2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6934080 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Oziye ; bruce lee , pil hit , lazar angelov vücududa versek gene olmaz çünkü 10 numara bolgesi farklı oyun becerisi gerektirir.

Üzülerek söylüyorum ki bizim futbol Kültürümüzde iki pas yapan yetenekli oyuncuları 10 numara yapmaya çalışıyoruz.
( Fernandes, Guti falan son kurbanlar)

on numara olmak için sadece yetenek yetmiyor birde oyun aklı lazım
ozi saf kan bir on numara evrilmeyecek esas mevkisi o kimse onu on numara yapmaya
uğraşmıyor zaten onun on numara olduğunu biliyorlar bunu sadece ozi bilmiyor.
liderlik yeteneği var ama kullanamıyor gücüde zayıf önündeki engeller bunlar

Çevrimdışı underworld

4.5 yıllık sözleşme yapmışız caymanın bedeli iki taraf içinde 5m€..vida da yıllık 3m civarı alacakmış
Yıllık 3 milyon mu

Çevrimiçi sozkul

Bu konuyla ilgili yüzlerce mesaj okudum, yüzlerce kişiden duydum da sormak istiyorum. Ozi hani küçük maçların büyük oyuncusu şeklinde.

Büyük maçlarda şu adam ortaya çıkıyor, fark yaratıyor, tek başına maç alıyor dediğiniz kimse var mı şu takımda. Talisca duran top özelliği ile ilk sırada. Başka var mı? Yani büyük maçların büyük oyuncusu var mı şu takımda.

Peki neden oğuzhan konusu açılınca bu cümle sık sık farklı kişiler tarafından sürekli tekrarlanıyor.

1. ihtimal: Başkalarından duymuştur, kendi fikri olmadığı için bu fikri hiç düşünmeden benimsemiştir.
2. ihtimal: Oğuzhanı beğenmediği için başka futbolcularımızda da olmayan bu özelliği sırf çamur atmak ve hedef göstermek için söylüyordur.
3. ihtimal: Diğer oyuncular küçük maçların küçük oyuncusu demek istiyordur.

4. ihtimal: çok fazla maç kazandıran gol atmadığı için diyordur
5. ihtimal: çok çalım atmadığı pas vermeyi tercih ettiği içindir (kendi deyimiyle basit oynadığı için)

Çevrimdışı 38life

4.5 yıllık sözleşme yapmışız caymanın bedeli iki taraf içinde 5m€..vida da yıllık 3m civarı alacakmış

İmza parası da içindedir onun.

Çevrimdışı Zafer55

Yıllık 3 milyon mu
Civarı  :D
Kiev 6 istemiş.Bonservisi, imza parasına;imza parasını,yıllık ücrete çevirmişler herhalde.Öyleyse toplam maliyet açısından sıkıntı yok

Çevrimiçi sozkul

3 çok fazla, diğer topçuları huysuzlaştırır bu, 3 imza parası verip, yıllığı 2 ye düşsünler , görüntü düzelsin bari, yoksa sorun olur.
Bilmem farkındamısınız, önüzdeki üç yıllık maaş ödemelerimiz oldukça yükseldi, CL'e gidemediğimiz ilk yıl tökezleriz diye korkuyorum.
Korkmayanlar hemen bana nedenini anlatsın boş yere korkmayayım.
Loca satışları için iki yılımız daha var maalesef.

Çevrimdışı Mahmut

Yıllık 3m ise 4.5 seneden toplam maliyeti 13.5 oluyor, normalde maaşı 2-2.5 civarıdır Tr'de böyle bir oyuncunun.
Bunu 2m maaş, 4.5m bonservis olarak düşünürsek toplam maliyet olarak eşitleniyor zaten ve mantıklı da oluyor, ayrıca diğer artısı FFP'ye etki etmemesi.
Artık bizim gibi bir takımın ilk 11 oyuncusu maaşı min 2m'dir buna alışmak lazım.

Çevrimiçi sozkul

Katılıyorum. Alametifarikası motorik özellikleri ya da pure talent dediğimiz şey değil. Oyunu bilerek oynaması. Güneş; Oğuzhan, Atiba ve Sosa için "ne yapması gerektiklerini fazla anlatmıyorum, onlar zaten biliyor" diye bir söz söylemişti. @sozkul

Senin bu güçlenme konusunda bir fikrin var mı @atalay, herkesin bir limiti var sonuçda,   bazı arkadaşlar Ozi amerikada komando eğitimi alırsa bruce-lee gibi olur  falan diye umud ediyorda, olabilir mi hakikaten, eğer olabilirsede bu futboluna yalnızca artı-değer mi katar?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

3 çok fazla, diğer topçuları huysuzlaştırır bu, 3 imza parası verip, yıllığı 2 ye düşsünler , görüntü düzelsin bari, yoksa sorun olur.
Bilmem farkındamısınız, önüzdeki üç yıllık maaş ödemelerimiz oldukça yükseldi, CL'e gidemediğimiz ilk yıl tökezleriz diye korkuyorum.
Vida ila beraber maaş yükümüz bonuslar ve primler hariç 50 milyon euro geçiyor. Cl'ye gidemezsek çok büyük sorun yaşayacağımız açık çünkü kafadan yıllık 150-200 milyon TL arası gelirden olacağız. O yüzden şampiyonluk veyahut bir şekilde CL'ye gitmek şart.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mahmut

Oyuncular bu maliyet çevirmelerini bilmeyecek kadar salak değil bence, daha önce de söylüyorum bu maaş skalası ve oyuncuların huysuzluğu falan muhabbeti gereksiz abartılıyor, aslında her şey piyasaya bakıyor. Adam bonservisim elimde, benim gibi adamı toplam kaça mal edeceksin diyor doğru da diyor yani istersen alma. İlerde huysuzlanacak dediğin adam 3m istesin, değmiyorsa vermezsin olur biter, o da paşa paşa fiyat düşer yeter ki şu maaş skalası muhabbeti bırakılsın.
Kötü verdiğimiz kontrat neden örnek teşkil etmek zorunda yani, Fabri'ye de 1m civarı veriyoruz onu örnek alsın illa alacaksa.

Çevrimdışı underworld

Bizim gibi yüksek borcu olan bir kulüp CL geliri = maaş olmalı.

Umarim 3 milyon gerçek değildir.

Çevrimdışı underworld

Ozi ve tolgay maaşları kap'a bildirilse de görsek.

Çevrimdışı Mahmut

Maliyetleri döndürme açısından zaten biz ne olursa olsun Cl'ye gidemezsek eksiye düşeceğiz gibi görünüyor.
Şu yeni yayın gelirleri ne getiriyor onu bilmiyorum ama onlar da en azından gidemediğimiz durumdaki eksiyi hafifletir sadece.
Vida gerekli bir transfer miydi bunu oradan tartışmak lazım yoksa bu maliyetler genel resme bakınca koymaz, yoksa CL'de 1 galibiyet 1.5m gelir getiriyor artık yıllık bu maliyetler çok sıkıntı değil. Sıkıntı eğer yararlanamazsam olur benim düşüncem bu.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Oyuncular bu maliyet çevirmelerini bilmeyecek kadar salak değil bence, daha önce de söylüyorum bu maaş skalası ve oyuncuların huysuzluğu falan muhabbeti gereksiz abartılıyor, aslında her şey piyasaya bakıyor. Adam bonservisim elimde, benim gibi adamı toplam kaça mal edeceksin diyor doğru da diyor yani istersen alma. İlerde huysuzlanacak dediğin adam 3m istesin, değmiyorsa vermezsin olur biter, o da paşa paşa fiyat düşer yeter ki şu maaş skalası muhabbeti bırakılsın.
Kötü verdiğimiz kontrat neden örnek teşkil etmek zorunda yani, Fabri'ye de 1m civarı veriyoruz onu örnek alsın illa alacaksa.
2 senedir sakat olan ve boşta olan bir adama 1 m euro vermek normal bişi tabiki ama Tosic'in 1.4 aldığı yerde buna 3 verirsen ister istemez takım içerisinde huzursuzluk olabiliyor. Senin kaptanın ve en fazla umut beslediğin adam 1.6 alıyor bu maaş olayını duyunca bana 2 verin yeter diyeceğini sanıyor musun? Veya yeni sözleşme uzatmak gereken adamlarda da aynı tür yaklaşımların olmayacağını garanti edebilir misin? Bonservisi elinde olması ok ama Marcelo gibi adamı 1.5 a oynatırken 1 sene içerisinde Vida'ya 3 e çıkmak da çok mantıklı gibi değil.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Zafer55

Topçu, arkadaşının totalde alacağı garanti paraya bakar.Adı imza parası olmuş yıllık ücret olmuş aile yardımı olmuş farketmez bence.Kasa aynı kasa..ha 6-7 bonservis verip kieve taksitle ödemişsin ha o taksidi vidaya ödemişsin.Vidanın ücretini sadece maaş olarak düşünmemek lazım o para maaş+bonservis.Maaş için harcanan bütçe için nekadar eksi ise bonservis için harcanan için okadar artı.

Çevrimdışı Mahmut

2 senedir sakat olan ve boşta olan bir adama 1 m euro vermek normal bişi tabiki ama Tosic'in 1.4 aldığı yerde buna 3 verirsen ister istemez takım içerisinde huzursuzluk olabiliyor. Senin kaptanın ve en fazla umut beslediğin adam 1.6 alıyor bu maaş olayını duyunca bana 2 verin yeter diyeceğini sanıyor musun? Veya yeni sözleşme uzatmak gereken adamlarda da aynı tür yaklaşımların olmayacağını garanti edebilir misin? Bonservisi elinde olması ok ama Marcelo gibi adamı 1.5 a oynatırken 1 sene içerisinde Vida'ya 3 e çıkmak da çok mantıklı gibi değil.
Her şey o anki şartlara bakıyor işte, adam bonservissiz ise yaşlı da değilse bu maaşları vermek durumundansın istersen verme, git bonservisli adam al o zaman diyor sana. Maaşa bakmayalım total maliyete bakalım diyorum. Oyuncunun da istediğini yanındakilerin ne aldığı belirlemez, başka takımlar ne verebilir o belirliyor.
Yarın diğer adamların ne istediği adamın piyasasına bakar, isteyen istediğini istesin, vermezsen adam da daha iyisini bulamazsa tıpış tıpış geri döner benim mantığım bu.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Her şey o anki şartlara bakıyor işte, adam bonservissiz ise yaşlı da değilse bu maaşları vermek durumundansın istersen verme, git bonservisli adam al o zaman diyor sana. Maaşa bakmayalım total maliyete bakalım diyorum. Oyuncunun da istediğini yanındakilerin ne aldığı belirlemez, başka takımlar ne verebilir o belirliyor.
Yarın diğer adamların ne istediği adamın piyasasına bakar, isteyen istediğini istesin, vermezsen adam da daha iyisini bulamazsa tıpış tıpış geri döner benim mantığım bu.
İşte sözkul abide bizim o kadar lüksümüz olmadığını söylemeye çalışıyor. Büyük kulüplerde de durum böyle üst düzey adamlar ile alt düzeydekiler arasında ciddi maaş farkları var ama bizim ülkemizde neredeyse herkesin birbirine eşitlenmeye çalışılıyor her türlü kurumda da bu böyledir Müdür ile uzmanın maaşı bir mi? Onun gibi düşünmek lazım biz de uzman olan da müdür maaşı istiyor :) Yeni işe başlayacak olan da gidip müdür maaşına yakın bişi istiyor (Bkz mitrovic).. Orkan güzel bir örnek mesela 500 bine başladı ilerde kendini kanıtlar artar. Biz daha kendini kanıtlamadan adama basıyoruz 1.5 2 yi..
[ Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 16:35:07 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mahmut

İşte sözkul abide bizim o kadar lüksümüz olmadığını söylemeye çalışıyor. Büyük kulüplerde de durum böyle üst düzey adamlar ile alt düzeydekiler arasında ciddi maaş farkları var ama bizim ülkemizde neredeyse herkesin birbirine eşitlenmeye çalışılıyor her türlü kurumda da bu böyledir Müdür ile uzmanın maaşı bir mi? Onun gibi düşünmek lazım biz de uzman olan da müdür maaşı istiyor :) Yeni işe başlayacak olan da gidip müdür maaşına yakın bişi istiyor (Bkz mitrovic)..

O durumda da bizim elimiz ne kadar kuvvetli o devreye giriyor, biz mecbur adamları üst seviyeye çıkaramadığımız için para ile ikna ediyoruz.
Zaten bu yüzden de gençlerden yararlanamıyoruz, biz belki aştık son senelerde performans artırarak ama TR genelinde öyle.
Bunu bilen genç paran için geliyor, bir nevi gelişmeyi paraya tercih ediyor, bu mantaliteyle de gelişemiyor zaten.
Kaliteli yaşlıların da ligde iş yapmasının sebebini bu görüyorum.
Lüksümüz olup olmadığı konusuna gelirsek bizim CL'yi riske atma gibi bir şansımız yok, her ne kadar kesin olmasa da bunu kesinleştirecek işleri rakiplerinde durumuna bakarak yapmak zorundayız, 2-3m den kaçıp 15-20m leri riske etmemeliyiz bence. Vida ne kadar gerekli ve katkı sağlayacak orası asıl önemli bana kalırsa. He dersen biz Vida'yı almasak da CL'ye gideriz, o da olabilir ama iş risk yönetimi olayı, nesnel de birşey değil o yüzden çok da tartışılacak birşey kalmıyor.

Çevrimiçi sozkul

Tabiiki salak değiller ama bazan görüntü önemlidir. Ve bu görüntünün izah edilebilecek  bir risk faktörü var.
Bizim sorunumuz, imza parasını gösterirsek bonservis yerine geçiyor, bunu istemiyoruz bizde bunu iki biçimde çözüyoruz.
Ya Gökhan Gönül'de olduğu gibi dört yıllık sözleşme yapıyoruz, dördüncü yıl aslında imza parası.
yada maaşa yediriyoruz ve maaş yükseliyor.

Şimdi bonservissiz gelen adam önden imza parası olarak 3 verip yıllığına 2 versen görüntü bambaşka olur.
Çünkü adam bonservissiz geliyor.
Diyebilirsinizki bunu herkes yapsın, ama bu içinde bir risk barındırıyor, seneye aynı formu koruyup koruyamama, sakatlanma durumunda tamamen boşta kalma olasılığı var, bazıları riske girmemek için önden uzatmayı kabul ediyor.
Adam boşta kalma riskini almış, kontrat uzatmamış, sakatlık riskini almıs, tabiiki imza parası isteyecek, seni bonservis ödemekden kurtarıyor çünkü.
Dursun özbek gibi hem bonservis hem imza parası ödeyenler konu dışı burada.

Bunun diğer futbolculara izah edilemeyecek bir yanı yok, hepsi bu hesap kitabın içinde.
ama sonuçda yıllık 3 alıyorum demekle 2 alıyorum demek arasında bir fark var.
[ Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 16:46:27 sozkul ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

O durumda da bizim elimiz ne kadar kuvvetli o devreye giriyor, biz mecbur adamları üst seviyeye çıkaramadığımız için para ile ikna ediyoruz.
Zaten bu yüzden de gençlerden yararlanamıyoruz, biz belki aştık son senelerde performans artırarak ama TR genelinde öyle.
Bunu bilen genç paran için geliyor, bir nevi gelişmeyi paraya tercih ediyor, bu mantaliteyle de gelişemiyor zaten.
Kaliteli yaşlıların da ligde iş yapmasının sebebini bu görüyorum.
Lüksümüz olup olmadığı konusuna gelirsek bizim CL'yi riske atma gibi bir şansımız yok, her ne kadar kesin olmasa da bunu kesinleştirecek işleri rakiplerinde durumuna bakarak yapmak zorundayız, 2-3m den kaçıp 15-20m leri riske etmemeliyiz bence. Vida ne kadar gerekli ve katkı sağlayacak orası asıl önemli bana kalırsa. He dersen biz Vida'yı almasak da CL'ye gideriz, o da olabilir ama iş risk yönetimi olayı, nesnel de birşey değil o yüzden çok da tartışılacak birşey kalmıyor.
Zaten şu defans takıntımız evlere şenlik. Vidayla beraber kadroda 8 tane kontratlı defans oyuncumuz olacak (Pepe Tosic Mitrovic Atınç Milosevic Franco Fatih Aksoy Vida) Bozdur bozdur harca :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı mylife1903

Tabiiki salak değiller ama bazan görüntü önemlidir. Ve bu görüntünün izah edilebilecek  bir risk faktörü var.
Bizim sorunumuz, imza parasını gösterirsek bonservis yerine geçiyor, bunu istemiyoruz bizde bunu iki biçimde çözüyoruz.
Ya Gökhan Gönül'de olduğu gibi dört yıllık sözleşme yapıyoruz, dördüncü yıl aslında imza parası.
yada maaşa yediriyoruz ve maaş yükseliyor.

Şimdi bonservissiz gelen adam önden imza parası olarak 3 verip yıllığına 2 versen görüntü bambaşka olur.
Çünkü adam bonservissiz geliyor.
Diyebilirsinizki bunu herkes yapsın, ama bu içinde bir risk barındırıyor, seneye aynı formu koruyup koruyamama, sakatlanma durumunda tamamen boşta kalma olasılığı var, bazıları riske girmemek için önden uzatmayı kabul ediyor.
Adam boşta kalma riskini almış, kontrat uzatmamış, sakatlık riskini almıs, tabiiki imza parası isteyecek, seni bonservis ödemekden kurtarıyor çünkü.
Dursun özbek gibi hem bonservis hem imza parası ödeyenler konu dışı burada.

Bunun diğer futbolculara izah edilemeyecek bir yanı yok, hepsi bu hesap kitabın içinde.
ama sonuçda yıllık 3 alıyorum demekle 2 alıyorum demek arasında bir fark var.
Abi hem bonservis hem imza parasi super bi seviye

Umit aktan seviyesi
Hem gol hem penalti sayin seyirciler

Çevrimdışı İhsan

Juvenin oyuncularını irdelemek lazım bu eleştirinin doğru olması için nihayetinde 2 yıl 35 yaşındaki Patrice evra ve dani alvesle oynadılar yaş konusuna fazla takınılıyor bence

Yaş konusuna takılmanın bence de bir anlamı yok. Artık kendine iyi bakan sporcular ve tip sayesinde yüksek yaşlara kadar oynayabiliyorlar.

Bu tip eleştiriler birazda çelişkili yazdığımızdan kaynaklanıyor:
Bu forumda
- genç yetenekler oynatılmalı deniliyor,
- 24 yaşındaki başarılı kaptana çöp deniliyor ve
- 16 yabancı oyuncumuz olmasına rağmen, ve Takıma  Lensin, Medelin, Negronun girememesine rağmen  34 yaşlarında yeni 17. yabancı gelsin deniliyor.

Doğal olarak kafalar karışıyor  :alala:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı mylife1903

Zaten şu defans takıntımız evlere şenlik. Vidayla beraber kadroda 8 tane kontratlı defans oyuncumuz olacak (Pepe Tosic Mitrovic Atınç Milosevic Franco Fatih Aksoy Vida) Bozdur bozdur harca :)
Cikarttin yastik altindakileri ya da halinin altindaki supurulunmus olanlar mi desem
Azicik bakmak lazim bunlarin geldigi yerde berat, sinan, mehmet falan kalmis mi

Çevrimdışı tuncaboylu

Tosic ayrılsa, 1.4 verecek çok takım bulamaz. Vida ise 3 milyon verecek 20 tane takım bulur. Karşılaştırman anlamsız o yüzden.

Bomservissiz oyuncu alıyorsan, bunu göze  aalacaksın. Her transfer dönemi başında bonservissiz oyuncuları listeleyip, neden bunları almıyoruz diyenler, bonservissiz gelen Pepe ve Vida'nın maaşlarına bakabilir.

Geçen sene N'koulou, bu sene Ghezzal isimlerinden gına gelmişti. Bonservissiz adam da beleş gelmiyor yani.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Cikarttin yastik altindakileri ya da halinin altindaki supurulunmus olanlar mi desem
Azicik bakmak lazim bunlarin geldigi yerde berat, sinan, mehmet falan kalmis mi
Oraya bi de Medel ekleyin etti 9.. Takım kuruyorsun neredeyse defans oyuncularından :D
Korku akıl katilidir.

Etiketler: