1.Scout ekibinin başında olmak için gerekli şartlar neler ? Vasıf nedir ? Bir insana vasıflı ya da vasıfsız payesini kim verir nasıl verir doğruluğundan emin olabilir miyiz ?
2.Tüm işlerin menajerlere yaptırıldığını nereden biliyoruz. Menajere iş yaptırmak yanlış mıdır ya da doğru mudur ? Dürüst menajerler de yok mudur ? İşlerin hepsinin menajerlere yaptırıldığı doğru olsa bile bu modelin yanlışlığına yeterli bir ispat mıdır ?
3.Yönetim giderlerinin toplam bütçedeki payı nedir ? O giderlerin yapılması ile beşiktaş makul seviyenin üstünde zarar etmiş midir ? O giderler yapılmadan da o işlerin yapılabileceği biliyor muyuz biliyorsak nasıl ?
4.Gökhan Keskin gibi işini kaybeden bir eski bir futbolcunun anlatımlarına ne kadar güvenebiliriz. Bir insan işini kaybetmenin vermiş olduğu üzüntüyle abartarak yorumlar yapmış olabilir mi ? Bu açıkalamalar yönetim tarafından doğrulandı mı ya da inkar edildi mi ? İnkar edildi ise hangi doneler kullanıldı ?
5.Bir yönetici neye göre becerikli olur ? Onun becerisi yaptığı transferlerle mi ölçülür ya da gerçekten o transferleri bu yöneticiler mi yaptılar ? Ya da biz yaptık diye kamuoyunda paylaşmaları ne kadar güvenilir ? Belkide biz transfer yapıyoruz diye ortaya çıkarak kendi reklamlarını yapıyor olamazlar mı ?(Bu söylediklerimin hepsi Başkan için de geçerli)
6.Hocaya bu iki yöneticinin mobbing yaptığını nereden biliyoruz. Ben avukatım daha mobbing sebebiyle bir iş davası kazanıldığını kendim görmedim mobbing denilen şey o kadar kolay ispatlanır bir şey olmaktan bu kadar uzakken üstüne üstlük bu iki yöneticinin bunu yaptığını iddia etmek biraz iddialı olmaz mı? Görgü tanığı bir veya bir belge var mı ?
7.Twitterdaki hesapların bot olduğunu nereden biliyoruz ? Görgü tanığı ya da belge var mı ?
8.Taraftara hangi mecralarda laf sokuyorlar ? Bir yönetici taraftara yalakalık mı yapmak zorundadır ? Eleştiri getiremez mi ? Her eleştiri laf sokmak mı olur ? Her laf sokan insan kötü müdür ?
1- scouting veya futbol geçmişine sahip olmak? hadi bu olmadı diyelim scout işine girdiysen bile en azından izlediğin takip ettiğin oyuncuları almaya çalışırsın, gidip sadece menajerlerin önerdiği isimleri yada herkesi bildiği ettiği oyuncuları izlemek değil
ve en önemlisi kartal yuvası mağazalarının yöneticisiyken bir anda işi ve alanı olmadığı halde basın sözcüsü, sonra şef scout olması, şahsen çok rahatsız oluyorum bundan
2- biz menajer sistemini güzel kullanmıyoruz bence, eskiden sadece aracı veya iletişim niyetine kullanırdık, şimdi satacağımız oyunculara bile teklifleri onlar getiriyor, gereksiz oyuncuları bize kakalamaya çalışıyorlar
3- burada o giderler muhabbeti defalarca döndü, zarara uğrattımı uğratmadı mı bilmiyorum ama 15/16 sezonunda az miktar olan birşeyin 1 sezon sonra katlanması rahatsız edici, ve evet çoğu kişi o giderler katlanmadan iş yapılabileceğini biliyor, ilk şampiyonluk öncesi her sezon bunun kanıtıdır
4- yönetimden bir açıklama yapıldığını hatırlamıyorum, araştırdım bulamadım zaten.
gökhan keskine güvenemeyiz evet, zaten kovuldu diye bu açıklamaları yaptı. görevindeyken yapabilirdi. herkes bunu dedi zaten, ama bu serkan reçber olayından sonra insan içinden doğruymuş demeden duramıyor
5- kendi reklamını yapma konusunda çok haklısınız. ben sadece transfer anlamında söylemiyorum bunu, bu 2 isim bu kulübe çok şey kattı ve karşılık olarak birileri onları sevmiyor veya çekemiyor diye böyle uzaklaştırıldılar
6 ve 7- hoca görevdeyken tuchel geldi, istifa etti, oyuncularla kavgalı diye haberler çıkması, bu iki kişinin avcı ile görüşmesi, belirli zamanlarda türeyen sosyal medya hesapları, bazı kongre üyelerinin bunu anlatması vs.
8- yalakalık yapmamalı ama aynı zamanda ona ağlak, hadlerini bildireceğim, boş konuşmasınlar dememeli. sonuçta bu taraftar onları seçtiği ve desteklediği gibi indirmesinide bilir
ulan yazana kadar canım çıktı yazana kadar hiç bu kadar kaliteli bir argümanla karşılaşmamıştım