz
aynen abi durdugu kabahat
Dil bilmeye de gerek yok. Ben geldigimde rusca bildigim tek kelime da idi

Çevrimdışı tangaz

Bu kuzu tam bir kanser istanbul sahilini mahvediyor

aaa aşkolsun şehri güzelleştiriyor onlar. kuzu kuzu takılıyorlar...

Çevrimdışı tangaz

o zaman ben rusyaya gelsem ohooo anasını ağlatırım oraların 3 kelime biliyorum da, davay, dobreveci

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Kaç sene oldu sen gideli ?

Çevrimdışı mylife1903

Ülke ülkelikten çıktı. Geçen her an  bir öncekini aratır hale geldi bu ülkede. Tahammülsüzlük hat safhada ben de.. Öyle keskin bıçak ki.

Ülkeyi terk edebilirsin, gidince bulabileceğin işler de var. Vasıflarına güvenirsin, inanırsın. Çok güzel..

Ama gittiğin her yerde 2. hatta 3. sınıf vatandaş oluyorsun. Bunu hiç bir gerçek değiştirmiyor. Bizim Suriyelilere olan bakış açımızın aynısı avrupa da Türklere karşı var.

Nedense yapılan hiç bir şeye artık şaşırmamaya başladım ben bu ülkede. Böyle olmamalı.. Sürekli yeni Atatürkler bekleyemeyiz.
Gidecegin yere ve cebine giren paraya bagli.
Ingiltere, belcika falan yas isler orada hep ucuncu sinifiz.
Cok irkli devletlerde ise hos goru var. amerika rusya almanya gibi ama bireysel kalite ve adaptasyon cok onemli.
Mesela ben turklerle takilmam hic. Butun cevrem rustur beni kabul ederler ki hic sevmemelerine ragmen turkleri bu ucak mevzusundan.
Simdi sen rus arkadasinla oturup iki duble icmezsen olmaz. Adam sana hava kararinca icelim der ciddinciddi sen bakarsan yuzune okuz gibi bir daha ayni ortamda bulunamazsin.

Simdi dedesi almanyada dogmus turkler var almanca konusamiyorlar yahu. Asimile olun demiypruz uyjm saglayin diuoruz.

Çevrimdışı tangaz

Gidecegin yere ve cebine giren paraya bagli.
Ingiltere, belcika falan yas isler orada hep ucuncu sinifiz.
Cok irkli devletlerde ise hos goru var. amerika rusya almanya gibi ama bireysel kalite ve adaptasyon cok onemli.
Mesela ben turklerle takilmam hic. Butun cevrem rustur beni kabul ederler ki hic sevmemelerine ragmen turkleri bu ucak mevzusundan.
Simdi sen rus arkadasinla oturup iki duble icmezsen olmaz. Adam sana hava kararinca icelim der ciddinciddi sen bakarsan yuzune okuz gibi bir daha ayni ortamda bulunamazsin.

Simdi dedesi almanyada dogmus turkler var almanca konusamiyorlar yahu. Asimile olun demiypruz uyjm saglayin diuoruz.

türk halkı aslında kolay uyum sağlar ama yeterki işine gelsin.
iktidar solcu hooop ülke solcu iktidar sağcı hooop  herkes sağcı iktidar dinci elhamdüllillah hamdolsun herkes dinci tek değişmeyen değerimizi ise şu sloganda gizli ne sağcıyım ne solcu esaslı rantcıyım esaslı

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

türk halkı aslında kolay uyum sağlar ama yeterki işine gelsin.
iktidar solcu hooop ülke solcu iktidar sağcı hooop  herkes sağcı iktidar dinci elhamdüllillah hamdolsun herkes dinci tek değişmeyen değerimizi ise şu sloganda gizli ne sağcıyım ne solcu esaslı rantcıyım esaslı
bunlara kısaca düzenin adamı diyoruz abi

Çevrimdışı mylife1903

Oooo takiye en sevdigim

Çevrimdışı tangaz

yada düzülen adam düzülmeyi seven adam yeter ki karşılığını alayım  :money:

Çevrimdışı tangaz

oooof offf kafamda deli sorular...

Etiketler: muhabbet muhabbet cafe