2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 80 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4634671 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

shakira konseri 30 mayısdamı 11 temmuzdamı
uefa 3. ön eleme maçları temmuz ortasında değilmi :alala:
hic  haberim yok abi  konserin  gununden.. Bunu   ben de  belirtmistim UEFA maclari acilis  12 temmuzda. SIS de cimlere halihazirda girismis durumda anlamadim ki  :alala:
[ Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 00:12:41 yorgo_d(geodem) ]
Yorgo

Çevrimdışı emre_1978

Konser 11 Temmuz'da, kulüpten mail geldi.

Çevrimdışı Savaş

Burak ve Demba Ba yerine su Kolombiyalı arkadaşı alsalar ya Rangers'dan.

En azindan genç. Larin'le beraber kanırta kanırta oynarlar. Daha bir heyecanlanır tribünler ve camia. 2'li forvette fena olmaz bu ikili. Larin ve Morelos.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi gokhans

Achraf Hakimi , bu adamın sözleşme bitiyor serbest kalıyor sanırım. 19 yaşında sağbek , madrid altyapısından. Şenol hocayla bi patlama yaparmıki!!!
Aha sesimimi duydular acaba??  :evillol:

http://haber1903.com/n-7143-besiktasa-real-madridli-yetenek-menajeri-acikladi.html
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

http://Yasaklı Link/n-7143-besiktasa-real-madridli-yetenek-menajeri-acikladi.html

1. sayfaya bak. Olsa 10 numara transfer olur, yillarca da sag bekte kafamiz rahat olur. Hee haber yalan orasi ayri. Bizim scout ekibi, yonetim adini bile duymamistir Esref'in.

Çevrimdışı tuncaboylu

http://Yasaklı Link/n-7143-besiktasa-real-madridli-yetenek-menajeri-acikladi.html
Evet, muhtemelen sesini duydular.

Ama duyanlar Fotomaç gazetesi habercileri.

Bir haberin altında Fotomaç yazıyorsa, direkt yok sayın.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tuncaboylu

1. sayfaya bak. Olsa 10 numara transfer olur, yillarca da sag bekte kafamiz rahat olur. Hee haber yalan orasi ayri. Bizim scout ekibi, yonetim adini bile duymamistir Esref'in.
Her scout ekibi Real Madrid'de oynayan adamın adını duyar, merak etme.

Sanki Brezilya ikinci liginde oynuyor da,  scout'la bulunacak bir futbolcu.

Çevrimdışı mylife1903

Her scout ekibi Real Madrid'de oynayan adamın adını duyar, merak etme.

Sanki Brezilya ikinci liginde oynuyor da,  scout'la bulunacak bir futbolcu.

Bu sikatlar selim soydan ve ekurisi sadan kalkavan tarzi sikatlar

Onlar da avrupa mac izlemeye giderler, fiktoyu begenirler umberto gersonu begendik derlerdi. Sonra figo ile roberto carlosu bir daha izlemeye giderlerdi.
Lan figoya soylesen seni izlemeye gelecez, adma izlenecek oyuncu muyum lan hic zahmetlerengirmeyin der

Çevrimdışı tuncaboylu

Onlar da avrupa mac izlemeye giderler, fiktoyu begenirler umberto gersonu begendik derlerdi. Sonra figo ile roberto carlosu bir daha izlemeye giderlerdi.
Lan figoya soylesen seni izlemeye gelecez, adma izlenecek oyuncu muyum lan hic zahmetlerengirmeyin der
Türkiye'de iki kelimeye karşı büyük bir fetiş var abi.

Altyapı ve scout.

Bu iki kelimeyi kullanınca manevi bir haz alınıyor, herkesin dilinde.

Scout denilen şeyi artık 15 yaşındaki bir çocuk Football Manager editör'ü açarak ve wyscout'un ücretsiz versiyonunu edinerek yapabiliyor. Atla deve değil yani.

Al sana iki liste vereyim mesela, bunların yarısı 3-4 sene içinde 30-35 milyon Euro'luk adam olacak:
http://fmoyuncusu.com/fm-2018-genc-yetenekler/

https://www.cnnturk.com/spor/futbol/football-manager-2018in-en-iyi-100-wonderkidi

Esas sorun, bulduğun adamların bu ülkeye ve futbol sistemine uyum sağlayacağına kadar verip, sonra da onları gelmeye ikna etmek. Bu da scout'un değil, psikolog, sosyolog ve pedagog mesleklerinin iş tanımına giriyor.

İş scouting'le bitmiyor yani.

[ Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 10:41:35 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Al sana iki liste vereyim mesela, bunların yarısı 3-4 sene içinde 30-35 milyon Euro'luk adam olacak:
http://fmoyuncusu.com/fm-2018-genc-yetenekler/

Liste efsane fakat çoğunun yaşı 19-21 arası ve piyasa fiyatı : 3-12 M arası. Hiçbirini istesekte alamayız  :D
Önemli olan işte bu cocukları 12-15 yas arasında bulmak  oda ancak güzel bir alt yapı ile olur gibi abi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Liste efsane fakat çoğunun yaşı 19-21 arası ve piyasa fiyatı : 3-12 M arası. Hiçbirini istesekte alamayız  :D
Önemli olan işte bu cocukları 12-15 yas arasında bulmak  oda ancak güzel bir alt yapı ile olur gibi abi.
Bu CNN Türk'te yayınlanacak kadar harcaalem bir liste, örnek olarak verdim.

10 seneden uzun süredir (neredeyse 15 olmuş) oynamıyorum bu oyunu, ama editörü vardı ta o zamanlar. Veri tabanındaki onbinlerce oyuncuların potansiyellerini görebiliyordun. Hatta bir ara Süleyman Hurma oradan oyuncu seçiyordu, aldığı adamların hepsini ben öncesinde oyunda almıs oluyordum.

Ki oyunun o döneme göre oyuncu veri tabanı ve scouting'i şu anda ne kadar gelişmiştir, düşün. Her ülkede yerel scout'larla çalışıyor bu oyun firması.

Yani 100-150 bin Euro değerli ve potansiyeli yüksek oyuncuları da görebilirsin o editör'le.

[ Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 11:13:11 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Koa_lAA

fm(ozamanlar cm di tabi ;)... ) 99-00 den beri oynadığım tek oyundur... son 1 senedir anca kurtuldum... sosyal hayatı etkiliyor çünkü...

neyse konu şu...

kesinlikle fm scout ları bizim oyuncu tarama ekibinden kat ve kat daha iyi...

oradaki wonderkid lere bakıp... gidip onlar izlenerek bi havuz oluşturulsa yeter aslında...ucuz olanları kesinlikle bulunup, zamanında alınabilir...

Çevrimdışı mylife1903

Ne kidmis yahu o kidleri bize dogum evinde birakmazlar.
Biz dogru paraya dogru oyuncu almaliyiz. Gelisen olursa zaten takim icinde gelisir ve satilir

Benim kizdigim guney amerikadan alinca sanki neymar alinmis muamelesi yapiliyor

Çevrimdışı tangaz

Ne kidmis yahu o kidleri bize dogum evinde birakmazlar.
Biz dogru paraya dogru oyuncu almaliyiz. Gelisen olursa zaten takim icinde gelisir ve satilir

Benim kizdigim guney amerikadan alinca sanki neymar alinmis muamelesi yapiliyor

kid mid hikaye abi o wonderkidler burada welede dönüşürler mesele o kidleri herif yapabilmekte. dediğin gibi doğru profil doğru kontrat, olursa %50-100 marjla kar satışı.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı federo

küçülme yapacağız deyip de Burağa yıllık 2.5 euro ve üstü rakamı verirsek olmaz. İnşallah Ts bırakmaz bonservis ister de alamayız. Ba ve başka biri gelsin. Love Negredo gitsin inşallah. Ba da yıllık 1 artı 1 den fazla imzalanmamalı ve yıllık garanti ücreti 1,5 euroyu geçmemeli.

Çevrimdışı f_madida

http://www.hurriyet.com.tr/kaka-g-antep-in-kapisindan-donmus-350223

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Talisca'nın al-sat işide olmayacak gibi 3 gün kaldı.
Başkan tekliflerin şişirme oldugunu düşünüyor sanırım.
Klüpler opsiyon süresinin bitmesi bekliyor da olabilir.

Çevrimdışı mylife1903

Hep ilginc transferler yaptik

Mesela gs macindaki pozisyonu gol yapamayacak 4 milyon uzeri yuro maas alan dunya uzerinde tek futbolcu var

Bugun internette gezerken mesela aklima afrikadan aldigimiz arjantili oyuncu geldi. Sonradan perulu oldugu anlasilmisti ama olsun.
Kulturumuzde duzgun transfer yok arkadas.
Bu arjantin asilli perulu afrika vatandasi arkadas tsyd kupasinda bi penalti atmisti offff futbol komedi 2kg toprak kaldirmasini gectim, kirec tozu ile kaleciyi kor edecekti.

Soyle girilmis haberi var

ATTIĞI 3 FRİKİKTEN 2’Sİ GOL OLURMUŞ

FRANCESCO MANASSERO

Türkiye’de transferin nasıl yapıldığı ile ilgili pek çok hikaye anlattık.
Üç kağıtçı menajerlerin elinde kulüplerimizin nasıl oyuncak olduklarını, Yugoslavya’nın üçüncü ligi sayılabilecek bir kümede mücadele veren Sancak’ın üçüncü kalecisi posizyonunda, kadroya giremediğinde stat yanında köfte ekmek satan Halitoviç’in milli kaleci Simoviç’le, Efsane kaleciler Schumacher’le, Pfaff’la güzel yurdumda nasıl karşı karşıya aynı ligde oynadıklarını zaman zaman anlattık.
Rumen Becali, Juan Figer, Peravanoviç basettiğimiz çakal menajerlerden bir kaçıdır sadece.
Tabii ki tüm suç onlarda değil. Transferine onay verip komisyon alanlar daha da suçlu.
Bugün size çok enteresan bir transfer hikayesi anlatacağım. Peru’lu FRANCECO MANSSERO’nun Beşiktaş macerası.
fran4Francesco, Beşiktaş Teknik Direkterü Gordon Milne’in Afrika’ya futbolcu bakmak için gidip beraberinde döndüğü Arjantinli diye transfer edilip sonrasında Peru’lu olduğu anlaşılan 1993 tarihli transfer bombası!
Valla bomba ki ne bomba.
Afrika’ya topçu bakmaya git, Arjantinli diye al, herif Peru’lu çıksın.
Bir de neler neler yazıldı hakkında bi bilseniz?
Frikik ustası mı dersin, çalımın kitabını yazmış mı dersin, Latin Amerika’nın en saygın futbolcusu mu dersin.
Ühüüüü neler neler.
Sonuçta adam sadece bir kaç kez oynadı. Eminim bugün bir çok Beşiktaşlı hatırlamıyordur kendisini.
Oynadığı her maçta da kötüydü.
Hakkında hatırımda kalanlar da çok az.
Beşiktaş’da oynadığı ilk maçı olan Karabükspor maçında topa 35 dakika boyunca hiç dokunmadığı anlaşılmıştı. Bu bir dünya rekorudur falan dediler. Guinness’e tescil ettirildi mi araştırmak lazım.
Bir de TSYD maçında kaçırdığı penaltı var.. Sonra da şutlandı zaten.
Şimdi Francesco Transferinde yaşanılan sürece bakalım Milliyet arşivden.
Asıl makara olan O :
Kendisinin adı ilk olarak 19 haziran 1993’te çıkıyor. gazeteye göre 26 yaşında olan futbolcu 15 kez  Arjantin milli takım forması giymiş. Gordon Milne diyor ki, Nartallo ile büyük işler başaracak. 6 gün sonra anlaşma sağlanıyor. Bonservisiyle beraber 550 000 dolar. Feyyaz da Francesco’lu orta saha ile 30 gol atacağını iddia ediyor.

29 Haziran’da Francesco menajeriyle beraber geliyor. Ancak ilginç ki yanında zenci biri de var. Menajer diyor ki “bu arkadaş Güney Afrikalı Khumalo. Ona da kulüp arıyoruz. Khumalo,”Doktor” lakaplı ünlü bir oyuncu. Milli oyuncu. Menajerin aklına uyup kulüp kulüp dolaşıp iş arayacak bir oyuncu değil. Muhtemelen başka bir zenci oyuncuyu Khumalo diye kakalama operasyonu.
Bir sonra ki sezon Bursaspor’a gelen Güney Afrikalı Ndlanya adlı balta bile olabilir menajerin yanındaki O zenci.

30 haziran tarihli Francesco röportajı. Trajikomik:
” Frikiklerde üstüme tanımam”, “üç atıştan ikisini kesinlikle gol yaparım”, ” Peru’da bir kaç kez yılın sporcusu seçildim”, “beklesinler ve Francesco’yu izlesinler”

Temmuzda hazırlık maçları olur. Bilal Meşe Francesco’yu Oğuz’a benzetse de daha hazır değil demeyi de unutmaz. Aynı yorumu Milne’in kendisi ve kaptan Rıza da yapar.
12 Ağustos tarihinde Gaziantepspor maçında forma giyer. İlk yarı sonunda oyundan alınır. Milliyet’in yıldız notu tabii ki 1’dir. Francesco eleştiri yağmuruna tutulur.  14 Ağustos’ta Galatasaray ile oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını Beşiktaş kaybeder. Maçta Francesco yedeklerdedir. Bu kez de Peru’luyu aldın niye oynatmıyorsun diyerek yöneticiler Milne’i eleştirir.

fran3Galatasaray’la oynanan oynanan TSYD Kupası maçında ise Francesco beğenilir. “Top ayağına yakışıyor”, “biraz daha zamana ihtiyaç var”yorumları gelmeye başlar.
23 ağustos 1993, TSYD maçı. Beşiktaş Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalıp, kupayı alıyor. Francesco 63 dakika oynuyor. Milliyet’in notu bir yıldız. Bununla da kalmayan “frikik ustası” bir de penaltı kaçırıyor. 3 gün sonra oynanan Gaziosmanpaşaspor  hazırlık maçı 2-1 kaybedilir. Francesco yine 1 yıldız ve protestolar. Milne açıklama yapar. “Francesco, iklim kurbanı”. Francesco da hocasını destekler; “havaya alışamadım, oksijen bile alamıyorum.”
2 Eylül 1993’te Beşiktaş Bakırköyspor ile hazırlık maçı yapar. Beşiktaş maçı 2-0 kaybeder. Francesco yine protesto edilir.

Bu başarısız performanslardan sonra 3 eylül’de ilk kez Francesco ve para muhabbeti ortaya çıkar. Kendisi eski kulüp başkanını “para sızdırmakla” suçlar, başkan bir şey yapmadım der. Sonra Peru’lu başkan açıklama yapar; “ Beşiktaş 350 000 bonservis ödemiş diyor, bize sadece 20 000 geldi, burada bir şey var” der.
Milne, gelecek maçta kendisini morali bozuk diye ilk 16’ya bile almaz. Bu sırada Başkan Seba, hem menejeri Türkiye’ye çağırır hem de  Milne ile neler döndüğünü konuşur.

Francesco’nun kötü performansı da aynen devam etmekteydi. 9 eylül’de yapılan Rumelikavağıspor hazırlık maçını Beşiktaş kazandıysa da Francesco yine etkisizdir ve tepki alır. Lig maçları da başlamıştır ama Francesco hep yedekte oturmaktadır. 16 eylüldeki Farul Kosice maçında da yedektir. 20 eylül’deki 0-0’lık Bursa beraberliğinde sahade yer alsa da 1 yıldızı yemekten kurtulamaz.

21 Eylül tarihinde ise  büyük bomba patlar. Francesco’nun eski takımının başkanı ve genel sekreter Serdar Bilgili faks ile konuşurlar. Futbolcunun menajerinin  elindeki başkan isminin yanlış olduğu ortaya çıkar. Beşiktaş ödemeyi durdurur. Francesco’nun menajeri Beşiktaş’ı dolandırmıştır. Daha sonra menajerin yetki belgesinin de sahte olduğu ortaya çıkar.

2 Ekim’de Francesco’nun menajerinin abisi muhteşem bir öneriyle Beşiktaş’a gelir: “Francesco ve Nartallo’yu alayım, size iki yeni oyuncu vereyim, bu konu kapansın!”

fran26 Ekim’de Franceco Milne’i derinden sarsan bir açıklama yapar: “Milne beni zaten canlı izlemedi, kasetlerden izlemiş.” Parasını  istediğini söyleyen Francesco’nun arabasını da aynı gün Beşiktaş kulübü geri alır. Ülkesine gönderileceği haber verilince Perulu, Peru fahri konsolosu ile kulübü gelip bir şans daha ister. Hem bu istekten, hem de Şenes Erzik, “oynatın valla ceza alırsınız” diyince kadroya geri döner. Bu antrenmanlar notere tasdiklendirilir.

9 Kasım’da Milne takımdan ayrılacağını açıklayıp Japonya’dan bir takımla anlaşır. Milne’in gitmesinden bir süre sonra Francesco da gönderilir. Beşiktaş da Serdar Bilgili’nin çabalarıyla transferin 3,5 milyar tl’sını kurtarır.
Vay anam vay…
Internette hakkında araştırma yaparken rast geldiğim kronolojik olarak verilmiş bu süreç beni de şoke etti.
Gerçekten şaka gibi.
Yok yok, biz gerçekten şaka gibiyiz!!!

Çevrimiçi Özgür Gültekin

hiç bir yerde dikiş tutturamayan Yusuf Şimşek'in gelmesini doğru bulmuyorum.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

sportif direktörlügüne serkan recber ismi geciyordu bi ara, ne oldu o iş?
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı AvrupaKartalı

ibrahim üzülmez niye hic düsünülmez anlamiyorun, hem ondaki Besiktas sevgisi hicbir egoya kapilmadan Senol hocanin yardimcilini seve seve yapar diye düsünüyorum.
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı mylife1903

Senol gunes bize gelmeden de kupasi yoktu sampiyonlugu vardi da kupalari bizde aldi

Yusuf simseki bilmem nedir ne degildir ama elle tutulur bi tarafi yok bence.
Ziya dogani falan getirsinler. Ziya dogan gelirse oguzhan hurriyete aymana evrilebilir olmadi hurriyet gelsin baslasin

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Demba Ba çarşamba günü bitiyor büyük ihtimalle

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Yardımcı hoca ile gerekirse uzun dönemli sözleşme yapıp, Şenol Hocadan sonra devam edilecek garantisi verilip yüksek profilli biri ile anlaşmak lazım.

Bu arada en sevdiğimiz (!) hakem olan tüybıyık bu senenin hakem camiasında en yüksek gelire sahip olan kişisi. Yıllık geliri 425.000 TL, haram zıkkım olsun!

Etiketler: