2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 62 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4659169 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı kyiv

Tok satıcı moduna devam Fenerbahçe seve seve 3,5 milyonu basacak Tolgay için. Vagner Love her türlü elimizde patlar.İnsan da niyet olacak adam da niyet bozuk. Galatasaray santrafor alamasa da son dakika da 1,2 milyona itelesek aşk adamını.

Çevrimdışı cursedofdragon

6 M ye brahimi almanın pek mümkünatı olmaz
porto salak değil bıraksın hadi serbest kalsa atlayacak kamyon dolusu kulüp var

sezon sonu sözleşmesi bitiyor abi.

Sözleşme uzatmayı düşünmüyor brahimi.

Bedava bırakmalarından sa para kazanmak isteyebilirler.

Çevrimdışı mellfred

6 M ye brahimi almanın pek mümkünatı olmaz
porto salak değil bıraksın hadi serbest kalsa atlayacak kamyon dolusu kulüp var
Sözleşmesinin son altı ayı bildiğim kadarıyla
6’ya ikna edilebilir porta

Çevrimiçi Necmi

porto adam yedirmez öyle onlar transfer kurdu büyük ihtimal uzatırlar.
zaten bütün maçlarında oynamış. ben ihtimal dahi vermiyorum. porto nun as kadro oyuncusunu alabilmek o kadar kolay değil
anca porto ile ilişkilerinin çok kötü olması lazım onda bile zor al işde abou bir şekilde hallettiler. abou brahimi gibide değil porto için çok sorunlu bir oyuncu
yinede gözden çıkarmadılar. Brahimi bonservis değeri yüksek olan bir oyuncu. hadi kontratı doluyor diye
gözden çıkaracak olsalar epl zıplar hemen. şimdi baktım danışmanı yokmuş boşa çıkmış bir oyuncu
o para imza parası olarak verirsen belki alırsın oda yaza şimdi attırırsın imzayı sağlam bir imza parası vererek
imza attırdıktan sonra portoyu 3-4 gibi bir rakama belki şimdi gelsin diye ikna edebilirsin. buda sana boşa çıkan oyuncuya 10 M
para harcattırır. birde maaşı var tabi sağlam ücrete gelir. Bence değermi şahsen değeceğini düşünmüyorum
eldeki kanat oyuncularından daha büyük bir fark yaratmaz belki bir tık daha iyi olur. ha töreyi babeli quaresmayı okutursun
üçünden gelen parayı buna gömersin kar zarar hesabı yapmazsın belki olur kuzey afrikalı futbolcular hep soru işareti

Çevrimiçi Samet Demir

6 vermeye Fikret Orman ikna olmaz işte.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

porto adam yedirmez öyle onlar transfer kurdu büyük ihtimal uzatırlar.
zaten bütün maçlarında oynamış. ben ihtimal dahi vermiyorum. porto nun as kadro oyuncusunu alabilmek o kadar kolay değil
anca porto ile ilişkilerinin çok kötü olması lazım onda bile zor al işde abou bir şekilde hallettiler. abou brahimi gibide değil porto için çok sorunlu bir oyuncu
yinede gözden çıkarmadılar. Brahimi bonservis değeri yüksek olan bir oyuncu. hadi kontratı doluyor diye
gözden çıkaracak olsalar epl zıplar hemen. şimdi baktım danışmanı yokmuş boşa çıkmış bir oyuncu
o para imza parası olarak verirsen belki alırsın oda yaza şimdi attırırsın imzayı sağlam bir imza parası vererek
imza attırdıktan sonra portoyu 3-4 gibi bir rakama belki şimdi gelsin diye ikna edebilirsin. buda sana boşa çıkan oyuncuya 10 M
para harcattırır. birde maaşı var tabi sağlam ücrete gelir. Bence değermi şahsen değeceğini düşünmüyorum
eldeki kanat oyuncularından daha büyük bir fark yaratmaz belki bir tık daha iyi olur. ha töreyi babeli quaresmayı okutursun
üçünden gelen parayı buna gömersin kar zarar hesabı yapmazsın belki olur kuzey afrikalı futbolcular hep soru işareti
Söyledikleri katılıyorum ve hesap yaptığında en iyimser tablo ile 4 yıllık maliyet 23 milyon $. 

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Necmi

sezon sonu sözleşmesi bitiyor abi.

Sözleşme uzatmayı düşünmüyor brahimi.

Bedava bırakmalarından sa para kazanmak isteyebilirler.
5-6 imza parası verip yaz için düşünülür şimdi alamazsın
portoya para vermeye değmez. zaten gelmeside şu anda fark yaratmaz.
bu sezonu eldeki alışmış hazır oyuncularla sürdürmek lazım. bu kadar kadro değişikliği
kaldırmaz sezonu. anca süpriz gidiş olursa bakılır bizim orta saha düşünmemiz lazım kanat şu anda sıkıntı değil
eldekilerden azami faydalanma yoluna gitmek lazım unutulmamalı hala ffp denetimindeyiz
bu yılıda atlatmamız şart. Bu nedenle oyuncu için ciddi bonservis bedelleri ödenmez.
ffp yi kazasız belasız atlatmamız gerekiyor.  yapılandırmayla birlikte yazın elimiz çok rahatlayacak
birde yaşlı bir çok oyuncunun kontratı yazın bitiyor. 3 oyuncuyla şimdi 3-4 oyuncuylada yazın ilgilendiğimizde
genç 3-4 yıl sorun çıkartmayacak bir kadronun temeli atılır. bizide yıpratmaz.

Çevrimiçi Necmi

Söyledikleri katılıyorum ve hesap yaptığında en iyimser tablo ile 4 yıllık maliyet 23 milyon $. 

25 i geçer diye tahmin ediyorum 3,5-4 gibi maaş ister bu kadar para harcadığın oyuncuyla azami kontratı yapmak lazım
iki sene sonra değeri düşmeye başlayacak brahimi değerli son kontratını yapacak hiç ucuza mal olmaz

Çevrimdışı yoruk

Şampiyonluk yolunda en kritik maç Malatya deplasmanı olacak. O maçtan çıkacak 3 puan şampiyonluk demek. Başakşehir bizim yetişmemiz için gerekli puanları kaybedecek ondan zerre şüphem yok. Ancak biz 8-9 maçlık seri yapabilecekmiyiz önemli olan o. Sıkışacak maçlarımız olacak sonradan oyuna girenlerin katkısı gerekecek Larinle falan o maçları çevirmek imkansız. Talibi çıksa da biran önce satılsa.
Eldekiler ile zaten olmaz.Burak harici bir adam daha şart.Ama orta saha ama kanat ama forvet.Gol atabilen bir adam şart.Arka tarafın Babel hariç kimsede gol tehditi yok Böyle bir şey olamaz.

Çevrimdışı kyiv

Eldekiler ile zaten olmaz.Burak harici bir adam daha şart.Ama orta saha ama kanat ama forvet.Gol atabilen bir adam şart.Arka tarafın Babel hariç kimsede gol tehditi yok Böyle bir şey olamaz.

Tolgayı Fenerbahçeye satıp bunu gol yollarında değerlendirmek lazım. Biz 1-0 larla şampiyon olabilecek bir takım değiliz.Goller atamadığımız müddetçe şampiyonluk hayal. Onun için skora yardımcı olacak isimler lazım. Bir tek Burak yetmez.

5-6 imza parası verip yaz için düşünülür şimdi alamazsın
portoya para vermeye değmez. zaten gelmeside şu anda fark yaratmaz.
bu sezonu eldeki alışmış hazır oyuncularla sürdürmek lazım. bu kadar kadro değişikliği
kaldırmaz sezonu. anca süpriz gidiş olursa bakılır bizim orta saha düşünmemiz lazım kanat şu anda sıkıntı değil
eldekilerden azami faydalanma yoluna gitmek lazım unutulmamalı hala ffp denetimindeyiz
bu yılıda atlatmamız şart. Bu nedenle oyuncu için ciddi bonservis bedelleri ödenmez.
ffp yi kazasız belasız atlatmamız gerekiyor.  yapılandırmayla birlikte yazın elimiz çok rahatlayacak
birde yaşlı bir çok oyuncunun kontratı yazın bitiyor. 3 oyuncuyla şimdi 3-4 oyuncuylada yazın ilgilendiğimizde
genç 3-4 yıl sorun çıkartmayacak bir kadronun temeli atılır. bizide yıpratmaz.

nasıl kanat şuanda sıkıntı değil abi  :alala:

Asıl sıkıntı kanat.

Babel zam da zam diyor oynamıyor ilk yarı full yattı.
Quaresma oynamıyor kendi showunun peşinde.
Lens yetersiz.

Nasıl kanada ihtiyacımız olmaz el de kanat yok.

6 aylık kiralamış şu adamı 6 aylığına biz kiralayamazmıydık ?

Sivasspor, Premier Lig ekibi Leicester City'den Diabate'yi kadrosuna kattığını açıkladı.🔥

https://www.transfermarkt.com.tr/fousseni-diabate/profil/spieler/364861

Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş: Douglas, Barcelona’dan kiraladığımız bir oyuncu. Beşiktaş’tan da talep var. Biz şu anda bırakmak istemiyoruz. (beIN Sports)

Çevrimdışı tuncaboylu

6 aylık kiralamış şu adamı 6 aylığına biz kiralayamazmıydık ?

Sivasspor, Premier Lig ekibi Leicester City'den Diabate'yi kadrosuna kattığını açıkladı.

https://www.transfermarkt.com.tr/fousseni-diabate/profil/spieler/364861
Gerekirse satın da alınabilirdi de, Premier League'e 2 milyon Euro'ya gitmiş zaten.

Ama vasat kariyeri olan dandik bir adama benziyor.

Neyini beğendin?

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerekirse satın da alınabilirdi de, Premier League'e 2 milyon Euro'ya gitmiş zaten.

Ama vasat kariyeri olan dandik bir adama benziyor.

Neyini beğendin?

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

babel'den daha fazla iş yapacağı kesin para da para demez en azından.

Çevrimiçi Necmi

nasıl kanat şuanda sıkıntı değil abi  :alala:

Asıl sıkıntı kanat.

Babel zam da zam diyor oynamıyor ilk yarı full yattı.
Quaresma oynamıyor kendi showunun peşinde.
Lens yetersiz.

Nasıl kanada ihtiyacımız olmaz el de kanat yok.
bu senin görüşün ben böyle bakmıyorum olaya
şu anda kanatların devreye girememe nedeni tamamen sistemsel
o öyle bu böyle yapıyor demekle olmaz yarın aldığın adamda yapacak
sen oyuncuyu en verimli olacak sistemde oynat öncede sonra verim alamadığın oyuncu
konusunda karar verirsin sende sorun somut şekilde ortada dururken soruna oyuncu transfer edilmez
babel zam dediği için oynamıyor değil sakat olduğu için oynamadı
kafanıza göre yakıştırma yapıp sonra bu böyle deyip kendinizi inandırıyorsunuz
ligin üçte birinde sakatlık nedeniyle oynamamış 4 gol 1 asisti var
geçen senekinden farklı bir yüzdeyle oynamıyor
quaresma 2 gol 8 asistle oynuyor şu anda ligin asist kralı ve bizde oynadığı sezonlar düşünüldüğünde en iyi sezonunu geçiriyor gibi görünüyor alacağın hiç bir kanat oyuncusu şu anda quaresma performansını geçemez onun sorunu katkı
verme değil takımın oyununu bozma son maçlardada buna fren yaptırıldı.
lense gelince doğru dürüst süre almadığı halde ligde 1 gol 3 asistle oynuyor az evet ama hocada hakkıyla kullanmadı
genel toplamda 20 maç oynamış 5 gol 7 asist yapmış bence bir kanat oyuncusu için gayet iyi
quaresma 14 gol katkısı 22 maç 1588 dakika oyunda kalmış
lens 12 gol katkısı 20 maç 1285 dakika oyunda kalmış
babel 7 gol katkısı yapmış 19 maç 1541 dakika
kanat oyuncularımız içinde yetersiz dediğin herkes tarafından tukaka edilmiş hocanın şans vermediği lens
süre fayda açısından en iyi oyuncumuz. ligde 90 dakika süre aldığı maç sayısı 2
ve kamptada şimdi en iyi oyuncumuz olarak göze batıyor.
kendi oyuncularımıza haksızlık etmeyelim şu anda bunlardan daha iyi bir kanat oyuncusu alma ihtimalimiz yok
bizim sorunumuz kanat değil biz orta sahadan skor katkısı verecek oyuncu getiremiyoruz.
on tane oyuncu alacak gücümüz varsa hepsi değişsin ama yok o nedenlede önceliğin aksadığın yer olur
orta sahanın ne durumda olduğu belliyken hücum hattı skor yapamıyor demek saçma oluyor
onların skor yapması direk orta sahanın kapasitesiyle alakalı işde düşün dorukhan gibi haraketli hücum düşünen bir orta sahan olursa oziye bile gol attırır. böyle ceza sahasına saldıran orta sahalar senin hücum oyuncularınıda rahatlatacak
daha fazla skor bulmasını sağlayacak anlamadığınız şey bu siz forvet gelsin gol atsın kanat gelsin gol asist yapsın diyorsunuzda böyle olmuyor. iş sistemde bitiyor önce elindeki oyuncuları doğru sistemde oynatacaksın sonra aksayan varsa bunları acil telafi edeceksin
daha sonra eldeki oyuncuların yerine daha verimlilere bakacaksın

Çevrimiçi Necmi

ya quaresmaya topu atıyorsun orta açacak ceza sahasına bakıyorsun ya bir oyuncu var yada hiç yok
önce bu sorunu çözmek lazım sen ceza sahasına orta sahadan saldıran adam sokamazsan yanlış dediğimiz orta açma oyununu bile oynayamazsın ama biz iki senedir buna çözüm bulamadık en büyük sorunumuz bu. hocanın istediği oyunu bile oynayamıyoruz geçtim pas oyununu

Çevrimiçi Necmi

afyonla hazırlık maçı oynuyoruz yine koca 45 dakika çöpe atılmış ikinci yarı oynamaya başlamışız.
ciddi anlamda hastalık oldu üstümüze yapışdı bu olay.

Çevrimdışı kyiv

ya quaresmaya topu atıyorsun orta açacak ceza sahasına bakıyorsun ya bir oyuncu var yada hiç yok
önce bu sorunu çözmek lazım sen ceza sahasına orta sahadan saldıran adam sokamazsan yanlış dediğimiz orta açma oyununu bile oynayamazsın ama biz iki senedir buna çözüm bulamadık en büyük sorunumuz bu. hocanın istediği oyunu bile oynayamıyoruz geçtim pas oyununu

Necmi abi senin yaklaşımını kısmi destekleyici Dorukhanın durumu. Hoca mı bilinçli hücuma yönlendirdi bilinmez fakat biraz hücuma yöneldiğinde ya asist yaptı ya gol attı ya da gol attı sayılmadı.Üstelik bunları kasım sonu ve aralık ayı gibi kısa sürede yaptı. Tolgay, Atiba  Medel Oğuzhan 4 lüsünden bunları göremedik.

Yalnız sistem değişse bile herşeye rağmen Lens, Babel, Quaresma 3 lüsüne güvenilmez 1 veya 2 sinin yerine taze kan lazım. Egolarından kurtulmuş tripsiz futbolcu lazım.

Çevrimdışı Akil Emre

afyonla hazırlık maçı oynuyoruz yine koca 45 dakika çöpe atılmış ikinci yarı oynamaya başlamışız.
Abi sanki ilk yarı oğuzhanın oyunda olduğunu o çıkınca ikinci yarı açıldığımızı söylemişti, bizim orta alanda ciddi değişikliğe ihtiyacımız var , hem önde basabilen hem de dikine oynayabilen oyuncu lazım, bunu medel bi ara yapıyordu o bile çok geriye gitti.

takım tempo yapamıyor oyuncu grubu yaşlı diyoruz anlamıyorsunuz abi.

Babel 32
Quaresma 35
Atiba 35
Gökhan 34
Adriano 34
Medel 31
Lens 31
Vida 30
Caner 30
Burak 33

Genç isimler de bunlar ne kadar genç sayılırsa ;

Ljajic 27
Mirin 27
Oğuzhan 26

takımda ki tek genç oyuncu dorukhan 22

[ Son Düzenleme: 10 Ocak 2019, 15:49:38 cursedofdragon ]

bu senin görüşün ben böyle bakmıyorum olaya
şu anda kanatların devreye girememe nedeni tamamen sistemsel
o öyle bu böyle yapıyor demekle olmaz yarın aldığın adamda yapacak
sen oyuncuyu en verimli olacak sistemde oynat öncede sonra verim alamadığın oyuncu
konusunda karar verirsin sende sorun somut şekilde ortada dururken soruna oyuncu transfer edilmez
babel zam dediği için oynamıyor değil sakat olduğu için oynamadı
kafanıza göre yakıştırma yapıp sonra bu böyle deyip kendinizi inandırıyorsunuz
ligin üçte birinde sakatlık nedeniyle oynamamış 4 gol 1 asisti var
geçen senekinden farklı bir yüzdeyle oynamıyor
quaresma 2 gol 8 asistle oynuyor şu anda ligin asist kralı ve bizde oynadığı sezonlar düşünüldüğünde en iyi sezonunu geçiriyor gibi görünüyor alacağın hiç bir kanat oyuncusu şu anda quaresma performansını geçemez onun sorunu katkı
verme değil takımın oyununu bozma son maçlardada buna fren yaptırıldı.
lense gelince doğru dürüst süre almadığı halde ligde 1 gol 3 asistle oynuyor az evet ama hocada hakkıyla kullanmadı
genel toplamda 20 maç oynamış 5 gol 7 asist yapmış bence bir kanat oyuncusu için gayet iyi
quaresma 14 gol katkısı 22 maç 1588 dakika oyunda kalmış
lens 12 gol katkısı 20 maç 1285 dakika oyunda kalmış
babel 7 gol katkısı yapmış 19 maç 1541 dakika
kanat oyuncularımız içinde yetersiz dediğin herkes tarafından tukaka edilmiş hocanın şans vermediği lens
süre fayda açısından en iyi oyuncumuz. ligde 90 dakika süre aldığı maç sayısı 2
ve kamptada şimdi en iyi oyuncumuz olarak göze batıyor.
kendi oyuncularımıza haksızlık etmeyelim şu anda bunlardan daha iyi bir kanat oyuncusu alma ihtimalimiz yok
bizim sorunumuz kanat değil biz orta sahadan skor katkısı verecek oyuncu getiremiyoruz.
on tane oyuncu alacak gücümüz varsa hepsi değişsin ama yok o nedenlede önceliğin aksadığın yer olur
orta sahanın ne durumda olduğu belliyken hücum hattı skor yapamıyor demek saçma oluyor
onların skor yapması direk orta sahanın kapasitesiyle alakalı işde düşün dorukhan gibi haraketli hücum düşünen bir orta sahan olursa oziye bile gol attırır. böyle ceza sahasına saldıran orta sahalar senin hücum oyuncularınıda rahatlatacak
daha fazla skor bulmasını sağlayacak anlamadığınız şey bu siz forvet gelsin gol atsın kanat gelsin gol asist yapsın diyorsunuzda böyle olmuyor. iş sistemde bitiyor önce elindeki oyuncuları doğru sistemde oynatacaksın sonra aksayan varsa bunları acil telafi edeceksin
daha sonra eldeki oyuncuların yerine daha verimlilere bakacaksın

tamamen sistemsel mi ?

babel devre arası gelmiş bize 5 gol 4 asist yapmış.

Sonra ki sezon ;

13 gol 6 asist ligde.
Şampiyonlar liginde 2 gol 1 asist.

O zaman sistem yokmuydu karambole mi attı golleri ?

Babel'in bu sezon ligde kaçırdığı maç sadece son 4 maç geri kalan bütün maçlarda 90 dakika oynamış ?

Babel sakat olduğu için oynamamazlık filan yapmamış yani abi gördüğün gibi bilerek isteyerek oynamamış.

Abi ben bir şeye kendimi inandırmam hatta emin olmak için 2 defa bakarım bu hayattımda da böyledir.Ben Beşiktaş maçlarını ilk normal izledikten sonra bi daha tekrar 90 dakika baştan sona izliyorum sebebi ilk normal izlerek gol atalım heyacanından kim ne yapmış ne oynamış diye düzgün izliyemyorum.Tekrar 90 dakika da sadece adamları izliyorum yani babel'in o ilk geldiği zaman ki gibi oynamadığını baskı bile yapmadığını adamın yanında koştuğunu sadece şut atmadığını öyle boş boş yürüdüğünü görebiliyorum.

Quaresma'ya gelicek olursak Quaresma'nın da topu sadece çizgiye taşımak olduğunu içer de bile alsa topu çizgiye taşımak olduğunu.İçer de arkadaşı boş olmasına rağmen 1000 tane fake verip abuk sabuk bir robano ile topu kaleciye attığını filan defalarca izliyorum tekrar tekrar görüyorum.

Lens'e gelicek olursak sürekli sakat bu kendine bakmadığından kaynaklanıyor.Lig de ne zaman hoca ona şans verse hep şansı gerip tepti.Quaresma ceza aldı 5-6 maç oynamadı lens'de hiç bir varlık gösteremedi.Geçen sene lens fener maçında karşı karşıya vurmayıp beklemesi beni bitirdi zaten.Lig de sadece 1 gol 3 asist yapmış.Lige iyi başladı çat erzurum maçında sakatladı hoca şans verdi işte iyi başladağı için lens nerde lens yok Quaresma'ya mecbur kaldık.Yine malmö maçında iyi oynadı yine sonra lens yok.Lens ne zaman iyi oynasa sonra 2-3 hafta yok!

Bu kanatların sorunlu olması babel'in para,Lens'in yetersiz ve sürekli sakatlanması,Quaresma'nın da bu saatten sonra kazanacağı başarı kalmaması işi sadece show'a dökmesi.

Bunlar benim düşüncülerim değil görünen gerçekler bu olup bitenlerin sistemle bir alakası yok.

Şenol Güneş olmak..

95-96'da şampiyonluğu kaybetti "son maç beraberlik yeterken ne diye hücum edersin be adam" dediler ve linç ettiler. O dönem ts'de oynattığı oyuncular terim'in milli takımının omurgasını oluşturdu. O milli takım 96 avrupa şampiyonasında sıfır (0) çekti.

2002 dünya kupasına götürdü milli takımı tam 48 yıl sonra. Yarı final oynattı. Oyun sisteminden zerre taviz vermedi. Futbol tarihinin en iyi Brezilya'sını o turnuvada iki maçta da zorlayan tek takım olduk. F-16'lar milli takım uçağını havada eşlik ederek Türkiye'ye getirdi.

"Neden kupayı alamadık ?" dediler. "Bu köylü, futbol cahili olmasaydı kupa bizimdi" dediler. "Takım omurgası gs'den olduğu için başarılı oldu" dediler. Sanki ts'nin omurgasını oluşturduğu milli takım 0 çekmemiş, gol atmamıştı terim yönetiminde. Linç ettiler. Aşağıladılar.

O ise hiç konuşmadı. Bazı kalemşörler kendisine öfke kusarken o madalyasını malzemecisine verdi. "Beni yok saymamaları için elimde ki tek kanıt o madalyaydı. Ama o çocuğun emeği çok büyüktü" dedi. "Neyi başardığımız değil başarıyı kiminle paylaştığımızdır önemli olan" dedi.

Şenol hoca Türk futbol tarihinin en büyük başarısını kendisine öfke kusan gazetecilerle, federasyon yöneticileri ile paylaştı. Kimseyi kimseden ayırt etmedi. At izi it izine karıştı. O iti'de kabullendi. "Onu çekme bunu çek" demedi. Kimseyi de hedef göstermedi.

1 yıl geçti konfederasyon kupasında 3. oldu. 2002 kadrosundan eser yokken. Görmezden geldiler. Tarihinde ilk kez öyle bir turnuvaya katılan takımın teknik direktörüne o başarıdan bile pay vermediler. Letonya'ya elenince kovdular hocayı. Şekip mosturoğlu falan. Bilirsiniz işte.

Parasını vermediler. Anasının ak sütü gibi helal ve hakkı olan parasını. Federasyonu mahkemeye vermedi. Ts'ye geri dönüp 1967 tl'ye sembolik imza atıp tazminatı kurtarma derdine düşmedi. Sözde 1967 tl alıp perde arkasından hamuduyla götürmedi. Kırıldı, gitti kore'ye.

Aradan yıllar geçti. Efsanesi olduğu ts'nin başına geçti. Takımına inanılmaz futbol oynattı. Kağıt üzerinde olamadı belki ama gönüllerde ve vicdanlarda hep onun takımı şampiyon oldu. Kadrosunu 1905'tl maaşı olan adam talan etti ve şenol hocanın üzerinden 2 şampiyonluk daha aldı.

O zaman şampiyonluğunu çalanlar kendi kulüplerini soyup soğana çevirdikleri için davulla zurnayla gönderildiler. İsimleri, cisimleri unutuldu. Adalet zengin hazinedir derken belki de bunu kastetti hoca.

Bursa'ya gitti. Şampiyon olan Bursa'nın oynayamadığı futbolu oynattı. Öyle oyuncular elinde hayat buldu ki. Fernandao, ozan, şener, volkan şen vs. O kadrosunu da talan ettiler. Batmak üzere olan bursa sayesinde nefes aldı.

Sonra yolu bizimle kesişti. Statsız takımı tüm rakiplerini eze eze şampiyon oldu. Bu seferde "rakipler çok kötüydü" dediler. Tarihinin en pahalı kadrosunu kuran fb'yi es geçerek. Yine sevilmedi yine sevilmedi. Oysa herşey mekan basıp bir adamdan dayak yemesine bakardı. Yapmadı.

Kadrosunun bel kemikleri 1 sene sonra gitti. Bambaşka özellikte adamları transferin son gününde eline verdiler ve "al bunları oynat" dediler. Tamam dedi. "Bana söz vermişlerdi" demedi, "adamım yok" demedi. Yine eze eze şampiyon oldu.

17-18'de tarihin en karanlık sezonu yaşandı. Türkiye ligi o kadar kirliydi ki Güneş'i avrupa'yı kavurdu. Porto'ya karşı galip geldiği maçtan sonra "bu adamlara böyle oynamak kolay değil" demedi. "Tarihin en kolay grubu" dediler. O rekorlarını ağzına bile almadı.

Oyuncularını taraftara, medyaya yem etmedi diğeri gibi. "Başarı onların başarısızlık benim" dedi. Yönetimini "söz verdiler ama adam almadılar" diye ağzına dolamadı. Hep eldekilerden en iyisini yapmaya çalıştı.

Kolayın kolayı gruptan çıkamayanlar zafer turları attı. Şimdi rakipleri Benfica. Hocanın sahayı dar ettiği, CL tarihinin en büyük geri dönüşlerinden birinde imzasının bulunduğu Benfica. Adalet topalda olsa gideceği yere elbet varır diyor hocanın hikayesi.

Ekrandan saldırırlar, sosyal medyadan saldırırlar, köşe yazılarından saldırırlar. Bir kere bile öte ki gibi aba altından sopa göstermez. Varsa hesabı gider edebiyle, adabıyla çözer. Ahlak vurgusu yapıp ahlaksızca sözleşmede imzalamaz para için. Öyle ahlaklı adamdır Şenol Güneş.

İşte böyledir Şenol Güneş olmak. Yalnız ama karakterli, kırgın ama onurlu, tek başına ama milyonlarca gönülde. Gün gelecek ve o hiç kimseyle mukayese edilemeyecek ve başardıklarını hiç kimse bir daha tekrarlayamayacak.

İşte o zaman kör olunca badem gözlü olacak. Ama ben bu yaşadıklarını her zaman herkesin yüzüne vuracağım. Hoca birgün illa ki gidecek. Şahsım adına bizden ayrılırken elini öpüp "yaşattığın herşey için sağol hocam" diyip öyle uğurlamayı uygun görüyorum.

Beşiktaş taraftarına da bir çift sözüm olacak ; Yedirmeyelim beyler bu adamı. Bu adam bu kulüpten küfürlerle değil omuz üzerinde gitmeyi hakediyor.

Varol hocaların hocası Şenol Güneş.

Polat Akman'adlı arkadaşımız çok güzel bir yazı yazmış ellerine sağlık.

Kaynak : Polat Akman Twitter

Eğer kanat alınmıcaksa ki alınmıcak gibi duruyor açıklamardan sadece sağ bek alınacak deniyor o da acil değil olursa olur olmazsa olmaz modundayız.

Babel ve Quaresma oynamamalı.

Babel ve Quaresma'sız bir 11 kurulmalı benim tek aklıma yatan kadro.

Karius

Gökhan        Mirin            Vida              Adriano

Dorukhan       Medel

Lens                      Ljajic                       CAner

Burak

Romanın teknik direktöründen kendi ağzından açıklama geldi bu arada oğuzhan'ın istemiyoruz diye.

Elimiz de kaldı.

Etiketler: