Evet parlarsa zor olur uzatmak çok para isteyebilir.Ama oğuzhan mesela ilk geldi 400-450 bine oynayacaktı kağıt üzerinde 4 yıllık sözleşmesi vardı.Ama 2 yıl sonra sözleşmesi yenilenip alacağı para 3 katına çıkarıldı . Yani adam parlarsa sözleşme süresi uzunda olsa seni zorlayacak ekonomik olarak.Pedro parlasa coşsa 500 bine oynatamayacaktık yani uzun süreli sözleşmenin çok da faydasını görmeyecektik.
Uzun süreli sözleşme konusunda çok katı değilim yanlış anlaşılmasın... 19 yaşındaki oğuzhana 4 yıl mantıklı ama 22 yaşındaki pedroya 5 yıl doğru gelmiyor bana.Yıllık ücretler,ödenen bonservisler ve kulübün o dönemki ekonomik durumunu bir bütün olarak düşününce.
o iş öyle değil düşün taliscayı bulduk geçen sene 2 sene kontrat yaptık
şimdi o kontratı uzatabilirmiydik sence adam iki maç oynayınca avrupadan bir daha tutamazsın elinde
para vererekde tutamazsın. genç oyuncuda böyle bir risk alınmaz gerçekte ne olacağı hiç belli olmaz
bir parlar elit bir takımın radarına girer parayla bile tutamazsın hoş kontratı uzun olsa gene tutamazsın ama en
azından bonservis alma ihtimalin olur. pedroyu aldığımızda milli takıma kadar yükselmiş iyi oyuncuydu bizdede kötü oynamadı
sonra ailevi sorunları devreye girdi toparlayamadı kendini.
Birazda aldığımız oyuncuları biz köreltiyoruz her aldığımız oyuncu genç yaşında milli takım
seviyesine yükselmiş oyuncu oluyor.