Sürekli bir algı oluşturmaya çalışıyorsun. Ben haklıyım demeye çalışıyorsun, kendine haklıyım dedirtebilmek için gerçekleri saptırıyorsun.
ALGI 1) Beşiktaş , Hoca Negredo yerine Cenk'i oynattığı için 30 puan almış Beşiktaş. İlk yarı Beşiktaş'ın kaybettiği maçlar deplasmanda Fener, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçları. Fener maçı hakemin maçı katletmesi nedeniyle 2-1 tamamlandı. O maçta Cenk ilk 11 başladı. Tahmin et kaybettiğimiz Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarında kim bu takımın santraforu olarak sahaya çıktı? Bize 30 puan aldıran Cenk mi çıktı ilk 11'de sahaya? Niye gerçekleri saptırıyorsun?
ALGI 2) Cenk yüzünden Talisca pozisyon bulamıyor. Yine bir algı yaratıp o algı üzerinden gerçekleri saptırıp işine geldiği gibi yorumlama. Talisca'nın Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi ısı haritalarına, toplam sprint mesafelerine, istatistiklerine bak. Bunlara senin dediğin şeylerin tersini söylüyor. İstatistikler ne söylüyor? Talisca'nın maç seçtiğini, ısı haritaları Şampiyonlar Liginde daha fazla orta sahaya yardıma giderken Türkiye Liginde ileride takılıp ayağına top beklediğini, Şampiyonlar Liginde daha düzgün tercihler yaparken Türkiye Liginde ayağına gelen topları bencilce kullandığını, o üzerinden oynanmıyor dediğin adamın koşmadan, ikili mücadeleye girmeden sürekli ayağına top beklediğini, ayağına gelen topları bencilce kullandığını ve takımda en fazla 50 şut atıp bunların 3'ünü golle sonuçlandırdığını bu rezil istatistik yüzünden takımın 30 golde kaldığını gösteriyor. Niye senin anlattıklarınla gerçekler uyuşmuyor?
ALGI 3) Talisca bizi şampiyon yapacaktı ama takım izin vermedi. Talisca 50 şut attığı sezonun ilk yarısında bu şutların 3'ünü golle tamamlamış. Bu rezillik sonucunda takımın gol sayısı 30'da kalmış sezonun ilk yarısında. Bu yetmezmiş gibi bir de bu takım Taliscasız gol atamıyor, kazanamıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Talisca'nın bu sezon oynamadığı tek maç sarı kart cezalısı olduğu evimizde 3-1 kazandığımız Fenerbahçe karşılaşması. 8 dakika oynadığı Gs maçını 3-0 kazanmışız. Yine 8 dakika süre ile en az oynadığı Gençlerbirliği maçını 1-0 kazanmışız. Türkiye Liginde bu sezon herkesin aklında kalan maçlarımızı soralım. Bakalım kim ne diyecek. Bu takım Taliscasız oynayamıyor kazanamıyor algısı oluşturmaya çalışıyorsun ama istatistikler yine senin algı yaratarak gerçekleri saptırdığını söylüyor.
Niye istatistikler, rakamlar senin dediklerinin tersini diyor? Niye gerçekleri saptırmaya çalışıyorsun?
fikrimi söylemem algı oluşturmak değildir. algı oluşturmayayım diye
senin fikrinimi benimsemem gerekiyor. Bir tezi konuşuyorsam onu doğru kabul ediyorumdur ve
kendime göre haklıyımdır. Ama kimseyede bunu dedirtme derdinde değilim ister kabul et ister
etme sana benim fikrimi kabul edeceksinmi diyorum bu benim düşüncem sen istedin diye farklı şey düşünecek konuşacak değilim ister katıl ister katılma bunu çokmu umursuyorum sende fikrini söylersin olur biter
ne o burda beni haklı bulduğunuzda ödül falanmı alacağım. Birileri beni haklı bulduğunda başım göğemi erecek
derdin ne Beşiktaş için emek vermiş bir oyuncuyu övmem neden bu kadar zoruna gidiyor. överimde
eleştiririmde ama asla hakaret etmem ciddi anlamda rahatsız oluyorsun taliscayı övmeme.
Ben fikrimi söylüyorum Beşiktaş forumunda Beşiktaş forması giyen bir oyuncuyu övdüm diye utanmasan hakaret edeceksin överimde eleştiririmde kime ne. Herkes senin gibimi düşünmek zorunda yada senin düşüncelerine göremi
yazacak algımı yapıyorum alınması üzerine algımı yaparım kime ne bundan renklilere oyuncu aldırmak için yapmıyorum
Beşiktaşın menfaatine gördüğüm için yapıyorum. Yaptığını iyi düşün istersen Burası Beşiktaş forumu burda Beşiktaş oyuncusu övülür işine gelsede gelmesede bu böyle. Sendenmi izin alacağım övmek için. sanki renkli bir oyuncuyu övüyorum gibi tepki veriyorsun.